Wkenl

Hoe om te kamperen in de regen

Kamperen in de regen is geen sinecure. In feite, kan het ronduit afschuwelijk, als het water vormt een enorme plas onder je tent, los je haringen en begint het dragen van je afdaling. Maar de realiteit is dat als je gaat kamperen, er zullen dagen van regen. En eerder dan ellendig voelt en niet, hier is wat advies over het maken van de meeste uit het somber. Vergeet niet, zal deze doorgeven en wat een geweldig verhaal heb je voor de toekomst kampvuur!

Stappen

Hoe om te kamperen in de regen. Denk aan uw vakantie, reis of expeditie locatie.
Hoe om te kamperen in de regen. Denk aan uw vakantie, reis of expeditie locatie.
 1. 1
  Denk aan uw vakantie, reis of expeditie locatie. Is het in de Maritimes van Canada, de westkust van Nieuw-Zeeland of Tasmania of ergens dat een regelmatige zondvloed heeft? Zo ja, verwacht regenen en worden voorbereid op voorhand. Voor andere camping bestemmingen, verwachten nog steeds een aantal nachten en dagen van regen en op passende wijze worden voorbereid. Het is altijd een goed idee om te kijken naar de prognose voor het gebied waarin je verblijft voordat je hoofd uit.
 2. 2
  Verkrijg de juiste tent. Hoewel er veel overwegingen die verder gaan in het kiezen van een tent, zijn er een paar meer specifieke dingen rekening te houden bij het ​​anticiperen op regen:
  • De tent moet een volledige buitentent hebben met voldoende oversteek naar boven spatten van modder uit dat het een groot probleem te voorkomen.
 3. 3
  Zorg ervoor dat de tent naden zijn goed afgedicht. Je wilt niet dat water sijpelt door de spleten of andere manier!
  • De ingang weg moet een lip te vormen, zoals een bad, en niet zo plat als de rest van de grond (dit is eigenlijk wel bekend als een 'bad vloer "). Als de vloer helt naar beneden of wordt gewoon genaaid plat in de tent muur, zal dit laten water binnen
  • De coating van de tent moet waterbestendig zijn - lees de etiketten zorgvuldig voor deugden en nadelen van het product.
  • Als u kamperen voor een korte tijd, misschien een kleine tent wel goed als je kunt staan ​​in de nabijheid met uw kamperen vrienden. Als u verblijft voor 3 of meer dagen, neem de grote tent voor je eigen geestelijke gezondheid!
 4. 4
  Juist de tent. Als u de tent in de regen, opgemaakt een zeil over je eerst aan de binnenkant van je tent te stoppen van het draaien in een bad voordat je zelfs beginnen. Zette een grondzeil bijpassende de tent om extra bescherming te bieden. Het grondzeil mag niet zichtbaar zijn onder de tent, plooi onder de zijkanten van het grondzeil dus water rennen de tent zal niet vangen op het grondzeil en worden geleid tussen het grondzeil en de tent vloer. Multipitch tenten zoals Macpac, Montbell en Hilleberg merken kunnen worden opgemaakt met het vliegen en innerlijke reeds bevestigd, zodat de binnenste zal niet nat van de regen. Als het stormachtige kunt u proberen uitzetten van de waterdichte fly eerste en werken onder het als een ruwe schuilplaats totdat de binnentent is ingesteld.
 5. 5
  Het is niet langer meestal aan te raden om "ditch" rond je. De nieuwere bad vloeren niet eens lek in een plas water. Het doet schade aan de camping en laat een puinhoop voor iedereen als je sloot rond je tent. Maar als uw camping is grind of zand wilt u misschien greppel rond de tent. Als u niet de keuze hebben om te dragen naar het kamp noodlanding op het water rond de tent nodig kan zijn. Als badkuip vloeren uiteindelijk lekken wil je een grondzeil in de tent droog te houden te plaatsen dragen.
 6. 6
  De plaatsing van de tent is heel belangrijk. Kijk voor hellingen, hoeken, inkepingen, zachte aarde en vermijd pitching in deze als je kan. Kijk voor het hoogste deel van de grond op uw camping. Wees voorzichtig met het selecteren als uw site een absoluut vlakke oppervlakte van gedroogde sediment die is gevormd als het een plas in de regen! Vermijd plaatsen met tekenen van oude overstroming (verzakkingen, puin, eng gesloten ruimten, enz.). Water kan worden doorgesluisd naar deze gebieden en overspoelen ze in minuten tijdens een storm.
 7. 7
  Gebruik een zeil laken als extra dekking en / of als een deurmat. Indien mogelijk, das een dekzeil aan bomen, palen, alles high rond je kamp (zelfs op uw auto), een 'dak' boven je tent te creëren. Zorg ervoor dat de zijkanten lopen over de randen van de tent en laat het water weg te lopen van de tent. Dit zal helpen voorkomen dat regenwater van bonzen op je tent. Deze oplossing is meestal makkelijkst voor kamperen met de auto. Het zeil kan ook op de grond worden geplaatst bij de ingang. Hier sta je, storten natte laarzen, schoenen, sandalen en jassen bij allen, die te slepen naar de tent. (U wilt plastic zakken te brengen, zodat je niet de muck te krijgen van uw schoenen in de tent.) Gebruik sticks of andere reserveonderdelen waterdicht kamp items die passen bij de ingang als iets om jassen hangen te drogen. Even terzijde, je jassen moet hydrofoob zijn, sneldrogend om droogtijd te verlichten - investeren in een of twee goede buitenste lagen in het belang van het houden van warm.
 8. 8
  Zorg dat er voldoende ventilatie. Wonen in uw tent veroorzaakt vocht van je adem te condenseren in waterdruppels, die vervolgens kan vallen naar beneden op u en uw bezittingen. Voldoende ventilatie is de sleutel tot het minimaliseren van condensatie. Vergeet niet, hoe meer ventilatie, hoe minder condensatie. Het helpt als je tent heeft piek openingen die u kunt openen.
 9. 9
  Houd sneldrogende handdoeken (pak handdoeken / super absorberende handdoeken) handig voor dweilen nattigheid in de tent. Als de gevreesde waterstroom wordt weergegeven in uw tent, ondanks alles, dweilen het met deze handdoeken, wring ze naar buiten en hang op om opnieuw te drogen. Hoe eerder je dweilen, de drogere je verblijf. Het is ook een hint te krijgen van uw gezellige tas en onderzoeken de oorzaak van de druipende - misschien wel de vlieg of guyropes moeten aanhalen of meer capaciteit vereist is.
 10. 10
  Pak de juiste versnelling.
  • Houd een extra verandering van kleren in een waterdichte zak, voor het geval dat alles in de tent nat wordt door een verschrikkelijk ongeluk.
  • Houd een paar flip-flops of eenvoudig slip-ons bij de voordeur. Als je terug land, kies de schoenen die het meeste kans om gemakkelijk te glijden in en uit en deel dit paar tussen jullie. Rubberen laarzen kan goed zijn voor gewoon rond te lopen kamp, ​​maar breng wandelschoenen voor wandelingen.
  • Regenjassen moet altijd in je tent geplaatst worden 's nachts. Het kan een heerlijke avond onder een heldere hemel, maar als die storm ambles op in 's nachts en je de regenjas verliet onder een boom, in een kast of in de auto, zult u worden vloeken. Voor die auto kamperen, altijd gooien in een aantal reserve parasols.
  • Hebben de hand warmers en lichtgewicht handschoenen handig. Zelfs in de zomer, kan lichtgewicht, water fobische handschoenen voorkomen dat uw handen tegen bevriezing bij pitching en de VN-pitching uw tent tijdens de regen.
 11. 11
  Hebben interessante dingen te doen als je vastzit in de tent de hele dag. Breng langs boeken, spelletjes, tekenmateriaal, dagboeken - iets dat u kunt beheren in je rugzak of auto die u interesseert. Games die handig om bij de hand zijn onder andere een pak kaarten (vele, vele ideeën!). Deze zijn klein en compact. Het is ook nuttig om ideeën voor woordspelletjes, games die kunnen worden gemaakt van stokken en stenen (bijv. Tic Tac Toe) etc in een klein notitieboekje (of onthouden ze als je goed in bent), op te schrijven, zodat u zal hebben volop entertainment. Ook een slaapmatje om te bouwen tot een kamp stoel kan een enorm verschil in comfort bij het zitten in een tent voor uren maken. In staat zijn om rechtop te zitten bij het lezen is veel comfortabeler.
 12. 12
  Nemen van de tent met zorg. Als je kunt nemen van de tent onder de vlieg, doe het dan en zet het weg voordat het uit in de regen. Als u weer kamperen in een droge ruimte, de tent bij de eerst mogelijke gelegenheid om het te veel tijd om te drogen in de zon en wind te geven - dit zal uw nacht comfortabeler te maken. En als je de luxe van belt hij stopt en gaat naar een hotel of naar huis, de tent bij de eerst mogelijke gelegenheid om het te drogen. Zelfs als dat betekent dat de parkeerplaats van het hotel. Sla nooit een tent als het nat is, kan het zich ontwikkelen meeldauw.

Tips

 • Grote hersluitbare plastic zakken, of waterdichte deuntje zakken, zijn je vriend. Schoenen, sokken, en alles wat je kan passen in dergelijke zakken zijn gegarandeerd droog te blijven, ongeacht wat natte tragedie je tent zou kunnen overkomen.
 • Een paraplu lijkt misschien niet kampeerspullen, maar het is van onschatbare waarde voor de noodzakelijke reizen van de tent, bij elkaar gekropen onder om een ​​brand begon, de vaststelling van uw tent vliegen of om een ​​baby te houden in een rugzak drager droog.
 • Overweeg de aanschaf van een dekzeil of "footprint" voor uw tent te leggen op de grond eronder. Dit zal helpen de vloer van je tent te beschermen tegen scheuren en perforaties, om het water uit. Maar wees voorzichtig dat de "footprint" is volledig onder de tent. Elke uitstekende randen kunt vangen regen loopt uit je tent waardoor het te verzamelen tussen de tent vloer en de footprint.
 • Een vier seizoen tent is een ontworpen voor de winter en zal niet per se een betere bescherming tegen de regen. Het is gebouwd voor sneeuw laden en harde wind. Met behulp van dit soort tent in de zomer betekent dat je bij je hebt meer tent dan je nodig hebt en het zal waarschijnlijk veel zwaarder zijn. Het zal ook minder ventilatie dan een 3 seizoen tent.
 • Zorg ervoor dat uw tent goed is afgebakend. Het moet strak genoeg zijn om een ​​kwart stuiteren van de stof. Als de stof blijft hangen, water plas op en beginnen naar binnen te sijpelen. Terwijl uw tent en regen vliegen strak moet zijn, maak het niet zo strak dat het vliegen raakt de wanden van de tent te maken. Dit zal ertoe leiden dat het water aan lont van buitenaf.
 • Een grondzeil onder je tent is een noodzaak. Maar waarom daar stoppen? Draag altijd wat plastic vuilniszakken of een regenponcho in je rugzak. Deze kunnen een miljoen toepassingen, zoals een packliner. Een goed gebruik is om de binnenkant van je tent vloer bedekken met een.
 • Als je auto kamperen, parkeren de auto, zodat het schuilplaatsen u indien mogelijk. Als je een hatchback, kunt u kopen speciale tenten die deze functie van uw auto (alleen moet u al uw interne verlichting uit te schakelen om te voorkomen dat de accu van de auto af te voeren) te gebruiken. Dit geeft je heel wat extra ruimte en gezellige plekken om te gebruiken als het regent.
 • Indien u verblijft in het kamp-sites met douches, en ze zijn warm, gebruiken ze om op te warmen je lichaam. Heel waarschijnlijk heb je modder spatte op u van pitching de tent of heroriëntering van het of gewoon uit het omgaan met spullen in de regen, zal dus een lekkere, warme douche helpen herstellen van uw stemming en zet je terug op het juiste spoor weer. Voor die terug land camping, lekker dieper in die slaapzak-back land kampeerders zijn er geen zorgen te maken over het houden van schoon!
 • De meer waterdichte je spullen, hoe gelukkiger je zult zijn. Zorg ervoor dat uw slaapzakken zijn of waterdicht of waterafstotend. Gebruik waterproof slaapmatten. Zijde droogt veel sneller dan katoen, dus overwegen zijden lakens. Als je auto kamperen (oh, de luxe!), Zorg ervoor dat uw kussens en beddengoed zijn die kunnen drogen snel-vertrekken donzen kussens en dekbedden thuis.
 • Men moet ook droog brengen aanmaakhout in een zip-top plastic zak. Als het regent, zal het lokale aanmaakhout te nat zijn om een ​​vuur aan te steken. Houd je droog aanmaakhout in de auto, indien mogelijk. Als je geen droog aanmaakhout, gebruik dan een mes te scheren van de eerste 2-3mm van hout dat is vochtig. De binnenkant hout is droog. Get 3-4 mensen om dit te doen om snel te maken genoeg aanmaakhout. Om droog hout te krijgen, splitsen logs die over pols-en kleinbedrijf in vieren en helften. het hout in het midden zal droog zijn. Een andere plek om te kijken is in de buurt van de basis van de bomen vlak onder de oppervlakte van het bosje. Het kan opmerkelijk droog op deze plekken.

Waarschuwingen

 • U kunt ongewenste bezoekers krijgen als het regent - insecten, spinnen, koude dieren de tent kunnen zien als een kleine beschutte haven. Zolang ze geen bedreiging, negeer ze. Als je fobisch van hen zijn, krijgt de andere persoon (s) om te gaan.
 • Wanneer u de camping te verlaten, als de regen is nog steeds gieten, dan moet je te nemen van de tent in de regen. Verwacht modder, koude vingers, prikkelbaar co-tenters en natte spullen. Uw tent en vliegen zal geen kans om te drogen en zal moeten worden nat-packed. Haringen en stokken zal zijn nat en eventueel vuil-coating (pinnen kan worden gedoopt in nabijgelegen plassen of schoongeveegd met gras). Als je opnieuw moeten pitchen een natte tent dezelfde avond in dezelfde omstandigheden, zal er geen laten up - verwachten nattigheid te zegevieren.
 • Als u kamperen op vlaktes met zeer weinig grote dingen, en er kunnen elektrische storm is het misschien beter om de tent in de buurt van bomen te plaatsen, maar zonder het contact met hen. Lightning kiest hoge objecten om te staken, Dus als het kiezen tussen je tent en een boom, moet het een boom liever...
 • Wees meer dan voorzichtig bij het gebruik van uw entree (vestibule) te koken inch Echt, het is niet een goed idee op alle, maar soms is er geen keus. Als je echt moet, houd de vlam uit de buurt van de flappen. Als er een kans bestaat dan ook dat uw draagbare kachel zal schieten vlammen, volledig af te zien van het koken. Zoek een boom, struik of picknickschuilplaats te koken in plaats daarvan. Of eten energierepen, chocolade, noten en schokkerig te houden van uw warmte en energie. Zelfs koud gebakken bonen rechtstreeks uit de kan zijn beter dan niets.
 • Voordat u kiest voor een plek om de tent te zetten, eerst een volledige blik op het landschap. Bent u van plan om de tent te plaatsen in de buurt van een berg? Vergeet niet dat water de neiging heeft te gieten neer in de heuvels als het regent, en soms maakt grote stromen. Zoek een veilige plaats.
 • Beantwoord de roep van de natuur zorgvuldig gekleed. Ga niet in je slaap kleren. Je zult alleen jammer zijn wanneer je terug te glijden in die zak! Zet op een jas en als het hevige, op waterdichte broek en rubberlaarzen. Als het warm genoeg is, is het eigenlijk beter om leggings te verwijderen en gewoon pop in je ondergoed. Je benen zullen veel sneller dan alle kleding op te drogen. Pop op een hoed - zelfs een cap is beter dan niets en het is een pijn hebben van een natte kop in bed. Verlaat sokken in de tent. Zoals met de benen, voeten drogen snel en het is beter om warme sokken moeten ze terug pop in dan natte sokken. Een alternatief is om een ​​"plasje fles" een grote lexan fles met een strakke schroefdeksel en duidelijk gemarkeerd voor het beoogde doel gebruikt. De fles kan worden geleegd en de volgende dag schoongemaakt. Als je geen fles, maar willen niet naar buiten te gaan, een andere optie (kan pijnlijk) is om gewoon plassen in een container, gooi de urine naar buiten en laat de container in de regen om een ​​goede spoeling. Als alternatief kunt u in staat om te plassen in de vestibule van de tent, vooral als de weg omlaag wordt geconfronteerd.
 • Koop kwaliteit waterdichte gear (Dat geldt ook voor rubberen laarzen!) En niet goedkoop. Er is niets erger dan natte tenen de hele nacht.
 • Heeft een drainage gracht niet te maken rond je tent tenzij je in ernstige water-logging problemen. In tegenstelling tot het denken van outdoor kasteel-bewoners, doet de gracht niet tenten helpen met vloeren zoveel floorless tenten van oude (en als je een tent zonder vloer, is het zeker tijd om te upgraden). Als back country kamperen en er is echt geen alternatief, zorg ervoor dat u infill elke gracht creativiteit zo dichtbij aan goed als nieuw als je het kan maken voor het verlaten van de site.