Wkenl

Hoe om iemand te overtuigen om te stoppen met roken

Als u zich zorgen maakt over een vriend, familielid of collega die je kent die is een roker, probeer deze aanpak aan te moedigen om te stoppen.

Stappen

Hoe om iemand te overtuigen om te stoppen met roken. Ga zitten met de persoon en vertel hem of haar dat je je zorgen maakt over zijn of haar gezondheid.
Hoe om iemand te overtuigen om te stoppen met roken. Ga zitten met de persoon en vertel hem of haar dat je je zorgen maakt over zijn of haar gezondheid.
 1. 1
  Ga zitten met de persoon en vertel hem of haar dat je je zorgen maakt over zijn of haar gezondheid. Vraag je vriend om te stoppen met roken. Geef je vriend je redenen, en vasthouden aan feiten. Wees eerlijk over waarom het verstoort je zo veel dat de persoon die u de zorg over is roken en schadelijk zijn of haar gezondheid.
 2. 2
  Vraag de persoon indien ze willen stoppen. De kans is groot dat ze doen, maar soms, dat doen ze niet. Persisterende kan alleen maar verergeren het probleem en brengen schuldgevoel.
 3. 3
  Zoek uit wat redenen om te stoppen zijn belangrijk om de persoon en hen helpen ontdekken in meer detail. Iemand die heeft opgegeven op zijn of haar eigen gezondheid kan nog worden bezorgd voor de gezondheid van dierbaren.
 4. 4
  Luister naar wat ze te houden van het stoppen. Kan u helpen om die redenen aan te pakken?
 5. 5
  Bied uw hulp. Als de persoon zegt dat hij of zij gewoon niet kan stoppen, bieden uw hulp. Wees ondersteunend en zacht. Als de roker ontkent die verslaafd zijn, zeggen: "Ik heb het aantal keren per dag je rookt gezien. Ik zie hoe je altijd onderbreken uw leuke tijden of het verlaten van het kantoor al snel omdat je een sigaret nodig. Ik heb je zien hoesten en happend naar lucht terwijl je rookt. Dit is niet gezond, en het is allemaal tekenen van rookverslaving. "
 6. 6
  Herinner de persoon die met elke rookwolk die hij of zij uitademt, iemand anders ademt die in (passief roken) en brengt de persoon die er bijna de helft van een miljoen meeroken gerelateerde sterfgevallen per jaar.
 7. 7
  Herinner hem of haar gewoon hoeveel geld kan worden bespaard door niet te roken.
 8. 8
  Meng eerlijkheid, zorg, en naakte feiten naar uw vriend of collega te overtuigen. Vergeet niet, je bent hier niet om ze te laten stoppen met roken in slechts 10 minuten. Je bent deze persoon vraagt ​​gewoon om het eens te proberen. Gebruik nooit ultimatums.
 9. 9
  Be ondersteunend. Zodra zij het eens te proberen om te stoppen, vraag hen hoe ze zouden willen stoppen. Rokers willen meestal geleidelijk stoppen. Maar als de persoon die staat te popelen om te stoppen, hulp bieden bij wijze van suggereren literatuur, anti-tabak kauwgom lezen enz.
 10. 10
  Helpen elimineren rookruimtes. Als de roker heeft gevraagd om geleidelijk te stoppen, begint het elimineren van plaatsen om te roken. Als de roker is je man of vrouw, probeer het elimineren van de rookzones in uw huis en staan ​​alleen roken op een veranda of misschien slechts een kamer. Dit werkt het beste als u en de ex-roker eens. Vergeet niet dat echtgenoten niet worden behandeld als kinderen. Geef hem of haar een paar uur om alle roken-gerelateerde materialen te verzamelen van de rest van het huis. Indien na dat, vind je een aansteker in de badkamer, het gaat in de vuilnisbak. Een pakje sigaretten op de bank? Prullenbak hen.
 11. 11
  Reken af met roken in het huis of kantoor volledig. In 2-3 weken, verbied roken in het huis helemaal. Verwijder vervolgens het roken in de achtertuin, dan voortuin, de voordeur ruimtes enz., totdat de persoon kan niet meer rook, tenzij staande op de stoep of stoeprand lijn.
 12. 12
  Bespreken wat te doen als je vriend of collega wil een sigaret, en hulp te bieden alternatieven. Hier zijn een aantal dingen te doen: bel een vriend, een wandeling, verzorgen uw hond, bekijk een sitcom, eet een pretzel, een vreemde taal leren, doe een dansje, een boek, onderzoek iets fascinerends lezen, de krant lezen, kijken het balspel, een tekening, het gras te maaien, planten sommige bloemen, drink een kopje thee, probeer dan een nieuw recept of schrijf een Google. Overweeg of het doen van een soort ding dat de handeling van het roken zou effectiever zijn, zoals naar de gebruikelijke rookruimte en knallen in een stukje kauwgom lijkt. Met andere woorden, neem dat 5-10 minuten pauze, dat is uitgegroeid tot een ritueel voor de roker. Misschien bij hen in de activiteit wanneer zij de drang om te roken.
 13. 13
  Maak duidelijk dat je er niet te babysitten, maar om hen te steunen.
 14. 14
  Blijkt altijd dat u zich bewust bent van hoe moeilijk het is om te roken en hoe sterk je vriend is wezen stoppen. Gevoel trots zal helpen uw vriend om te gaan.
 15. 15
  Er altijd zijn voor je vriend of collega. Je belangrijkste taak is om deze persoon dat je om te ondersteunen. Geef hem of haar liefde en aanmoediging. Dit is een moeilijke tijd voor hem of haar en er zullen gevoelens van weerstand, woede, wrok en verslavend hunkeren. Uw steun is cruciaal voor het helpen van de persoon door deze periode.
 16. 16
  Vragen vaak hoe ze aan het doen zijn. Wetende dat iemand gaat controleren kan helpen om mensen op koers te houden. Wees niet te kritisch als de persoon glijdt, met name tijdens de eerste of de eerste keer dat ze proberen te stoppen. Doen herinneren en hen aanmoedigen om opnieuw te proberen, dat wel.
 17. 17
  Luister naar je vriend en een punt te vaak praten. Stoppen met roken kan een frustrerend of moeilijk moment zijn, en het zal helpen om iemand om mee te praten hebben.
 18. 18
  Danken hen voor het stoppen en voor het vasthouden aan het, en vieren de overwinning. De eerste twee tot drie weken is waarschijnlijk de moeilijkste (hoewel hunkeren mogen blijven uit en voor meer dan een jaar) zijn dus van plan een soort viering of beloning voor hen in ruil voor het maken van het door de eerste twee of drie weken niet roken.
 19. 19
  Herinner de persoon vaak hoe trots u van hen voor het proberen te stoppen. Beloningen en lof zijn vaak krachtiger motivators dan schuld of zeuren.

Tips

 • Als je vriend begint weer met roken, vertel hen is het normaal en de meeste rokers hebben een paar probeert te stoppen, zodat ze op het juiste spoor. Als je ze te laten voelen als verliezers, de kans groot dat ze niet opnieuw zullen proberen te stoppen met roken, uit angst voor weer falen en het gevoel weer zo slecht.
 • Zorg ervoor dat u de persoon te vragen of ze echt willen stoppen. DIT IS DE BELANGRIJKSTE STAP! Als ze niet willen stoppen, vertel hen dat je beschikbaar en bereid om hen te ondersteunen wanneer ze besluiten om te stoppen zijn, en houd ze bemoedigend.
 • Bewegen niet op het elimineren van gebieden aan rook. Bijvoorbeeld, als je zegt niet roken in het huis, en je vangt hem roken in het huis, niet bewegen op volgens schema, en elimineren van het roken in de tuin. Wacht tot de persoon volledig is beheersen een been van deze moeilijke reis, voordat je verder gaat naar de volgende.
 • Als je sigaretten, aanstekers of andere roken "gereedschappen" waar ze niet hoort te zijn vinden, verberg ze in een geheime plaats die de roker niet weet (vaak veranderen, dus zelfs in de persoon niet vinden het een week, zullen ze niet in staat zijn om volgende week) en wacht tot trash dag om het te zetten op de stoeprand. Dit zal verminderen verleiding om te gaan graven door de prullenbak voor het pak dat ze naast de tv links
 • Koop een zelfhulpboek, laat ze beoordelingen voor het boek, en hen te overtuigen om het te lezen. Beter nog, lees het samen, en werken aan een plan hardop.
 • Hoewel het niet veel beter voor de rokers gezondheid, kunt u ze suggereren overschakelen naar pruimtabak als ze niet willen nicotine kauwgom te gebruiken. Laat ze proberen om zakjes zoals skoal wintergroen zakjes te gebruiken, zodat het makkelijker is om te voorkomen dat de tabak over hun mond.

Waarschuwingen

 • Wees niet te streng of kritisch, vooral tijdens de eerste paar weken. Dit zal een zeer moeilijke tijd voor de roker te zijn, over de ergste van de ontwenningsverschijnselen te krijgen.