Wkenl

Hoe om te helpen genezen uw paranoia

Paranoia: een psychische stoornis wordt gekenmerkt door wanen van vervolging of grandeur

Stappen

Hoe om te helpen genezen uw paranoia. Herkent het probleem.
Hoe om te helpen genezen uw paranoia. Herkent het probleem.
 1. 1
  Zie een psychiater. Dit is misschien wel het belangrijkste punt van allemaal. Een psychiater kan helpen bij het vinden van de oorzaak van de paranoia. U kunt proberen om jezelf te helpen, maar je een betere kans van de behandeling van de paranoia als je een medische professional te hebben.
 2. 2
  Herkent het probleem. U kunt uw probleem niet oplossen als je niet toegeven dat je er een hebt. Vergeet niet dat paranoia is het meest voor bij mensen met psychische problemen (zoals depressie) en mensen die straat-drugs (cocaïne, heroïne, ecstasy, etc.) te gebruiken.
 3. 3
  'Er is niets aan.' Als u het gevoel dat mensen 'kijken' je, noteer jezelf te vertellen je weet dat je paranoïde bent en lezen (of onthouden) het in tijden van nood.
 4. 4
  Iemand vertrouwen. Proberen om een ​​vertrouwensrelatie met iemand die u zeker weet dat u kunt vertrouwen te behouden. Dit kan je moeder of een ander familielid zijn of het kan uw beste vriend zijn. Als je het gevoel dat je niet kunt vertrouwen een van deze mensen praten met uw arts. Artsen hebben een speciale opleiding om te luisteren naar uw problemen en, waar nodig, doorverwijzen naar een psychiater.
 5. 5
  Probeer niet tot zelfmedicatie. Dit zal de situatie alleen maar erger, vooral als de medicijnen die u neemt zijn illegaal (bv. cocaïne, heroïne etc.). Deze types van geneesmiddelen is bekend dat ze veroorzaken en verhogen symptomen van paranoia.
 6. 6
  Stoppen. Als je momenten van extreme paranoia en begint zich een beetje paniekerig, gewoon stoppen. Concentreer je op je ademhaling en denk aan ontspannende dingen, mooie herinneringen misschien. Als deze mislukt, probeer mid level hoofdrekenen.. bijvoorbeeld, denk je bij jezelf 13 x 4, werk het uit, dan een ander.. etc..
 7. 7
  Houd een dagboek. Soms paranoia kan je ervan weerhouden om mensen te vertrouwen jullie je hele leven hebt gekend. En je kunt een hoop emoties te voelen over dat: schuldgevoel, woede en wrok. Als je echt behoefte aan een uitlaatklep voor je emoties en je kunt met niemand praten, schrijven ze in een dagboek. Dagboeken zijn een geweldige manier om te laten uit je emoties op een rustige manier en zo lang als u uw agenda verborgen te houden, zal je geheimen altijd veilig zijn.
 8. 8
  Denk aan anderen. Probeer niet boos op mensen die je denkt dat ze tegen je. (Over u praten, samenzwering tegen je) te krijgen. Onthoud: Als je de eerste stap hebt voltooid, weet je dat je een probleem hebt. Probeer niet boos op mensen die proberen om u te helpen, vooral familieleden te krijgen.
 9. 9
  Vergeet niet. Proberen goede dingen die helpen je gelukkig te voelen, als je familie en vrienden, je relatie, of je geloof herinneren.

Tips

 • Blijf uit de buurt van drugs en alcohol. U kunt het gevoel dat het helpt. Het doet niet. Het maakt alleen uw paranoia erger.
 • Gewoon omdat u last heeft van paranoia, is het niet je 'gek' maken. Wanneer je begint aan jezelf labelen, je gevoel van eigenwaarde echt zinkt dat niet helpt uw ​​algehele probleem. Je bent een persoon met een aantal problemen. Dat is alles.
 • Oefenen en eet gezond.
 • Vergeet niet dat wat er ook gebeurt, zal het goed in het einde.
 • Leren hoe te mediteren, zodat die u kunt ontspannen bij de paranoïde gedachten die je raken.
 • Leer ermee leven. Paranoia is een langdurige ziekte die jaren kan duren voor de behandeling en, zelfs dan, je nog steeds niet kan garanderen dat je paranoia-vrij te zijn voor de rest van je leven. Als dat zo is, leren hoe om te gaan met het. Je zult in staat zijn om je leven een beetje makkelijker.
 • Houd in gedachten mensen voor het grootste deel zijn goed. En ze zijn niet samenzweren tegen u.

Waarschuwingen

 • Als je begint aan waandenkbeelden (bv. dat de CIA is watching you) hebben, onmiddellijk hulp zoeken.
 • Niet al je emoties te houden niet om jezelf. Het maakt het alleen maar erger. Als u kroppen je gevoelens, uiteindelijk zullen ze komen allemaal uit in een keer. Praat met iemand die je vertrouwt.
 • Probeer uw vermoedens te houden over mensen tussen uzelf en uw psychiater. Ook doen ze geen kwaad om wat je ze van het doen vermoeden.