Wkenl

Hoe maak je een Trangia camping kachel te gebruiken

Hou van het buitenleven? Vervolgens leren hoe je op deze traditionele kachel. Het is licht van gewicht, compact en veelzijdig - ideaal voor wandelaars en zelfs voor de dag wandelaars. En vergeet niet, eten smaakt altijd beter wanneer gekookt buiten.

Stappen

Hoe maak je een Trangia camping kachel te gebruiken. Vind een plaats stevig en plat op de voorruit te plaatsen.
Hoe maak je een Trangia camping kachel te gebruiken. Vind een plaats stevig en plat op de voorruit te plaatsen.
 1. 1
  Pak de kachel. De kachel is verpakt om zo weinig mogelijk ruimte. Als je het uit elkaar, herinneren hoe elk stuk in elkaar zit, zodat u kunt het samen te stellen terug na gebruik
 2. 2
  Vind een plaats stevig en plat op de voorruit te plaatsen. Kachels mag nooit worden gebruikt in uw tenten, als de stof die de tenten zijn gemaakt van zeer licht ontvlambaar. De Trangia wordt geleverd met een tweedelige voorruit om de vlam te houden van uitgaan als het winderig Plaats het onderste gedeelte van het windscherm op het vlakke oppervlak / ondergrond.
 3. 3
  Monteer de brander. Verwijder het deksel van de koperen brander eenheid en giet er wat spiritus (gedenatureerde alcohol) nooit meer dan 3/4 vol!
 4. 4
  Vervang het deksel onmiddellijk. Zet de brander voorzichtig in het midden van de voorruit en zet de tweede voorruit op zijn plaats.
 5. 5
  Een lucifer en houd het in de brander. Je zult niet zien vlammen, maar je voelt warmte wanneer de geest begint te branden.
 6. 6
  Voeg de pan. Gebruik de hendel om de pan te leggen op de metalen steunen binnen het windscherm.
 7. 7
  Koken. U kunt nu gebruik maken van de kachel om water te koken, of warmte voedsel in de pan of koekenpan.
 8. 8
  Regel de vlam tijdens het koken. Gebruik de verstelbare brander top om de vlam te regelen. Gebruik altijd het handvat gehechtheid wanneer dit het opzetten van.
 9. 9
  Finish koken. Zet de gesloten brander bovenkant in plaats van de kachel uit te zetten. Het gebrek aan zuurstof zal de spiritus om te stoppen met branden na een paar seconden. Gebruik niet de brander deksel op de kachel te doven, de rubberen afdichting in het deksel is niet brandveilig en zal branden en smelten over je brander. Verwijder de brander boven om te controleren of het vuur is gedoofd. Laat de Trangia afkoelen voordat verpakken het weg.

Tips

 • De kachel is het meest efficiënt wanneer er weinig of geen wind. Als er wind is, zal het nog werken, maar probeer een wind-break bij de kachel met behulp van iets onbrandbaar maken. Merk ook de gaten aan een kant van de voorruit? Plaats de kachel met de gaten naar de wind.
 • Plan vooruit welke soorten maaltijden zult u koken op uw Trangia. Voor Field Day krijgt u een gehydrateerde maaltijd die zullen worden in een afgesloten plastic zak. Deze moeten gewoon in een pan met kokend water te worden gezet en opgewarmd. Voor D van E u zal hebben om een ​​geschikte maaltijd als groep te bieden.

Waarschuwingen

 • U moet nooit bijvullen de brander terwijl deze aan is -. En omdat de vlam is bijna onzichtbaar in het daglicht, het is een makkelijke fout te maken Dit is uiterst belangrijk! Als u dit probeert, zal je meteen merken dat je met een fles brandende brandstof (die je zal dan instinctief weggooien van uzelf, waarschijnlijk op je tent, andere mensen etc). Bij te vullen veilig, moet u laat de kachel koel genoeg om te kunnen de kachel halen en neem het mee naar de brandstoffles (want als het nog warm is, zal de spiritus snel verdampen, waardoor een gaswolk die zal barsten in vlammen om je heen als je probeert om de kachel aan).
 • Gebruik geen kachels in tenten of afgesloten ruimten. De koolmonoxide dampen geproduceerd door kooktoestellen zijn schadelijk en tenten zijn zeer brandbaar.
 • Voordat u de kachel aan: Plaats de brander DOWNHILL vanaf elke tenten - spiritus zal stromen als water als je de kachel omver. Omdat de buitenlucht is niet plat, gebruik geen nabijgelegen stenen om een ​​'nest' te creëren om te helpen stoppen met de kachel / pan omvallen.
 • Terwijl koken: Raak de brander niet aan - het zal erg warm te krijgen! U kunt niet zien de vlammen in het daglicht, maar het zal nog steeds je verbrandt.
 • De veiligere manier om het te gebruiken is om veel brandstof giet voordat u met koken te beginnen - als je het niet gebruikt alles, kunt u het opslaan totdat je het nodig hebt, in de brander. Doven altijd de vlam door het plaatsen van de brander deksel ondersteboven op de brander gedurende 30 seconden, dan te verwijderen totdat de brander is cool - als je het deksel op een hete brander, zal de rubberen afdichting smelten en branden. (Altijd zorgen voor de afdichting komt weg met het deksel bij het opzetten van de kachel. En laat het niet vallen in het donker.)
 • Laat de kachel onbeheerd achter tijdens het branden. Laat hem niet voor langer dan nodig en onder geen beding mag u een kachel te gebruiken om warmte te leveren - het zal gevaarlijke rook (koolmonoxide) die een tent kan vullen en stik je produceert.
 • Laat de hendel nooit als er een pan op de brander. Het zal erg heet en verwonden.

Dingen die je nodig hebt

 • Uw Trangia kachels die wordt geleverd in 8 stukken:
  • een koekenpan
  • een handgreep
  • een waterkoker (niet in alle versies)
  • een brander
  • een paar pannen, en
  • de voorruit die in twee delen komt - de basis en de bovenste helft
 • Spiritus (gedenatureerde alcohol)
 • Brandstoffles. Er is geen noodzaak voor een speciale container. Een gewone container, zoals een klein plastic flesje, is goed voor gebruik.
 • Sommige wedstrijden om de spiritus in de kachel branden