Wkenl

Hoe om fruit toe te voegen aan uw dieet

Gezond eten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. is essentieel voor onze voeding, zoals rijk aan vitaminen, mineralen, koolhydraten en vezels. Hier zijn een aantal makkelijk te volgen suggesties om meer fruit in uw dieet en het verbeteren van uw algehele welzijn.


Stappen

Hoe om fruit toe te voegen aan uw dieet. Denk aan de impact op je gezondheid.
Hoe om fruit toe te voegen aan uw dieet. Denk aan de impact op je gezondheid.
 1. 1
  Denk aan de impact op je gezondheid. Het eten van fruit als onderdeel van uw dagelijkse voeding kan u helpen een gezond gewicht handhaven en verminderen het risico op hart-en vaatziekten, beroertes en sommige kankers. Ook fruit bevat een grote verscheidenheid aan vitaminen en mineralen, koolhydraten en vezels. Dus, het eten van de juiste combinaties van fruit is bijzonder goed voor je. Bijvoorbeeld, een appel is rijk aan vezels, maar laag in vitamine C, maar als je een add- oranje en enkele aardbeien, dan zul je al het vitamine C je nodig hebt voor die dag krijgen.
 2. 2
  Verbruiken 5 porties fruit per dag. Veel landen hebben nationale of regionale programma's in de plaats te moedigen iedereen aan om minstens 5 porties en eet groenten per dag (en vaak meer). Zie "Externe Links" voor een gids voor portiegroottes. Een glas telt als een portie, maar het drinken van vijf glazen nog steeds geldt als slechts een gedeelte. Als je doel voor ongeveer een derde van uw dieet te zijn samengesteld uit groenten en fruit, dan ben je goed op uw weg naar een gezond dieet.
 3. 3
  Hebben fruit voor het ontbijt. toevoegen gesneden banaan op uw ontbijtgranen of gedroogd fruit aan je pap (havermout), of zweepslagen een verse fruitsalade zijn allemaal briljante manieren te fleuren ontbijt. Grijpen een handvol bosbessen en frambozen kan zeer nuttig, als afgezien van de gebruikelijke voordelen van fruit, ze bevatten ook antioxidanten die DNA-schade te beperken. Dit omvat zaken zoals het vertragen van de huid verouderingsproces, en helpen om beschadiging van de huid van het voorkomen, een goed begin van elke dag.
 4. 4
  Gebruik fruit voor snacken. Fruit is het perfecte voedsel voor on-the-go en kan gemakkelijk vervangen koekjes, gebak en chocolade als uw snack naar keuze. Vet en veel suiker snacks zijn laag op de essentiële vitaminen en mineralen, evenals vezels en kan leiden tot een slechte spijsvertering. Dus houd wat fruit in uw auto, in uw tas of op het bureau op het werk te dompelen in die halverwege de ochtend verslaan, of halverwege de middag dieptepunten.
 5. 5
  Wees voorzichtig van fruit etiketten. Veel voedsel fabrikanten willen graag de vruchten inhoud duwen in hun voedsel, zodat je aan het denken dat het eten is geweldig voor je. Maar wees voorzichtig, niet alles met 'fruit' in de titel is als het lijkt. Vergeet niet om de bevroren fruit desserts te controleren op hun vet-en suikergehalte. Ingeblikt fruit in vruchtensap is meestal prima, maar pas op voor fruit in blik op siroop, als de siroop vol suiker kan zijn.
 6. 6
  Probeer het eten van 5 per dag voor een week. Zien hoe goed je je voelt.
 7. 7
  Eet je favoriete fruit binnen 20 minuten na het wakker worden. Je lichaam gaat in honger voor bijna 8 uur tijdens de slaap. Het eten van fruit binnen 20 minuten na het wakker worden hydrateert je lichaam en levert het met lage GI koolhydraten die je stofwisseling omhoog in brand gestoken door de dag.

Tips

 • Houd altijd de fruitschaal vol. Het zal u aanmoedigen om te halen bij het in plaats van bij de snack food verpakkingen.
 • Combineer altijd iedere eet-programma met de meeste voordelen voor uw gezondheid te krijgen.
 • Wassen en snijden en verpakken fruit voor grab-n-go gemak zodra je thuis komt van de winkel. Sommige vruchten zijn al grab-n-go (zoals appels en bananen), maar meloenen neemt een beetje meer werk. Als dat werk al is gedaan, u en de kinderen hebben meer kans om het eerder opeten dan kijken rotten.
 • Probeer een nieuwe fruit per week. Misschien vindt u dat u wilt exotische vruchten, ook. Als je een voedsel co-op of de boerenmarkt, de mensen de verkoop van het voedsel vaak weten hoe het te bereiden en kunt u een voorbeeld geven. Als u meer vruchten je wilt, het is makkelijker om te eten 5 per dag en makkelijker om goede vruchten in meer seizoenen vinden.
 • Koop lekkere vruchten! Mango's en verse ananas zijn een heel stuk spannender dan de gebruikelijke appel of banaan. Wanneer zie je een interessante fruit, zal je meer geneigd zijn om het te eten in plaats van de nachos je denken.
 • Probeer een fruitshake voor het ontbijt. Gooi een verse banaan, wat bevroren gemengd fruit, yoghurt en vruchtensap in een blender en mix tot een gladde massa. Voila! Een snelle gezonde maaltijd op de gaan.
 • Wanneer u fruit toe te voegen aan uw dieet af en voeg een snufje sugar.Fruit punch of sap is niet gezond, ook al heeft het fruit in it.For kinderen probeer niet te zure vruchten te geven, maar als ze ouder proberen om ze te geven vruchten die nieuw zijn voor them.Carry rond een tas van vruchten die kleine zoals druiven, aardbeien, sinaasappelen, enz. zijn Voeg je vruchten in ontbijt, lunch en diner of het als een snack.Fruit snoepjes zijn niet zoals fruit net als wat ik zei over het fruit punch hey bevatten suiker en zoete flavorings.When je de kans krijgt, vraag dan uw arts wat vruchten in uw dieet de meeste kans om u te helpen uw lichaam better.When je bent een senior je de meeste kans te hebben geproefd van alle vruchten, maar als voor baby's wil je dat je te laten kennismaken met fruit en meng het in een blender en verwijder alle zaden en vergeet sommige vruchten smaken als ze suiker bevat, maar de verse groenten zijn van nature vrij zijn van sugar.I hoop dat ik geholpen.