Wkenl

Hoe maak je een wheelie

Een wheelie is een fiets truc waar je fiets met het voorwiel in de lucht en het achterwiel op de grond. In principe is het fietsen op een wiel. Hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe maak je een wheelie. Schakel je spullen tot een zeer lage versnelling, zoals 1-1, 1-2 of 1-3, waar je kunt jezelf vooruit, maar heel langzaam.
Hoe maak je een wheelie. Schakel je spullen tot een zeer lage versnelling, zoals 1-1, 1-2 of 1-3, waar je kunt jezelf vooruit, maar heel langzaam.
 1. 1
  Schakel je spullen tot een zeer lage versnelling, zoals 1-1, 1-2 of 1-3, waar je kunt jezelf vooruit, maar heel langzaam.
 2. 2
  Krijg genoeg snelheid, zodat u kunt gewoon nauwelijks evenwicht. Dit stelt u in staat om langzamer te gaan tijdens je wheelie en langer behouden de wheelie, want het is een stuk moeilijker om te rijden een wheelie wanneer je begint snel.
 3. 3
  Als u rijdt, is het eerste wat je moet doen is naar beneden duwen uw stuur en trek omhoog en naar achteren vrijwel onmiddellijk, zodat u kunt in principe "whip" zelf achteruit.
 4. 4
  Krijg je pedalen tot ongeveer 11 uur en 5 uur, dan duwt u op de 11 uur los en trek aan het stuur een beetje, tillen je voorwiel van de grond.
 5. 5
  Verder te trappen.
 6. 6
  Leun achterover (niet te ver) en pedaal erg hard. Als je het goed doet, zul je merken dat je rijden op het achterwiel. Wanneer je zwaartepunt ligt boven het achterwiel, zal u het punt waar je kunt evenwicht bereiken. Handhaven die hoek.
 7. 7
  Zonder verhoging van de snelheid, het constant houden van de druk op de pedalen. U zult voelen wanneer je zwaartepunt verschuift. Dienovereenkomstig aan te passen pedaal druk. Als je zwaartepunt te ver gaat, zal je achterover kantelen. Wanneer u dit voelt, verlaag uw pedaaldruk.
 8. 8
  Ook wanneer u de behoefte voelen om achteruit te gaan, trekken in de rug remkracht. Als je uiteindelijk achteruit gaan en je kunt niet redden de wheelie, zorg ervoor dat je springt van de achterkant van je fiets, zodat je niet op je bilspier vallen. Lopen met je fiets totdat u weer op.
 9. 9
  Druk niet op de voorrem bij de landing, of je kan naar voren vallen.

Tips

 • Het duurt een tijdje om een ​​echt goede en indrukwekkende wheelie doen, dus denk niet dat het gemakkelijk is spul. Als je dat doet probeert u deze stappen, probeer ze te draaien een beetje en zien of misschien doet het een beetje anders zal het lukken.
 • Als je op een gear fiets, probeer dan de laagste versnelling instelling, dan proberen de hogere versnellingen een voor een.
 • Voordat je gaat en probeer het uit, de praktijk is dit, zodat je weet wat te doen als je te ver naar achter:
 • Houd uw vingers op de rem, zodat als je voelt dat je gewicht is verschoven te ver naar achteren kunt u de achterkant rem die zal neerkwakken het voorwiel voordat u achteruit omdraaien trekken.
 • Heb een lichtgewicht fiets. Verwijder de voorste pinnen van uw fiets voor een lichtere frontend.
 • Als je kantelen naar links of rechts, draai het stuur in de tegenovergestelde richting, de hele weg indien nodig.
 • Het is goed om wheelies te doen op een vlakke weg of een kleine, maar niet erg steil stijgende grond (kleine heuvel op de weg).
 • Doen wheelies doen met clip-in pedalen. Als je achterover vallen, ben je toast.
 • Experimenteer met zittend op de stoel, staande in de pedalen, het verhogen en verlagen van het stuur, en het gebruik van verschillende niveaus zitten.
 • Tenzij je genoeg reserve binnenbanden rond leggen, probeer niet om je voorwiel slam op de grond als je voelt dat je gaat te ver naar achteren.