Wkenl

Hoe maak je een zonnebrand te behandelen

Vergeet om te dragen zonnebrandcrème voordat je naar buiten ging, en nu heb je rood als een kreeft bent? Hier zijn een aantal technieken om te kalmeren en te behandelen een zonnebrand.

Stappen

Hoe maak je een zonnebrand te behandelen. Neem een over-the-counter pijnstiller.
Hoe maak je een zonnebrand te behandelen. Neem een over-the-counter pijnstiller.

Snelle pijnverlichting

 1. 1
  Neem een over-the-counter pijnstiller. Ibuprofen en aspirine zijn populaire opties. Deze kunnen helpen de ontsteking rond de zonnebrand, evenals het verminderen van de pijn.
  • Geen aspirine te geven aan kinderen. In plaats daarvan kiezen voor iets dat specifiek wordt gebracht als dosis paracetamol een kind. Maar wees ervan bewust dat paracetamol (Tylenol, Panadol, enz.) niet over een anti-inflammatoire werking hebben, maar kan geen pijn te verzachten.
 2. 2
  Gebruik van een anti-inflammatoire pasta. Geschikte topische toepassingen zijn aloë vera, cortisone crème of andere kalmerende middel gespecificeerd als geschikt voor de geïrriteerde en zonverbrande huid (zie hieronder). Als u niet beschikt over een van deze, kunt u een anti-inflammatoire pasta maken van aspirine. Gewoon verpletteren een paar pillen in een poeder dat is zo fijn als je kunt beheren, voeg dan water, een paar druppels op een moment, totdat het verandert in een goopy pasta. Gelden voor de getroffen gebieden.

Koeling opluchting

 1. 1
  Heb koel bad of een zeer zachte douche.
  • Bath: Zet het water op een koele temperatuur die net onder lauw (dat wil zeggen, geen tanden-chattering koud), en ontspannen voor 10 tot 20 minuten. De temperatuur zal verlichten de pijn, en het water zal uw huid van weerhouden zo geïrriteerd. Herhaal dit zo vaak als je nodig hebt om.
  • Douche: Nogmaals, houd de temperatuur net onder lauw en ook gebruik maken van een zeer zacht stroming of gewoon een beregening van water. Als het dondert, zal je huid kwetsen.
  • Vermijd het gebruik van zeep, badolie, of andere detergenten als je in bad of een douche. Een dergelijke producten zal uw huid irriteren en mogelijk maken de effecten van de zonnebrand voelt nog erger.
  • Als je blaren vormen op uw huid, neem een ​​bad in plaats van douchen. De druk van de douche zouden kunnen opduiken je blaren.
  • Wanneer je uit, niet uw huid droog met een handdoek wrijven. In plaats daarvan, laat je de lucht drogen of dep de handdoek over je huid in kleine, zachte bewegingen.
 2. 2
  Solliciteer koude kompressen op uw huid. Als je niet in een situatie waar u kunt zwemmen, of je zou gewoon liever niet, dan kunt u in plaats daarvan koude, natte kompressen op uw huid. Bevochtig een washandje of een ander stuk stof met koud water en leg het over het getroffen gebied voor 20 tot 30 minuten. Re-nat het zo vaak als je nodig hebt om.

Actuele toepassingen voor verlichting

 1. 1
  Toepassing aloë vera om verbrande huid. U kunt gels of lotions die aloë vera bij de meeste winkels bevatten kopen, of u kunt een stuk afgesneden van de plant zelf als je er een beschikbaar is.
  • Met behulp van de kussentjes van je vingers, voorzichtig toepassing van de aloë op je zonnebrand.
  • Niet "wrijf het in" de hele weg, zoals je zou met een gewone lotion. Laat het een beetje goopy en sappig aan de top van de brandwond, omdat dit helpt voorkomen dat de huid niet uitdroogt en steeds meer geïrriteerd.
  • Opnieuw aanbrengen zo vaak als nodig.
 2. 2
  Behandelen ontsteking met cortisone crème. Cortisone crèmes bevatten een kleine dosis steroïden die kunnen werken om de ontsteking te verminderen om uw zonnebrand. U kunt een lage dosis, over-the-counter tubes vinden bij uw plaatselijke drogist of supermarkt. Kijk voor hydrocortison of iets dergelijks.
  • Gebruik geen cortisone crème op jonge kinderen. Vraag uw apotheker om advies als u twijfelt of zorgen over het gebruik van deze crème hebben.

Houden gehydrateerd

 1. 1
  Veel water drinken. Zonnebrand kan worden drogen, dus het is belangrijk om dit te compenseren door het drinken van veel water, terwijl u herstellen. Doel voor 8 glazen met 8 ounces/236ml water per dag (of zelfs een beetje meer).

Het beschermen van zonverbrande huid

 1. 1
  Zonverbrande huid te beschermen als je naar buiten gaat. Idealiter moet je hangen in de schaduw of draag kleding over de getroffen gebieden als je gaat terug naar buiten in de zon. Als je niet kan voorkomen dat blootstelling van uw huid, hoewel, een dun laagje van aloë vera op de brandwond, zet dan SPF 45 zonnefilter op de top om verdere schade te voorkomen.
 2. 2
  Toepassing ongeparfumeerde vochtinbrengende crème om je huid als het begint te overschrijven genezen. Als u niet langer geopend blaren, of de roodheid van de zonnebrand is een beetje verdwenen, behandel uw beschadigde huid om wat TLC. Een romige, ongeparfumeerde vochtinbrengende breng royaal op verbrande gebieden in de komende dagen of weken peeling en irritatie te voorkomen.

Blister behandeling

 1. 1
  Behandel blaren. Als uw zonnebrand ernstig is, merk je blaren begint te vormen. Hier is wat te doen:
  • De meeste blaren niet verdienen knallen. Popping hen voortijdig kan pijnlijk zijn, maar ook kan leiden tot infecties en littekens. Ze moeten niet rond te hangen voor meer dan een paar dagen, dus op te lossen om je tanden bijten en ermee om in de tussentijd.
  • Echter, als je wel een grote blaar die moet worden afgevoerd, knal het hygiënisch. Steriliseren een naald met alcohol en water, en maak een klein gaatje aan de rand van de blister. Nadat u alle vloeistof hebt afgetapt, dep het gebied droog met een schone gaasje. Als je misselijk of onzeker over het doen voelen, zien uw arts.
  • Was uw handen met water en zeep voordat u het aanraakt blaren. Nogmaals, dit is om infectie te voorkomen.
 2. 2
  Gebruik actuele agenten op de blaren. Enkele suggesties zijn:
  • Toepassing aloë vera, zoals je zou doen in het bovenstaande gedeelte.
  • Overweeg het gebruik van antibiotische zalf (zoals polymyxine B of bacitracin) op je blaren als je een vermoeden van infectie. Infectie kan zich manifesteren als een vieze geur, gele pus, of extra roodheid en irritatie rond de huid. (Merk op dat sommige mensen zijn allergisch voor deze zalven, dus doe een 'patch-test "op een onaangetast gebied eerst en zorg ervoor dat u niet beschikt over een slechte reactie.)
 3. 3
  Niet afscheuren van de flappen van de huid overgebleven uit gebroken blaren. Je zult ze snel vergoten genoeg, niet het risico uw huid irriteren nu nog meer.
 4. 4
  Dekken blaren in een losjes verpakt gaasverband. Nadat u aloë vera of zalf om het gebied hebt toegepast, zet een pleister over om schuurplekken te voorkomen dat tegen uw kleding of iets anders. Losjes passen een steriel gaasje over het gebied; gebruik maken van medische tape te beveiligen.
  • Wijzig de bandage een keer per dag, of na het nat of vies wordt.
 5. 5
  Draag losse katoenen kleding over verbrande gebieden. Baggy t-shirts en losse katoenen pyjamabroek zijn ideale kleding om te dragen terwijl u herstelt van een zonnebrand. Indien u losse kleding niet kunnen dragen, althans zorg ervoor dat uw kleding zijn katoen (deze stof laat uw huid 'ademen') en als losse mogelijk.

Reageren op mogelijke infecties snel

 1. 1
  Als je ervaart de volgende symptomen, kan uw huid worden besmet. Behandeling kan het gebruik van een antibioticum crème nodig (zie stap 6) of medische aandacht:
  • Meer pijn, zwelling, roodheid of warmte rondom de blister
  • Rode strepen zich uitbreidt vanaf de blister
  • Drainage van pus uit de blister
  • Gezwollen lymfeklieren in je nek, oksel of lies
  • Koorts.
 2. 2
  Weet wanneer je moet naar de dokter. Als je ervaart de volgende symptomen in relatie tot uw zonnebrand, onmiddellijk een arts raadplegen:
  • Gevoel van zwakte of duizelig
  • Snelle pols of snelle ademhaling
  • Extreme dorst, geen urineproductie, of ingevallen ogen
  • Bleke, klamme, of koele huid
  • Misselijkheid, koorts, koude rillingen, of huiduitslag
  • Je ogen pijn doen en zijn gevoelig voor licht
  • Ernstige, pijnlijke blaren.

Ongeverifieerde huismiddeltjes

De in de stappen hieronder genoemde remedies zijn niet wetenschappelijk geverifieerd, maar sommige mensen zweren ze werken. Gebruik ze op eigen risico, opmerkend dat de Mayo Clinic waarschuwt tegen het gebruik van zelfgemaakte remedies die niet zijn geverifieerd, zoals eiwitten (mogelijke bacteriële overdracht), pindakaas of vaseline, want deze middelen kunnen genezing vertragen.

 1. 1
  Gebruik Noxzema gezichtsreiniger. Noxzema is oorspronkelijk bedacht om verlichting van zonnebrand. Hier is wat te doen:
  • Koop een 334ml verpakking (geen pomp) van Noxzema Original koude room. Dat bepaalde formule is veel effectiever dan de anderen.
  • Beginnen met het toepassen Noxzema zodra je thuis komt en vermoedt een brandwond. Wacht niet te zien als hij rood wordt.
  • Breng een dikke laag van Noxzema naar het getroffen gebied. Je moet in staat zijn om een ​​laag van witte zien. Laat het zitten.
  • Toen de meeste van het vocht is geabsorbeerd door uw beschadigde huid, gelden meer Noxzema bovenop. Niet afspoelen, want dit zal alleen maar droog uw huid uit.
  • Blijven toepassen Noxzema elke 2-8 uur afhankelijk van de ernst van de brandwond.
 2. 2
  Probeer de thee-methode:
  • Brouwen 3 of 4 theezakjes in een kruik warm water. Wanneer de thee is bijna zwart, verwijder de theezakjes en laat de vloeistof afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zachtjes deppen op de zonnebrand met een doek gedrenkt in de thee. Gelden zoveel als je zou willen, maar niet afwassen. Hoe beter. Als de brandwond is echt slecht, je kunt gewoon deppen met de theezakjes.
  • Probeer dit te doen voor het slapen gaan, dus het is het ding 's nachts kan doen. Douchen het uit de volgende ochtend en je zult zien en voelen een groot verschil.
  • Wees voorzichtig met kleding, zoals thee vloeistof vlekken.
 3. 3
  Gebruik een koele vochtige doek met magere melk. Plaats hem op de verbrande plekken. De koelte neemt de initiële brand, en de melk zorgt voor een eiwit film die helpt gemak de daaruit voortvloeiende ongemak.
 4. 4
  Als de brandwond is zeer recent (nog steeds rood en niet schillen), gelden het sap van een tomaat op je huid. Tomatensap is zuur, maar het doet geen pijn en helpt de roodheid. Merk op dat het eten van tomaten is waarschijnlijk meer effectief tegen worden verbrand dan het gebruik ervan na het feit.
 5. 5
  Probeer calendula zalf. Calendula zalf wordt beschouwd als door sommigen om vooral goed voor ernstige brandwonden met blaarvorming. U kunt deze vinden op een natuurgeneeskundige winkel, vraag de winkelier of natuurgeneeskundige voor advies. Wees ervan bewust dat er geen kruiden-behandeling geschikt voor de behandeling van ernstige verwondingen is, als u ernstige brandwonden of blaren die niet genezen, Raadpleeg onmiddellijk een arts.
 6. 6
  Solliciteer toverhazelaar lotion. Het is een goed aloë alternatief voor rustgevende pijn. Toepassing zorgvuldig getroffen gebied en laat.
 7. 7
  Probeer azijn. Deze methode is alleen geschikt voor de huid zonder breuken van welke aard, het is niet geschikt als u schaafwonden op je huid. Apple cider wordt beschouwd als de beste te zijn.
  • Meng azijn in een 50-50 verdunning met koud water.
  • Soak handdoeken in de oplossing (of in een spuitfles).
  • Leg de handdoeken over de brandwonden of nevel over de verbrande gebied. Merk op dat de geur bijna volledig verdwijnt uit je huid na ongeveer een uur.
 8. 8
  Voeg ½ kopje zuiveringszout of een havermout aan een bad. Dit zal helpen om de zwelling verminderen en als er een jeuk aanwezig, kan deze ingrediënten te verminderen.
 9. 9
  Probeer de abrikoos methode.
  • Schil en pureer 3-4 abrikozen.
  • Breng het mengsel op je branden en laat gedurende 15 minuten.
  • Afwassen met lauw water.

Tips

 • Plaats geen warmte op je zonnebrand, zoals een warmte kompres. Dit zal de pijn te intensiveren.
 • Meestal doet zonnebrand geen zorg van een arts nodig. Echter, als u werkt met een koorts, een arts, als dat mogelijk zou zonnesteek te geven.
 • Vermijd het dragen van wol of synthetische stoffen over een zonnebrand. U zult het meest comfortabel met geen of losse kleding op het getroffen gebied.
 • Het is een goed idee om een ​​waterproof zonnebrandcrème te kopen en royaal of je denkt dat je zal gaan in het water of niet toe te passen.
 • Laat niemand aanraken of klap je zonnebrand. Dit kan uiteindelijk ernstig kwetsen.
 • Probeer te voorkomen dat het naar buiten gaan zonder de juiste soort zonnebrandcrème. Gebruik de SPF 45 zonnebrandcrème als je naar buiten gaat.
 • Neem een ​​lekker bad van havermout voor het slapen gaan of na een lange dag.

Waarschuwingen

 • Draag losse kleding om verdere irritatie aan de brandwonden te voorkomen.
 • Heeft een warme douche niet nemen als je een zonnebrand.
 • Vermijd het gebruik van crèmes die benzocaïne bevatten, lidocaïne, of aardolieproducten (zoals vaseline).
 • Niet plukken, poke, kras of schil je zonnebrand. Dit zal nog irritatie. Door het plukken van de laag van de zonverbrande huid, zult u niet een kleurtje ontbloten, noch zal u de "peeling" proces sneller te gaan, wat het wel kan doen, is infectie te introduceren. Laat de huid zichzelf te genezen goed, het zal, gezien de tijd en geduld.
 • Terwijl zonnebrand zijn gekoppeld aan melanoom (de meest dodelijke vorm van huidkanker), regelmatige blootstelling aan de zon dat niet leidt tot het verbranden veroorzaakt nog steeds schade aan de huid en kan uw risico op andere vormen van huidkanker verhogen.
 • Geen ijs op een zonnebrand. Dit kan voelen als het krijgen van een "ice burn", wat kan worden bijna net zo pijnlijk als zonnebrand. Trouwens, het koelt alleen beneden de gebieden rond de branden.
 • Heb azijn niet van toepassing op open wonden of naar gebieden die onlangs zijn geschoren. Azijn zal "verbranden" indien toegepast op deze gebieden.
 • Aangezien zonnebrand zijn niet de enige problemen die de zon kan veroorzaken, ook controleren op symptomen van uitputting door hitte.
 • Het is mogelijk, hoewel zeldzaam, tot derdegraads brandwonden krijgen van de zon. Als u vermoedt dat deze er zou zijn gebeurd, onmiddellijk een arts raadplegen.
 • Besteden veel aandacht aan eventuele medicijnen (waaronder kruidengeneesmiddelen en essentiële oliën) die lijst een verhoogde gevoeligheid voor zonlicht als een neveneffect. Nooit vertrouwen op kruidenmiddelen om ernstig letsel te genezen.