Wkenl

Hoe maak je ronde ligament pijn te vermijden

Ronde ligament pijn is een veel voorkomende klacht van vrouwen die verwachten. Het begint meestal in het tweede trimester van de zwangerschap als gevolg van de baarmoeder groeien uit de bekkengordel. Weten wat de oorzaak is en wat kan worden gedaan om te helpen voorkomen dat het zal helpen zwangere vrouwen om zo comfortabel mogelijk te blijven in de loop van de zwangerschap.

Stappen

Hoe maak je ronde ligament pijn te vermijden. Begrijp de oorzaak van de ronde ligament pijn.
Hoe maak je ronde ligament pijn te vermijden. Begrijp de oorzaak van de ronde ligament pijn.
 1. 1
  Begrijp de oorzaak van de ronde ligament pijn. Ronde ligament pijn tijdens de zwangerschap is een gevolg van het ligament uitstrekt naar de baarmoeder tijdens zwangerschap te ondersteunen.
  • Ligamenten houden de baarmoeder op zijn plaats binnen de buikholte.
  • Bij zwangerschap, de baarmoeder groeit aan de groeiende foetus tegemoet. Dit zorgt ervoor dat de ligamenten, een daarvan is de ronde ligament, te dun en stretch als een geleerd touwtje of elastiekje geworden, en irriteren nabijgelegen zenuwen die ervoor zorgt dat de aanstaande moeder om pijn te ervaren.
  • De pijn van de getrokken ronde ligament wordt meestal ervaren aan de rechterzijde door de uterus hebben de neiging om tijdens zwangerschap rechts draait, maar de pijn kan aan beide zijden van de bekken. De ronde ligament pijn kan meestal ook worden gevoeld langs de gebieden van de bikinilijn.
  • Bepaalde activiteiten kunnen leiden tot het ligament te rekken zoals hoesten, niezen, en staan ​​te snel na zitten of rusten. Andere activiteiten, zoals te veel lichaamsbeweging, kunnen ronde ligament pijn veroorzaken ook.
 2. 2
  Hebben een diagnose van de pijn. Ronde ligament pijn kan zeer intens zijn op keer. Elke plotselinge pijn moet zo snel mogelijk worden gecontroleerd door een zorgverlener om diagnoses van de pijn.
  • Sinds ronde ligament pijn veroorzaakt ongemak in het bekken orgel gebied, moet worden uitgecheckt onmiddellijk om zo uit te sluiten andere ziekte die pijn en ongemak veroorzaakt in dezelfde gebieden.
  • Twee ziekten die pijn veroorzaken in hetzelfde gebied als ronde ligament pijn zijn blindedarmontsteking, en eierstokkanker kwesties zoals een gedraaide eierstok of een gescheurde eierstok cyste. Deze kwalen kunnen worden levensbedreigend en moet onmiddellijk worden behandeld.
 3. 3
  Bewegen als anticiperen op bepaalde bewegingen van het lichaam. Als anticiperen op een, hoesten of lachen, buig en buig op de heupen. Deze beweging kan bijdragen tot het verminderen van de trekkracht op de ligamenten veroorzaakt door niezen, hoesten en lachen.
 4. 4
  Gebruik zachte bewegingen en voorkomen dat men in dezelfde positie te lang.
  • Springen snel van een zittende, liggende of in zittende of liggende positie voor een lange tijd kan de ligamenten samentrekken, wat resulteert in pijn. Het beste is om langzaam te stijgen vanuit elke positie om te voorkomen dat de reeds uitstrekt ligamenten van verder uitrekken.
  • Ga niet zitten of staan ​​voor lange tijd. Zitten of staan ​​voor lange bedragen van de tijd zonder pauzes kan extra druk uitoefenen op de groeiende en stretching ligamenten. Als een taak of een klasse eist uitgebreide hoeveelheden staan ​​of zitten, probeer om zoveel pauzes mogelijk en rust. Krijg een doktersverklaring indien nodig en bieden het aan uw werkgever / school-indien nodig.
 5. 5
  Yoga kan helpen. Bepaalde yoga moves kan helpen verminderen ronde ligament pijn. Twee van de meest aanbevolen yoga bewegingen zijn: kat koe houding en savasana.
  • Een yoga beweging die ronde ligament pijn kan verlichten is de kat koe opleveren. Kniel op handen en voeten met de vingers wijd gespreid op de grond en naar voren gericht. Adem in en rond de rug hoog, liet het hoofd val en curling je bekken onder. Adem uit, trek de buik in de richting van de mat, en uitbreiding van het lichaam terug te breed is voor de gewrichtsbanden rekken. Herhaal dit een aantal rondes.
  • Een andere stap die kan helpen verlichten het ongemak van deze aandoening heet savasana. De uiteindelijke ontspanning vormen in veel yoga sequenties, wordt het beoefend op uw linkerkant terwijl zwanger, met een kussen tussen de benen aan de druk van de onderrug te verlichten.
 6. 6
  Profiteren van fysiotherapie.
  • Prenatale massage kan verlichting brengen om gemeenschappelijke zwangerschap ongemakken zoals ronde ligament pijn. Het is bekend om te helpen het beheer van de pijn, en houdt het lichaam in een betere vorm aan de stam van de zwangerschap te ondersteunen. Verschillende massage technieken zoals massage van de buik helpt vrijlating spanning in het ligament en helpt de moeder te ontspannen.
  • Een warm bad kan zeer ontspannend, en helpen verlichten de pijn veroorzaakt door de ligamenten uitrekken als gevolg van de uitvoering van de groeiende baarmoeder. Een warm kompres aan de kant van het bekken wanneer de ronde ligament pijn optreedt kan helpen verlichten pijn en ongemak ook.
  • Een bezoek aan een chiropractor. Chiropractoren die zijn gespecialiseerd in prenatale zorg kan een techniek die strakheid en overstrekken van de ronde ligamenten ontlast dienst.
 7. 7
  Gebruik bekken hulp steun.
  • Zwangerschap support banden of riemen kunnen van grote hulp voor zwangere vrouwen. De banden en riemen zijn ontworpen om te helpen tillen de groeiende baarmoeder af van de blaas, heupen en ligamenten en ondersteuning van de rug voor optimaal comfort. Deze ondersteunende apparaten zijn gemakkelijk gedragen en vermomd onder kleding.
  • Gebruiken. Het plaatsen van een kussen tussen de knieën en onder de buik bij het liggen en / of slapen kan helpen. Het plaatsen van het kussen onder de buik verlicht deel van de druk van de ligamenten. Het kussen tussen de knieën helpt met extra comfort.
 8. 8
  Neem een over-the-counter pijn medicatie. Met behulp van een over de toonbank pijnmedicatie die veilig is voor gebruik tijdens de zwangerschap, zoals paracetamol, kan helpen verlichten de pijn ook.

Tips

 • Bezoek een arts voor een juiste diagnose van de ronde ligament pijn.
 • Niet meer dan oefenen jezelf als zo kan het verhogen ronde ligament pijn.

Waarschuwingen

 • Neem alleen pijnstillers die veilig zijn voor de zwangerschap en / of die zijn goedgekeurd of door uw arts voorgeschreven zijn.
 • Gebruik geen bubbelbaden of jacuzzi voor de verlichting van ronde ligament pijn.
 • Voordat zij zich in alle nieuwe activiteiten zoals yoga, is het raadzaam u uw arts voor goedkeuring.
 • Ronde ligament pijn heeft gelijkenis met pijn veroorzaakt door gescheurde voortplantingsorgaan cysten en blindedarmontsteking. Bezoek uw arts als de pijn niet verdwijnen.
 • Gebruik alleen een gekwalificeerde massage therapeut voor prenatale massage, want er zijn punten op het lichaam dat vroeggeboorte kan leiden.
 • Als u last contracties of enig bloeden, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.

Dingen die je nodig hebt

 • Hoofdkussens
 • Warm water
 • Pijnmedicatie