Wkenl

Hoe om te duiken van een klif

Het is mogelijk om succes te springen van een rots in een meer of de oceaan. In feite is het een extreme sport voor sommige mensen, en het is een toeristische attractie in plaatsen zoals La Quebrada in Mexico, waar de befaamde Clavadistas duik regelmatig elke dag.

Echter, terwijl deze apparatuur vrij extreme sport kan zowel leuk en spannend zijn, kan het zeer gevaarlijk zijn en het toerisme initiatiefnemers niet ooit cliff-diving te bevorderen als een activiteit. Als je niet weet wat de juiste procedures, kan uw eerste duik ook je laatste zijn.

Dit artikel is een educatieve oefening om je te helpen leren wat je te wachten als je besluit om deze extreme sport uit te proberen op een dag. En net als bij elke extreme sport, het hebben van een gids en training eerste is zowel noodzakelijk en verstandig, dus deze instructies zijn bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en zijn in geen geval een vervanging voor een goede opleiding of ervaring!

Stappen

Hoe om te duiken van een klif. Zoek een klif met een aanzienlijke hoeveelheid water eronder.
Hoe om te duiken van een klif. Zoek een klif met een aanzienlijke hoeveelheid water eronder.
 1. 1
  Zoek een klif met een aanzienlijke hoeveelheid water eronder. De noodzaak van een zekere waterdiepte wordt bepaald door de hoogte van de rots, bijvoorbeeld 30-40 voet (9-12 meter) van drop, moet het hieronder water tenminste 12 voet (4 + m) diep en gratis van alle objecten. Als er significante golfslag zeker van zijn dat wanneer de golf is dat je nog steeds de minimale hoeveelheid water diepte onder je. Onderzoek het gebied dat u van plan bent om te springen en kijk ook op de richtlijnen die door het World High Diving Federatie omdat ze een aantal zeer nuttige hoogte en diepte metingen die zij hebben berekend risico's te verminderen. Vraag ook watersporters, deskundige springers die al het relevante klif gesprongen, jachthaven of toeristische personeel en andere mensen die kennis over de klif en de geschiktheid voor af zou hebben. Als het al een plek waar mensen springen met succes af, dat kan een goede geruststelling zijn of kan geven je leiden om te pauzeren als je anders leert. Zie "Tips" voor de beroemde kliffen duiklocaties.
  • Wees je bewust van de wetten met betrekking tot het. Als het een toeristische attractie als La Quebrada, kunt u er zeker van zijn dat er geen toerist daadwerkelijk zal worden toegestaan ​​om een ​​duik te voeren. En als het een bekende duiklocatie, kunnen er waarschuwingsborden of eisen in de plaats die u moet weten over. Vraag eens rond voordat er iets in de veronderstelling.
  • Check out toegang tot de klif. Tenzij je duiken in de schoenen (zie volgende stap) bent, kunt u worden klauteren een rotsachtige klif in blote voeten en je moet weten welke toegangswegen de ervaren klif duikers gewoonlijk gebruikt.
 2. 2
  De juiste kleding. Voor een klif sprong onder de 30 voeten, draag een veilige en aërodynamische badpak; iets dun of klapperen te vermijden en zeker niets dat is over-sized hebben. Vergeet niet - dit vistuig te blijven wanneer je het land in dat water!
  • Voor kliffen van meer dan 30 meter, is het het beste om te springen in zachte doek korte broek en op je voeten.
  • Veiligheidsbril worden niet aanbevolen tijdens een sprong als ze af zullen vliegen als je het water raakt.
  • Sommige adviezen wijzen erop dat een het beste is omdat het effect demping tussen uw huid en het water als je het raakt.
  • Bijvoorkeur niet een bril dragen, maar contacten zijn toelaatbaar als je goed in het houden van uw ogen dicht totdat u het oppervlak bent.
 3. 3
  Controleer op rotsen. Zoek een paar uitstekende en een voor de bemanning te controleren om te dragen. Hebben ten minste twee snorkelaars zwemmen onder de klif u van plan om af te springen als 'spotters' voor mogelijke gevaren. Zij zal het gebied voor verborgen rotsen, takken, ledematen of andere uitsteeksels die op gevaar voor letsel wanneer je springt en sloeg het water te onderzoeken. Tijdens het snorkelen, zijn locaties die u zal toestaan ​​jumpers weer terug te klimmen uit het water en op de top van de klif.
  • Een voorbeeld van een landing gevaar wordt getoond door unieke situatie van La Quebrada's. De klif duik hier kunnen alleen plaatsvinden op en zelfs dan de duik moet eindigen bij een inkomende golf duwt het water naar het hoogste punt in de inlaat! Dat soort precisie vergt jaren van training en zorg en is niet iets wat je kunt gewoon springen in unawares.
 4. 4
  Controleer de klif zelf voor obstakels. Zijn er nog haken en ogen, delen uitsteekt, of andere mogelijke obstakels die je val kan breken of gooi je uit koers? Zorg ervoor dat elke rots die dergelijke problemen heeft omdat ze verhogen het risico enorm te vermijden. Een ander ding om te controleren is de veiligste weg terug naar de kust, het vermijden van rotsen en, etc.
  • Kijk ook voor wind-problemen. Alles kan er geweldig uitzien, maar bepaalde functies misschien wind problemen die je zou kunnen slam terug in de afgrond leiden. Vraag experts die die afgrond gedoken als eerste uit.
  • Is er opknoping over? Zelfs het slaan van een vis kan letsel veroorzaken, maar het raken van een dolfijn, walvis of zegel zal zeker problemen veroorzaken. Vermijd elk gebied vol met wilde dieren.
 5. 5
  Geen illusies maken - Cliff-diving biedt wel een gevaar voor je lichaam. Duiken van een klif is niet alleen gevaarlijk vanwege de klif zelf en het water beneden, maar ook vanwege de snelheid van impact. Een sprong van 20 voet (6 meter) boven water zal ertoe leiden dat u het water te raken bij 25 mph (40 km per uur) en dat kan comprimeren je, breek je botten of veroorzaken.
  • De Wereld High Diving Federatie adviseert geen cliff duiken van 65,5 voet (20 meter) of hoger plaatsvinden zonder professionele duikers wordt gepositioneerd in het water.
  • Voordat u probeert een klif duik - kun je duiken? Het is roekeloos een klif niet kennen van de basisprincipes van een veilige en goede duik techniek en om te weten hoe het voelt om te duiken om te springen. Het wordt aanbevolen dat u duiken oefenen off hoge duiken platforms op het plaatselijke zwembad voordat u cliff diving. En dit moet ook onder toezicht worden gedaan totdat je weet wat je doet - duiken op elke gewenste hoogte is gevaarlijk als je niet weet hoe het goed te doen.
 6. 6
  Maak de grote sprong! Je moet jezelf voortbewegen van de klif met je knieën als voortstuwing eenheid. Vallen van de klif is gevaarlijk zoals u wellicht de kant te raken op je weg naar beneden. Springen uit de buurt van het oppervlak zal u weg te houden van de kant van de klif en je te beschermen tegen schade.
  • Begin met het rechtop, met de voeten bij elkaar, armen naar voren recht boven je hoofd en buig je knieën.
  • Breng je armen naar beneden, dan terug naar niveau en vegen ze naar voren als je vooruit rijdt met je benen.
  • Sprong recht uit met je lichaam loodrecht gericht naar het water. Hoewel nog steeds loodrecht op het water, boog je rug en als je dat doet, de zwaartekracht trekt je naar de verticale positie.
  • In de lucht, zal je nodig hebt om zo recht mogelijk (zoals een potlood). Zodra de zwaartekracht u heeft getrokken om deze positie, breng je armen boven je hoofd en leg je rechterhand in een met je linker slot eroverheen (of vice versa indien gewenst).
  • Ga rechtdoor blijven, met je naar het water te allen tijde.
  • Voer het water verticaal, loodrecht op het oppervlak. Richt niet te landen op je gezicht, buik, of onderkant want dit kan ernstige schade oplopen als je dat doet.
 7. 7
  Land ook. Wanneer je het water raakt, strek je benen en armen uit en boog je rug. Dit zal u uit te gaan te diep in het water. naar de top en dan vind je vooraf bepaalde locatie om terug te klimmen!
  • Als mensen kijken, geef ze een golf om hen te laten weten dat je in orde bent.
 8. 8
  Afgewerkt.

Tips

 • Kijken naar online video's van klif duiken om een ​​idee te krijgen hoe het eruit ziet te krijgen. Luister naar wat meegemaakt klif duikers hebben te zeggen over de ervaring van de klif-duiken en vooral genieten van hun tips voor het doen van het succes.
 • Er zijn een aantal hoge duiken / cliff diving kampioenschappen over de hele wereld elk jaar. Doe een online zoekopdracht naar een in de buurt vinden en kijk of je mee kan gaan als toeschouwer. Je zult veel leren van het kijken en als je een kans om de concurrenten te praten kan krijgen, misschien krijg je een aantal echt handige tips.
 • Beroemde cliff-diving locaties zijn: Dubrovnik, Kroatië, Jamaica, Aveno, Zwitserland.

Waarschuwingen

 • Jumping off van een klif is gevaarlijk en kan leiden tot letsel. Het mag alleen onder deskundige begeleiding worden gedaan wanneer u nu een beginner bent.
 • Als het water te ondiep is, kunt u ernstig verwonden je niet gedood. Controleer altijd de diepte van het water goed door.
 • Vermijd fantasie beweegt tot je een totaal pro. Doet wendingen of achterwaartse salto kon je het land in het lijkenhuis.
 • Nooit cliff-duik alleen, altijd al iemand spotten of over opknoping in het water voor u klaar.
 • Voorkomende blessures onder de klif duikers onder kneuzingen, botbreuken, hersenschudding, ontwrichte gewrichten, samengeperste wervelkolom, gewond schijven en verlamming. En natuurlijk overlijden.

Dingen die je nodig hebt

 • Geschikte kleding
 • Een geschikte klif
 • Expert training en gids
 • A zal (eenieder die deelneemt aan extreme sporten moeten hun juridische en financiële zaken allemaal in orde)