Wkenl

Hoe maak je een wond te controleren op infecties

Het krijgen van snij-en schaafwonden is een onderdeel van het dagelijks leven. De meeste van de tijd deze wonden genezen zonder moeite. Soms echter, bacteriën komt de schade en veroorzaakt infecties die gevaarlijk kunnen zijn. Leren hoe je een wond te controleren op infecties is een essentieel onderdeel van het houden van jezelf gezond.

Stappen

Hoe maak je een wond te controleren op infecties. Verwijder eventuele verbanden uit de wond die u inspecteren.
Hoe maak je een wond te controleren op infecties. Verwijder eventuele verbanden uit de wond die u inspecteren.
 1. 1
  Verwijder eventuele verbanden uit de wond die u inspecteren. Gooi vervuilde zwachtels in de vuilnisbak.
 2. 2
  Kijk naar je blessure voor roodheid of. Uw huid kan ook warm aanvoelen bij het kwetsen gebied. Contact op met een arts om advies als een van deze symptomen aanwezig zijn.
  • Let op de wonde voor gelig of groene pus. Deze afscheiding kan ook een vieze geur. Je moet medische zorg zo snel mogelijk te krijgen.
 3. 3
  Gevoel nieuwe of toegenomen pijn een symptoom van een besmet snede. Pijn op zichzelf of met andere tekenen kunnen wijzen op een infectie aanwezig is. Raadpleeg een arts als u merkt groeiende pijn op de plaats.
 4. 4
  Onderzoek de huid rondom de wond voor rode lijnen. U zult merken deze lijnen bewegen langs de huid weg van de blessure. Dit wijst op een infectie zich heeft verspreid in uw lymfesysteem.
 5. 5
  Zoek de lymfeklieren (klieren) die het dichtst bij uw letsel. Bacteriën wordt gevangen in deze klieren tijdens een immuunrespons.
  • De dichtstbijzijnde lymfeknopen, voor de armen de oksels, de poten, zou het uw lies gebied. Elders op het lichaam, zou de naasten om te controleren zijn de knooppunten aan beide zijden van je nek.
  • Voel de geselecteerde lymfeklieren voor zwelling of gevoeligheid. Dit kan een teken zijn van een besmetting verspreidt zijn, zelfs als strepen lijnen zijn niet aanwezig. Je nodig hebt om dringende medische hulp te zoeken in een keer.
 6. 6
  Vervang de oude pleister met een nieuwe steriele ene na inspectie van de blessure. Als er geen teken van een infectie, zal deze de wond te beschermen. Als er tekenen van infectie, zal een steriel verband de wond te beschermen tegen verdere besmetting totdat je een arts kan zien.

Tips

 • Verkrijgen van voldoende verlichting. U ziet tekenen van infectie sneller in een goed verlichte kamer.
 • Sommige drainage van een wond is normaal, zolang de vloeistof dun en helder. Sommige bacteriën produceren pus dat is niet groen of geel. Je moet een medische behandeling krijgen als de wond is het aftappen abnormale kleur.
 • Als u enig teken van het genezingsproces, zoals een korstje niet kan zien, dan kan het een teken zijn van infectie zijn. Ga naar een dokter.
 • Naast symptomen op de wond, kunt u ook uitvoeren van een koorts, dat is de temperatuur boven de 98,6 F (37 C) mondeling of een rectale temperatuur van 99 F (37,2 C). U dient medische hulp te zoeken bij een koorts begeleidt een of meer van de hierboven genoemde infectie tekenen.