Wkenl

Hoe maak je een volleybal bump

De bult is de meest fundamentele en meest essentiële vaardigheid in het volleybal. De bult wordt een bal die onder de kop te raken, en wordt meestal gebruikt als de eerste aanraking om een ​​dienst of terugkrijgt. Als je gaat meester volleybal, moet u de bult onder de knie. Hier is hoe.

Stappen

Hoe maak je een volleybal bump. 'Stap in positie.'.
Hoe maak je een volleybal bump. 'Stap in positie.'.
 1. 1
  'Stap in positie.' Je benen moeten uit elkaar worden ongeveer een schouderbreedte, leun een beetje naar voren.
 2. 2
  Zorg ervoor dat u niet de bal met een hand, want deze actie kan een fout veroorzaken.
 3. 3
  Verplaatsen naar de bal, zodat het naar beneden regelrecht tegenover u zal komen. U kunt de bal achterwaarts tegen het lijf, natuurlijk, maar je wilt wel ervoor zorgen dat je contact maakt met de bal recht voor je (je kan nodig zijn om van het net af te wenden).
  • Als je niet de bal moet terug, zwaai je armen of breng ze boven je schouders. Als je het nodig hebt om terug te gaan, zorgvuldig zwaai je armen naar achteren, voorzichtig om niet gek te gaan.
 4. 4
  Bereid je armen door rechttrekken hen. Maak uw onderarmen in een vlakke "platform" door uw armen recht uit voor je, maar een beetje naar beneden en ook de boog van uw schouders. Vouw je handen voor je, met je duimen bij elkaar, side-by-side. Niet uw vingers naar elkaar rijgen, want dit zal je verliest controle over de bal te maken. U kunt een vuist maken met de ene hand en wikkel het andere er omheen, of u kunt een duim bukken om haar handpalm, en leg deze aan de andere kant. Vergeet niet je ellebogen op slot en je knieën gebogen te houden.
 5. 5
  Speel de bal. Houd je ogen op de bal. Volg de baan van de bal als het erop aankomt en zelfs als je het raakt. Maak contact met de bal op ongeveer heuphoogte. Wanneer de bal recht boven uw onderarmen, strek je benen, zodat je armen omhoog om het te ontmoeten. Proberen om de bal op je onderarmen (boven de hand, maar onder het ellebooggewricht.). Op hetzelfde moment, beweeg je armen naar voren en omhoog lichtjes (MAAR NIET JE armen zwaaien!). Houd in gedachten dat de meerderheid van de kracht moet komen van je benen.
 6. 6
  Richt de bal. Dompel of draai je schouder naar de bal gericht. Je kunt niet echt gericht met uw onderarmen, want je moet ze plat te houden met het oog op een goed platform voor de bal. In plaats daarvan bewegen van de schouders, zodat beide armen bij elkaar blijven en bewegen als een eenheid. Idealiter kan je vierkant met de bal (wijzen je voeten op het doel), zodat je gewoon kunt raken ongecompliceerd.
 7. 7
  Gebruik je benen. Met behulp van je knieën, en een beetje kracht uit je armen, duwen door de bal.
 8. 8
  Het is nuttig, wanneer het leren om tegen het lijf, als je plaatst u een hand in een vuist omhoog en wikkel je andere hand rond het spoedig zal dit gewoonte deze manier van passerende heeft meer controle geworden.
 9. 9
  Kijk naar de bal met je ogen, niet je hele lichaam, proberen en houd je kin naar beneden, want het geeft je meer controle over de bal. Sommige coaches zullen zelfs je zet de kraag van je hemd in je mond tot je kin te houden.

Tips

 • Praktijk is absoluut noodzakelijk bij het leren van de bult. Een goede manier om te oefenen is om een ​​volleybal botsen tegen een muur zo vaak als je kunt in een rij.
 • Als de bal op je afkomt snel, mag u niet nodig om zo veel macht gezet in om je bult. (Laat de bal raakte je armen en begeleiden zijn richting door te wijzen uw voeten om uw doelgroep)
 • Probeer niet te 'zwaaien' je armen bij het passeren van een bal. Dit zou kunnen leiden tot een "wilde" pass. Je armen moet niet boven schouder-niveau. Probeer in plaats daarvan te rijmen met de bal, zodat u kunt deze recht naar voren te raken of, als dat niet mogelijk is, dip je schouder te streven.
 • Als je speelt met meer dan drie personen wilt u misschien de bal te bellen, door te zeggen: "MIJN!" om te voorkomen dat die door elkaar lopen
 • Blijf kalm en focus.
 • Leun niet op de bal of buig je rug; Dit vormt slechte controle. Buig je knieën en neem een ​​sprong-stap vooruit of achteruit. Slechts mager in wanhopige situaties, net als je volle kracht lopen na een bal die werd geraakt breed.
 • Zorg ervoor dat u laag blijven. Dit is belangrijk in de meeste aspecten van het volleybal. Laag blijvend zal controle en macht te vergroten.
 • Vergeet niet, houd je armen recht en horizontaal. Als je tilt je armen een beetje, zal de bal gaan in de richting loodrecht op de hoek van je armen. Dit kan doelgericht worden gedaan om de bal te raken naar een teamgenoot. Zorg ervoor dat u de mogelijkheid om een ​​rechte hobbel raakte, zodat je beter kunt bepalen waar de bal gaat als je om het te raken in een spel.
 • Terwijl u de bult kunt gebruiken om de bal terug te slaan over het net, in de meer geavanceerde spel is het meestal gewoon gebruikt om de bal onder controle te krijgen en in positie voor de set en spike.
 • U kunt meer kracht in je bult krijgen door de overdracht van uw gewicht naar voren als je het raakt.
 • Steek uw handen niet cuppen samen omdat deze actie zal de bult geven aan veel macht en maakt de bal naar buiten.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u uw vingers kruisen. Dit kan leiden tot letsel als de bal per ongeluk raakt je handen.
 • Hoeft de bal niet raken met je handen. Veel mensen zeggen dat het pijn doet om te volleyballen, maar het is meestal omdat ze de bal raken met hun handen. Bovendien hoeft de handen niet een goede, vlakke platform maken, en je bent hobbel zal waarschijnlijk gaan dolende.
 • Niet optillen of "dragen" de bal. De bult moet snel een hit. Als de bal blijft in contact met je lichaam te lang, kunt u worden opgeroepen voor een fout en verliest een punt.
 • Als je gevoelige huid, of benige armen hebt, is het waarschijnlijk dat uw onderarmen zal pijn doen als je de bal een paar keer geraakt hebben. Maak je geen zorgen, als je stroom doorheen, zul je wennen, en het zal stoppen kwetsen.