Wkenl

Hoe om constipatie te vermijden

Miljoenen mensen lijden aan deze ongemakkelijke aandoening. Als je niet comfortabel voelt bespreken we hebben opgenomen een aantal eenvoudige oplossingen voor u om te proberen. Hier zijn enkele ideeën om uw constipatie symptomen te verminderen en het verbeteren van uw dieet voor de lange termijn een gezonde spijsvertering.

Stappen

Hoe om constipatie te vermijden. Selecteer ontbijtgranen met liefst rond de 10 gram vezels per 100 gram.
Hoe om constipatie te vermijden. Selecteer ontbijtgranen met liefst rond de 10 gram vezels per 100 gram.
 1. 1
  Eet een dieet rijk aan vezels. Fiber helpt bieden bulk en ook versnelt de beweging van voedsel door het maagdarmkanaal. Zowel de onoplosbare en oplosbare vezels zullen profiteren constipatie.
 2. 2
  Selecteer ontbijtgranen met liefst rond de 10 gram vezels per 100 gram. Maar doe granen zoutgehalte kijken.
 3. 3
  Introduceren meer peulvruchten (bonen, linzen), zaden, noten en groene bladgroenten in je dieet op een dagelijkse basis. Ze zijn rijk aan vezels en voedingsstoffen, zoals magnesium, wat goed is voor constipatie.
 4. 4
  Swap geraffineerde koolhydraten, zoals wit brood, voor volkoren of volkoren varianten. Dit geldt voor pasta en rijst ook. Volle granen hebben meer vezels en meer voedingsstoffen. Ze helpen niet alleen bescherming tegen constipatie, maar kan ook helpen voorkomen dat insuline pieken en verminderen het risico op diabetes.
 5. 5
  Doel voor ongeveer 5 porties fruit of groenten per dag. Varieer uw keuzes, omdat verschillende vruchten en groenten zorgen voor verschillende soorten vezels. Een verscheidenheid aan groenten en fruit versterkt ook het vermogen van het lichaam om vrije radicalen te bestrijden door middel van een verscheidenheid van verschillende anti-oxidanten met verschillende rollen te spelen in het lichaam. Vergeet niet dat die gedroogde en ingeblikte tellen ook.
 6. 6
  Oefenen. Stel jezelf een haalbaar doel, zoals een 30-minuten lopen elke dag en hou je eraan. Actiever zal de algemene gezondheid te verhogen en zou moeten maken de darmen efficiënter te werken. Studies tonen aan dat de oefening verhoogt stikstofmonoxide niveaus, die constipatie kunnen verlichten. Lage stikstofmonoxide niveaus kunnen zowel constipatie en hypertensie bij zwangere vrouwen en ouderen uit te leggen.
 7. 7
  Veel water drinken. Acht glazen per dag is ideaal. Obstipatie treedt op wanneer te veel vocht wordt geabsorbeerd uit ontlasting.
 8. 8
  Bezuinigen op cafeïne en alcohol. Beide zijn diuretica die je uitdrogen. Probeer over te schakelen op cafeïnevrije koffie.
 9. 9
  Niet te veel eten. Kleinere maaltijden zijn makkelijker te verteren en kan GI gezondheid profiteren meer dan grotere maaltijden. Je zou kunnen proberen het eten van meer dan drie maaltijden per dag en zie hoe je je voelt. Vermijd het eten 's avonds laat, omdat het lichaam heeft meer moeite het verteren van voedsel terwijl u slaapt.
 10. 10
  Als u nog steeds verstopt na het proberen van deze algemene gezondheid verbeteren advies, probeer natuurlijke middelen voor de bestrijding van constipatie. Pruimen of kruidenthee zijn een optie, en zijn rijk aan vezels.
 11. 11
  Gebruik over-the-counter remedies met de nodige voorzichtigheid. Als u probeert hen en ze werken maar constipatie terugkeert, niet blijven gebruiken als een oplossing op lange termijn. Eerst uw huisarts te raadplegen.
 12. 12
  Bezoek uw lokale vitamine of health food winkel voor enzymatische behandelingen te helpen de balans van de goede en slechte bacteriën in je spijsverteringsstelsel. De actieve culturen yoghurt kan ook helpen verzachten constipatie en zelfs het risico van darmkanker. Als je magnesium-deficiënte, kunt u overwegen op zoek naar een magnesium supplement ook.

Tips

 • Schaam u niet om uw huisarts te praten over het probleem. Hij of zij is gekwalificeerd om u te helpen.
 • Wees matter-of-fact over het probleem, ze hebben het vele malen gehoord.
 • Eiwitrijke diëten zijn hard aan het spijsverteringsstelsel. Constipatie kan zijn frequent in die op Atkins of andere eiwitrijke diëten. Diëten die grens koolhydraten zoals Atkins, deficiënt zijn in vezels en andere voedingsstoffen. Als u na het Atkins-dieet, bijvoorbeeld, moet u koolhydraatarme voedingsmiddelen die nog steeds hoog zijn aan vezels, zoals broccoli bevatten.
 • Als het probleem is chronisch, moet u spreken met uw arts of een specialist meteen. Constipatie is een symptoom van veel meer ernstige medische problemen, zoals darm obstakels, darmkanker, rectale kanker en.
 • Sommige yoghurt verkocht in de sectie zuivel van supermarkten hebben extra enzymen te helpen bij de spijsvertering.
 • Pijnstillers veroorzaken vaak obstipatie door het vertragen van de beweging van voedsel door de darmen. Overweeg loperamide, een agent die de strijd aanbindt diarree door zijn effecten op de beweging van voedsel door het GI-effect. Het werkt door middel van acties zoals opioïden, maar werkt alleen op de darmen. Zorg ervoor dat u een hoge vezelinname bij het nemen van pijnstillers. Als het probleem aanhoudt, moet u mogelijk een laxeermiddel te proberen.
 • Als je je schaamt, kunt u ook de behandeling van een arts van hetzelfde geslacht als je zoekt.
 • Eet banaan regelmatig dit zal u helpen om uw spijsvertering te verbeteren en kunnen u helpen in constipatie.

Waarschuwingen

 • U kunt te veel water te drinken. In de meest extreme gevallen, kan het drinken van teveel water leiden tot hyponatriëmie (een tekort aan natrium in het bloed) en kan zelfs je vermoorden. Neem niet meer dan tien glazen per dag, en voorkomen dat het drinken isotone sportdranken in grote hoeveelheden.
 • Wees voorzichtig bij het starten om meer te bewegen te introduceren. Begin langzaam en weer praten met een arts over eventuele gezondheidsproblemen vooraf.
 • Indien constipatie afgewisseld met diarree, blijft voor langere tijd, of bloed wordt doorgegeven met krukken, dat is het zeker tijd voor een praatje met de arts.
 • Vermijd agressieve laxeermiddelen, vooral wanneer ze worden gebruikt op lange termijn. Hoewel het belang van het voorkomen van constipatie kan worden overschat, kan langdurig gebruik van laxeermiddelen schadelijk voor de darmen en leiden tot afhankelijkheid. U kunt vezels en magnesium je hele leven supplementen te nemen als je niet genoeg van deze voedingsstoffen te verkrijgen uit uw dieet.
 • Een vezelrijke voeding is gezond voor de darm (en misschien zelfs de alvleesklier en het hart), maar je kunt te veel hebben. Te veel vezels kan de opname van voedingsstoffen te verminderen van uw voedsel door te binden aan hen in het maag-darmkanaal. Als je vitaminen en vezels supplementen te nemen, wilt u misschien de fiber supplementen op een andere tijd te nemen om de effectiviteit van uw vitaminen verhogen.