Wkenl

Hoe om te beslissen al dan niet om een abortus te krijgen

Een abortus is de verwijdering of uitwijzing van een embryo of foetus uit de baarmoeder, wat resulteert in of veroorzaakt door haar dood. Het aantal geïnduceerde abortussen uitgevoerd in 2003 wereldwijd naar schatting was 42 miljoen. Het al dan niet om een ​​abortus te krijgen kan een van de moeilijkste keuzes die een zwangere vrouw moet doorlopen. Verschillende dingen moeten ingecalculeerd te worden tijdens het besluitvormingsproces. Deze periode kan erg stressvol en emotioneel.

Stappen

Hoe om te beslissen al dan niet om een abortus te krijgen. Bespreek met uw naaste vrienden en familie.
Hoe om te beslissen al dan niet om een abortus te krijgen. Bespreek met uw naaste vrienden en familie.
 1. 1
  Bespreek met uw naaste vrienden en familie. Uw vrienden en familie zullen in staat zijn om hun meningen en gedachten die u kunnen helpen bij het bepalen of een abortus te kunnen voltooien.
 2. 2
  Denk aan je moraal en overtuigingen. Uw moraal en overtuigingen kunnen een grote rol spelen in uw beslissing over het al dan niet om een ​​abortus te hebben. U kunt echter ook besluiten dat u niet in een staat waar je kon de zorg voor uw kind, in of buiten de baarmoeder. Denk er eens over, en make-up je eigen geest en als je eenmaal weet wat je wilt doen, negeren alle anderen. Veel mensen hebben een groot aantal zeer sterke meningen over abortus, en de meeste van hen zullen willen geven aan u, maar u moet uw beslissing te nemen. Immers, zou je het een verhoging van het kind of degene die hem / haar opgeven voor adoptie zijn.
 3. 3
  Denk aan de kosten van de opvoeding van een kind. "Kinderen zijn onbetaalbaar, maar het verhogen van hen is waarschijnlijk het duurste wat je ooit zult doen." Er wordt geschat dat een kind op te voeden vanaf de geboorte tot de leeftijd van 17, zal een ouder besteden bijna 201.140€ om het kind te verhogen. Geld kan wel of niet een rol spelen bij het maken van uw beslissing over een abortus. Sommigen geloven dat als ze niet kunnen veroorloven om een ​​baby op te voeden, dan zou het beter voor hen om een ​​abortus te hebben.
 4. 4
  Overwegen om het kind voor adoptie. Dat enige kind ter adoptie is een relatief eenvoudig proces. Er zijn duizenden van de volwassenen die bereid zijn om kinderen te adopteren, hetzij omdat ze kunnen kinderen niet zelf hebben, of ze willen gewoon een kind in nood te helpen.
 5. 5
  Rekening met zowel de medische bijwerkingen van het hebben van een abortus en de gevolgen van het gaan maar met de zwangerschap. Na een abortus, veel moeders ontvangt bijwerkingen zoals misselijkheid, verschillende mate van bloeden, depressie en in sommige extreme gevallen tot de dood. Ook de bevalling zal een aantal risico van ziekte of dood te dragen.
 6. 6
  Denk aan de kosten van een abortus. Abortus kosten verschillen van staat tot staat, van abortuskliniek naar abortuskliniek, en kunnen variëren afhankelijk van welke fase van je zwangerschap je bent inch Je zou verwachten om overal te betalen van 300€ -5230€ om een ​​abortus te krijgen.
 7. 7
  Vergeet niet dat in het einde, de beslissing is aan jou om te maken. Hoewel het goed is om te luisteren naar meningen en adviezen over het krijgen van een abortus of het houden van de baby andere mensen, zorg ervoor dat u (en de baby's vader, indien van toepassing) zijn degene die in feite maakt de keuze.

Tips

 • Veel mensen zullen proberen om u te zwaaien een of de andere manier, echter, vergeet niet dat op het einde je bent de persoon die aan de beslissing van het al dan niet om uw kind te houden te maken.
 • Bij de bespreking van het al dan niet om een ​​abortus te krijgen en je vraagt ​​je naaste vrienden en familieleden, wilt u misschien vooral vragen degenen die ofwel een abortus gehad, of hebben overwogen om een ​​abortus. Je kunt leren van wat ze al hebben meegemaakt.

Waarschuwingen

 • Sommige vrouwen die een abortus krijgen hebben schuldgevoelens achteraf. In meer ernstige gevallen, ze therapie nodig. Je moet ervoor zorgen dat je echt goed met het hebben van de abortus en dat het eens met uw geweten. Velen die een abortus hebben zonder hun geweten eens zijn degenen die uiteindelijk depressief. Onderzoek de gegevens van abortus op uw eigen tijd om ervoor te zorgen je bent volledig in orde met uw beslissing voordat de procedure zelf.
 • Na ontvangst van een abortus kunt u verwachten bijwerkingen hebben. Minder ernstige bijwerkingen zijn: buikpijn en krampen, misselijkheid, braken, diarree, infecties, spotten en bloeden. Het is mogelijk dat u deze bijwerkingen tot 2-4 weken kan ondervinden na de procedure.
 • Na ontvangst van een abortus kunt u krijgen ook meer ernstige complicaties, zoals: zware of aanhoudende bloedingen, infectie of sepsis, schade aan de baarmoederhals, littekens van het baarmoederslijmvlies, perforatie van de baarmoeder, schade aan andere organen, en in extreme gevallen tot de dood. Hoewel ernstige complicaties slechts bij minder dan 1 op de 100 eerste trimester abortussen en ongeveer 1 op de 50 late termijn abortussen, het is belangrijk om de mogelijke risico's kennen. Echter, de bevalling en complicaties met de zwangerschap ook het bezit van een aantal van deze risico's.