Wkenl

Hoe maak je een taekwondo scholen kiezen

Er zijn veel factoren die verder gaan in het kiezen van een martial arts school. Helaas, er zijn veel scholen die meer geïnteresseerd zijn om geld te verdienen dan in het onderwijzen van martial arts, en deze worden vaak genoemd "McDojos" in verwijzing naar twijfelachtige praktijken en normen.


Hoe doe je ter plaatse de rode vlaggen en voorkomen dat een school die je een afgezwakte versie van een krijgskunst leert? Of vind een school die u (of uw kinderen) riemen op basis van het vermogen, in plaats van het vermogen om te betalen geeft? Dit artikel zal zich richten op de waarschuwingssignalen die specifiek zijn voor Taekwondo.

Stappen

Hoe maak je een taekwondo scholen kiezen. Kijk voor discrepanties tussen de kunst en de school.
Hoe maak je een taekwondo scholen kiezen. Kijk voor discrepanties tussen de kunst en de school.
 1. 1
  Kijk voor discrepanties tussen de kunst en de school. Een complete Taekwondo curriculum omvat: filosofie, meditatie, basics, formulieren, zelfverdediging, sparring, het breken, het uitrekken, leiderschapskwaliteiten en fitness. Een school die niet strikt aan dit curriculum, of Koreaanse tradities en normen in het algemeen, kan nog steeds een goede school te zijn. Maar, hoe verder deze afwijkt van traditie, des te voorzichtiger je moet zijn bij het beoordelen van de school. Op zijn minst, te informeren over de vraag waarom deze verschillen bestaan, en verwachten een antwoord dat klopt.
  • Taekwondo is een ongewapende krijgskunst. In Taekwondo zijn er geen wapens zoals staven, kamas, nunchuck, enz. Veel goedkeurende Taekwondo scholen voegen wapens opleiding als een manier om te vullen een onvolledige curriculum.
  • Traditioneel Taekwondo maakt gebruik van een wit uniform heet een dobok. De witte uniform symboliseert zuiverheid en perfectie van karakter dat Taekwondo studenten wordt verwacht om te streven naar. Het is gebruikelijk voor scholen die niet de filosofie of geschiedenis van Taekwondo begrijpen om veel te gebruiken kleurrijke uniformen, strepen en vlekken.
  • Taekwondo leert zelfverdediging. Lichamelijke conditie is een eerste vereiste voor zelfverdediging. Beperkt contact sparring is ook een essentiële stap om te leren adequaat zelfverdediging vaardigheden. Pas Taekwondo scholen die niet sparring doen oefenen, gebruik dan alleen non-contact sparring of wedstrijden helemaal te vermijden. Concurrentie, geen isolatie, rassen excellence.
  • Taekwondo is duidelijk en trots Koreaans. In een Koreaanse Taekwondo school is een zogenaamde "Dojang" en soms "Kwan". De Koreaanse termen voor instructeur "Sabum" en "Kwan Jang" voor de persoon die verantwoordelijk is voor de school. Pas Taekwondo scholen die de Japanse of Chinese termen zoals "Dojo", "professor", "Sifu" of "Sensei" te gebruiken.
  • Taekwondo is een krijgskunst, geen sport Taekwondo sparring is een Olympische sport;! Echter sparring is slechts een aspect van een complete Taekwondo curriculum. Een school die zich alleen richt op sparring onvolledig is net als een school die niet is opgenomen sparring is onvolledig. De belangrijkste training bestaat uit: Sparring, trainingen, stretching en het spelen van educatieve games.
 2. 2
  Onderzoek van de instructeur.
  • Voor WTF Taekwondo: De Zuid-Koreaanse regering erkent de Kukkiwon in Seoul Korea als de World Taekwondo Federation Headquarters. De Kukkiwon kwesties internationale zwarte band certificering, instructeur certificering, publiceert de Kukkiwon tekstboek, een toonbeeld van technieken en vormen en heeft een internationaal toernooi elk jaar wel de Hanmadang. Veel goedkeurende WTF instructeurs weten niet eens wat het Kukkiwon is. A WTF-instructeur die is niet gecertificeerd door de Kukkiwon kan nog worden gekwalificeerd, maar ze moeten op zijn minst vertrouwd zijn met de Kukkiwon; hun kwalificaties kan worden beoordeeld door de rest van de stappen hieronder...
  • Voor ITF Taekwon-Do: Heeft de docent aanspraak op 'do ITF Taekwon-Do' is nog niet gekwalificeerd door de ITF. De ITF is verdeeld in 3 facties, maar iedereen onderwijs ITF Taekwon-do moet door ten minste een van hen te worden erkend. De ITF stellen de technische normen en keuren sorteringen.
  • Hoe lang heeft de instructeur het beoefenen? Wat is rang van de instructeur? Voor WTF Taekwondo, het Kukkiwon erkent 4e graad zwarte band als de minimale rang die voor instructeurs. Dit duurt meestal een minimum van 12 jaar van de opleiding.
  • Zoek certificering van de instructeur en het onderzoek van de organisatie die de certificering. Bellen en controleer de certificering.
  • Krijgen professionele referenties en controleer deze. Andere gerenommeerde instructeurs die kan instaan ​​voor de instructeur is een begin. Beroepsverenigingen zijn een andere plaats om te controleren.
  • Doe een criminele achtergrond controleren. Dit is belangrijk! Een heleboel mensen die martial arts achtergrond hebben, maar niet om legitiem te maken in de zakenwereld zal wenden tot martial arts als een carrière, omdat het niet door de overheid wordt geregeld. Het is relatief eenvoudig om de ongeletterde publiek over martial arts kwalificaties gek. Vertrouwt u deze persoon met je kind / vrouw / man? Sommige instructeurs misbruik maken van hun positie van gezag en vertrouwen door de behandeling van kinderen en vrouwen ongepast. Vergeet niet dat docenten niet zijn geregeld, dus het is aan u om te beslissen of dit is iemand die u vertrouwt uw dierbaren met.
  • Een echte meester is iemand met een uitzonderlijk hoog niveau van vaardigheid die meestal gepaard gaat met een ongewone mate van nederigheid en toewijding aan het dienen van anderen. In ITF Taekwon-do de rang van meester wordt gegeven aan 7e en 8e Dans, en de titel van Grootmeester wordt gegeven aan 9 Dans. Pas op voor iemand die beweert ITF doen Taekwon-Do en beweert een 10 Dan zijn aangezien dergelijke graad bestaat in de ITF.
  • Kijk of de instructeur heeft een Facebook of een ander sociaal netwerk profiel. Pas op voor de instructeur die deze heeft gevuld met schuttingtaal, beledigingen van andere martial kunstenaars en andere voorbeelden van gebrek aan respect.
 3. 3
  Onderzoek van de studenten. Kijk altijd een klas op de school die u overweegt alvorens toe te treden. Indien mogelijk, bekijk een promotie test / grading. Een goede school heeft niets te verbergen en zal toeschouwers toelaten. Zijn de studenten tevreden? Gedisciplineerd? Competent? Fysiek fit? Goed verzorgd? Goed gesproken? Taekwondo is over discipline... een goede Taekwondo school moet hebben zeer goed gedragen studenten die beleefd spreken, anderen behandelen met een niveau van respect helaas ontbreekt in de huidige maatschappij.
  • Kijk ander gebied martial arts lessen en video's bekijken op Youtube. Hoe verhouden deze leerlingen vergelijken?
  • Zoek uit hoeveel zwarte gordels de school heeft en hoe lang het duurt al. Grote aantallen zwarte gordels, vooral allerkleinsten betekent meestal zeer lage normen, ongereguleerde door echte verenigingen.
  • Een goede school is schoon en plechtig. Er moet het gevoel van waardigheid, terwijl klasse wordt uitgevoerd. De studenten en de toeschouwers moet goed gedragen.
  • Pas op scholen die er uitzien als dagzorgen. Als het eruit ziet en ruikt naar een kinderdagverblijf gaan elders. Ongedisciplineerde kinderen lopen over een groot waarschuwingsbord.
  • Pas op voor de instructeur die is duidelijk ongeschikt / overgewicht en niet aansluiten bij wat fysieke hem / haarzelf.
  • Vraag de instructeur aan te tonen u de praktische toepassingen van de technieken die je worden aangeleerd. Als ze niet werken vinden dan een andere instructeur die je kunt zien hoe je ze zo dat ze werken doen.
 4. 4
  Bestudeer de kosten. Sommige scholen meer nadruk leggen op de winst dan op discipline en vaardigheid. Soms zijn er bijbehorende kosten die u niet zult te weten komen over, tenzij je het vraagt: band test, vereniging lidmaatschap, en langlopende contracten. Het is niet ongebruikelijk voor de school om te vragen voor een jaarcontract (vooral omdat de meeste mensen stoppen binnen 6 maanden), maar sommige scholen zullen zeggen dat je het contract kan breken als je wilt, dan wanneer de tijd komt, zijn ze niet meewerkt, en sommige scholen hebben een "bait and switch" programma waarin ze laten je betalen op maandelijkse basis voor een bepaalde tijd, dan vereisen dat u een lange termijn (2-4 jaar) contract te ondertekenen en door te gaan in rang. Een goede school moet nooit je toevlucht nemen tot deze tactiek om studenten te krijgen.

Tips

 • Praat met de andere studenten. Deel van een groepsles, al is vooral het geval met een krijgskunst, is kameraadschap met je medestudenten. Kijk voor anderen die uw persoonlijkheid en intensiteit te delen. Als u niet een fitness-moer en alle leden van een school zijn, mag u niet comfortabel voelt. Hoewel het goed is om uw comfort niveau te strekken, is het belangrijk om niet te worden overweldigd. Evenzo, als alle leden van de school lijken terug gelegd en de aanpak van de kunst als een recreatieve activiteit, en je op zoek bent naar uw vakgebied te scherpen, is het misschien niet de beste match.

Waarschuwingen

 • Pas instructeurs die hun martial arts scholen alleen hebben geopend om geld te verdienen. Instructeurs die willen om geld te verdienen vaak gebruik van valse vleierij en desguise onjuiste technieken met luxe training zalen en onverdiende lof. Deze worden vaak genoemd, "McDojangs" of "McDojos."
 • Laat je niet suckered door foto's van de instructeur bij beroemdheden. Beroemdheden poseren met duizenden martial arts liefhebbers per jaar, dit is geen manier om een ​​instructeur te kiezen.
 • Kijk uit voor de doe-jangs die test mensen na elke maand. Als je een zwarte band in een jaar kan krijgen tijdens het trainen een keer per week bij de doe-jang u zoekt op, doe niet go-dit is een "band in de fabriek" school die niet echt zelfverdediging doet onderwijzen. Het moet 3-5 jaar duren om een ​​zwarte band, niets minder dan dat.
 • De uitdrukking "Onze technieken zijn te gevaarlijk om te gebruiken in competitie" is een strategie om te voorkomen dat in vergelijking met andere scholen.
 • Negeer indrukwekkende termen zoals "International", "World", "hoofdkwartier", enz... Het zijn veel organisaties en scholen die de voorwaarden ten onrechte gebruikt. Een voorbeeld is de 'International (Martial Art Name Goes Here) Association "die slechts 2 scholen in Springfield en Lincoln. Als een organisatie is echt internationaal, dan kunnen ze en zullen internationale contacten zorgen voor u om te controleren.
 • Controleer het bord. Veel geld vallen proberen om meerdere kunst te gebruiken. In het Louisiana gebied, is er een franchise van Taekwondo scholen die zichzelf adverteren als Karate op hun bord, maar hun deur zegt Taekwondo, of vice-versa.