Wkenl

Hoe om richtingen te bepalen naar noord, zuid, oost en west

Of het nu op een ongedwongen wandeling in het bos, jacht, of backpacken, is het makkelijk om rond krijgen ingeschakeld. Nu je weet welke kant naar boven, of in ieder geval die manier is terug naar huis.

Stappen

Hoe om richtingen te bepalen naar noord, zuid, oost en west. Zoek een zonnige plek op de grond.
Hoe om richtingen te bepalen naar noord, zuid, oost en west. Zoek een zonnige plek op de grond.

Shadow methode

 1. 1
  Zoek een zonnige plek op de grond. Zoek een stok, tak, of andere lange dun materiaal (zoals een tentstok sectie).
 2. 2
  Plant de stok of paal stevig in de grond. Markeer de bovenste rand van de schaduw op de grond. Gebruik een steentje of een ander item om het merk te maken.
 3. 3
  Wacht 10-15 minuten, en markeer de bovenrand van zijn schaduw weer.
 4. 4
  Trek een rechte lijn op de grond tussen de twee merken. Dit is de oost-west lijn.
  • Omdat de zon in het oosten opkomt, onze schaduw beweegt in tegengestelde richting over de grond, zodat de schaduw zal West naar Oost te verplaatsen.
  • Het eerste merk op de grond is het Westen, en het tweede merk Oosten. Met de klok mee van West is Noord, en de klok mee van Oosten is Zuid.

Astronomie methode

 1. 1
  Zoek het noorden ster (noordelijk halfrond). Zoek de Poolster (Polaris) in de nachtelijke hemel. De Poolster is de laatste ster in het handvat van de Kleine Beer sterrenbeeld. Als je problemen hebt met het vinden, vinden de Grote Beer. De twee laagste sterren in de Grote Beer (de buitenste sterren van de beker van de dipper) vormen een rechte lijn die "punten" aan de heldere Poolster.
  • Trek een denkbeeldige lijn naar beneden vanaf de Poolster aan de grond, dit is ongeveer waar het ware noorden is.
 2. 2
  Zoek de zuidelijke kruis (zuidelijk halfrond). De Southern Cross sterrenbeeld wordt gevormd door vijf sterren, en de vier helderste sterren vormen een kruis dat schuin naar een kant. Identificeer de twee sterren die deel uitmaken van de lange as van het kruis.
  • Volg een denkbeeldige lijn naar beneden van de twee sterren vijf keer de afstand tussen hen.
  • Trek een denkbeeldige lijn van dit punt naar de grond. Deze richting is het zuiden.
 3. 3
  Vind de riem van Orion (aan de evenaar). Orion's Belt is een permanente constellatie op de evenaar. De 'band' (3 sterren in een rij) loopt van oost naar west. Kijk voor dat, het heeft een 'zwaard' die eraan verbonden zijn.
  • Kijk in de tegenovergestelde richting, waar de band was. Je moet in staat zijn om uit te maken zijn 'hoofd' en armen. Dat is de algemene richting van North.

Tips

 • Bij het wandelen, kan het nuttig zijn om een ​​nauwkeurige kompas mee te nemen voor het geval je verdwaalt.
 • De eerste methode kan werken op een bewolkte dag, maar je moet in staat zijn om de schaduw te zien op de grond. Minder licht vereist een kortere stok om de schaduw te zien, maar een kortere stok kan meer tijd nodig hebben om de schaduw te verplaatsen in een lijn.

Waarschuwingen

 • Wandelt nooit alleen, en ga niet uit wandelen zonder iemand anders te weten waar je naartoe gaat en wanneer je weer terug.