Wkenl

Hoe om geluid te gebruiken voor therapie

Binaural beats kan worden gebruikt om ontspanning te induceren en bevorderen van een gevoel van welzijn. Hier is hoe ze te gebruiken voor het geluid therapie.

Stappen

Hoe om geluid te gebruiken voor therapie. Weten hoe binaural beats werken.
Hoe om geluid te gebruiken voor therapie. Weten hoe binaural beats werken.
 1. 1
  Weten hoe binaural beats werken. Een binaural beat te luisteren, zou je een koptelefoon gebruiken om buizen geluid in elk oor. Elke toon zal op een enigszins andere frequentie, waardoor de "slag" je waarneemt. Het verschil in Hertz (Hz) tussen de geluiden bepaalt het effect op de hersengolven. Hier is een algemeen overzicht van toon verschillen en het effect dat ze zijn bedoeld om te bereiken.
  • Deltagolven: Minder dan 4 Hz; diepe, droomloze slaap en bewusteloosheid.
  • Theta golven: 4 - 7 Hz; diepe meditatie, non-REM-slaap.
  • Alfa-golven: 7-13 Hz; wakeful ontspanning, slaperigheid, REM-slaap.
  • Beta golven: 13-39 Hz, actieve concentratie, opwinding, paranoia.
  • Gamma golven: Groter dan 40 Hz; hoog niveau mentale activiteit, probleemoplossend.
 2. 2
  Download een aantal binaural beats om uit te proberen. Kijk voor gratis tracks op iTunes, of doe een online zoektocht naar andere bronnen of binaural beat generatoren.
 3. 3
  Gebruik binaural beats terwijl je slaapt. De makkelijkste inleiding tot binaural beats is ze zachtjes als je rust. Probeer een dutje doen tijdens het luisteren naar alfa-golven, of het aantrekken van delta of theta golven voor een diepe nachtrust.
 4. 4
  Gebruik binaural beats om wakker te voelen. Als u vertrouwd bent met de beats als je slaapt bent, geef ze een schot terwijl je wakker bent. Luister naar bèta-of gamma-golven terwijl je op het werk, en zien of ze het verhogen van uw productiviteit.
 5. 5
  Behandelen ziekte of ongemak met binaural beats. Volgende keer dat je niet voelt geweldig, kijk of binaural beats kan helpen. Een inleidende studie heeft aangetoond dat binaural beats gebruikt voor geluid therapie kan helpen verlichten migraine, hoofdpijn door stress, pijn, PMS en gedragsproblemen.
  • Ga liggen en probeer Alpha golven eerste; als die niet helpen te ontspannen, bewegen stapsgewijs door Theta golven en Delta golven totdat je verlichting vinden.
  • Als u herstelt van een operatie of ernstige ziekte, probeer te luisteren naar korte periodes (20 tot 30 minuten) van Theta golven van 0,5 tot 3 Hz tot genezingsproces van uw lichaam te versnellen. Zodra de patiënt vertoont verbetering, kan de tijd geleidelijk verlengd met her Theta geluidsgolven, tot ongeveer 8 Hz.
  • Gebruik binaural beats voor meditatie. Mediteren zonder binaural beats kan tientallen jaren duren de knie te krijgen, maar een beat in de 5 tot 8 Hz bereik zou kunnen helpen u meer snel naar een kalme gemoedstoestand.
  • Als u weinig slaap bent, neem dan een 30-minuten dutje te luisteren naar 5 tot 7 Hz Theta golven. Het kan helpen je het gevoel dat je hebt ingehaald.
 6. 6
  Filter binaural beats met "roze ruis" (optioneel). Sommige mensen vinden het geluid van pure sinusgolven onaangenaam. Om dit te omzeilen, zijn sommige binaural beats "opgevuld" met zachte natuurgeluiden. De beats zijn er nog steeds, maar ze zijn niet zo gangbaar of effectief. Als pure beats irriteren uw gehoor, zoek op "binaural beats aard" of iets dergelijks.
 7. 7
  Realiseer je dat een maat niet zou passen op alle. Als u zich ongemakkelijk met een binaural beat op 8 Hz, probeer omhoog te bewegen tot 11 of 12 Hz en te kijken of dat beter bij u past. Mogelijk moet u een paar verschillende tracks proberen voordat er een te vinden die voor u werkt.

Tips

 • Deel binaural beats door het branden van een cd van degene die je wilt. Ze kunnen een doordachte geschenk te maken.
 • Als u vindt dat binaural beats echt helpen bij het slapen, overwegen om een ​​gespecialiseerd bed voor geluid therapie. Klik op de foto rechts voor een diagram.

Waarschuwingen

 • Niet te verwarren met "geluid therapie" of "muziek-als-therapie" met "muziektherapie". Muziek therapie verwijst naar de praktijk van een raad-verklaarde muziektherapeut werken met een cliënt (of een groep) om muziek te gebruiken - meestal live geïmproviseerde muziek - als een middel voor het bereiken van doelen met betrekking tot gebieden zoals zelf-expressie, stemming regelgeving, communicatie, interpersoonlijke relaties, of het bereiken van mijlpalen in de ontwikkeling. Muziektherapie kan alleen worden beoefend door iemand met een geavanceerde graad en passende klinische opleiding en is niet in een verpakt zelfhulp-indeling, zoals boeken of cd's verkocht. Muziek therapeuten technieken met geluid genezing nemen, maar de velden zijn niet hetzelfde, en het is belangrijk om de juiste terminologie.
 • Luisteren naar Theta golven voor een paar uur kan niet in de plaats van een goede nachtrust. Je lichaam moet nog voldoende rust.
 • Bepaalde frequenties (ze zijn verschillend voor verschillende mensen) wordt gezegd dat ze veel ongemak en zelfs fysieke pijn en ziekte te veroorzaken.