Wkenl

Hoe maak je een snellere 1500m lopen

1500m is de tweede van de halve fond, achter 800m. Op school, is dit waarschijnlijk de langste afstand die u loopt op het spoor ras-stijl, en is een zeer veeleisende run. Er zijn 3 en 3/4 van een 400m baan te dekken en je moet jezelf juiste tempo als je wilt een snellere tijd te krijgen.

Stappen

Hoe maak je een snellere 1500m lopen. Hebben de juiste mentaliteit.
Hoe maak je een snellere 1500m lopen. Hebben de juiste mentaliteit.
 1. 1
  Hebben de juiste mentaliteit. Veel van wat bepaalt wie een race zal winnen is wie is het meest vastbesloten om te winnen. Hoe meer vastberadenheid, hoe verder je zult door de pijngrens, de snellere tijd krijg je te duwen. Het klinkt klein, maar geen persoonlijk record zal worden ingesteld als u niet wilt instellen.
 2. 2
  Fit. Fit gaat om uw kansen beter doen veruit verhogen. Schroot alle junkfood en ga voor gezonde opties. Vergeet niet, is een fit lichaam gaan om het zo makkelijker uit te voeren dan een vet te maken.
 3. 3
  Uitrusting en opleiding. Goede loopschoenen, spikes zal je die extra edge te geven, en maken het gemakkelijker en comfortabeler lopen. Moedig jezelf om trainingen te doen, of zelfs een trainer. Niet kiezen uit training als je denkt dat het moeilijk is. Duw jezelf en denk aan uw grote nieuwe lichaamsbouw, en dat schijnt medaille opknoping van je nek. Denken van slaan al die goede lopers die je nooit gedroomd van het slaan.
 4. 4
  Ken uw tempo. Als je het beste voor 1500 is, zeg, 06:10, en je wilt naar 06:00 te krijgen, moet u de juiste tussentijden krijgen gedurende de hele race. In dit geval, een 360 tweede 1500m geeft 24 seconde 100m splitst, dus voordat de run, doe 3-4 100m jogt, gaan op 24 seconde tempo. Dit betekent dat tegen de tijd van de run, zult u blij zijn met uw tempo, in plaats van giswerk, dan is het realiseren van uw eerste ronde is gegaan 10 seconden te langzaam.
 5. 5
  Hier krijg je een goede start. Als je op je eigen, ga gewoon in het tempo zul je instellen met de punt naar boven. Als het een race, zie bij de opening fasen van de race als er mensen van dezelfde capaciteit, en als er, draaien op hun slipstream (achter hen, eigenlijk), maar ze niet te verliezen. Wilt u misschien uw eerste paar honderden tot een iets sneller te zijn, zoals je bent minder moe voel je je oppakken seconden hier is makkelijker. Dit is prima, zolang je niet krijgen om een ​​tempo waar de rest van de race zal ernstig worden aangetast.
 6. 6
  Houd het. Niet vertragen, of je zult een goede kans op het krijgen van uw tijd niet! Hou uw 100m splitst, probeer dan niet en ga te snel, het middelste deel van de race is - uit ervaring - over het handhaven van het tempo tot het einde stadia.
 7. 7
  Eindigen sterk. Met ongeveer 300 meter of zo te gaan, zich te concentreren op het maken van het pijn om de laatste paar poten gebeurt zo snel mogelijk te krijgen. Als er iets, niet verliezen het tempo van nu zal het waarschijnlijk te laat in te halen, en het eindigt etappes wordt over het geven van alles wat je hebt -. Herinneren punt 1. Veel 1500m runs resultaat in de laatste ronde beduidend sneller dan de rest, proberen en blijven met die - en indien succesvol, gefeliciteerd met uw nieuwe tijd.

Tips

 • Rekken vooraf. Het klinkt eenvoudig, maar zelfs dingen zo simpel als een steek kan zo-makkelijk vermeden als je rekken. Houden strekt zich in de plaats voor een tijd die u vertrouwd mee bent.
 • U zult langzamer op gras of grind dan astro-turf lopen, vanwege astro-turf die meer vergevingsgezind op de voeten, en veerkrachtig, dus wees niet boos worden als je 1 seconde van je astro-turf beste op gras - het is meer van een prestatie.
 • Breng tal van water tijdens het uitvoeren van de 1500m - je zal het een stuk makkelijker te vinden.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet om zo veel vocht drinken voor en na de race verliest je lichaam veel zuurstof terwijl sprinten lange afstand. Ziekte, duizeligheid en vermoeidheid te voorkomen, water is de beste remedie.
 • Dit is niet een 'hoe om te winnen 1500m' gids. Hoewel de races worden genoemd, het is allemaal in het bijdragen tot een betere tijd, niet stand.
 • Begin niet een 1500m zonder strekken.