Wkenl

Hoe maak je een wond behandelen

Heb je ooit ergens geweest en je je pijn gedaan soort van slecht, maar je hebt geen echt substantieel behandelingen? Deze tips kunnen helpen houden u veilig.

Stappen

Hoe maak je een wond behandelen. Proberen om iets schoon (of zo schoon mogelijk) vinden.
Hoe maak je een wond behandelen. Proberen om iets schoon (of zo schoon mogelijk) vinden.
 1. 1
  Proberen om iets schoon (of zo schoon mogelijk) vinden. Als je iets als een schone doek, een handdoek, een prop van servetten, of een papieren handdoek niet kunt vinden, gebruik je hand.
 2. 2
  Breng het schone element aan de wond en oefen druk uit. U moet de druk constant gedurende ten minste vier (4) minuten vooral als een ader of slagader is gejat of verbroken te houden als het een kleine wond, meer als een grotere wond,.
 3. 3
  Als de wond raakte een groot schip en zal niet stoppen met bloeden, en bevindt zich aan uw arm of been, overwegen een tourniquet. Zoek een stuk doek, touw of soortgelijk materiaal (maar niet zoiets als een smalle draad die een snee of barsten wond bij aandraaien kunnen veroorzaken...) die je los kunt binden rond het ledemaat, tussen je hart en de wond. Als je niet kunt krijgen het strak genoeg om de doorstroming van het bloed te stelpen met de hand, maken een lus en stok iets (zoals een stevige tak) doorheen, en gebruik het als een draaiend handvat om het verband vast totdat het bloeden stopt.
 4. 4
  Een tourniquet mag alleen worden gebruikt om een leven te redden. Hoe en wanneer een tourniquet gebruiken. Als deze niet goed wordt gedaan, kan dit leiden tot schade aan of verlies van het been of arm. Waarschuwing: verlies> Dit type van het stoppen van de bloeding wordt echt gebruikt als een laatste redmiddel, en alleen als de wond is zo ernstig je in gevaar dood te bloeden uit voordat het kan worden. Krijgen om onmiddellijk te helpen.
 5. 5
  Als je in het bos of in de buurt van enige vorm van waterbron, wassen de wond voorzichtig zonder belemmerende een van de schaafwonden. ** Zie opmerking hieronder.
 6. 6
  Houd het verheven, zodat je niet bloeden uit en u uw bloeddruk normaal te houden.
 7. 7
  Zoek de dichtstbijzijnde telefooncel of snelweg of een pad dat zal waarschijnlijk leiden tot bepaalde gebieden van de beschaving.
 8. 8
  Bel of iemand oproep hulpdiensten voor u of bel 911 zelf als je een telefoon kunt bereiken.

Tips

 • Er is enige controverse over uit te wassen in het wild. Als je een vrij bloeden wond en uw partner (of kijken naar je spiegelbeeld) vertelt u er geen vreemde voorwerpen in de wond, kan het beter niet te wassen, vooral als het water staat (eventueel stagnerende). Uw bloed komt uit je lichaam steriel, en je kan zelfs bacteriën of parasieten te introduceren in de wond door wassen met water dat besmet kan zijn. Als de wond vuil is, uiteraard, proberen om het zo schoon mogelijk te maken, maar het kan best zijn om een ​​kleine hoeveelheid van uw drinkwater te gebruiken, vooral als er andere water in de buurt die je zou kunnen koken om schoon drinkwater te maken later.
 • Dragen altijd EHBO-doos met u tijdens het reizen met de eigen auto / scooter etc. Handig (en zeer lichtgewicht) items omvatten: Gaas roll, chirurgische tape, pleisters, verbandmiddelen vlinder, antibiotische zalf, Antiseptische doekjes
 • Gebruik een oud shirt of het shirt uit je eigen achtertuin.
 • Als je niet iets anders dan een boekomslag hebben, dat gebruiken.

Waarschuwingen

 • Het gebruik van een tourniquet kan leiden tot gangreen, de dood van het vlees, of het verlies van de ledemaat.
 • Uitsluitend op leven of dood noodsituaties om onnodige, ernstige schade en letsel veroorzaakt door het tourniquet zelf voorkomen.
 • Elke wond aan de handen en het gezicht moet worden gezien door een arts.
 • Als de bloeding niet stopt na tien minuten, bel een ambulance! Misschien een slagader zijn gebroken, en deze zijn niet snel genezers.
 • Elke wond die is diep met gekartelde randen moeten worden gezien. Het zal meer waarschijnlijk moeten steken!