Wkenl

Hoe om gezondheidsvoordelen te krijgen van oregano-olie

Er is enige wetenschappelijk onderzoek dat anti-inflammatoire, anti-microbiële, anti-schimmel, en anti-parasitaire eigenschappen oregano-olie suggereert. Hoewel betrouwbare menselijke proeven testen van de effectiviteit van oregano-olie in het daadwerkelijk behandelen van aandoeningen ontbreekt nog, oregano-olie heeft veel anekdotische ondersteuning voor zijn helende eigenschappen. Volg de onderstaande stappen om jezelf de beste kans op het krijgen van voordelen voor de gezondheid van oregano olie.

Stappen

Hoe om gezondheidsvoordelen te krijgen van oregano-olie. Raadpleeg een arts of zorgverlener.
Hoe om gezondheidsvoordelen te krijgen van oregano-olie. Raadpleeg een arts of zorgverlener.

Neem oregano-olie oraal

In een klein onderzoek over oregano-olie (ook wel bekend als olie van mediterrane oregano of Oreganum vulgare - deze olie is niet uit het koken specerij plant, die bekend staat als oregano marjolein), orale toediening van de olie over 6 weken, in een vermindering of verdwijnen van bepaalde stammen van gastrointestinale parasieten en symptomen. Er is enig bewijs dat orale toediening van oregano-olie kan helpen ontsteking van de darm verminderen en bestrijden van bepaalde parasieten en bacteriën die onaangename symptomen van het maagdarmkanaal kan veroorzaken.

 1. 1
  Raadpleeg een arts of zorgverlener. Oregano-olie supplementen worden niet aanbevolen voor iedereen. Voor het begin van een regime van oregano-olie aan de interne behandeling van symptomen, raadpleeg dan een professionele gezondheid te zorgen dat u geen contra-indicaties (zoals zwangerschap of bloedarmoede) voor het gebruik van de olie hebben.
  • Een zorgverlener moet ook in staat zijn om een ​​aanbevolen dosis voor pogingen om oregano-olie te gebruiken als een natuurlijke behandeling voor welke aandoening u probeert te pakken suggereren.
  • Sommige oregano-olie doses moeten worden gecombineerd met ijzer pillen of andere oliën of vloeistoffen om de concentratie te verdunnen of te corrigeren voor bepaalde effecten rechte of consequent gebruik van oregano-olie kunnen veroorzaken.
 2. 2
  Selecteer een geëmulgeerde olie. Voor de duur van uw behandeling, moet 600 mg van geëmulgeerde olie in capsule vorm per dag de maximale dosis nodig (voor de behandeling op korte termijn) te intestinale symptomen te verlichten en verminderen ontstekingen zijn.
  • Kleinere doses van 100 tot 150 mg per dag in capsule vorm moet voldoende zijn voor minder ernstige klachten of problemen, zoals gist onevenwichtigheden, algemene ontsteking, sinus problemen, en maagpijn zijn.
 3. 3
  Neem de olie per dag totdat de symptomen verdwijnen. Oregano-olie moet consequent worden genomen voor de opbouw van het effect en de symptomen te verminderen. Niet overslaan doses om jezelf de beste kans op het benutten van de genezende eigenschappen van oregano olie. Doses kunnen gedurende de dag worden gespreid.
 4. 4
  Drink de olie gemengd met sap, water of melk. Omdat oregano-olie kan zeer intens zijn en zelfs gevaarlijk in zijn onverdunde vorm, neem capsule supplementen of meng druppels puur met een klein glas sap, water of melk voor consumptie.
  • Oregano-olie (3-6 druppels) gemengd met sap kan naar verluidt helpen keelpijn, verkoudheid, of sinus aandoening.
  • Bij aankoop van een supplement, op zoek naar een concentratie van carvacrol van 70% of hoger.

Solliciteer oregano-olie als een actueel zalf

Dezelfde anti-schimmel, anti-inflammatoire eigenschappen van oregano-olie die het nuttig zijn om maag-en ademhalingsproblemen het aantrekkelijk als een topische zalf voor soortgelijke problemen. Verdunde olie kan direct worden toegepast op de huid te helpen genezen schimmelinfecties, jeuk, geïrriteerd tandvlees en andere huidirritaties.

 1. 1
  Volg de instructies op gebotteld oregano-olie. Afhankelijk van de concentratie van de oregano-olie druppel fles die u hebt gekocht, kan het nodig zijn om de olie te mengen met verschillende hoeveelheden van andere oliën voordat u het op de huid.
 2. 2
  Meng oregano olie met olijfolie of kokosolie. Als u de volledige kracht oregano-olie, meng 1 druppel van oregano-olie met een theelepel van een milde, food-grade olie, zoals olijfolie of kokosolie.
  • Als je genoeg olie nodig hebt om een ​​groter huidgebied bedekken, onderhouden van de 1 druppel oregano en 1 theelepel andere olie-ratio voor het gehele mengsel.
 3. 3
  Begin met een huidverzorging van een aanvraag per dag. Als uw infectie of probleem blijft en toont alleen milde verbetering, de toepassing (van verdunde oregano-olie) op 2 of 3 keer per dag.
  • Als er geen verbetering na 2 weken of als de symptomen verergeren, stop dan het gebruik van de olie en raadpleeg een gezondheidswerker. De aard van uw huid probleem kan niet in staat zijn om effectief worden behandeld met oregano-olie.

Behandel oregano-olie als een medicijn

Net als elke andere medische behandeling, kan oregano-olie gevaarlijke bijwerkingen hebben en kan zelfs allergische reacties veroorzaken bij sommige personen. Het is niet bedoeld voor de behandeling van ernstige ziekte of ernstige symptomen, tenzij onder begeleiding van een zorgverlener of apotheker. Als u merkt dat een negatieve reactie op de supplementen of actuele toepassingen, stop dan het gebruik van de olie en een arts raadplegen.

 1. 1
  Wees je bewust van mogelijke allergieën. Omdat oregano is uit dezelfde familie van planten als munt, tijm, basilicum en salie, kunnen personen met een allergie voor een van deze kruiden een soortgelijke reactie op oregano ervaren.
  • Als je een gevoeligheid voor elk lid van deze familie van planten, gaat voorzichtig met oregano-olie, te beginnen met een enkele dosis van zeer lage concentratie totdat u weet hoe uw lichaam zal reageren.
 2. 2
  Gebruik oregano-olie voor langdurige behandeling. Omdat oregano-olie kan interfereren met de absorptie van ijzer en kan de bloedstroom beïnvloeden, moet oregano-olie alleen worden gebruikt voor de korte termijn behandeling van gerichte voorwaarden.
  • Oregano-olie is geen aanbevolen dagelijkse aanvulling, ook voor personen die lijden aan chronische darmontsteking of langdurige gastro-intestinale problemen, tenzij het is voorgeschreven door een zorgverlener.
 3. 3
  Stop het gebruik onmiddellijk en medische hulp te zoeken voor bepaalde reacties. Als het gebruik van oregano-olie induceert braken, huiduitslag, zwelling, irritatie, of ademhalingsproblemen, raadpleeg dan een gezondheidswerker. Zelfs natuurlijke oliën hebben belangrijke geneeskrachtige eigenschappen en kunnen ernstige gezondheidsproblemen complicaties veroorzaken bij verkeerd of aan personen toegediend met een intolerantie voor verbindingen van de plant.

Tips

 • Enkele druppels olie kan ook een theelepel suiker worden geplaatst en oraal 2 of 3 keer per dag om algemene symptomen van ontsteking of infectie.
 • Probeer gorgelen met verdunde oregano olie tot een zere keel of een sinus-infectie te verlichten. Mix 2 of 3 druppels olie in sinaasappelsap of warm water en gorgelen een paar keer, 's morgens en' s avonds, om ontstekingen en infecties tegen te verlichten.

Waarschuwingen

 • Supplementen zoals oregano-olie worden niet gereguleerd door voedsel en medicijnen zuiverheid agentschappen. Selecteer zorgvuldig een supplement van een gerenommeerd bedrijf en leverancier en bewaar het supplement volgens de instructies op de fles.
 • Neem niet meer dan de dagelijkse dosis aanbevolen op de oregano-olie verpakking, dit kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.