Wkenl

Hoe maak je een sociaal leven als een bejaarde te bouwen


Wanneer een volwassen persoon een echtgenoot verliest, een goede vriend, of zelfs een huisdier, kan het erg makkelijk om perspectief te verliezen op het leven. Het is al te gemakkelijk slip in verdriet en afzondering en stoppen in verband met mensen die ooit een belangrijke rol in het dagelijks leven gevuld. Kinderen (indien aanwezig) hebben vaak verhuisd en zijn vaak zo sterk betrokken bij hun eigen leven, met werk, kinderen en andere verplichtingen die zij veel tijd niet kunnen doorbrengen met hun bejaarde ouders. Hoewel het ervaren van verlies en eenzaamheid als senior burger moeilijk is, is het niet onmogelijk om een nieuw te ontwikkelen sociaal leven. Een goede houding is een belangrijke factor, zo is het maken van de meeste van de kansen die op je weg komen. Hier zijn enkele manieren die u kunt beginnen met een bevredigend sociaal leven voor jezelf dat zal je helpen om zinvolle en met een doel te leven op te bouwen.

Stappen

Hoe maak je een sociaal leven als een bejaarde te bouwen. Bepalen welke activiteiten u gebruikt om te genieten.
Hoe maak je een sociaal leven als een bejaarde te bouwen. Bepalen welke activiteiten u gebruikt om te genieten.
 1. 1
  Bepalen welke activiteiten u gebruikt om te genieten. Heeft een verlies leiden dat u om vernietiging favoriete hobby's of bezigheden? Halen ze uit waar je was gebleven. Of probeer nieuwe activiteiten met de hulp van een plaatselijke club, groep, of zelfs via internet en bibliotheek onderzoek. Gebruik de plaatselijke krant op de hoogte van komende evenementen interessant te houden. Bezoek universitaire lezingen over onderwerpen die u niets over uw rekken kennen verbeelding en uw kennis te verbeteren. Meer ideeën worden voorgesteld in de onderstaande tips.
 2. 2
  Terug te keren. Terwijl klimmen Mt. Everest mogelijk niet meer in de kaarten, is er zeker niets houdt je van voortgezette fysieke activiteiten waarbij wandelen clubs, senior-of andere fitness-activiteiten beschikbaar gesteld speciaal voor senioren. Fit is een zekere manier om vertrouwen op te bouwen en weer een gezonde kijk op het leven!
 3. 3
  Zoek een buddy. Als je terughoudend om uit te gaan op uw eigen gevoel, zijn er vele vrijwilligersorganisaties die u zullen helpen door het verstrekken van vervoer. Nodig een vriend of buur om evenementen bij te wonen met jou. Weer in het ritme van het ontmoeten van nieuwe vrienden. Beetje bij beetje, zult u minder bang van uit te gaan alleen al geworden.
 4. 4
  Sta open voor nieuwe suggesties. Dit kan zich ongemakkelijk voelen op het eerste, vooral als het gaat om nieuwe technologie. Overwegen te proberen nieuwe activiteiten die mogelijk zijn gezien uw niveau van gezondheid en fitness, en die jij interessant vindt. Probeer niet te negatief reageren op suggesties van anderen die proberen te helpen. Dingen door te denken voordat afwijzing van de ideeën helemaal. Je kunt iets wat je wenste dat je zou eerder geprobeerd te ontdekken.
 5. 5
  Word mentor voor jongere mensen. Jonge mensen zijn enthousiast en bereid leerlingen wanneer ze ontdekken dat je kennis die je bereid bent om te delen zijn te hebben. Bied uw diensten bij lokale clubs om de gesprekken, om een ​​vaardigheid te leren of om mensen (musea, dierentuinen, parken, enz.) begeleiden geven. Ouderen worden gerespecteerd voor hun kennis, profiteren van deze door het delen van het.
 6. 6
  Blijven positief. De pijn zal er altijd zijn, dat is de aard van het verlies. U verdient het beste na het geven van zo veel van jezelf aan de wereld.. Glimlachend induceert positieve chemische veranderingen in de hersenen en brengt ons terug. Neem in een lichte film of huur een oude klassieker te kijken thuis. Luister naar comedy op de radio, kijk op een humoristische boek of twee uit de bibliotheek en hebben een goede stevige grinniken. en uw welzijn zal verbeteren; dit is des te belangrijker als je jezelf onder een belasting van verdriet, zelfmedelijden en verdriet hebben begraven.
 7. 7
  Denk buiten het plein. Onderzoek het internet naar verhalen van de meer uitdagende dingen senioren aan het doen zijn; fietsen over landen,, het schrijven van een eerste, het invoeren Games de Masters 'enz. Al deze zaken en meer zijn mogelijk met de juiste attitude. Je bent zo als je je laat zijn; uw dromen zijn zo uitgestrekt als je ze laat zijn. Dus, hoe zit het met al die dingen die je jezelf hebt beloofd een dag doen? Misschien is vandaag de dag.

Tips

 • Maakt niet uit wat je doet, altijd bieden om anderen te helpen, en wees niet bang om hulp te vragen, ook niet. Bij het nastreven van nieuwe activiteiten en kennis, kunt u een sociaal leven op te bouwen gewoon door het delen van je nieuwe levenslust.
 • Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten:
  • Boekenclubs: Scan het prikbord bij uw plaatselijke bibliotheek of boekhandel voor boekenclubs die periodiek ontmoeten en meningen delen over een bepaald boek of de auteur.
  • : Bezoek een recreatie golfbaan in uw omgeving. Sloeg een paar ballen op de driving range om te kijken of je het leuk vindt. Informeer bij de opleidingscoördinator of on-site pro over groepen van andere senioren die een ander lid kan nodig. Als er geen senior groepen, proactief en start een!
  • Het leren van nieuwe keukens: Veel gemeenschappen hebben een winkel die gespecialiseerd is in kookgerei, boeken, en bieden kookdemonstraties of klassen. Kleine groepen van voedsel en koken liefhebbers worden gevormd en hun leden worden snel vrienden door het delen van ideeën, recepten en "touring" diners in elkaars huizen, zelfs touring een land om zijn keuken is niet uit de rijken van de mogelijkheid. Gaan dan de keuken die u altijd al hebt gemaakt en probeer iets totaal anders.
  • : Deze tijdloze activiteiten zijn altijd grote hobby's. Check out de lokale ambachtelijke of stoffenwinkel voor postings over clubs of groepen die deze hobby delen. Of aanbieden om te leren - je vaardigheden zijn in hoge vraag van jongere generaties herontdekken hun nut en ontspannen karakter.
  • Tuinieren: Dit kan een baan zo veel als een activiteit bijna geworden, afhankelijk van hoeveel je wilt doen. Of het is gewoon luieren rond een kleine bloem bed, of steeds een deskundige op rozen en orchideeën, tuinieren is een zeer populair tijdverdrijf. Tuin clubs in overvloed en veel steden hebben een gemeenschappelijke tuin waar individuen behouden hun eigen perceel in de tuin te planten, te koesteren en te oogsten hun favoriete groeiende elementen. Als u al een ervaren tuinman, delen deze vaardigheden met anderen door het geven van demonstraties of mini-lezingen door clubs of botanische tuinen.
  • Scrapbooking: U bent zeker om jaren van foto's en memorabilia dat verhaal van je leven te vertellen hebben! Stel jezelf voor aan deze populaire activiteit door het bijwonen van een sloop partij of het nemen van een klasse op uw lokale ambachtelijke winkel.
 • Bezoek uw plaatselijke bejaardentehuis. Maak een reis om te leren welke activiteiten worden aangeboden; iets is zeker om uw fantasie prikkelen.
 • Verdere ideeën die je zou kunnen overwegen, zoals onder meer:
  • Abonnement pakketten voor-en / of toneelstukken.
  • Schilderij
  • Het bouwen van vogelhuisjes, waardoor poppenkleertjes, op uw ziekenhuis of onderdak.
  • Volwassenenvormingsklassen. Misschien wil je om te leren over computers, of het verkrijgen van je middelbare school diploma of diploma. Veel faciliteiten bieden fysieke klassen, zoals low-impact jazzercise of yoga.
  • Vrijwilliger bij de bibliotheek om volwassenen te leren lezen.
  • Word lid van een schaak-of bridgeclub.
  • Lezen en verhalen vertellen aan jongeren bij de bibliotheek.
  • Join Google en of artikelen.
 • Niet ooit denken dat je alleen gelaten jullie zijn gezegend en "mensen die zichzelf helpen God helpt hen ook".

Waarschuwingen

 • Ken uw fysieke beperkingen. Neem contact op met uw huisarts voorafgaand aan het begin van een nieuwe fysieke activiteit.
 • Als je moeite hebt met uw gezichtsvermogen en lezen, moet eerst zorgen dat u de best mogelijke medische verzorging en oogonderzoek. Krijg de meest geschikte bril voor uw behoeften. Vraag naar boeken met grote letters, deze zijn verkrijgbaar bij veel bibliotheken. Het is ook mogelijk om de grootte van het lettertype op de computer en internet te verhogen, vraag iemand om hulp als je niet kunt werken hoe dit zelf te doen.