Wkenl

Hoe om langzaam te eten om te overeten te voorkomen

Het concept van het eten langzaam als een middel om te overeten te voorkomen is gebaseerd op het simpele feit dat je hersenen ongeveer 20 minuten om het "signaal" dat je niet meer en dat je kunt stoppen met eten krijgen. Ons lichaam heeft tijd nodig voor de spijsvertering en hormonale processen te laten plaatsvinden op een punt of een fase ver langs genoeg om de "tevreden signaal" te genereren. Voorafgaand aan de uitvinding van convenience food, meer kauwen en langzamer eten was normaal en dus mensen waren waarschijnlijk de 20 minuten natuurlijke stoppen signaal bereiken zonder bewust te zijn van vertraging. Echter, gezien onze fast food cultuur, deze set punt wordt vaak gemist omdat de maaltijd is goed en echt voorbij voordat het!

Langzaam eten kan u helpen om beter te begrijpen uw echte honger signalen en kan u helpen om redenen sneller eten, zoals emoties of gewoon houden van de smaak van een voedingsmiddel te herkennen. Echter, langzaam eten is niet een beslissing die je maakt op de uitloper van het moment, maar veeleer, het is een gewoonte die je nodig hebt om te volharden en te verwerven met de praktijk.

Stappen

Hoe om langzaam te eten om te overeten te voorkomen. Herprogrammeren je geest.
Hoe om langzaam te eten om te overeten te voorkomen. Herprogrammeren je geest.
 1. 1
  Herprogrammeren je geest. Niet eens een poging gedaan om de gewoonte van het eten langzaam voordat mentaal repeteren het in je hoofd gedurende ten minste 21 dagen te verwerven. Ontspan en gebruik je fantasie om mentale beelden, virtuele prettige ervaringen die je hersenen zullen registreren en te onthouden te maken. Als onderdeel van deze visualisatie proces, stel je slank en fit en:
  • Langzaam eten en het proeven van je eten.
  • Proberen om zowel de smaak en de textuur te proeven; verbeelden hoe de textuur verandert als het eten wordt langzaam afgebroken door je speeksel.
  • Zie een glas water te drinken voor, met en na de maaltijd om de sensatie van volheid in je maag te krijgen.
  • Zorg ervoor dat u een gewenst eindresultaat, zoals een slank, fit en lichaam te visualiseren. Zie ook in je geest het eindresultaat: hoe je gaat kijken in die jurk of die jeans, pak, enz.
  • Beschouw het bijhouden van een dagboek voedsel in deze tijd, in kaart te brengen van de triggers rondom uw honger. Kijk goed waar je bent, wat je eet, hoe snel je hebt verbruikt en hoe je je voelt na het eten (vooral hoe hongerig of anderszins je voelt). Dit zal een nuttige bron van informatie te maken van zijn, zoals de honger van iedere persoon triggers en setpunten verschillen.
 2. 2
  Verwijder zo veel uit uw voorraadkast of opslag van levensmiddelen mogelijk te maken. Langzaam eten is niet alleen over het vertragen van het kauwen, het gaat ook om het vertragen van uw voedingskeuzes en bereidingsprocessen. Als je bang bent dat je geen tijd hebt om voedsel te bereiden vanaf nul hebben, vraag jezelf af of uw interne gezondheid is zo belangrijk voor je is als het zou moeten zijn of als u liever fast-track aan degeneratieve ziekte door er voedzaam voedsel laag op uw lijst van prioriteiten. Begin met het maken tijd voor gezonder voedsel, omdat een druk leven alleen kan worden gevoed door gezonde keuzes en vertragen om te koken is een daad van de zorg voor jezelf en kan zelfs therapeutisch in een druk leven. Zoals je gooien uit de bewerkte levensmiddelen, te vervangen door gezonde, onbewerkte of veel minder bewerkt keuzes. Bijvoorbeeld:
  • Verwijder de witte pasta en witte rijst en te vervangen door volkoren pasta en bruine rijst.
  • Verwijder de pre-en-klare maaltijden in blikjes, verpakkingen en bevroren vormen en te vervangen door de ingrediënten die verder gaan tot het maken van dat punt van de grond af.
  • Verwijder verwerkte desserts en te vervangen door fruit, yoghurt en gezonde dessert keuzes.
 3. 3
  Proberen te eten wanneer u begint hongergevoel. Het probleem met het verlaten van eten tot je honger en het gevoel dat het eten van het spreekwoordelijke paard, dan ben je gebonden aan snel te eten en daardoor het risico het eten meer dan nodig is. Gevoel zo hongerig dat je bent, zwak en prikkelbaar betekent dat je je lichaam van de broodnodige voedsel hebt beroofd te lang en de terugverdientijd zal een onvermogen om je voedsel te eten in een ontspannen en plezierige manier op te nemen. In plaats daarvan, zult u worden verplicht om schop in het voedsel te proberen en te verlichten de symptomen van zwakte en prikkelbaar gevoel niet zal helpen uw veroorzaken geen!
 4. 4
  Altijd ontspannen voordat je begint te eten. Neem een ​​paar keer diep adem door de neus en uit door de mond. Als u dat doet, houd je adem even en adem langzaam door de mond. Weg met de stress voordat je begint te eten - op deze manier, begin je om elk risico van comfort eten, waar het voedsel wordt gebruikt om stress te verlichten en breng jezelf te richten op het verlichten van stress, onafhankelijk van voedsel te verwijderen.
  • Herinner jezelf van de beloningen (een goede gezondheid, goede looks, etc.).
  • Kijk naar de klok en mentaal voeg 20 minuten. Dat is je doel: neem minstens 20 minuten genieten van uw eten.
 5. 5
  Drink een glas water en / of eten een kleine kom van vóór uw hoofdgerecht. Drink water met je eten. Dit zal uw gevoel van volheid te helpen.
  • Wees ervan bewust dat niet iedereen voorstander van het drinken tijdens de maaltijd hoewel, zoals sommige mensen denken dat dit de voedingsstoffen kan verdunnen van uw maaltijd. Echter, deze theorie niet te overtuigen andere voeding specialisten, die geloven dat het water daadwerkelijk helpt bij de spijsvertering. Met andere woorden, luister naar reactie je eigen lichaam om consumeren van vloeistoffen tijdens een maaltijd en gaan met dat.
 6. 6
  Zet de vork neer na het zetten van voedsel in je mond. Neem een ​​slok water, in gesprek. Genieten van elke hap, maken het een aangename ervaring, zodat u zult willen herhalen. Dit is de essentie van langzame eten en het is om weer aansluiting met de mensen die je deelt een maaltijd met en behandelen maaltijd tijd als een echte pauze, waardig van uw aandacht en koestering.
 7. 7
  Concentreer je op je eten en echt genieten. Je hersenen zullen een verslag van die aangename ervaring te houden en deze nieuwe manier van eten zal automatisch worden (tweede natuur) met de praktijk. Dit betekent niet eten voor de televisie, niet lezen tijdens het eten en niet proberen te surfen op het internet bij het ​​eten. Afleiding van het voedsel kleineren de waarde van het eten en moedigen u aan denken dat je minder hebt gegeten dan je hebt en je ooit werkende hersenen zullen waarschijnlijk uw eetlust te laten denken dat je nodig hebt om meer voedsel te eten. Geef uw hersenen en het lichaam rust en echt concentreren op het eten voordat u. Proef het, waarderen en voor het eten en het ritueel van het eten aanwezig.
 8. 8
  Wijden ten minste 20 minuten om uw maaltijd te beëindigen. Heb een wandklok in het zicht van de tafel om uw eten snelheid aan te passen; eet uw laatste gedeelte echt langzaam. Als je nog honger na 20 minuten, betekent dit dat u te snel eet! Een andere manier om dit te zien is om te herkennen wanneer je het gevoel aangenaam vol of noch honger noch vol.
  • Er is een "sensor" in onze hersenen (de hypothalamus) dat ongeveer 20 minuten te halen geactiveerd heeft (geef of neem een ​​paar minuten voor individuele verschillen). Spijsvertering en hormonale processen moeten plaatsvinden voordat onze hersenen zich realiseert zijn we geen honger meer, konden we opgeblazen voelen en nog steeds honger zijn voordat deze erkenning van verzadiging wordt verrekend.
 9. 9
  Als je het gevoel nog een beetje honger na dit, stop toch. Drink een beetje meer water. Dit is waar je nodig hebt om een ​​beetje wilskracht gebruiken en om uw motivatie en visualisaties te roepen. In vijf minuten, zult u niet meer wilt eten, zelfs als eten is heerlijk, want je zult tevreden en vol gevoel.
  • Gebruik afleiding als visualisatie op uw reden voor het eten langzaam faalt op dit punt. Ga voor een wandeling, kijken naar een favoriete tv-show, schrijf een gedicht, bel een vriend aan de telefoon, gaan zwemmen, breien een trui, voer een dier, uw huisdier te verzorgen, de auto wassen, de lakens, enz.
  • Het hebben van een warm drankje kan helpen om de resterende honger gevoelens te overwinnen. Probeer een kopje koffie, thee, warm water met citroen, enz.
  • Als je nog honger na het eten langzaam, misschien heb je voedingstekorten of een ziekte, kan er ook worden voortgezet onderliggende psychische problemen. Het is verstandig om uw arts te spreken over dit als het nog het geval is voor u.

Tips

 • Verminder de porties op je bord. Help jezelf door afslanking van de plaat en de inhoud van de plaat tot wat normaal in plaats van aan wat genereus is is.
 • Vergeet niet dat je niet ooit om al het voedsel af op je bord! Hoewel na verloop van tijd is het te hopen dat je leert om hoop minder op de plaat en zelfs minder dan je zou moeten eten koken, tenminste beginnen te leren om voedsel het moment dat je begint te voelen verzadigd of aangenaam vol achter op het bord.
 • Wacht niet tot je de gevolgen van te veel eten op de schaal zien; corrigerende maatregelen nemen aan de tafel. Bewaken voortdurend uw eten snelheid, water drinken, kijken naar de wandklok. Langzaam eten zal automatisch (natuurlijke) nadat u de ervaring van de beloningen worden.
 • Neem kleinere proporties. U kunt altijd meer. Of gebruik een kleiner bord en vul het bord om je geest te laten denken dat je eet een bord van voedsel.
 • Altijd gaan voor een kleine wandeling na 5 minuten van uw voedsel.

Waarschuwingen

 • Als je voedingstekorten, maakt niet uit hoe langzaam je eet, je zal niet deze te overwinnen zonder het eten van gezond voedsel. Het eten van een hamburger en frietjes langzaam wordt nog steeds het eten van een hamburger en frietjes. Eet alleen gezonde voeding om ervoor te zorgen dat uw lichaam krijgt alle voedingsstoffen die het nodig heeft.
 • Op het moment dat je onaangenaam vol, je hebt te veel gegeten.
 • Als u een verlangen, wacht het uit ten minste 10 minuten. Nog beter, eet iets gezonds plaats.
 • Niet te verwarren vol met tevreden, je kunt wel vol, zelfs opgeblazen en voel me nog steeds hongerig en daarom blijven eten. Eten langzaam zal helpen om de interne setpunt loslaat, terwijl u om meer aandacht te besteden aan uw eigen honger signalen zal u helpen om de wens om te blijven eten, hoewel je vol te overwinnen. En vergeet niet de kracht van emotioneel eten, wat vaak kan overschrijven satiation omdat je probeert om gevoelens te verdoven dan voeden het lichaam. Als dit zo doorgaat, zoek professionele hulp.
 • Probeer geen tv kijken, videogames spelen, of een boek lezen tijdens het eten, zal dit u afleiden met hoeveel je eet en je zal niet veel aandacht besteden aan wat je hersenen is je probeert te vertellen.

Dingen die je nodig hebt

 • Wandklok
 • Water
 • Een plaat voor het eten langzaam (houdt het voedsel warm)