Wkenl

Hoe om eerlijk te zijn met jezelf

Door omstandigheden buiten mijn controle Ik ben meester van mijn lot en kapitein van mijn ziel -. Ashleigh Brilliant

Vandaag, op dit moment, wat is uw leven eruit? Heeft u een levensplan, of bent u, zoals de meeste van ons, gewoon vliegen door de zetel van je broek? Tijd wacht op niemand - of vrouw. Erachter te komen wat echt belangrijk is in je leven. Het is de eerste stap op weg naar de overname.

Stappen

Hoe om eerlijk te zijn met jezelf. Kies een focus voor uw introspectie.
Hoe om eerlijk te zijn met jezelf. Kies een focus voor uw introspectie.
 1. 1
  Kies een focus voor uw introspectie. Goeden onder meer doelen, carrière, geld, familie, spiritualiteit en liefde.
 2. 2
  Stel enige tijd opzij voor jezelf. Opstaan ​​eerder of later dan uw familie, of zoek een rustige ruimte waar je kunt zitten en te denken. Sommige mensen denken beter terwijl het doen van een aantal andere eenvoudige taak (zoals was) of tijdens het lopen. Zoek uit wat voor jou werkt.
 3. 3
  Balans opmaken. Wat is uw leven over? Wat is je doel in? Wat ben je goed in? Wat zou u verbeteren?
 4. 4
  Objectief zijn. Zelfreflectie en evaluatie kan een zeer emotionele aangelegenheid te zijn, maar probeer te worden losgemaakt.
 5. 5
  Wees specifiek. Wat heb je bereikt, waarom heb je het gedaan? Wat zou je willen bereiken? Wat je stoort? Waarom maakt het je lastig? Wat vind je leuk aan jezelf?
 6. 6
  Houd alles in perspectief. Dus je hebt niet gewonnen nog uw Nobelprijs voor de Vrede. Noch hebben de meeste van de rest van ons. Je bent ook maar een mens, en niemand, inclusief uzelf, moet perfectie van je verwachten.
 7. 7
  Dingen opschrijven. Om iets in woorden helpt u om precies te zijn. U kunt schrijven op welke manier je je comfortabel voelt jezelf uitdrukken, of het nu lijsten, notities, cartoons, tekeningen, of kaarten. Als je niet een schrijver, overwegen te praten in een bandrecorder of het opnemen van uw gedachten op een andere manier.
 8. 8
  Denk aan de goede en de slechte, beide. Een manier waarop bedrijven dit te doen is met een "SWOT" diagram. Neem vier pagina's of secties van een pagina en schrijf in hen de volgende
  • Sterke punten. Wat zijn je beste bij? Wat doe je graag doet en niet alleen voor de passie van het? Wat doen anderen complimenten voor of je vertellen dat je goed in bent? Zodra u deze lijst, bedenk dan hoe je ze nog beter kunnen maken, of ze gebruiken om uw voordeel.
  • Zwakheden. Waar hou je niet? Wat niet al te goed voor je werken? Focussen op de negatieve dingen kunnen relativeren. Zodra u uw zwakke punten vermeld, kunt u kiezen of om te proberen te verbeteren op deze gebieden of laat ze gaan. Als het van belang is dat je niet een sterke zwemmer, plannen maken om te verbeteren. Zo niet, dan weet je tenminste je beperkingen en kunnen verblijven in het ondiepe gedeelte van het zwembad.
  • Kansen. Deze kunnen hand in hand gaan met je sterke punten. Op een persoonlijk niveau, een kans is niet alleen het potentieel om geld te verdienen. Integendeel, overwegen waar je een verschil kon maken, voldoen aan uw eigen behoeften (bijvoorbeeld voor maken), of gewoon het verbeteren van jezelf. Kansen kunnen worden gebaseerd op hoe u uw sterke punten en hoe je op je zwakke punten kunnen verbeteren zou kunnen gebruiken.
  • Bedreigingen. Wat die mogelijkheden zouden kunnen ondermijnen, ontsporen uw verwachtingen of zijspoor uw succes, wat je ook definiëren die zijn? Het doel van deze lijst is tweeledig. Ten eerste, het identificeren van hen kunt u ze beter te zien. De bekendste is minder bedreigend dan het onbekende. Ten tweede staat het u om deze risico's aan te pakken. Sommige risico's zijn buiten onze controle, maar veel kan worden verminderd of in ieder geval gepland voor.
 9. 9
  Een publiek hebben, als je comfortabel te doen zijn. Iemand vinden om mee te praten. Je voelt je echt domme dingen zeggen die niet waar zijn hardop. Als u nog niet comfortabel praten met een persoon, kies dan een huisdier of knuffel, in plaats daarvan.
 10. 10
  Vraag vrienden die u vertrouwt hoe ze je zien. Eerlijk gezegd zien van jezelf is niet altijd gemakkelijk, en een eerlijke beoordeling door iemand van buiten kan u helpen om te weten of uw persoonlijke beoordeling van jezelf is redelijk.
 11. 11
  Schrijf een lijst van alle dingen die je zou willen doen in de komende vijf jaar, tien jaar, of voordat je sterft. Niet filter dingen uit nog, schrijf gewoon zo snel als je kunt denken aan dingen. Als u wilt, schrijf de lijst gericht op een bepaald aspect of een vraag in je leven.
 12. 12
  Stel jezelf vragen en beantwoord ze in lijsten, essays, of hoe je dat nodig achten. Hier zijn enkele voorbeelden:
  • Wat belangrijk is in mijn leven en wat is me gewoon naar beneden te slepen?
  • Wat zou ik veranderen aan mijn leven?
  • Waarin individuen bijdragen aan mijn geluk en welke niet?
 13. 13
  Verplichten tot het maken van een verandering. Zeg tegen jezelf, het is mijn leven, en als ik ben gelukkig en gezond te blijven, alleen ik moet beslissen wat blijft en wat gaat.
 14. 14
  Niet omheen draaien. Zeg tegen jezelf de waarheid, zelfs als de waarheid is slecht. Vergeet niet dat dingen zeggen die waar zijn zal je helpen ze op te lossen. Hoewel het soms moeilijk is om zichzelf te analyseren, toegeven aan jezelf dat je jaloers op iemand zijn is beter dan te proberen om het te ontkennen. De waarheid kan je ellendig in eerste instantie te maken, maar later zal je bevrijden.
 15. 15
  Stel doelen. Zie de gerelateerde Googles voor details.
 16. 16
  Onderneem actie. Zet uw plan in beweging, ervan overtuigd dat u zich verplaatst in de richting van wat je echt wilt. Daden spreken luider dan woorden, dus handelend op wat je over jezelf te ontdekken is een groot deel van eerlijk.

Tips

 • Als je genoeg objectiviteit en inzicht in jezelf, en zijn eerlijk met jezelf, zou je moeten toegeven dat je leven is gewoon, en is alleen over het leven en het krijgen van. Er is niets mis mee, want dit is gewoon een onderdeel van de menselijke conditie.
 • Eerlijk zijn betekent niet dat je bruut. Iedereen heeft tekortkomingen en moeilijkheden. De beste sporter of zanger in de wereld zou een vreselijke schrijver. Zie een eerlijke en-evaluatie van problemen als een opstap tot de oplossing ervan, niet als een reden om jezelf te hekelen.
 • Als je niet weet waar te beginnen, probeer dan het nemen van een persoonlijkheidstest (zie externe links). Ze kunnen je niet ontdekken door zichzelf, maar ze kunnen wat inzicht geven over je natuur om u te helpen beginnen.
 • Vergeet niet, er is geen kwaad in iets opschrijven. U kunt ervoor kiezen om het niet te delen, te vernietigen, te bewerken, of gewoon houden het geheim.
 • Je bent verantwoordelijk voor je eigen lot dus gewoon doen alleen zulke dingen, die u zal helpen bij het bereiken van uw doel.