Wkenl

Hoe maak je een tourniquet toe te passen

Als er ooit een noodsituatie, een manier klaar om gewonde of dier is de juiste manier om een tourniquet toepassing op een wond en, nog belangrijker, bij kent. Het mag alleen gebruikt worden als de wond is zo ernstig dat de benadeelde persoon dreigt dood te bloeden uit voordat het kan worden gestopt. Als deze niet goed wordt gedaan, kan dit leiden tot een onnodige ernstig letsel of verlies van het been of arm. Zie Hoe te stoppen met bloeden voor maatregelen die moeten worden genomen voordat een tourniquet wordt beschouwd.

Stappen

Hoe maak je een tourniquet toe te passen. Als u overweegt om het schoonmaken van de wond, je waarschijnlijk niet nodig om een tourniquet gebruiken.
Hoe maak je een tourniquet toe te passen. Als u overweegt om het schoonmaken van de wond, je waarschijnlijk niet nodig om een tourniquet gebruiken.

Beslissen of een tourniquet nodig is of niet

 1. 1
  Als u overweegt om het schoonmaken van de wond, je waarschijnlijk niet nodig om een tourniquet gebruiken. Zoals eerder gezegd, moet een tourniquet alleen worden gebruikt wanneer de persoon zich in onmiddellijk gevaar van dood te bloeden, in welk geval het stoppen van de bloeding wordt belangrijker dan steriliteit.
 2. 2
  Gebruik alleen een tourniquet bij overmatig bloeden niet kan worden gestopt door druk of te gaan om te helpen wanneer alleen krijgen, en vervolgens om de arm of been alleen en boven bloeden (nooit op een ander deel van het lichaam).

Solliciteer tourniquet

 1. 1
  Als u niet beschikt over een speciaal ontworpen tourniquet, vind een lengte van sterke, buigzame doek zoals gaas, mousseline, of kleding, zoals een shirt of een rok. Gebruik nooit draad, touw of soortgelijk smal materiaal dat kan leiden tot nieuwe bloeding verwondingen bij aandraaien.
 2. 2
  Plaats het tourniquet om de arm of been tussen de wond en het hart. Zorg ervoor dat het wordt geplaatst 2-4 centimeter afstand van de plaats van de wond. Plaats het nooit rechtstreeks op een wond, breuk, of joint.
 3. 3
  Leg een soort padding onder de tourniquet.
 4. 4
  Bind een halve knoop - Hetzelfde als het eerste deel van de knoop als je das een schoen, maar nog niet klaar met de knoop.
 5. 5
  Sterk de stok bovenop helft knoop. De stok moet ongeveer 30 cm (1 voet) of een beetje langer.
 6. 6
  Bind een volledige knoop over de stok.
 7. 7
  Draai de stok tot het materiaal strak om de ledematen en / of de heldere rode bloeden is gestopt.
 8. 8
  Als je genoeg lengte, loop de losse einden van de tourniquet over de uiteinden van de stok. Breng de uiteinden rond de arm of been en bind de uiteinden samen rond de ledemaat. Dit is zo dat de tourniquet niet kan losmaken. Of, das ander materiaal rond om de stok vast te houden.
 9. 9
  Documenteer de tijd dat de tourniquet werd toegepast.

Tips

 • Als een object zit vast in de wond, maak een donut bandage door glooiende 4x4 gaasje op, en maak een cirkel. Zet rond ingesloten object.

Waarschuwingen

 • Documenteren altijd de tijd dat de tourniquet wordt toegepast. Zonder de tijd, artsen anticiperen op het ontstaan ​​van spierweefsel necrose op alles onder de tourniquet en amputeren. (Na twee uur)

Dingen die je nodig hebt

 • Een paar gaasjes
 • Desinfecterende doekjes
 • Een rol van Gaas
 • Veiligheidsspelden
 • Tourniquet (optioneel)
 • Band