Wkenl

Hoe maak je een stye genezen

Styes zijn bacteriële infecties van het oog veroorzaakt door staphylococcen bacteriën. Styes zijn kleine, rode bulten die verschijnen langs de wimperlijn, in de binnenste hoek van het oog, of op het ooglid. De meeste Styes verdwijnen op hun eigen in ongeveer twee dagen, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om de symptomen te verlichten. Lees dit artikel om te leren hoe.

Stappen

Hoe maak je een stye genezen. De praktijk een goede hygiëne.
Hoe maak je een stye genezen. De praktijk een goede hygiëne.

Deel een: het behandelen van een stye

 1. 1
  Ken de symptomen. De volgende komen vaak de eerste symptomen van een stye: roodheid, gevoeligheid, zwelling en pijn in het oog. Andere symptomen zijn tranende ogen, gevoeligheid voor licht, ongemak bij het knipperen, en een kleine gelige vlek in het midden van de stye.
  • Styes worden geïdentificeerd door hun uiterlijk en de symptomen alleen. Er is geen medische test voor Styes.
 2. 2
  Verlichten ongemak. Styes verdwijnen meestal op hun eigen na twee dagen, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om de symptomen die gepaard gaan met hen te verlichten.
  • Breng een warm kompres. Bevochtig een schoon washandje met warm water, en plaats deze op de top van je gesloten oog voor tien minuten, het herhalen van vier keer per dag. Warme kompressen niet alleen pijn en ontsteking te verlichten, ze helpen versnellen genezing.
  • Draag geen contactlenzen als u een stye, want zij zullen de infectie te irriteren. Neem contact op en een bril dragen in plaats daarvan.
  • Druk niet op of knijp de stye om het uitlekken, want dit kan verergeren en de infectie verspreiden.
  • Draag geen oogmake-up als u een stye infectie.
  • Over-the-counter pijnstillers kunnen ook worden gebruikt om de ernst van de pijn aan de ogen geassocieerd met de infectie.
 3. 3
  Ga naar een dokter. Als uw stye niet weggaan op zijn eigen na 2-3 dagen, of als de symptomen lijken te verergeren, maak dan een afspraak met uw arts te zien. Artsen kunnen antibiotica en / of steroïde zalf voorschrijven, en in extreme gevallen kan het nodig zijn om operatief verwijderen van de stye.

Deel twee: het voorkomen Styes

 1. 1
  De praktijk een goede hygiëne. Styes kan worden vermeden door het wassen van je handen regelmatig met water en zeep, vooral vóór het aanraken of wrijven uw oog. Heb oog make-up, handdoeken, zonnebrillen, of andere persoonlijke items niet delen met andere mensen, als deze objecten infecties kunnen verspreiden.
  • Gooi oude of vervuilde oog make-up, en zorg ervoor dat je make-up te houden in een schone, veilige plek.

Waarschuwingen

 • Bel uw arts als de symptomen duren langer dan 3 dagen of als de infectie lijkt te verspreiden.
 • Kleine ingreep kan nodig zijn om terugkerende Styes verwijderen.