Wkenl

Hoe om te gaan met de ziekte van Alzheimer als een verzorger

De ziekte van Alzheimer (AD) is een neurodegeneratieve ziekte die geleidelijk vernietigt cognitieve vaardigheden. Een individu kan verliezen geleidelijk de mogelijkheid om te communiceren, beslissingen te nemen, of de activiteiten van het dagelijks leven uit te voeren. Ze hebben al met abnormaal gedrag, een verandering in de persoonlijkheid, en een toename van angst en dementie. Als je de zorg voor een persoon met AD, hier zijn de stappen die u kunt nemen om het comfort te minimaliseren en maximaliseren.

Stappen

Hoe om te gaan met de ziekte van Alzheimer als een verzorger. Begrijpen van de ziekte en de stadia van progressie.
Hoe om te gaan met de ziekte van Alzheimer als een verzorger. Begrijpen van de ziekte en de stadia van progressie.
 1. 1
  Begrijpen van de ziekte en de stadia van progressie. Kijk op de of de bibliotheek. Vind lokale organisaties die het onderwijs van Alzheimer te bieden. Het zal moeilijk zijn om enkele feiten onder ogen, maar je moet weten wat te verwachten.
  • Er zijn 7 beschreven stappen om de progressie van de ziekte van Alzheimer. Veel patiënten zijn niet gediagnosticeerd totdat stadium 4 bereikt. Bepaal welke fase de persoon in, en wat de symptomen zijn nu en naarmate de ziekte vordert.
 2. 2
  Deskundige medische behandeling. Een arts maakt de diagnose. Huisartsen, neurologen en psychiaters zijn allemaal zeer bedreven in het maken van deze diagnose. Typisch een MMSE (Mini Mental State Exam) wordt toegediend. PET-scans en CT-scans zijn ook gedaan om uit te sluiten een beroerte als een oorzaak van dementie (een beroerte veroorzaakt dementie lijkt meer stap als daling in cognitieve capaciteit hebben dat de ziekte van Alzheimer is een gestage neergaande boog).
  • Hoewel er nog geen genezing voor de ziekte van Alzheimer, zijn er veel medicijnen (cholinesteraseremmers) die de progressie van de ziekte vertragen, en in sommige gevallen uitstrekken cognitie een patiënt langer dan ze zouden gemaakt zonder medicatie. Deze medicijnen zijn onder andere: Cholinesteraseremmers: Aricept, Exelon, en Razadyne (een versie van Reminyl). Cholinesteraseremmers kan worden in zeer vroege tot late stadia van de ziekte van Alzheimer. Namenda is een glutamaat verloopstuk die wordt genomen als aanvullende therapie bij cholinesteraseremmers bij matige tot laat stadium van Alzheimer
  • Alzheimer-patiënten leven gemiddeld 8 jaar na de diagnose. Sommige patiënten zullen overleven slechts 3 jaar, en anderen overleven tot 20 jaar.
 3. 3
  Plan vooruit. Zodra u zich bewust bent van hoe de ziekte van Alzheimer die persoon kunnen beïnvloeden, denk vooruit en klaar zijn voor de veranderingen die zullen volgen, zowel op de korte termijn en op de lange termijn. U moet zowel materieel als emotioneel voor te bereiden. Uiteindelijk zal je waarschijnlijk nodig om het volgende te doen: helpen met toiletbezoek en persoonlijke hygiëne; passen etenstijd rituelen om hun conditie te passen, en het verkrijgen van een rolstoel als mobiliteit een probleem wordt.
 4. 4
  Creëer een veilige omgeving. Wijzigingen aanbrengen in uw huis, dat de persoon die u de zorg voor zal beschermen. Beperken de toegang tot gevaarlijke gebieden en geneeskunde kasten. Installeer kind-veiligheidssloten en automatische afsluiters. Installeer grijp-bars in het bad. Het kan nodig zijn om maatregelen die hen verhinderen het huis te verlaten en dwalen opstijgen geworden.
 5. 5
  Maak een ondersteunende omgeving. Uw geliefde kan namen voor gewone voorwerpen te vergeten. Het zal niet helpen te berispen. Een persoon met dementie zal niet profiteren van een argument. Bieden, emotionele steun, geestelijke steun, interessante activiteiten en sociale interactie met het begrijpen van mensen.
 6. 6
  Anticiperen op het gedrag en de veranderingen in de persoonlijkheid. Een slachtoffer van de ziekte van Alzheimer zal het vermogen om complexe taken, dan later, zelfs eenvoudige taken uit te voeren verliezen. De slaap-waak cyclus zal verstoord worden, zodat u up een aantal nachten. Ze kunnen last hebben hallucinaties, zelfs de illusie dat je een vijand of een bedrieger. Onthoud: Als assistent, bent u bij een persoon-geen ziekte. Probeer om deze persoon te behandelen als u zelf zou willen worden behandeld.
 7. 7
  Deel herinneringen. Geniet van het delen van herinneringen aan de persoon verleden voor zo lang als je en ze in staat zijn. Als de persoon met AD is blijven hun functies te behouden of te leren van nieuwe informatie, praten over hun verleden kunnen zijn voor betere tijden opnieuw.
 8. 8
  Delen lachen zo veel mogelijk. Hoewel een persoon met de ziekte van Alzheimer kan niet in staat om te zeggen wie je bent, of herkennen zelfs de naaste verwanten of vrienden, vaak hun gevoelens kunnen worden uitgedrukt door middel van interacties gericht op hun huidige mogelijkheden. Bijna iedereen is in staat om ontvangen van liefde en vriendelijkheid.
 9. 9
  Handhaven jezelf. Proberen om een ​​gevoel van mededogen, humor, en een bereidheid om nieuwe strategieën te leren om de persoon te helpen met AD, evenals zelf te onderhouden. De persoon met de ziekte van Alzheimer (en u, als hun verzorger) zal in de loop van de tijd ervaren veel veranderingen. Dit kan beangstigend zijn en vraagt ​​om flexibiliteit. Je bent zowel ervaren onbekende gebieden. Wees lief voor de persoon met AD en jezelf.
  • Het merendeel van de farmaceutische fabrikanten hebben programma's voor oudere mensen die niet kunnen veroorloven hun medicijnen.
  • Een belofte die niet mag worden bewaard nooit. De beste optie voor sommige patiënten is het verblijf in een verpleeghuis ervaren. Zij kunnen de gezondheidszorg en het toezicht dat niet mogelijk is in uw huis.
  • Houd in gedachten dat andere familieleden en vrienden zullen willen u helpen met uw moeilijke taak. Alles wat je hoeft te doen is vragen, en het ergste dat ze kunnen doen is nee zeggen. Mantelzorg is zeer stressvol en je zult alle hulp die je kunt krijgen nodig hebt.
  • Beschouw het bijwonen van een verzorger steungroep, zoals wordt aangeboden door organisaties zoals de Alzheimer's Association.
  • Contact op met uw lokale omgeving Agentschap on Aging via de Eldercare Locator 1-800-677-1116 of www.eldercare.gov te weten te komen over gratis verzorger ondersteunende diensten.
  • Je zou ook kunnen opschrijven een lijst of een gids om u te helpen met elke dag dingen en of taken.

Tips

 • Beginnen omgaan met anticiperende rouw. Er is geen bekende remedie voor de ziekte van Alzheimer. Het is fataal. De getroffen persoon niet uitgenodigd deze ziekte. Je hebt dit niet verdiend situatie. Je hebt een groot verlies geleden en moeten verwachten om pijn te ervaren. Je moet ook kijken naar manieren om genezing na het verdriet beginnen.
 • Probeer niet om mensen te behandelen met de ziekten alsof ze een kind of niet in staat eenvoudige taken. Zelfs als dat het geval is. Bieden alleen maar helpen op een manier die niet opdringerig of veeleisende lijkt. Vaak begint een zin met "Maak je geen zorgen laat me je helpen met die". Gesproken in een zachte, vriendelijke stem.
 • Vergeet niet dat niet alle geheugenverlies suggereert de ziekte van Alzheimer. Evenzo zijn niet alle dementie suggests Alzheimer.
 • Vergeet niet dat soms het maken van een taak die de persoon die u de zorg voor het gemakkelijk lijken kan deze persoon overstuur dus soms hen gerust te stellen dat het OK zeggen dingen als "Ik vind dat echt moeilijk soms, ik moet gewoon een van die dagen" en die een zachte glimlach helpt altijd.
 • Vergeet niet om de zorg voor jezelf. Dementie verzorgers vaak af te zien van hun eigen zelf-zorg om de zorg voor hun dierbaren en, als gevolg daarvan, hebben last van verhoogd risico op depressie, angst en stress-gerelateerde lichamelijke ziekten. Doe je eigen arts en tandarts afspraken niet overslaan.
 • Probeer niet om hun geloof te vaak corrigeren. In hun geheugen verliezen, patiënten vaak herinneren van dingen die niet echt gebeurd (ze zouden zeggen dat ze had een lunch met een vriend die jaren geleden gestorven!) Indien mogelijk, probeer niet om hun denken te veranderen. Het zal u en hen frustreren. Vaak, het corrigeren van deze fouten zal over periodes van angst en stress. Leven in hun wereld als je kunt, het spelen wat je er van als "make believe" om hen gelukkig en stabiel te houden.
 • Zorg voor passende gezondheidszorg. Wees klaar om te behandelen. Sommige medicijnen zal helpen geef ze een grotere kwaliteit van leven, zelfs als ze niet kunnen genezen ziekte van Alzheimer. Wees waakzaam voor ziekten en verwondingen, zoals infecties of de huid scheuren. Kijk voor urineweginfecties en andere problemen in verband met incontinentie.
 • Beroep doen op hulp van professionals. Er zijn betaalde zorgverleners en werkers in de gezondheidszorg die in uw huis kan komen. Veel verpleeghuizen bieden volwassen dagopvang diensten. Bekwame verpleegkundige faciliteiten kunnen zorg te bieden op korte termijn, zodat zowel u als de persoon die je zoekt na kan rust en verfrissing te krijgen. Hulp zoeken bij een hospice wanneer nodig.