Wkenl

Hoe om diarree te genezen

Diarree is geen voorwaarde: het is een symptoom van een ander gezondheidsprobleem, zoals een infectie of een virus. Het kan ook een reactie voedselallergieën, medicijnen, parasieten of bacteriën in voedsel of water. In de meeste gevallen diarree weg zal gaan op zijn eigen binnen een paar dagen. Omdat het je lichaam weg van het verwijderen van toxinen uit uw systeem, is het vaak het beste om het te laten op zijn beloop.

Stappen

Hoe om diarree te genezen. Controle diarree via je voeding.
Hoe om diarree te genezen. Controle diarree via je voeding.
 1. 1
  Controle diarree via je voeding.
  • Beperk jezelf te ontruimen, cafeïne-vrije vloeistoffen, crackers en natuurlijke probiotische yoghurt gedurende de eerste 24 uur van diarree, als het zich in zijn meest actieve fase.
  • Voeg gewoon toast, gebakken aardappelen, rijst, pasta, eieren, gekookte granen en bananen aan uw dieet als de frequentie en omvang van de diarree afneemt. Blijven veel heldere vloeistoffen drinken.
  • Gaan eten vis, kip en appelmoes, naast de bovengenoemde voedingsmiddelen, zodra de ontlasting begint de normale vorm en de consistentie te behouden.
  • Hervat uw normale dieet 24 uur na de diarree is beëindigd.
 2. 2
  Gebruik een over-the-counter anti-diarree geneesmiddelen voor het gemak, indien nodig. Kies er een die loperamide, bismut sub-salicylaat of attapulgiet bevat. Volg aanwijzingen op de verpakking voor de dosering.
 3. 3
  Herstel uw hydratatie en elektrolytenbalans door het drinken van veel water, verse groentesappen en heldere bouillon. Diarree kan uw elektrolytenbalans verstoren.
 4. 4
  Krijgen extra slaap te helpen uw lichaam gezond te krijgen. Omdat diarree is een symptoom, het is een goede indicator dat je lichaam probeert om te vechten tegen een probleem. Vechten een gezondheidstoestand vereist uw lichaam aan al haar middelen te concentreren.

Tips

 • Sommige voedingssupplementen kunnen helpen voorkomen en verminderen van de symptomen van diarree. Deze omvatten probiotica, rundercolostrum, glutamine en zink. Praat met uw zorgverzekeraar voordat het nemen van supplementen.
 • Kruidenmiddelen kan ook nuttig zijn voor de behandeling van diarree. Als de diarree veroorzaakt door bepaalde soorten infecties, kunnen kruiden de aandoening verergeren. Je moet nooit proberen een kruiden zonder te praten met uw arts. Kruidengeneesmiddelen bekend om behulpzaam te zijn voor diarree zijn blackberry of framboos blad thee, carob poeder, extract van bosbessen en agrimonie.

Waarschuwingen

 • Raadpleeg uw arts als er bloed in uw diarree, je lichaam uitgedroogd raakt of als de diarree meer dan drie tot vijf dagen.
 • De volgende voedingsmiddelen en dranken is bekend dat diarree erger en dient te worden vermeden: chocolade, room, citrusvruchten en sappen, koffie, rood vlees, rauwe groenten en fruit, gekruid eten en alcohol.
 • Bel de dokter als een baby of jong kind diarree heeft voor meer dan 24 uur of vertoont tekenen van uitdroging.