Wkenl

Hoe om te gaan met trichotillomanie

Trichotillomanie is een onweerstaanbare drang om te trekken uit haar van de hoofdhuid, wenkbrauwen of andere delen van het eigen lichaam. Haren trekken van de hoofdhuid laat vaak fragmentarisch kale plekken, waar mensen met trichotillomanie kunnen gaan tot het uiterste om te verhullen. Mensen beginnen vaak dwangmatig haren trekken rond de vroege tienerjaren, hoewel sommige mensen eerder beginnen of later dan dit.

Het kan je machteloos als je in het binden van de haren trekken, maar het is een aandoening die behandeld kan worden, en met groot succes.

Stappen

Hoe om te gaan met trichotillomanie. Erkennen zowel de fysieke tekens en de gedragssignalen.
Hoe om te gaan met trichotillomanie. Erkennen zowel de fysieke tekens en de gedragssignalen.
 1. 1
  Erkennen zowel de fysieke tekens en de gedragssignalen. Trichotillomanie is officieel geclassificeerd als een impuls controle stoornis, langs de lijnen van pyromanie, kleptomanie, en pathologisch gokken. Haren trekken kan zowel bewust en zonder het te merken optreden. Bij de beoordeling van uzelf of een andere persoon voor trichotillomanie, kunnen de volgende symptomen wijzen op de aandoening:
  • Terugkerende trekken uit het haar, wat resulteert in merkbaar haarverlies
  • Fragmentarisch kale plekken op de hoofdhuid of andere delen van het lichaam
  • Schaars of ontbrekende wimpers of wenkbrauwen
  • Geïnfecteerde haren
  • Kauwen of eten van uitgetrokken haren
  • Wrijven uitgetrokken haren over je lippen of het gezicht
  • Een toenemend gevoel van vlak voor het uittrekken van de haren of als verzet tegen het gedrag
  • Plezier, bevrediging of opluchting bij het uittrekken van de haren
  • De stoornis is niet toe te schrijven aan een andere psychische stoornis en is niet het gevolg van een somatische aandoening (dwz, dermatologische aandoening)
  • De stoornis veroorzaakt in significante mate lijden of beperkingen in het sociaal of beroepsmatig of andere belangrijke gebieden van functioneren.
 2. 2
  Wees ervan bewust dat de stoornis drie fasen kunnen hebben. Niet alle patiënten gaan door de drie verschillende fasen, maar voor degenen die dat doen, zijn ze:
  • 1. Een eerste ervaring van spanning gepaard met een verlangen om te trekken uit wat haar.
  • 2. Trekken uit het haar begint. Het voelt echt goed, als een gevoel van, evenals wat opwinding.
  • 3. Zodra het haar wordt getrokken, de lijder voelt, wroeging en schaamte. Pogingen worden gedaan om de kale plekken met sjaals, hoeden, pruiken, enz. te dekken, maar uiteindelijk wordt het voor iedereen duidelijk en patiënten hebben de neiging om te beginnen met het verbergen op dit punt, of om intens vernederd voelen.
 3. 3
  Erkennen dat er een probleem is. Het eerste ding om te beseffen is dat dit kan worden behandeld, het is een aandoening, niet iets te wijten aan of het ontbreken daarvan. De aandoening ontstaat als gevolg van de genetische make-up, stemmingen, en je achtergrond en wanneer het schopt in, het is een aandoening in de behoefte van de behandeling, niet iets om jezelf te slaan voorbij.
  • Aan het andere uiterste, niet jezelf ervan te overtuigen dat er niets mis is, dat je haren trekken is "normaal". Trichotillomanie kan worden beschouwd als een vorm van zelfbeschadiging - ook al is het niet zo als andere gesproken over vormen van zelfverwonding. Net als alle vormen van zelfbeschadiging, kan trichotillomanie een geworden verslavend gedrag. Met de tijd, wordt het moeilijker en moeilijker om te stoppen, dat is waarom het het beste om het zo snel mogelijk onder controle te brengen.
 4. 4
  Bepaal of trichotillomanie is de enige aandoening die van invloed is u. Dwangmatig haren trekkers kunnen last hebben van, obsessief-compulsieve stoornis, het syndroom van Tourette, bipolaire stoornis, fobieën, persoonlijkheidsproblemen, en in sommige gevallen, vertonen suïcidale neigingen. Sommige haren trekkers kunnen vinden dat ze nagel bijten, duim zuigen, headbang, en dwangmatig krabben of plukken op hun huid. Veel mensen die zijn getroffen door deze ziekte hebben ook een lage of zijn laag in. Echter, soms de gevoelens van depressie kan een beetje kip en ei zijn, is het verlies van het haar waardoor de depressie door de wens om jezelf te isoleren van anderen en het vermijden van plezierige activiteiten, omdat je diep schamen?
  • Misbruik van drugs of alcohol kunnen het gevolg zijn van trichotillomanie, als de patiënt probeert te ontsnappen aan het gevoel van schaamte, verdriet en schuldgevoel betrokken.
 5. 5
  Identificeer de triggers. De oorspronkelijke oorzaak van trichotillomanie kan genetische en / of milieu. Onderzoekers zien gelijkenissen met de triggers voor de obsessieve-compulsieve stoornis en van mening zijn dat chaotische, pijnlijke ervaringen uit de kindertijd of vroege verstoorde relaties met ouders of verzorgers misschien achter de ontwikkeling van deze aandoening. Een studie heeft aangetoond dat meer dan tweederde van de patiënten tenminste een traumatische gebeurtenis in hun leven met een vijfde van hen gediagnosticeerd met post-traumatische stress-stoornis hadden ervaren. Dit heeft geleid tot speculatie dat het een vorm van zelf-soothing voor sommige patiënten, een manier om te gaan. In je eigen zaak, ongeacht wat er wel of niet hebben gebracht van de toestand, overwegen welke soorten situaties ertoe leiden dat u om gebruik te haren trekken. Doe je het alleen als je bent? Angry?? Gefrustreerd? Begrijpen wat triggers uw haren trekken kan u helpen bij andere, meer positieve manieren van omgaan vinden.
 6. 6
  Meer informatie over de aandoening. Je zal meer kans om een ​​gevoel van controle en minder schaamte voelen als je begrijpt wat de oorzaken van de aandoening en waarom het zo moeilijk om het te controleren. Hersenscans hebben aangetoond dat mensen met trichotillomanie hebben verschillen in hun hersenen van personen die niet lijden aan de aandoening.
 7. 7
  Probeer de gewoonte te keren door je eigen motivatie. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt benaderen omgaan met de trichotillomanie aandoening zelf, door het volgen van een aantal van deze suggesties:
  • Houd een dagboek of een grafiek van uw haren trekken afleveringen. Door het schrijven kunt u een goed idee van de tijd, de triggers, en de impact van uw haren trekken te krijgen. Noteer de datum, tijd, locatie en aantal haren trek je en wat je gebruikt om ze te trekken. Schrijf je of op het moment, als goed. Dit is een goede manier om de schaamte uit, en uit te drukken hoe de haren trekken is invloed op uw leven in het algemeen. En als je tally up de hoeveelheid haar die je hebt uitgetrokken, dit kan dienen als een reality check op hoeveel haar je verwijderen, is het resultaat verrassend voor u? Hoe zit het met de hoeveelheid tijd besteed aan het, was het meer dan je dacht?
  • Druk uw.
  • Schrijf een overzicht van de gevolgen die je hebt ervaren als gevolg van de haren trekken. Doe dit voor school / werk, thuis, sociale evenementen, enz. Het kan onder meer infecties veroorzaakt door uw wimpers te raken zo veel, en te moeten gaan tot het uiterste om hoofdbedekking te vinden, enz. Het moet ook de relatie gevolgen, zoals onder meer niet uit te gaan om tijd door te brengen met mensen die je zorg over, omdat je bang bent ze te weten komen over de haren trekken afleveringen bent.
 8. 8
  Ontwikkel een plan om jezelf te stoppen. Klinisch psycholoog Dr Pamela Stephenson-Connolly suggereert dat je een "Notice, Interrupt, en kiezen Plan" om u te helpen stoppen met het trekken van je haar te ontwikkelen. Deze bestaat uit merken als je voelt dat het trekken van je haar, het onderbreken van te merken> de keten van gevoelens en de drang om je haar te trekken door te luisteren naar positieve herinneringen in je hoofd. Je zou zelfs post-it notes geplaatst in gebieden waar je de neiging om je haar te trekken een hoop, als fysieke herinneringen om te stoppen. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om iets anders in plaats, iets dat je zal ontspannen en kalmeren je doet. Enkele suggesties voor alternatieve manieren van het uiten van je emoties en gevoelens zijn onder andere:
  • Het nemen van een paar minuten om je te wissen.
  • Tekenen of krabbelen op papier
  • Schilderij
  • dat betrekking heeft op uw emoties
  • Bellen naar een vriend
  • Schoonmaken
  • Het spelen van videogames.
  • Als je een fysieke barrière, overwegen het dragen enkel gewichten op de arm dat trekt, of een rubberen handschoen te ontmoedigen trekken.
 9. 9
  Stress te verminderen bronnen. Veel patiënten vinden dat stress leidt tot de wens om haar te trekken. Doen wat je kunt doen verminderen stress in je leven en leer hoe u de stress u tegenkomt met betere coping-technieken te beheren.
  • Doe ontspanning oefeningen. Een progressieve lichaam ontspanningsoefening van nut kunnen zijn wanneer de spanning is hoog. Overweeg ook yoga, vechtsporten, en alle vormen van aërobe oefening die je leuk vindt.
  • Meditatie kan nuttig zijn.
  • Zorg ervoor dat u een regelmatig slaappatroon en dat je genoeg slaap elke nacht.
 10. 10
  Werk aan je zelfvertrouwen. Het verbeteren van je zelfvertrouwen en eigenwaarde, want dit kan een grote bron van je stress en gevoelens van onvermogen om te gaan worden. Daarnaast kan het beoefenen beter zelfbevestiging technieken helpen om situaties waarin u zich uitgedaagd voelen door andere mensen te overwinnen. Vergeet niet dat u een prachtige en persoon, je bent geliefd, en uw is kostbaar. Ongeacht wat iemand anders je vertelt, moet je van jezelf houdt.
  • Schrijf een lijst van uw prestaties en sterke punten. Raadpleeg dit vaak wanneer je je down voelt over jezelf.
 11. 11
  Praat met iemand. Zoek iemand die je en vertel hen over uw trichotillomanie, als je niet in staat zijn om hen te vertellen in woorden, schrijf ze een of een e-mail. Als je bang voor hen te vertellen over uw strijd met deze ziekte, althans om ze praten over je gevoelens zijn. Als je er geen hebt vertrouwd of familielid om te praten met, overwegen te praten met een hulpverlener - kunnen zij in staat om mededogen hulp te bieden.
 12. 12
  Als je kunt, distantiëren zich van de triggers. Is je de oorzaak achter de meeste van uw afleveringen? Misschien is het tijd om je relatie te heroverwegen. Is het uw baas wie zorgt ervoor dat u al deze stress? Misschien is het tijd om een vondst nieuwe carrière kans. Natuurlijk, voor velen, de triggers zijn niet zo eenvoudig vast te stellen of weg te komen van, voor sommigen, veranderen van, misbruik, onlangs gerealiseerd seksualiteit, familie conflict, de dood van een ouder, of zelfs puberale hormonale veranderingen zijn achter dwangmatig haren -trekken, en deze triggers zijn zeer moeilijk - zo niet onmogelijk - om weg te komen van.
 13. 13
  Hulp krijgen. Praat met een counselor, therapeut, of. Zij kunnen u helpen manieren van omgaan vinden, en eventuele depressie of andere problemen die kunnen bijdragen aan uw zelfverwonding. Als je naar een bron, zoals een counselor of therapeut, en je voelt je niet wordt geholpen, verlaten en vindt een ander. U bent niet vastgeketend aan een arts of hulpverlener. Ga naar een ander en een ander tot je een persoon die je het gevoel een band met, en voelen zich geholpen door uw interactie.
  • De vormen van therapie die mogelijk van voordeel voor u onder andere gedragstherapie (vooral gewoonte-reversal training), psychotherapie, psychodynamische psychotherapie, hypnotherapie, cognitieve gedragspsychologie, en eventueel anti-depressieve medicatie.
 14. 14
  Gebruik een natuurlijke olie om de follikels te kalmeren en verminderen jeuk, maar nog belangrijker is om gedrag aan te passen van het plukken en trekken aan strelen en wrijven. Zorg ervoor dat alle natuurlijke producten, zoals een mix van etherische oliën of een bereid product, zoals de gerespecteerde Trich Stop Haargroei Olie, en nooit chemische producten gebruiken.

Tips

 • Neem vitamines en kruiden-supplementen om de haargroei proces helpen.
 • Probeer het houden van uw handen bezig bij zitten of televisie kijken. Je zou, huisdier een kat, of zelfs proberen origami.
 • Accepteer jezelf en weet dat er manieren zijn om deze aandoening te helpen, je bent niet alleen. Hulp zoeken.
 • Start een "sterrenkaart" en noteer de dagen dat je niet je haar te trekken.
 • Gedragstherapie heeft bewezen heel nuttig zijn bij de behandeling van TTM, dus praten met een arts of psycholoog moet niet worden gezien als een laatste redmiddel.
 • Er zijn vele manieren om kale plekken, zoals het dragen van een hoed of stylen van je haar anders te dekken. Experiment voor wat het beste past bij uw behoeften.
 • Maken het moeilijk voor u te trekken uit je haar. Bijvoorbeeld, wrijf vaseline op de gebieden die u vaak trekt haren uit, dit de haren glad maakt, waardoor het moeilijker voor u om een ​​goede grip te krijgen. Als uw levensstijl en subcultuur aanvaardt, kan scheren je hoofd maken het onmogelijk voor net lang genoeg om een ​​vervanger gedrag dat is minder schadelijk succes vinden. Het kan er goed uitzien, afhankelijk van uw kleding en stijl.
 • Het belangrijkste ding dat je kunt doen is om en accepteer jezelf, ongeacht uw ras, uiterlijk, seksualiteit, en reputatie. Je verdient te worden behandeld met, net als elk ander levend wezen op deze planeet - laat niemand je anders vertellen.
 • Er zijn vele risicofactoren die het risico van TTM verhogen van een persoon, en ze omvatten: leeftijd, geslacht, en familiale voorgeschiedenis.

Waarschuwingen

 • Iedereen is anders. Terwijl de ene trick kan iemand genezen, het kan niet eens een ander te helpen.
 • Mensen kunnen plezier van je maakt. Als ze dat doen, ze negeren omdat ze onwetend zijn van de echte redenen. Als je iemand die lijdt aan trichotillomanie kennen, hen niet kleineren of doen alsof ze moeten "gewoon stoppen". Dit is een aandoening die behandeling niet uitschelden heeft.
 • Indien onbehandeld, kan trichotillomanie leiden tot veel complicaties. Zij omvatten: haaruitval, carpaal tunnel syndroom, lifestyle beperkingen, evenals emotionele nood. Een andere complicatie die weinig mensen denken over de vorming van haarballen, het is mogelijk om een ​​grote, gematteerd haarbal ontwikkelen wanneer je eet haar dat je uit je lichaam hebt getrokken. Over een periode van jaren, kan de haarbal gewichtsverlies, braken, intestinale obstructie en zelfs de dood veroorzaken.

Dingen die je nodig hebt

 • Afleiding, nieuwe hobby's
 • Enkel gewichten of rubberen handschoenen
 • Tijdschrift
 • Onderzoek bronnen