Wkenl

Hoe om gezond te eten bij een Italiaans restaurant

Italiaanse restaurants bieden een heerlijke verscheidenheid aan vaak rijke en calorierijke gerechten. Terwijl smakelijk, eet Italiaanse wanneer zij buiten is niet altijd een gezonde optie, of een goede dieter keuze omdat de calorieën kan al snel oplopen door middel van een crème sauzen, kaas vullingen en toppings rijk. Nog, wanhoop niet - het is mogelijk om gezond te eten bij Italiaanse restaurants.

Stappen

Hoe om gezond te eten bij een Italiaans restaurant. Kies uw hapjes zorgvuldig.
Hoe om gezond te eten bij een Italiaans restaurant. Kies uw hapjes zorgvuldig.
 1. 1
  Sla het brood. Brood is een belangrijk onderdeel van de meeste Italiaanse maaltijden, maar het kan ook een val voor de onoplettende zijn. Knoflook brood en knoflook soepstengels neiging te worden verzadigd met boter of olie en zijn hoog in calorieën. In mindere kwaliteit restaurants, kan het vet gebruikt ook transvetten bevatten. Ook, pas brood knopen - ze zien er weinig, maar ze herbergen veel olie of boter. Zoals voor cheesy brood, als je gaat om pizza te hebben, slaat u deze soort verdubbelen helemaal! Houd vette brood verbruik tot een minimum beperkt. Als je het brood niet kunt overslaan, enkele goede alternatieven zijn:
  • Vlakte Italiaans brood, ongeboterde
  • Vlakte Italiaans brood vergezeld van olijfolie en balsamico azijn om te dippen (ga gemakkelijk op de olie dompelen hoewel)
  • Bruschetta als voorgerecht (tomaat, verse basilicum, knoflook en olijfolie bovenop stukjes licht geroosterd brood) - gewoon voorzichtig van pesto versies die een hoge calorie-inhoud als gevolg van zowel het gebruikte vet en moer inhoud kan hebben.
  • Vraag of het restaurant heeft grissini, die droge cracker-achtige stokken. Een aantal van deze aan kraken aan het begin van de maaltijd kan een gezonde optie.
 2. 2
  Kies uw hapjes zorgvuldig. Terwijl heerlijk, kunnen hapjes zeker toenemen totale calorieën van de maaltijd is. Een gezonde voorgerecht keuze is gemarineerd fruit op de antipasto bord. Deze worden gewoonlijk gepresenteerd als onderdeel van een spreiding van kaas en vleeswaren, maar de groenten een gezonde inzet (en vermijd de salamiplakken, die meestal vet en verwerkt). Als er waarschijnlijk kaas op de schotel zijn, vraag om fetakaas, want het is een gezondere optie.
  • Heb een kom soep als voorgerecht. Vullen op een schaal van groente-beladen is een goede keuze.
  • Wees op uw hoede van alles gebakken (frito in het Italiaans). Een gemeenschappelijke voorgerecht is gebakken mozzarella sticks of gebakken blokjes kaas, wat niet erg gezond in termen van calorieën en het vetgehalte. Een ander typisch keuze zijn gefrituurde calamares ringen, maar deze kan 800 calorieën toe te voegen aan uw maaltijd, dus goed na te denken over het opnemen van hen! Altijd de voorkeur aan de gerechten die gegrild, gestoomd of gebakken zijn.
 3. 3
  Geniet van Italiaanse salades (insalata). Salades kan een goede keuze in een Italiaans restaurant. Enkel ben zeker om te vragen wat dressings zijn toegevoegd en elke die te rijk lijken te vermijden, in sommige restaurants u misschien in staat zijn om een ​​salade te krijgen zonder dressing of kies een andere dressing. Kijk voor groen / groen / groente salade, bonen salade en pasta salade keuzes.
  • Geniet van een vlakte Caesar salade. Vertel uw server om de croutons (gekookt in vet), dressing en extra geraspte kaas houden.
  • Koude groenten salades kan een heerlijke keuze, zoals groene bonen en aardappelsalade besprenkeld met een beetje olijfolie.
  • Bij de keuze van pastasalade, controleer dan de dressing inhoud in om te veel vet of kaas te vermijden.
 4. 4
  Vraag de helft van de kaas. Kaas heeft de neiging om te vinden in een scala aan Italiaanse gerechten en het kan moeilijk lijken om het te vermijden. De truc is om te vragen voor gerechten die alleen zijn kaas toegevoegd om ze nadat ze zijn gemaakt, in welk geval kunt u vragen de ober om de kaas helemaal uit te laten of om de gebruikelijke hoeveelheid halveren. In feite, met de vraag voor de helft van de normale beregening van kaas op pizza's is een goede manier om nog een smaak van de kaas zonder de pizza verdrinken in kaas.
  • Gerechten die je nodig hebt om te omzeilen omvatten lasagne, ravioli, cannelloni, kip of aubergine Parmezaanse / Parmigiana en andere gebakken pastagerechten omdat deze al hebben de kaas opgenomen als onderdeel van het kookproces en het kan niet worden gewonnen. Als alternatief, en bestel nu slechts een klein deel (voorgerecht grootte) en vraag naar veel salade of gestoomde groenten aan het gerecht te begeleiden.
  • Vermijd ook gevulde pasta, zoals het meestal gepaard gaat met kaas van een soort. Nogmaals, misschien een voorgerecht gedeelte van de weg te gaan als je hield gevulde pasta, begeleid door veel salade of gestoomde groenten zijn.
  • Wees voorzichtig met risotto maaltijden. Hoewel het lijkt misschien een gezondere keuze, zal het niet als het echt cheesy. Vraag de ober wat er in zit alvorens te bestellen.
 5. 5
  Selecteer pastasauzen die geen crème bevatten. Sauzen te verkiezen zijn duidelijker tomatensaus (bijvoorbeeld pomodoro / marinara), vleessaus dat geen room of kaas, clam saus en pasta zwalkte in verse kruiden / knoflook en olijfolie. De sauzen te vermijden omvatten alle die verwijzen naar Alfredo (room, boter en Parmezaanse kaas) en Carbonara.
  • In termen van pasta, als je kunt, vraag om volkoren pasta keuzes.
  • Als u zorgen te maken over uw inname van koolhydraten, misschien pasta helemaal te vermijden en kiezen voor een vlees en groente voorgerecht plaats.
 6. 6
  Vind de gezondere pizza keuzes als je kiest pizza voor de maaltijd. Toppings kan het verschil maken tussen een gezonde pizza en een mesterij te maken. Bijvoorbeeld, pepperoni en worst toppings zijn rijk aan vetten en nitraten, waardoor voor een nogal ongezonde keuze. Inderdaad, de meeste "vlees liefhebber" style pizza's zijn een magneet voor vleeswaren die niet erg gezond voor je, dus vermijd deze - als je kunt, selecteert kip of ham toppings. En kaas is een moordenaar op pizza's - altijd vragen om minder kaas of magere kaas keuzes - dit is het beste wat je kan doen verminderen de pizza vet en calorieën whammy van de pizza. Veel plaatsen zal gelukkig verplichten een verzoek aan de kaas bedrag verlagen, maar ze moeten weten dat dit uw voorkeur. Een ander alternatief is om te vragen om geen kaas - het kan in eerste instantie vreemd lijken, maar het kan heel goed werken met veel toppings en is al lange tijd de keuze van degenen die geen zuivelproducten te consumeren. Plantaardige toppings zijn de gezondste keuze van alle.
  • Als het menu heeft "gourmet pizza's", kunnen deze een betere keuze zijn, want het is waarschijnlijk dat het restaurant gaat er prat op het gebruik van de beste ingrediënten op de top en het is ook waarschijnlijk dat het aanbrengen van wijzigingen aan de toppings geen probleem zal zijn. Gourmet pizza's ook meestal kleiner in omvang dan gewone pizza te zijn.
  • Kijk voor rozemarijn en knoflook pizza brood als alternatief voor cheesy pizza's. Het bestaat meestal uit een pizzadeeg basis overgoten met een beetje olijfolie, wat rozemarijn en knoflook. Het kan zout zijn al en het deeg is nog steeds hoog in calorieën, dus kies een kleine versie.
  • Gewone kaas pizza is geen goede keuze - het is nog steeds waarschijnlijk de helft van je dagelijkse quotum van verzadigd vet, niet veel nodig voedingsstoffen leveren en voegt in calorieën.
  • Vermijd dikke korst en kaas gevulde / gevulde korst pizza's - deze hebben veel meer calorieën dan hun dunne korst tegenhangers.
  • Niet super-size de pizza, ooit. Het is gewoon meer lege calorieën.
 7. 7
  Als het gaat om voorgerechten (gerecht geserveerd vóór het hoofdgerecht, of tussen twee belangrijkste gangen), gelden dezelfde regels - zijn hoede van romige, cheesy, gebakken versies. Geef aan dat kip, vis of kalfsvlees worden gegrild of geroosterd in plaats van gebakken of gebakken. Vraag over te slaan elke paneren of vulling als goed, en om groenten op de zijkant in plaats van pasta, frietjes of enige vorm van gebakken / kaasachtige aardappelen.
 8. 8
  Als je gaat dessert (dolce) hebben, kies dan een lichte. Fruit sorbet en biscotti zijn gezonde opties, terwijl het delen dessert met iemand anders maakt rijkere keuzes meer aanvaardbaar. Voor de liefhebbers van tiramisu (gevuld met rijke crème en mascarpone kaas), verwachten een normale grootte portie op ongeveer 300-400 calorieën.
  • Als er een optie vers fruit, kan dit de beste manier om de maaltijd te beëindigen.
 9. 9
  In alle gevallen zijn slim als de portiegrootte. Als het groot is, probeer niet te eten het allemaal - eet slechts de helft en neem de andere helft home voor een maaltijd een andere dag. Als je al weet dat een restaurant heeft grote porties, vraag dan voor een halve serveren of bestellen hetzelfde gerecht tussen twee en vraag om een ​​extra bord. U bent in de volledige controle over hoeveel je ervoor kiest om te eten van de plaat, dus wees bewust van de omvang en stoppen wanneer je vol in plaats van wanneer de plaat is schoon bent.
  • Portie controle is essentieel als het gaat om pizza. Alleen maar omdat een hele pizza per persoon kunnen worden besteld rechtvaardigt niet een enkele persoon eten het allemaal op een vergadering. Probeer het eten van 1-2 plakjes met veel salade en beide delen van de rust of neem het mee naar huis.
  • Niet spotten het voedsel naar beneden. Volg de weg van de Italiaanse en geniet van je eten, het eten van het langzaam en aandachtig. Door het eten van het langzaam en geniet van elke hap, geef je je maag de tijd om te melden dat je met een heerlijke maaltijd en u zult niet zo in de verleiding om te blijven bestellen van meer voedsel.
 10. 10
  Wees je bewust van de belangrijkste "calorie boosdoeners" in Italiaans eten, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken uit het menu. In het bijzonder, kijk uit voor:
  • Romige sauzen - het vetgehalte in deze voegt veel calorieën om uw maaltijd. Ook als je na een vetarm dieet, de romige saus zal uw dagvergoeding te blazen.
  • Vette en boterachtige voedsel - alles gedrenkt in olie of gesmoord in boter zal een smaak te behandelen zijn, maar het zal ook getroffen je taille. Probeer te voorkomen dat het bestellen van te veel items waarschijnlijk beladen te zijn in vet, maar niet helemaal ontnemen jezelf als de smaak factor van belang ook. En wees voorzichtig over hoeveel olijfolie je geniet - terwijl het een gezondere olie algemene, brood zuigt het op als een spons, wat betekent dat u gemakkelijk honderden calorieën toe te voegen aan uw maaltijd zonder het te beseffen.
  • Cheesy alles - goede Italiaanse maaltijden worden niet verdrinken in kaas, maar vele interpretaties van Italiaans eten de neiging om de toevoeging van kaas overdrijven, waarschijnlijk omdat klanten eisen dit. Helaas, de meer kaas, het meer calorierijke de maaltijd. Het is een goed idee om altijd vragen om minder kaas in plaats van hopen dat het gerecht zal komen zonder al te veel.

Tips

 • Vergeet niet te bevatten wat je drinkt als onderdeel van je calorie-inname. Frisdranken zijn een ongezonde keuze die calorieën toe te voegen voor geen voordeel. Kies water (met of zonder koolzuur / mineraal - acqua minerale), kleine hoeveelheden wijn (vino), en koffie of thee aan het eind van de maaltijd in plaats. Sommige restaurants hebben gearomatiseerd water, zoals citroen of sinaasappel water, dat kan heel verfrissend en lekker.
 • Vetten in Italiaans restaurant voedingsmiddelen hebben de neiging om te komen voornamelijk uit kaas, olijfolie, boter, eieren, salade dressings, room en sommige geïntroduceerd gebakken producten of verwerkte voedingsmiddelen niet gemaakt op het restaurant terrein.
 • Soms wilt u om te genieten van de calorierijke geneugten van Italiaans eten. Om dit te doen, het schema van de uitspatting in de voedingsbehoeften van uw week en het goed te maken door gezond te eten na de maaltijd op restaurant. En eet alle rijk voedsel met mate, het houden van te kleine porties. Een beetje gaat een zeer lange weg wanneer je leert om rijk voedsel waarderen in kleine hoeveelheden.
 • Sommige Italiaanse restaurants Misschien heeft onder meer een gezonde / slimme keuzes op het menu. Kijk voor deze voor het geval dat. Zelfs zonder dit, kan het geen kwaad om de obers voor hun suggesties vragen.
 • Deze handleiding geldt voor restaurants buiten Italië - eten in Italiaanse restaurants in Italië is een heel andere ervaring, die je moet proberen als je de kans hebt!

Dingen die je nodig hebt

 • Kennis van het Italiaans menu-items