Wkenl

Hoe om te gaan met een borderline persoonlijkheidsstoornis

De schoonheid van de vraag lijkt te zijn dat zij zelf borderline, met vermelding van 'hoe om te gaan met een Borderline Personality', zowel als een, of men weten. Dit artikel zal kijken naar hoe om te gaan met of onderhouden van een relatie met iemand die lijdt aan een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Stappen

Hoe om te gaan met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Begrijpen wat de term 'borderline persoonlijkheidsstoornis' (BPS) betekent.
Hoe om te gaan met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Begrijpen wat de term 'borderline persoonlijkheidsstoornis' (BPS) betekent.
 1. 1
  Begrijpen wat de term 'borderline persoonlijkheidsstoornis' (BPS) betekent. Het kan worden beschreven met behulp van verschillende of meer van de volgende:
  • Slechte of gebrek aan controle over emoties.
  • Plotselinge veranderingen in de stemming.
  • Vaak wisselende meningen en plannen. Slechte follow-through.
  • Onvermogen om een ​​normale relatie te onderhouden, het gooien van driftbuien, ruzie over onbelangrijke gebeurtenissen, woede-uitbarstingen, soms zonder duidelijke reden.
  • Of het tegenovergestelde, niet in staat om te voelen of te uiten boosheid. Platte beïnvloeden.
  • Angst eenzaamheid, isolatie, maar tegelijkertijd, tendeert om mensen weg te houden.
  • Verlatingsangst. Vastklampen en hyper-alert met dierbaren.
  • Suïcidale gedachten, gebaren, gedragingen of gebeurtenissen van zelfverminking.
  • Neiging tot narcisme.
  • Neiging om de feiten te draaien en geloven dat de feiten bleek om waar te zijn, bijvoorbeeld., Duwde hij haar de trap af, maar zal later beweren ze duwde hem van de trap en ervan overtuigd zijn dat waar is.
  • Hebben een moeilijke tijd hebben of die enige empathie voor anderen.
  • Aan de positieve kant:
  • Kunnen zeer creatief.
  • Hebben een snelle humor en worden soms beschouwd als het leven van de partij.
  • Zijn vaak getalenteerde en bijzonder intelligent.
 2. 2
  Begrijp de oorzaken van BPD. Onderzoek geeft aan dat zowel erfelijkheid en milieu factoren betrokken bij het ontstaan ​​van BPS.
  • Het zit in de familie. Broers en zussen of nakomelingen van iemand met BPD zal zijn op een hoger risico dan de algemene bevolking.
  • Opgevoed in een disfunctioneel gezin kan bijdragen aan de BPD. Alcoholische ouders, beledigende ouders of broers en zussen, slechte voeding, hygiëne en levensomstandigheden kunnen ook bijdragen.
  • Vrouwen worden beschouwd als meer kans op BPD ontwikkelen, vooral als ze het slachtoffer waren van seksueel misbruik als kind, alsof BPD kan en zal optreden bij mannen.
 3. 3
  Het is tijd om onmiddellijk professionele hulp te zoeken...
  • ... Als de persoon zichzelf opzettelijk pijn gedaan heeft, poging tot zelfmoord, of als ze hebben gedreigd om zelfmoord te plegen.
  • ... Als de persoon dreigt om iemand anders te schaden.
  • ... Als de persoon blijkt steeds gebrek aan respect voor normaal sociaal gedrag tot een punt waar ze niet in staat om te functioneren in het werk (of scholen) en maatschappelijke instellingen.
  • ... Als de persoon vertoont tekenen van psychose of acute dissociatieve gedrag (lijkt "out of it" of bijzonder verward.)
 4. 4
  Borderline persoonlijkheidsstoornis vereist geduld en een goed opgeleide begrip. Het is een echte medische aandoening (eigenlijk detecteerbaar op een hersenscan), net zoals diabetes of kanker. Omdat het presenteert als gedragsproblemen, is het makkelijk te verwachten dat de borderliner om gewoon "get it together" of "van me afzetten." Maar het is niet een keuze. Het is hetzelfde als vragen iemand met Parkinson om te stoppen met al dat trillen en schudden.
 5. 5
  Te letten op het alcohol-of drugsmisbruik gedrag. Verslaving is vaak onderdeel van BPD, zoals de lijder is wanhopig op zoek naar manieren om saai de intense interne firestorms. Overweeg om bij een 12-stap-groep voor je eigen steun en begrip.
 6. 6
  Observeren dieet-en hygiënische gewoonten van de BPD lijder. Ze kunnen toegeeflijk in voedsel, eten in een ongezonde of dwangmatige manier, en niet aan een goede hygiëne in acht.
 7. 7
  Leer zelf en familieleden op bpd, maar * nooit * ten koste van de patiënt, vooral als ze een volwassene. (Ex: U wilt niet dat uw zus vertelt iedereen de reden dat je loopt grappig is omdat je hemmoroids rechts.?) Als de patiënt niet wil dat de wereld weet dat ze hebben BPD, maak het niet jouw taak om het woord te verspreiden. Als mensen zijn nieuwsgierig naar het gedrag van de lijder, kunnen ze direct vragen. Er zijn tijden met BPS waar het in het beste belang van de andere personen die de veiligheid te weten de persoon heeft BPS, bijvoorbeeld wanneer een kind betrokken is. Als een kind een ouder met een borderline persoonlijkheidsstoornis kan het nuttig zijn voor dat kind te weten dat hun ouder heeft BPD, zodat ze het gedrag van hun ouders beter te kunnen begrijpen. Zodat dat kind een betere kans om niet verergeren de potentieel gevaarlijke gedragingen BPS kan soms presenteren. Alsmede het verschaffen van dat kind met een kans om zich te wapenen tegen een verlaagd gevoel van zelf dat deze moeilijke relatie vaak kan creëren. De meeste van allemaal herinneren; We verdienen allemaal om te worden behandeld met waardigheid en respect.
 8. 8
  Houd een eerlijk perspectief, vooral met betrekking tot uw eigen behoeften. Ontwikkelen van vriendschappen en sociale interacties met andere mensen, zorg ervoor dat u geen concessies uw eigen kwaliteit van leven in uw inspanningen om te gaan met iemand die lijdt aan BPD.
 9. 9
  Zoek professionele ondersteuning voor jezelf. Borderline persoonlijkheidsstoornis kan worden verwoestende aan de meest duurzame relaties zelfs. Steun van buitenaf helpt om het leven in perspectief te houden en biedt een geschikte plaats om frustraties en zorgen ventileren.

Tips

 • Als u de niet-BPD, advies krijgen over het analyseren van jezelf, zodat je beter begrijpt uw ​​behoefte aan de relatie. Lange termijn relaties met een persoon die BPS heeft en niet in de therapie kan leiden tot depressie of schade van de partner. Accepteer dat je kunt alleen maar "fix" zelf en niet degenen om je heen.
 • Als je een familielid, partner of vriend te raadplegen volgende site en doe geschikte leden sectie www.bpdcentral.com
 • Raadpleeg een therapeut zelf, niet een paren therapeut als een borderline mag gebruiken / misbruiken de therapie om je gevoel van eigenwaarde te verminderen.