Wkenl

Hoe maak je een wrat met vloeibare stikstof te bevriezen

Vloeibare stikstof is een eenvoudige, effectieve behandeling voor het verwijderen van wratten en mollen gebruikt door dermatologen. Als u al had wratten op deze manier behandeld en voelen zich comfortabel met de procedure, kunt u overwegen het zelf te doen. Dit artikel beschrijft de procedure en hoe het werkt. Voorzien alleen voor informatieve doeleinden. Geen vervanging voor gekwalificeerde medische diagnose of behandeling.

Stappen

Hoe maak je een wrat met vloeibare stikstof te bevriezen. Wratten worden gevoed door de bloedvaten.
Hoe maak je een wrat met vloeibare stikstof te bevriezen. Wratten worden gevoed door de bloedvaten.

Hoe het werkt

 1. 1
  Wratten worden gevoed door de bloedvaten. Als je kunt beschadigen en doden deze bloedvaten door ze te bevriezen, zal de wrat sterven. Uiteindelijk zal vallen. Vloeibare stikstof is koud genoeg om te komen tot deze gelokaliseerde bevriezing. We willen het weefsel schade aan de kleinst mogelijke omgeving te beperken.
 2. 2
  Een blaar zal een paar uur na het bevriezen van de wrat te ontwikkelen. De wrat zal iets worden verhoogd, rood worden, en je kan een licht brandend gevoel voelen.
 3. 3
  Niet breken de blister. Als de blaar opengaat, onderliggende weefsel waarschijnlijk opnieuw geïnfecteerd, waardoor de wrat opnieuw groeit.
 4. 4
  Als u de wrat bevriezen precies de juiste hoeveelheid, zal een klein, maar zichtbaar blaar te vormen. Na enkele aantal dagen, zult u merken een roodachtige tint binnen. Langzaam de vloeistof van de blaar zal opnieuw worden geabsorbeerd. De blaar zal veranderen in een donkere kleur. Als het droogt de huid uit een beetje dikker zal lijken.
 5. 5
  Weersta de verleiding om af te trekken van de dode huid. Als je dat doet, de wrat heeft meer kans om terug te groeien. Zelfs als je altijd kies je korsten en knijp je puistjes, kunt u en moet leren om te wachten, om vrij te zijn van uw wratten. Wanneer de dode huid en opgedroogd wrat kern afwerpt op zijn eigen, zal u hebt gesloten, gezonde huid hieronder.
 6. 6
  Een voordeel van deze techniek is dat wanneer goed uitgevoerd, wordt de buitenste laag van de huid nooit gebroken, het infectierisico sterk verminderen in vergelijking met andere technieken.

De aanschaf van de vloeibare stikstof

 1. 1
  Dit is makkelijker dan het klinkt. Kijk in het telefoonboek voor leveranciers van lasgassen. Bel ze en vraag of ze je kunnen leveren met een kleine hoeveelheid. Als ze vragen om de reden, zeg maar het is voor een wetenschappelijk experiment, dat is eerlijk.
 2. 2
  Hun volgende vragen zal zijn hoeveel je nodig hebt, en of je een dewarvat om het te vervoeren. De antwoorden zijn "een liter" en "ja." Een gemeenschappelijke thermoskan (dwz Thermos) zal dienen als uw dewarvat en is een perfect aanvaardbaar voorraadvat voor vloeibare stikstof. Elke quart-capaciteit glazen of metalen vacuüm fles zal doen. U kunt ook een dewar huren van de leverancier. Vloeibare stikstof is goedkoop, en veel plaatsen zal het je geven gratis.
 3. 3
  Er zijn twee voorzorgsmaatregelen die u moet onthouden om uw vloeibare stikstof veilig te vervoeren:
  • Sluit de thermoskan met alleen een prop van papieren handdoeken, niet de gebruikelijke schroef-in plug. Elke dop gebruikt om de papieren handdoeken op hun plaats te houden moet los genoeg zijn om dampen te ontsnappen, anders wordt uw thermoskan kunnen exploderen. (Als veilige afvoer van dampen is een punt van zorg, extra betalen geld om een ​​dewarvat huren.)
  • Houd de thermoskan rechtop.
 4. 4
  U kunt de vloeibare stikstof voor een paar dagen bewaren in een thermoskan of dewar indien nodig. Als je vrienden hebt wratten ze willen om zich te ontdoen van, kunnen ze gebruik maken van uw aanbod.

Voorbereidingen

 1. 1
  Waarschijnlijk wilt u basishygiëne in acht, ook al bent u niet van plan om de huid te breken. Grondig wassen.
 2. 2
  Voordat u begint, besteden veel tijd kijken naar de wrat. Knijp in de huid van de zijkanten en onder, zodat u een idee hoe diep de kern gaat krijgen en hoe groot rond het is. Je denkt toch niet van de dode dop bovenop, maar de levende kern binnen. Knijp het en voel precies hoe groot het is eronder. Als het aan de onderkant van je voet, kan het net lijken als een kleine hobbel, maar de kern gaat in veel dieper. Deze eerste stap is belangrijk, want je moet weten hoeveel weefsel te bevriezen.
 3. 3
  Om de vloeibare stikstof toe te passen, gebruik dan een gewone wattenstaafje (i. E. Q-tip), dezelfde soort die u gebruikt voor het reinigen van je oren. Naarmate je meer ervaren, wilt u misschien wat extra watten binden rond de basis van het wattenstaafje om extra vloeibare stikstof vast te houden. Dit bespaart u van de verplichting om de thermoskan opnieuw zo vaak.

Toepassing van de vloeibare stikstof

 1. 1
  Giet een kleine hoeveelheid van de vloeibare stikstof in een polystyreen beker. Het is makkelijker om het wattenstaafje dompelen en helpt de vloeibare stikstof in de Dewar schoon (die als meer dan een persoon deelt de kolf kon toe.)
 2. 2
  Laten we aannemen dat het een kleine wrat, ongeveer de grootte van een erwt (4mm) of kleiner. Breng het wattenstaafje in het midden van de wrat. Begin met een lichte druk. Herhaal dit een paar keer totdat je begint met een bevroren zone zien - het zal wit van kleur zijn. Wat is lastige is dat terwijl het wit kan worden bevroren op het oppervlak, moet je nadenken over hoe diep het wordt bevroren. Dus houd het aanbrengen van vloeibare stikstof, doet het op zo'n manier aan de bevroren zone weerhouden zich naar de gezonde huid rond de wrat. Als u bevriezen in de kern van de wrat, zult u misschien een beetje meer druk. U zult merken dat het weefsel is uitgehard, en als je knijpen van de zijkanten zult u het gevoel dat er ingevroren weefsel tussen je vingers.
 3. 3
  Na de wrat genoeg lijkt bevroren, geef het rust. De kleur zal langzaam terug. Als u denkt dat het misschien niet diep genoeg zijn bevroren, kunt u het proces herhalen. Er zullen enkele kleine pieken van koude pijn. Grote pijn is een teken dat je te veel, of misschien zijn ernstig geschrokken doet en dient daarom uit te laten proberen dit.
 4. 4
  Zet een bandage (i. E. Band-Aid, of pleister als u Britse bent) over de wrat om het te beschermen als je wilt.
 5. 5
  U kan nodig zijn om de procedure te herhalen in een paar weken voor wratten die terugkomen.

Waarschuwingen

 • Deze procedure kan worden lichte pijn of ongemak. U kunt ervoor kiezen om de diensten van een dermatoloog te vragen.
 • Deze procedure beste voor kleinere wratten, ongeveer de grootte van een erwt (4 mm) en kleiner. In principe kan groter wratten worden behandeld door bevriezing een erwt-en kleinbedrijf stuk aan de rand van de wrat, dan wachten tot de huid volledig genezen (ongeveer twee weken) voordat u probeert een tweede vriespunt. In geen geval mag u bevriezen grotere gebieden, omdat dit zal resulteren in een grote, pijnlijke blaar, met een reëel risico op infectie.
 • Wratten op de weightbearing oppervlakken van de voet (plantar wratten) verdienen speciale aandacht. Aangezien deze procedure veroorzaakt een blister, het uitvoeren van het op een voet kan leiden tot ongemak dat interfereert met de normale lopen en weightbearing. Ook plantar wratten neiging om dieper dan andere wratten zijn, omdat de gewichtdragende actie duwt ze naar binnen. Je moet ze bevriezen meer keer, met minder stikstof op het wattenstaafje elke keer, zodat de bevriezing gaat dieper en niet leidt tot een grote blaar.
 • Deze procedure is geschikt voor gewone wratten of moedervlekken met een duidelijk omschreven grens. Er zijn andere vormen van klonten die kunnen tumoren van verschillende mate van maligniteit. Je moet er zeker van zijn dat uw wratten of moedervlekken zijn onschadelijk, langzaam groeiende en niet-invasieve degenen. Moet u een arts raadplegen van kleur verandert als je wrat of moedervlek is groot, groeit snel,, ziet er ontstoken of gezwollen, of is pijnlijk aanvoelt.
 • Vloeibare stikstof kan gevaarlijk zijn. Laboratoria te gebruiken voor onderzoek moeten gebruikers speciale cryo-handschoenen, brillen, jassen en schoenen te dragen, en om speciale behandeling procedures te volgen.. Het is ook een gevaar voor stikken: Als omgestoten in een afgesloten ruimte (bijvoorbeeld een auto of lift), kan een 2L container van vloeibare stikstof direct verdampen en vermindering van het zuurstofgehalte van 3 kubieke meter lucht tot 10%, een zuurstofconcentratie waarop een persoon kan uit overgaan en verstikken zonder waarschuwing. Dergelijke maatregelen zijn meestal niet te zien bij een bezoek aan een arts voor cryogeen verwijderen van wratten. De belangrijkste risico's voor het huis experimentator zijn gemorst wordt op kleding en in de schoenen te wijten aan het wicking actie van de kleding die de vloeibare stikstof in aanraking met de huid houdt. Spatten in de ogen zijn een punt van zorg, omdat vloeibare stikstof kan spatten als het morst. Goggles (niet veiligheidsbril) zijn meestal aanbevolen. Gemorst wordt op de blote huid zijn minder groot risico. Door de, is het mogelijk kort een hand in vloeibare stikstof dompelen zonder schade.