Wkenl

Hoe maak je een worp in het voetbal doen


Ingooien zijn enigszins cruciale momenten in een voetbalwedstrijd: ze presenteren een kans om balbezit te houden, profiteren van een omzet-of - helaas - balbezit jezelf te verliezen. Als zodanig, de bal in een van de meest fundamentele vaardigheden in het voetbal. Het is ook een van de meest zenuwslopende taken in het spel. Voor een ding, stopt alles, en alle aandacht is op de persoon die de bal gooien inch Voeg daarbij het feit dat veel spelers negeren de ontwikkeling van ingooi vaardigheden, en je hebt een recept voor een ramp kreeg. Wees maar niet bang, hoor. Volg deze stappen, en met een beetje oefening, zult u in staat om te profiteren van ingooien als de profs.

Stappen

Hoe maak je een worp in het voetbal doen. De positie van uw voeten naar het veld.
Hoe maak je een worp in het voetbal doen. De positie van uw voeten naar het veld.
 1. 1
  Pak de bal. Tenzij je de keeper, krijg je niet om je handen veel gebruikt in voetbal, dus geniet ervan zolang je kunt. Pak de bal met beide handen en breng het achter je hoofd. Je handen moet zijn "achter" je hoofd de bal die je bokst de bal wordt naar voren als je het gooit inch Zorg ervoor dat je een stevige gekregen, maar comfortabel, houd op.
 2. 2
  De positie van uw voeten naar het veld. Staan een paar meter achter de zijlijn, zodat je kan oplopen tot de lijn zonder te kruizen. Sommige spelers willen hun voeten bij elkaar te houden, terwijl anderen, zoals de ene voet voor de andere. Doen wat het meest comfortabel voelt voor jou. Zorg ervoor dat u bent geconfronteerd met de richting waarin u wilt spelen op de bal of je zou een verandering van positie te krijgen.
 3. 3
  Scant het veld. Beslissen waar de bal te leveren is de belangrijkste stap. U kunt spelen voor dit hebt ingesteld of je kan gewoon nodig hebt om een ​​open-speler. Zodra u uw beslissing hebt gemaakt, moet u uitvoeren snel, zodat je tegenstander niet kan detecteren waar je naartoe gaat om te gooien.
 4. 4
  Aanloop naar de zijlijn om de bal te gooien. Krijg een korte aanloop - slechts 2-4 stappen - om u te helpen de benodigde momentum om de macht van de bal naar het doel te krijgen.
 5. 5
  Boog lichtjes je rug. Doe dit vlak voordat je klaar bent om daadwerkelijk te gooien de bal bent. Veel spelers proberen om uitsluitend te gooien met hun armen, maar het grootste deel van de macht moet komen van je rug en schouders, evenals de dynamiek van uw lopende start.
 6. 6
  Vierkant met uw doelgroep en plant je voorste voet. Wanneer u klaar bent om de bal te gooien bent, zorg ervoor dat je schouders zijn vierkant met uw beoogde doelgroep. Dit is cruciaal voor het maken van een nauwkeurige worp, en ook noodzakelijk omdat de bal direct over je hoofd moet reizen. Nu stoppen met het hardlopen en plant uw leidende voet. Vergeet niet om beide voeten te houden aan een overtreding oproep van de scheidsrechter te vermijden.
 7. 7
  Laat de bal. Breng je armen omhoog en naar voren, zodat uw handen en de bal reizen direct boven je hoofd. Tegelijkertijd breng je terug overspannen voren als een veer en sleep de teen van je achterste voet op de grond. Strek je armen volledig en laat de bal net achter de kop. Vergeet niet om je hoofd omhoog te houden of worden geconfronteerd met direct nadat de bal is losgelaten, zodat je niet alleen gooi de bal naar de grond.
 8. 8
  Lopen op het gebied opnieuw in te voeren play. Je hebt afgesloten gooien, en hopelijk heb je de bal naar je teamgenoot. Ga nu terug die er zijn om te helpen verhuizen de bal in scoringspositie. Als, aan de andere kant, je per ongeluk gooide de bal naar je tegenstander, kun je het goed te maken door het lopen uit te proberen om de bal terug te stelen.

Tips

 • Wil je de bal te gooien echt ver en zien er indrukwekkend uit doen? Probeer een flip ingooi. Zie de gerelateerde Google voor instructies.
 • De vliegende start is ontworpen om meer afstand te krijgen op de bal. Merk op dat bij het draaien, er een tendens om de achterste voet optillen. Hoewel dit geen schending van wet 15, want in vrijwel alle gevallen de achterste voet omhoog komt nadat de bal de handen heeft verlaten, scheidsrechters zijn in het algemeen koppig en niet voorzichtig waarnemers, en de meeste zullen denken dat de voet voordat de bal werd opgeheven werd geleverd en zal het oordelen een slechte ingooi. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, hebben spelers geleerd om de teen van de achterste voet over de grond sleept. Soms is het noodzakelijk om gewoon leveren de bal op korte afstand zo snel mogelijk. In dit geval kunt u de running overslaan, maar zorg ervoor dat u aandacht besteden aan de rest van de fundamentals.
 • Oefen ingooien regelmatig. Oefening baart kunst, natuurlijk, en je zult een stuk minder zenuwachtig als je weet dat je de bal te gooien in nauwkeurig.
 • Strategie is zeer belangrijk in gooien. Als je dicht bij je eigen doel bent, wilt u uiterst voorzichtig waar je de bal te gooien. In het algemeen, korte, snelle ingooien zijn hier minder riskant. Als je in het midden van het veld, je wilt proberen om de bal vooruit, maar houd het onder controle. Zoek een open teamgenoot, bij voorkeur Upfield. In de buurt van je tegenstander doel, moet je proberen om het opzetten van een scoringskans. U kunt niet rechtstreeks scoren uit een ingooi, maar als je ver genoeg kunt gooi je kunt proberen om de bal naar het midden van het veld waar een teamgenoot het kan slaan in het doel. Als alternatief kunt u proberen een short throw-in voor iemand die snel kunnen oversteken van de bal naar het midden van het veld. In 'strategievorming' hun inworp, de meeste beginnende spelers, evenals hun teamgenoten, vergeten om de bal in een speler zijn. De speler die in is meestal de enige ongemarkeerde speler op het veld direct na de inworp. In een gespannen situatie, een pass terug naar de bal in een speler die net terug op het speelveld komen en heeft de vrijheid om uit te stappen van een goede pass, zal gratis te helpen en te verplaatsen het spel.
 • Sneaky zijn. Misschien wil je gewoon de bal te leveren aan een teamgenoot een paar meter afstand, maar je tegenstanders houden zwermen uw doelgroep. Hier krijg je een vliegende start en handelen als je gaat ver gooien, of dat het lijkt alsof je gaat upfield gooien, maar gooi dan downfield. Kleine trucjes als deze kan je tegenstanders gissen en helpen je teamgenoten te openen.
 • Houd je voeten op de grond. Als je je terug voet op te tillen kunt u worden bestraft door scheidsrechters.
 • Zodra je de bal in je handen, krijgen een vliegende start, dan plant beide voeten op de zijlijn, en gooi. Het is belangrijk om het snel te doen en de vangst van de andere ploeg van wacht.

Waarschuwingen

 • Een vrije trap wordt toegekend aan je tegenstander als je de bal te gooien in en aanraken voordat een andere speler raakt het.
 • Een inworp wordt toegekend aan de tegenpartij, indien een of meer van de volgende optreden tijdens een inworp: een of meer voeten steken volledig over de zijlijn naar het speelveld, de speler er niet in slaagt de bal te leveren van achter het hoofd in een continue beweging, of de achterste voet wordt opgetild van de grond tijdens het volgen. In de eerste twee gevallen, als een scheidsrechter verbiedt gooien is hij schuldig aan onbeduidende, in het laatste geval is hij schuldig aan het overtreden van wet 15.
 • Je sterke been moet naar voren worden dat is het tegenovergestelde van hoe het zou zijn als je het gooien van een honkbal.