Wkenl

Hoe om onderkoeling te behandelen

Onderkoeling treedt op wanneer je lichaam verliest warmte sneller dan het kan worden geproduceerd. Het kan een killer indien niet goed behandeld worden. Deze voorwaarde van verlaagde kerntemperatuur van het lichaam is het meest voorkomende bij koude temperaturen, maar zelfs in relatief warme temperaturen kunnen optreden als de omstandigheden gunstig zijn, bv. blootstelling aan wind, regen, of onderdompeling in water.
Onderkoeling kan bijzonder gevaarlijk zijn omdat het van invloed op de geestelijke en lichamelijke vermogens van het slachtoffer - zij kunnen niet erkennen dat zij lijden aan deze of in staat zijn om zichzelf te helpen als ze dat doen. Neem deze stappen om iemand die lijdt aan onderkoeling te behandelen.

Stappen

Hoe om onderkoeling te behandelen. Wees je bewust van de omstandigheden waarschijnlijk leiden tot onderkoeling.
Hoe om onderkoeling te behandelen. Wees je bewust van de omstandigheden waarschijnlijk leiden tot onderkoeling.
 1. 1
  Wees je bewust van de omstandigheden waarschijnlijk leiden tot onderkoeling. Terwijl de extreme kou is een voor de hand liggende voorwaarde, mensen lopen het risico voor onderkoeling bij koele temperaturen als ze worden gekoeld vanwege langdurige blootstelling buitenshuis, vooral als het nat is. De volgende soorten mensen zijn vooral gevoelig voor onderkoeling:
  • Iedereen die is gevallen in koud water.
  • De ouderen, vooral die met onvoldoende voedsel, onderdak of kleding
  • Zuigelingen (bijv. als ze slapen in een koude kamer)
  • Degenen die zijn blootgesteld aan de kou voor langere looptijden: jagers, wandelaars, de daklozen, enz.
  • Alcohol-en druggebruikers
 2. 2
  Ken de symptomen van onderkoeling. Onderkoeling optreden begint meestal met rillen en gaat met andere psychische en lichamelijke klachten. Als je iemand ziet die mogelijk zijn blootgesteld aan de kou laten zien deze symptomen, direct actie ondernemen:
  • Rillen (Merk op dat bij ernstige onderkoeling, rillingen zal ophouden)
  • Uitputting
  • Onduidelijke spraak, geheugenverlies
  • Verwarring
  • Slaperigheid
  • Zuigelingen: Heldere rode en koude huid, zeer lage energie
 3. 3
  Verkrijg het slachtoffer in een warme kamer, onderdak, of voertuig. Voorkomen van verder warmteverlies is kritiek. Hou het slachtoffer beschermd tegen koude grond (zet een droge, dikke barrière tussen hen en eventuele koud oppervlak) en afscherming tegen koude en wind (gebruik je eigen lichaam als schild indien nodig). Zorg ervoor dat alles wat je gebruikt dat het slachtoffer raakt droog is.
 4. 4
  Verwijder eventuele natte kleding van het slachtoffer draagt. Natte kleding (en alle natte dekens) zal blijven verlagen van de lichaamstemperatuur van het slachtoffer als het water verdampt. Als de persoon bewusteloos is of het te lang duurt om de kleding te verwijderen, houwt ze af.
 5. 5
  Neem de temperatuur van de persoon. Als deze lager is dan 95 ° F (35 ° C), de situatie is een noodgeval - onmiddellijk een arts raadplegen!
 6. 6
  Verwarm het slachtoffer. Hypothermie slachtoffers zullen helpen om de lichaamstemperatuur weer nodig. Echter, het slachtoffer niet wrijven of masseren; dit kan verhogen risico van cardiovasculaire problemen. Gebruik de volgende technieken:
  • Warm het centrum van het lichaam. Focus op de borst, nek, hoofd, en lies. Indien beschikbaar, het gebruik van een elektrische deken. Gebruik anders huid-op-huid onder losse, droge lagen van dekens, kleding, handdoeken of lakens. Wat je ook van toepassing warm nogal warm zou moeten zijn - geen warm water, verwarming pad of warmtelamp - en probeer niet om de armen en benen warm, want dit zal koude bloed terug te duwen in de richting van het hart, de longen en de hersenen, het maken van dingen erger.
  • Met alert hypothermie slachtoffers, hebben ze drinkt warme non-alcoholische dranken zoals warme chocolademelk. (Alcohol zal het moeilijker maken voor hun lichaam om warmte vast te houden.) Vermijd cafeïnehoudende dranken, die zijn diuretica en kan warmteverlies veroorzaken. Dranken van welke aard mag niet worden gegeven aan een bewusteloos persoon. U kunt ook snacks om energie voor warmte. Sweet / koolhydraatrijke snacks kan goed werken, trail mix of andere voedingsmiddelen die suikers en vetten te combineren zijn ideaal.
  • Nadat lichaamstemperatuur is toegenomen, houdt de persoon droog en gewikkeld in een warme deken, waaronder het hoofd en de nek.
 7. 7
  Bewaken van het slachtoffer en wacht op medische hulp. Te waarschuwen voor potentiële ademhaling of cardiovasculaire problemen.

Tips

 • Raadpleeg een arts zo snel mogelijk.
 • Water flessen gevuld met heet water en gevuld in sokken maken grote hitte kompressen.
 • Voorkomen is altijd beter dan het hebben om eerste hulp te geven! Lees dit artikel voor tips over het voorkomen van een probleem in de eerste plaats.
 • Een persoon met een ernstige onderkoeling kan onbewust zijn en kan niet schijnen om een ​​puls te hebben of om te ademen. In dit geval hanteren het slachtoffer voorzichtig, en krijg noodhulp onmiddellijk. Zelfs als het slachtoffer dood lijkt, dient reanimatie te worden verstrekt. CPR moet blijven, terwijl het slachtoffer wordt opgewarmd, totdat het slachtoffer reageert of medische hulp beschikbaar is. In sommige gevallen, kan onderkoeling slachtoffers die lijkt dood te zijn met succes worden gereanimeerd.
 • Slachtoffers van onderkoeling lopen het risico voor andere complicaties zoals bevriezing; alert zijn voor koude schade aan ledematen.

Waarschuwingen

 • Onderkoeling is een ernstige medische aandoening. Zorg voor medische hulp voor het slachtoffer onmiddellijk.