Wkenl

Hoe maak je een sputterende snowblower motor te starten

Soms hebben verbrandingsmotoren power equipment (grasmaaiers, kettingzagen, touwtje trimmers, bladblazers, ed) niet gemakkelijk starten of vlot verlopen. Zij zijn de twee meest voorkomende klachten. Tussen reguliere tune-ups, hier is wat kan je nu doen, terwijl het grasveld moet snijden of oprit moet worden vrijgemaakt van sneeuw. Lees volledig voordat.

Stappen

Hoe maak je een sputterende snowblower motor te starten. Tap brandstof als het heeft gezeten.
Hoe maak je een sputterende snowblower motor te starten. Tap brandstof als het heeft gezeten.
 1. 1
  Tap brandstof als het heeft gezeten. Als brandstof is gestagneerd (zit meer dan een paar maanden) in de tank of opslagcontainer, mag het niet worden gebruikt. Wanneer brandstof zit zonder stabilisator, het begint af te breken en zullen niet zo snel verbranden als "verse" benzine. Als dit de eerste editie van de sneeuwblazer met hetzelfde gas sinds afgelopen, wordt het gas stagneerde. Sifon brandstof uit de tank of open brandstofleiding op elk geschikt punt tussen de tank en de carburateur om de brandstof afwateren in een container minstens zo groot als de tank. Refill tank met verse brandstof zoals vereist door de apparatuur.
 2. 2
  Bepalen als brandstof in of toegevoegd aan de tank bevat ethanol. Zo niet, Drygas (of gelijkwaardig) brandstof additief toe te voegen aan elke vocht (water) in het brandstofsysteem tegen bevriezing te houden. Brandstoffen bestaande uit een mengsel ethanol niet dit additief vereist, aangezien ethanol dezelfde functie. De ethanol gecombineerd met vocht om te voorkomen bevriezen - en maakt het naar de verbrandingskamer waar deze wordt doorgegeven door uitlaatgassen voeren.
 3. 3
  Gebruik brandstoffen in hetzelfde seizoen het is gekocht. In de vele gebieden die grote verschillen van seizoensgebonden temperaturen ervaren, retailers verkopen brandstoffen met aangepaste formules die helpen compenseren voor deze variaties. Brandstoffen gekocht in het voorjaar, zomer en herfst niet zo goed werkt als die geformuleerd en beschikbaar voor aankoop in de winter maanden gemaakt.
 4. 4
  Inspecteer de bougies. Vervang door nieuwe, goed gaapte bougies indien nodig. Als u de nieuwe bougie niet beschikbaar is, kan de oude bougie gereinigd worden met een oude lap. Eenmaal schoon en droog, voor te bereiden om vuil en afzettingen op de elektrode oppervlakken door het vouwen van een fijne korrel schuurpapier te verwijderen, zodat beide kanten zijn ruw. Schuif het papier / doek in de spleet (tussen de elektroden), heen en weer meerdere malen. Verwijder eventuele afzettingen uit de witte keramische isolator rond de centrale elektrode met een klein scherp voorwerp. Verwijder eventueel overgebleven gruis en puin van de bougie door spuiten elektrisch contact schoner, afblazen met perslucht of vegen schoon met een doek. Installeer de bougie. Niet te vast draaien.
 5. 5
  Inspecteer het luchtfilter. Vervang of opzuigen als vuil of verstopt. Verstopte luchtfilters verminderen de lucht die door de carburateur van het bereiken van de verbrandingskamer, en resulteert in problemen bij het beginnen, ruw lopen en zwarte rook uit de uitlaat. Doorgaans zal de luchtfilter op een sneeuwblazer lang overleven de zomer tegenhangers, omdat er beduidend minder vuildeeltjes, gras, bladeren, pollen, enz. worden afgezet op het filter in de winter.
 6. 6
  Toepassing startvloeistof aan de luchtinlaat. Spray startvloeistof optioneel met het luchtfilter verwijderd, direct in de carburateur. Startvloeistof is een zeer brandbare vloeistof die makkelijker dan benzine kan ontsteken. Gebruik alleen zoals aangegeven door het label op het blik. Een alternatief dat goed werkt is om een ​​100 watt lamp in de buurt van de luchtreiniger voor een paar minuten te plaatsen. Dit verwarmt de lucht en brandstof en helpt het verdampen en is veel veiliger dan ether.
 7. 7
  Inspecteer brandstoffilter. Zoals hierboven gesuggereerd, kan de macht apparatuur die wordt gebruikt bij temperaturen onder nul last van vocht in de brandstof en lijnen steeds bevroren. Indien het onmogelijk is om te starten na het vervangen van brandstof, kan het brandstoffilter verstopt met ijs. Verwijder het filter naar een warme ruimte. Veeg het filterhuis schoon en droog. Inspecteren op scheuren. Bekijken tijdens het ontdooien. Kijk voor vloeibare drainage van andere dan waar brandstof lijnen verbinden locaties. Brandstof lekt uit andere plaatsen geeft scheuren in het filterhuis. Tap alle vloeistof en gooi filter als er aanwijzingen zijn van scheuren, anders opnieuw te installeren. Terwijl een gebarsten filter zo snel mogelijk moet worden vervangen, kan het mogelijk zijn om de brandstofleiding rechtstreeks op de carburateur (als het lang genoeg en juiste diameter). Dit is slechts een tijdelijke oplossing.

Tips

 • Giet brandstof door een doek of papieren koffiefilter (als container mist een scherm) om ijs te voorkomen dat de tank tijdens het tanken.
 • Bespaart de kosten van brandstof stabilisator. Als niet alle benzine te gebruiken in het seizoen is het gekocht, giet overgebleven benzine in auto gas tank.
 • Het controleren van de website van uw model is altijd de beste optie om het oplossen van problemen voordat er iets anders proberen.
 • Voeg drygas brandstoftype additieven in de brandstof opslagtanks te voorkomen dat er vocht bevriezen. Mix volgens de aanwijzingen.
 • Controleer altijd (en pas indien nodig) de kloof op een bougie voor het installeren in de motor.
 • Controleren en af ​​te maken / te vervangen motorolie.
 • Hebben macht apparatuur professioneel onderhouden op regelmatige tijdstippen te helpen houden optimaal presteert.
 • Als de winter afneemt, mix 2 cyclus brandstoffen alleen als dat nodig is. Zodra 2 cyclus brandstof wordt gemengd het moet niet worden ingevoerd om een ​​4-takt motor.
 • Als de motor loopt nog steeds ongelijkmatig of kraampjes, het reinigen van de carburateur zal waarschijnlijk nodig zijn. Een volledige "tear down" is meestal niet nodig, maar een eenvoudige reiniging van de vlotter, kom en opening zal oplossen van de meeste van deze problemen. Het aanpassen van stelschroeven en mengsel instellingen op de carburateur moet niet worden gedaan. Terwijl schoonmaken is niet een ingewikkelde taak, zijn er kleine onderdelen die kunnen vallen en zo niet voorzichtig verloren. Raadplegen van de motorfabrikant handleiding of website als zeker weet hoe te demonteren / monteren.

Waarschuwingen

 • Houd open vuur en vonken van welke aard dan ook uit de buurt van brandstoffen, zoals benzine en startvloeistoffen.
 • Schakel het vermogen van de motor onbedoeld start tijdens de werkzaamheden aan de motor. Dit kan zo eenvoudig worden gedaan als het verwijderen van de bougiekabel van de bougie, schakelen de sleutel (indien aanwezig) of gashendel naar de stand uit, of kortsluiting van de bougie aan de grond.

Dingen die je nodig hebt

 • Ratchet & socket set
 • Bougie socket
 • Bougie staafkaliber
 • Schuurpapier of schuurlinnen (fijn)
 • Bougie (s)
 • Luchtfilter
 • Brandstoffilter
 • De handleiding (voor bougie, filter, olie en brandstof octaan data)
 • Startvloeistof
 • Elektrisch contact reiniger (aerosol)
 • Schone, droge doek
 • Brandstof
 • Droog gas brandstof additief of gelijkwaardig
 • Oude container sized om brandstof te vangen in tank
 • Motorolie / 2-cyclus olie
 • Vacuüm