Wkenl

Hoe om je geest te beschermen met hersenen voedingsmiddelen

Heb je ooit last van geheugenverlies (zoals het verliezen van het belangrijkste punt van wat je gewoon zeggen of misplaatsen uw sleutels een stuk) of van een verminderde bewustzijn? Gezondheid van de hersenen is een belangrijk onderdeel van het waarborgen van uw volledige welzijn omdat denken recht, en voelen de leiding van je, zijn een groot deel van wat voelt u zich gelukkiger, meer vervuld, en meer in staat om te gaan met het leven. Een hersenen beïnvloed zwaar door stress zal leiden tot al uw lichamelijke systemen te lijden in een of andere manier en te veel vrije radicalen (zuurstof fragmenten of oxidanten) schade die de communicatie paden in je hersenen, schade aan hersencellen een voor een totdat u last verminderde alertheid, langzamere reactietijden, geheugenverlies, en uiteindelijk dementie of de ziekte van Alzheimer.

Beginnen jong om je geest te beschermen. Individuen zijn nu langer leven en tijdens mentale achteruitgang is gebruikelijk bij veroudering kan worden vertraagd en enigszins teruggedraaid door te genieten van een waaier van "brain voedsel". In de voorhoede van wat goed is voor je hersenen zijn antioxidanten, die zijn te vinden in alle groenten en fruit, peulvruchten, thee, chocolade en wijn. Dus, opzij zetten de zorgen en start proactief voeden van uw hersenen met voedsel dat de wetenschap heeft aangetoond zal beschermen en zal een lange weg te helpen u genieten van zowel een lange levensduur en kwaliteit van leven.

Stappen

Hoe om je geest te beschermen met hersenen voedingsmiddelen. Bedenk hoe belangrijk een betere werking van de hersenen is!
Hoe om je geest te beschermen met hersenen voedingsmiddelen. Bedenk hoe belangrijk een betere werking van de hersenen is!
 1. 1
  Bedenk hoe belangrijk een betere werking van de hersenen is! Beter functioneren van de hersenen is over en helder denken, die u helpen om beter te beheren en je emoties uitdrukken, en onderhouden van uw algemene gezondheid. Bovendien, een goede gezondheid van de hersenen helpt u om uw relaties op hun hoogste niveau te handhaven zoals u zult duidelijk worden denken en voelen geweldig, evenals je best doen om te blijven rond geliefden langer door het eten van anti-oxidanten voor een anti-aging hersenen.
  • Beter functioneren van de hersenen komt ook over als de hersenen niet wordt geconfronteerd met stress, de ultieme "doodvonnis" voor de hersencellen. Wanneer je je gestresst, angstig, gespannen, of blauw, is je hersenen beledigd door giftige chemische stoffen en hormonen zoals, en dit remt uw vermogen om helder te denken en om dingen te onthouden.
 2. 2
  Gebruik maken van bepaalde supplementen en voedingsmiddelen als preventieve maatregelen te vertragen veroudering van de hersenen. Vertragen veroudering en houden van uw mentale vermogens scherp genoeg, zodat je net zo goed als kan presteren iemand die tot 10 jaar jonger uit kan worden gedaan met behulp van de hersenen voedingsmiddelen. De hersenen voedingsmiddelen moeten vertragen oxidatie door dweilen van de vrije radicalen in je lichaam evenals wordt gericht op specifieke behoeften binnen uw hersenen. Probeer een goede variëteit van de hersenen voedsel in uw dieet te krijgen, zodat u genieten van de verschillende smaken en kan eten met de seizoenen (die kosten vermindert en zorgt voor frisheid).
  • Zie altijd uw arts voordat u uw dieet, of om te bespreken wat voedingsstoffen zou kunnen missen uit je dieet en de manieren waarop je kunt je hersenen gezondheid te verbeteren.
 3. 3
  Eet selenium rijke voedingsmiddelen. Selenium is een sporenelement dat een belangrijke rol spelen bij gezond hersenen, met name als anti-oxidant. Studies hebben aangetoond dat verarmd niveaus van selenium resultaat in slecht geheugen, slechte stemmingen, en een verminderde cognitieve functie, terwijl het verhogen verbetert de stemming, helderheid van denken, en energie niveaus. Eet selenium rijke voedingsmiddelen aan minstens 55 microgram (mcg) per dag, zo goed voor de hersenen te krijgen:
  • Eet volkoren brood - het heeft 10 mcg selenium per stuk.
  • Tuna heeft 63 microgram selenium per 3-ounce.
  • Paranoten hebben 270 microgram selenium per halve ounce.
  • Probeer het maken van uw eigen eenvoudig tarwe en roggebrood.
 4. 4
  Eet vis en visolie. Vis bevat selenium, vitamine A en D, fosfor, magnesium en jodium (indien zeevissen). is de rijkste bron van vet van vitaal belang voor de hersenontwikkeling van ongeboren baby's en peuters. Eet ongeveer 14 gram (396g) vis per week, drie porties (elk ongeveer de grootte van je vuist). Visolie is ook in levensmiddelen verrijkt met DHA supplementen.
  • Probeer een 320g blikje vis met 1 theelepel. van wasabi deze week.
 5. 5
  Eet vitamine B verpakte levensmiddelen. B vitaminen helpen om de conservering van zenuwen behouden en zijn ook verantwoordelijk voor het helpen van de productie van chemicaliën de zenuwen gebruiken om te communiceren. Vitamines B6, B12 en foliumzuur helpt uw ​​neurotransmitters efficiënt werken, maar het is niet bewezen dat B supplementen direct voordelen denken (foliumzuur, 400 mcg, B12, 800 mcg, en B6, 40 mg). Echter, het is opgevallen dat de mentale prestaties kunnen dalen met de lagere niveaus van vitamine B en het onderzoek gaat verder naar het nut van de B-vitaminen voor de bestrijding van de ziekte van Alzheimer. Goede voedingsbronnen van vitamine B zijn: varkensvlees, zonnebloempitten, verrijkte graanproducten, vlees (, lam, enz.), zeevruchten (gestoomde mosselen, tonijn, sardines, enz.), verrijkte bloem, kikkererwten, aardappelen, kip, en bananen.
  • Probeer New England clam chowder.
 6. 6
  Eet voedsel met luteolin (buit-ee-oh-lin). Luteoline kalmeert overactieve immuuncellen (microglia), die de hersenen kunnen beschadigen en helpt bij plaque-vormende eiwitten te verlagen in de hersenen. Eet stengels bleekselderij, vooral selderij harten, als een top bron van luteoline. U kunt ook mind-verwennerij luteolin van spinazie, wortelen, en olijfolie.
  • Probeer selderij en appel salade.
 7. 7
  Eet voedingsmiddelen met carotenoïden en flavonoïden, die mentale achteruitgang als gevolg van veroudering kan vertragen. Eet donkere, bladgroenten, spinazie, boerenkool, boerenkool of mosterd greens, hebben drie of meer porties per dag.
  • Probeer een spinazie aardappel gegrilde sandwich.
 8. 8
  Geniet van bosbessen. Deze opmerkelijke kleine vruchten kan wonderen doen voor je hersenen en zijn befaamd om te beschermen tegen ontstekingen en oxidatie, twee processen die leeftijd je hersencellen en die worden geassocieerd met de ziekte van Alzheimer. Deze bessen zijn gedacht te worden zo goed dat ze zelfs aangeduid als "brain bessen". Men denkt dat ze op korte termijn geheugen te verbeteren, dus vullen op hen!
  • Probeer bosbessen rauw of ontdooid.
 9. 9
  Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E. Vitamine E is een antioxidant die wordt beschouwd als in staat om de kans op het krijgen van dementie of de ziekte van Alzheimer te verminderen. Het eten van slechts 1 ounce (30 mg) van noten of zaden per dag, of het nemen van een supplement van 200 tot 400 IE per dag, samen met vitamine C, kan helpen bij het ​​verbeteren van uw vitamine E niveaus; er rekening mee dat het werkt het meest effectief wanneer genomen met met vitamine C. Vitamine E is te vinden in dergelijke voedingsmiddelen zoals zonnebloempitten, zoete aardappelen, boerenkool, tarwekiemen en plantaardige spijsoliën.
  • Probeer het maken van zonnebloemzaad mueslirepen.
 10. 10
  Probeer het toevoegen van meer kurkuma (curcumine een wortel van de gember familie) in uw dieet. Kurkuma helpt om genen die je hersenen vrij van afval houden opbouw die ontsteking die verzwakt of vernietigt hersencellen veroorzaakt activeren. Populatie studies toonden een lagere incidentie van Alzheimer in de Indiase populatie waarbij kurkuma veel gebruikt. Gebruik kurkuma (17 milligram per dag van het kruid) gevonden in "gele mosterd" (ongeveer een theelepel mosterd). De geel gekleurde mosterd is kurkuma toegevoegd. Mosterd zonder kurkuma is licht bruin of grijs.
  • Leer hoe je.
 11. 11
  Verbeter uw omega-3 inname. Omega 3 is uitstekend voedsel voor de hersenen, die de hoge DHA vetzuren die nodig is om mentale helderheid en halt geheugenverlies en dementie te verbeteren. Vette vis (zalm, witvis, tilapia, meerval, bot, mahi mahi, forel), visolie, walnoten en lijnzaad (lijnzaad) zijn allemaal goede bronnen van omega-3. Kijk voor wild gevangen zeevis.
  • Probeer een lijnzaad smoothie.
 12. 12
  Probeer voedingssupplementen en vitaminen die je geheugen sterker kan maken (maar niet praten met uw arts als u het nemen van een statine, zoals Lipitor of drugs voor de zenuwen en de hersenen):
  • Aspirine verbetert de bloedcirculatie en vermindert de arteriële veroudering - een belangrijke oorzaak van geheugenverlies - voor mensen die 162 milligram (mg) van aspirine per dag te nemen.
  • Acetyl L-carnitine en alfa-liponzuur wordt gedacht een rol bij het ​​verbeteren hersenengezondheid door verbetering mitochondriale activiteit verminderen verval en mogelijk hogere neurotransmitter functie als resultaat van dierproeven hebben, maar het is niet aangetoond bij mensen.
  • Ginkgo biloba, anti-oxidant supplement, kan 120 mg per dag verdunt het bloed te helpen met vaatziekten (maar stoppen wanneer ze voor de operatie), en kan helpen om cognitie te verbeteren.
  • Huperzine Een verhoogt niveaus van acetylcholine om informatie tussen zenuwcellen, 200 mcg tweemaal daags; uw arts dient de dosis aanpassen met andere drugs.
  • Phosphatidylserine lijkt celmembranen en zenuwen mantels, beschermt zenuw-uitzendingen versterken; die samen 70 procent van de celmembranen, niveaus met de leeftijd daling veroorzaakt broosheid, 200 mg per dag.
  • , Een antioxidant, vermindert inflammatoire beschadiging beschermt tegen Parkinson (neurale ziekte trauma, virussen en genetica), 100 mg tweemaal per dag (wat onderzoek aldus 300 mg viermaal per dag is nog beter).
 13. 13
  Probeer deze algemeen aanbevolen hersenen voedingsmiddelen:
  • met enkelvoudig onverzadigde vetten houden je bloedvaten duidelijk, en als voorlopers van serotonine verhoogt stemming, een ounce van noten per dag is gewoon recht (meer is calorie overbelasting.) Een ounce is ongeveer 12 walnoten of amandelen 24.
  • Ongezoete kersen, bosbessen, frambozen, en andere producten met rode, blauwe of paarse tinten voor fenolen, anthocyanen, die lijken te hersencellen tegen neuro schadelijke oxidatie en het risico van cardiovasculaire ziekte.
   Let op: sommige zaden en pitten, zoals kersen, appel en pruim (zaden / pitten) zijn giftig.
  • Sojabonen bevatten hart-en slagader-gezonde eiwitten, vezels en vetten, 1 kopje sojabonen per dag.
  • Voorzichtig: Eet geen rauw of onvoldoende verhit "nier-en lima bonen" (soak en gooi het water en je moet de kook en laat sudderen op een kook - Let op Let op:>: vreemd low-heat koken kan het gif te verhogen), want ze bevatten cyaniden.
  • Tomatensap en spaghettisaus bevatten foliumzuur, lycopeen, en andere voedingsstoffen om slagaders jong te houden, 8 gram van sap of 2 eetlepels spaghettisaus per dag.
   • Voorzichtig: Tomaat bladeren en stengels zijn giftig (zo, denk thee van deze niet te maken):
    Let op: Raw-groene tomaten zijn ook, giftig (vermijd de groene vrucht).
  • , Koolzaadolie, notenolie, visolie, lijnzaad, avocado's bevatten hart-gezonde mono-onverzadigde vetten. Vijfentwintig procent van de dagelijkse calorieën moet zijn gezonde vetten. Plantaardige oliën zijn veel gezonder voor de hersenen dan verzadigde vetten, dus liever pinda-, zonnebloem-, pindakaas, en andere meervoudig onverzadigde olie bronnen ook.
  • Echte chocolade (minstens 70 procent cacao) verhoogt de afgifte van dopamine en biedt flavonoïden, die slagaders jong te houden, een ounce per dag (om melkchocolade te vervangen).
  • Druiven en thee bevatten resveratrol, die zowel anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen die kunnen afweren dementie en beschermen hersencellen heeft. De catechines in de thee kan ook werken in tandem met resveratrol voor versterkt bescherming.
  • Granaatappelsap is aangetoond in laboratoriumstudies om mentaal functioneren te verbeteren. De vrucht is ook net zo goed.
  • Knoflook en werken als antioxidanten en zijn gemakkelijk te glijden in veel van uw favoriete gerechten.
 14. 14
  Vermijd verwerkt voedsel. Net zoals er "brain voedsel", zijn er "brain drain voedsel" die het best worden vermeden, behalve als speciale traktaties. Deze voedingsmiddelen bevatten vet en verwerkt vlees, gebak, koekjes en gebak; trans-verzadigde vetten (koekjes, gebak, enz.), en verzadigde vetten zoals boter. Hoge suiker diëten zijn niet goed voor gezondheid van de hersenen - onderzoek heeft aangetoond dat veel suiker vermindert de brain-derived neurotrophic factor (BDNF), dat nieuwe hersenweefsel ontwikkelt, en zeer lage BDNF niveaus zijn verbonden met en schizofrenie.
  • Alcohol kan beïnvloeden cognitieve gezondheid en dementie veroorzaken, dus houd uw consumptie van alcohol matig.
 15. 15
  Pas uw eetgewoonten als je ouder wordt. Als je door de verschillende stadia van het leven, uw behoefte aan anti-oxidanten en andere voedingsstoffen verandert naarmate de jaren doen. Veranderingen in de smaak, eetlust, en dingen zoals het hebben van minder maagzuur en minder speeksel als je ouder wordt bedoelt dat je eten anders zullen ervaren, en uw voedingsstoffen behoeften zal ook veranderen. En de hoeveelheid anti-oxidanten je nodig hebt als je ouder wordt stijgt dramatisch met elke tien jaar, om de acties van de vrije radicalen tegen te gaan, dus je moet de opbouw van de anti-oxidanten in je lichaam om de hersenen te beschermen, en dit aanbod moet dagelijks worden bijgevuld.
  • Als je nog een ding uit dit alles, is het minder eten en gezonder als je ouder wordt. Op die manier kun je niet fout gaan!
 16. 16
  Drink een mengsel van kruiden, rauw eiwit poeders, met iets als "amandelmelk", met bessen, zoals een "smoothie" (gebruik een blender tot "eetbaar" zaden (vermijd giftig zijn) in je drankje te verpletteren of proberen te kauwen, resveratrol (rode wijn extract), Astragalus (melk wikke),...
  • Waarschuwing: Giftige zaden en pitten bevatten appel, kers, pruim, dus, niet degenen die geen "food zaden" zoals ze giftig kunnen zijn, met daarin verschillende soorten cyanide, als voorbeeld te eten.

Tips

 • De oefening is een cruciale stap parallel met een goed dieet om ervoor te zorgen dat je hersenen gezond blijft. Blijf op een matige en regelmatige lichaamsbeweging regime in je leven.
 • Er zijn uitstekende, goedkope verbindingen hersenen vitaminen beschikbaar ook.
 • Overweeg gepoederd "hele food" vitaminen, verkocht als "stoffen" of "formules", mensen die vragen je "wat ben je aan het nemen"? maakt de smaak allemaal waard.
 • Velen vinden dat een juiste inname van omega-3 (een natuurlijke bloedverdunner, blaast coumadin afstand) ontkent de noodzaak van een dagelijkse aspirine.
 • Goede vetten (omega-3 vetzuren) gevonden in vis, noten en zaden helpen de hersenen, helpen houden je bloedvaten duidelijk te helpen uw neurotransmitters en vermindering van depressie, en helpen om slagader verstopping te stoppen en beginnen met het omkeren van het.

Waarschuwingen

 • Verzadigde vetten veroorzaken verstopping van de slagaders naar de hersenen, waardoor het risico op een beroerte.
 • Beoordelen altijd veranderingen in de voeding en dieet verwachtingen met uw arts of andere relevante gezondheidswerker.
 • Op de hoogte te houden. Er zijn nieuwe studies komen uit regelmatig en nieuwe verbindingen, processen, en waarschuwingen worden uitgegeven als er nieuwe ontdekkingen worden gedaan. Houd een oogje op gerenommeerde gezondheid van websites, tijdschriften en magazines; overheid de gezondheid van websites zijn goede bronnen voor betrouwbare informatie.
 • Helaas, in een recensie van multivitaminen gebreken werden gevonden in meer dan 30% van de voor herziening (70% waren oke) multivitaminen. En vele producten overschreden toleranties op de bovengrenzen voor bepaalde vitaminen of mineralen. Problemen in de multivitamine beoordelingen zijn onder andere:
  • Drie van de vier populaire kinderen multivitaminen beoordeeld waren te hoog in vitamine A.
  • Een mannen multivitamine werd verontreinigd met lood en ander had te veel foliumzuur, geassocieerd met een verdubbeling van het risico op prostaatkanker.
  • Een algemene multivitamine geen meer dan 50% van gelabelde foliumzuur. Nog ontbrak 30% van het calcium versus label.
  • Een senior's, een prenatale, en een vrouwen multivitamine hadden elk slechts 44,1%, 44,3% en 66,1%, respectievelijk, van de gelabelde vitamine A.
  • Een vitamine water moest 15 keer zijn verklaarde foliumzuur, zodat het drinken van een flesje zou de toelaatbare grens voor volwassenen overschrijden; minder dan een halve fles zou kinderen zetten over de limiet.
  • Een huisdier multivitamine werd verontreinigd met lood en een andere had slechts 46% van zijn vitamine A en 54,7% van de calcium.