Wkenl

Hoe maak je een slangenbeet behandelen

Sommige slangen zijn vleesetende reptielen die in een grote verscheidenheid van habitats in de hele wereld wonen. Terwijl de meeste slangen zijn niet giftig, een minderheid dragen gif dat pijnlijk letsel of zelfs de dood kunnen veroorzaken bij de mens.

Stappen

Hoe maak je een slangenbeet behandelen. Hoewel het niet waarschijnlijk dat levensbedreigend zijn, kunnen beten van niet-giftige slangen nog steeds pijnlijk zijn en leiden tot infectie.
Hoe maak je een slangenbeet behandelen. Hoewel het niet waarschijnlijk dat levensbedreigend zijn, kunnen beten van niet-giftige slangen nog steeds pijnlijk zijn en leiden tot infectie.

Niet-giftige slangenbeten

 1. 1
  Hoewel het niet waarschijnlijk dat levensbedreigend zijn, kunnen beten van niet-giftige slangen nog steeds pijnlijk zijn en leiden tot infectie.
 2. 2
  Reinig de wond voorzichtig en blijf kalm. Wassen met schoon water. Gebruik een alcohol-doordrenkte pad als die beschikbaar is. Probeer niet in paniek te raken.
 3. 3
  Behandel de wond met een antibiotische zalf. Breng een dun laagje antibiotische zalf.
 4. 4
  Bandage de wond. Dit zal beschermen en infecties helpen ontmoedigen. Besteed aandacht aan de wond als het geneest voor roodheid of strepen of andere tekenen van infectie.

Venomous slangenbeten

 1. 1
  Deze stappen voor het behandelen van giftige slangenbeten ervan uit dat je geen speciale uitrusting zoals een slangenbeet kit en geen onmiddellijke toegang tot medische diensten niet.
 2. 2
  Haal het slachtoffer weg van de slang. Je eerste prioriteit is ervoor te zorgen dat u noch het slachtoffer geen bijkomende slangenbeten te ontvangen.
 3. 3
  Verwijder kleding of beklemmende items. Beten van giftige slangen kunnen een snelle en ernstige zwelling veroorzaken. Verwijder kleding of sieraden uit het gebied.
 4. 4
  Minimaliseer uw activiteit. Hogere niveaus van activiteit zal de bloedstroom te verhogen en de verspreiding van gif door je hele lichaam.
 5. 5
  Weet de beet website niet knippen of je mond te gebruiken om uit te zuigen het gif. Deze zijn waarschijnlijk niet effectief en kan de kans op infectie verhogen.
 6. 6
  Reinig de beet site met water en zeep. Bedek de wond met een dressing.
 7. 7
  Wikkel een strak, maar niet oncomfortabel elastische bandage 2-3 centimeter boven de beet website. U kunt iets als een Aas bandage gebruiken voor dit, of kan de mode een van een stretchy shirt of ander artikel van kleding. De elastische bandage niet oncomfortabel als die leidt tot de persoon onbewust buigen hun spieren, los het doel immobiliseren van de ledemaat.
  • De bedoeling van deze stap te vertragen drainage van het lymfesysteem, niet te vertragen of belemmeren doorbloeding. Bloed gemiddeld maakt een compleet circuit door het lichaam rond een keer per minuut, en kan niet significant vertraagd worden via compressie zonder gevaar af te snijden circulatie. Het lymfestelsel, anderzijds, afvoerleidingen veel langzamer en kan worden beïnvloed door een elastische comprimeren boven de plaats van de wond.
  • Controleer of er een hartslag onder de omverpakking. Het moet aanwezig zijn. OPMERKING: Sommige deskundigen het niet eens met deze stap van het gebruiken van een elastisch kompres. Dit kan leiden tot een snelle afgifte van gif als het verband of ander materiaal wordt verwijderd. Verlaten van het op is geen optie, echter, omdat elke toegediende antivenom zal niet in staat zijn om het getroffen gebied te bereiken. Bovendien, zullen de mensen niet in eerste hulp opgeleid vaak de fout van het maken van het kompres te strak, net als een tourniquet, welke risico's af te snijden circulatie en verslechtering van de aandoening. Als het gif een hemotoxin, kan het gebruik van een materiaal om de bloedstroom te beperken tot het verlies van ledematen.
 8. 8
  Splint de gebeten ledemaat om beweging te voorkomen. Houd een van de gespalkt uiteinde onder het niveau van het hart.
 9. 9
  Hou het slachtoffer rustig en beschermd tegen het milieu. Laat het slachtoffer rusten totdat je hem medische hulp kan krijgen. Als het slachtoffer bij bewustzijn is, laat hem te drinken.

Tips

 • De meeste slangen zijn niet giftig.
 • Uw beste optie is om een ​​slangenbeet voorkomen. Wees voorzichtig op plaatsen waar de slangen zijn gemeenschappelijk.
 • Kijk waar je loopt op plaatsen bevolkt door zowel mensen als ratelslangen. Ratelslangen schudden hun rammelaars om weg te schrikken potentiële gevaren, zodat ze niet hoeven te staken. Maar overmatige jacht rattlesnakes door de mens heeft geleid tot een verandering in hun gedrag in menselijke bevolkte gebieden. Ratelslangen in gebieden met veel mensen waarschijnlijk niet rammelen op je, met een beroep op hun natuurlijke camouflage plaats, waar je meer kans om stap op een maakt.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om de slang zelf te vangen voor het medisch team. Er zijn professionals die zijn opgeleid om slangen te vangen.
 • Zelfs niet-giftige slang bijt kan leiden tot infecties.
 • Probeer niet opengesneden de wond en zuigen uit gif, ofwel met uw mond of een slangenbeet kit. Dit is niet aangetoond dat een aanzienlijke hoeveelheid giftige stoffen te verwijderen en kan leiden tot grotere schade aan de huid in het gebied.

Dingen die je nodig hebt

 • Antibiotische zalf
 • Wondverband
 • Elastische bandage