Wkenl

Hoe om te stoppen met aarzelen


Wees moedig - beslissend! Wat? Dat kan je niet? Heb je jezelf lijden angst en nemen altijd over de kleinste van beslissingen? Ontdek hoe u opvoeren!

Stappen

Hoe om te stoppen met aarzelen. Begrijpen waarom je terughoudend bent.
Hoe om te stoppen met aarzelen. Begrijpen waarom je terughoudend bent.
 1. 1
  Begrijpen waarom je terughoudend bent. Aarzeling komt voort uit onzekerheid. Onzekerheid is... goed, het is bijna gegarandeerd, voor elke situatie die je ooit zal worden geconfronteerd. Als je altijd zeker, ben je waarschijnlijk verkeerd, want niemand van ons weet alles. Dus schroom is eigenlijk een soort van veiligheid of afweermechanisme - in het gezicht van onzekerheid, bijna iedereen aarzelt een beetje.
 2. 2
  Het adres van uw angsten. Een grote factor in aarzeling is de angst voor het doen van de verkeerde dingen, of het maken van een fout. Er zijn twee belangrijke manieren om te gaan met dit.
  • Een daarvan is dat de worst case scenario voorstellen dat echt je tegenhoudt (zoals gênant zijn zelf - dat is een grote voor de meesten van ons) '? Dus wat' en zegt tegen jezelf, Mensen in verlegenheid brengen zichzelf de hele tijd, in feite, als je horloge populaire en charmante mensen, zul je zien dat ze verknoeien ook, maar nog belangrijker, ze gracieus reageren op hun eigen fouten. Ze grapjes erover (horloge - ze zullen zeggen dingen als, "! Noooooo" als ze een overdreven poging om de catastrofe te stoppen), ze zelfs de spot met zichzelf (D'oh ik ben zielig "!!), En ze onmiddellijk aannemen dat ze menselijk en fouten gebeuren ("Man - Ik haat het als dat gebeurt"). Ze maken wat domme opmerking, geven een grote kaasachtige glimlach - en ze bewegen op U kunt, ook als u een.. fout, het is niet het einde van de wereld.
  • Ten tweede, denk aan de gevolgen van niet-handelen. Vergeet niet dat aarzelen betekent NIET acteren, en NIET acteren heeft zijn eigen gevolgen. Willen niet dat de man te praten omdat je bang bent dat je je voet in je mond en ruïneren uw kansen met hem? Nou, je zou kunnen, en dat is goed - het leven zal gaan. Of, zou je hem winnen, je weet maar nooit! MAAR, als je niet handelt, u garanderen dat er nooit iets zal gebeuren. Hoe kan vonken vliegen wanneer je niet eens face-to-face te komen met hem? Wil je echt wilt gewoon wachten voor hem om alles te doen? Wat als hij meer paranoïde over actie dan je bent? Als het voorbij is, zou u blij zijn met hoe je de situatie behandeld, achteraf?
 3. 3
  Train jezelf te denken, dan doen. Het overwinnen van schroom betekent niet dat je moet gewoon beginnen te springen blindelings in situaties - die je kon krijgen in de problemen, of erger, zijn gevaarlijk. Maar het nemen van een moment om mentaal overwegen de consequenties van het besluit A of Besluit B - en in zeldzame gevallen, besluit C - kon je later sparen problemen. Train jezelf om na te denken door middel van eerste mogelijkheid en dan een andere - en stoppen daar, tenzij een derde mogelijkheid is overduidelijk. Sta jezelf niet toe om af te gaan op de tangens na tangent, jagen alle mogelijke eventualiteiten. Geef jezelf een keuze tussen twee acties (of die zeldzame derde), en dan beslissen.
 4. 4
  Geef jezelf een tijdslimiet. Om u te helpen voorkomen "Analyse Verlamming," je moet jezelf een bepaalde tijdslimiet bij het overwegen van ernstige acties, zoals de aankoop van een huis, het aanvaarden van een baan, of. In plaats van slijpen dan eindeloze mogelijkheden, en dan ontdekken dat je nu al deze kauwen over voor een week en het is te laat om nog meer schelen, geef jezelf een paar uur te overwegen aanvaarden van een baan. Een nachtje over slapen voordat je handelt op een beslissing om te stoppen of doe een bod op een huis. Maar als je eenmaal hebt uw tijd limiet bereikt, actie ondernemen.
 5. 5
  Maak de beslissing. Als u vindt dat u huiverig dan eenvoudig, elke dag beslissingen, net als zijn vragen die mooi meisje uit, of om naar een bedrijfsfeest, of zelfs wat voor lunch te hebben, probeer dan het geven van jezelf slechts 30 seconden om te beslissen. In deze oefening moet je zegt "ja" ten minste 50% van de tijd (in andere woorden, geen eerlijk terugtrekt in het veilige "non-actie" de hele tijd). Dit zal u helpen om te besparen je "nee" voor gebeurtenissen of beslissingen waar het er toe doet veel meer - of veel minder - wat uw antwoord zou zijn. Volgende keer dat je beslissen wat te doen en vind jezelf vervloeken uw aarzeling, kijken naar een klok of horloge, en het aftellen te starten vanaf 30. Tegen de tijd dat je 1 te bereiken, moet u een positieve beslissing te nemen. Voorbeeld:
  • Co-worker: "We hebben drankjes in vanavond Jojo's - willen ons aan te sluiten?"
  • U: "Uhhhmmmm... Ik weet het niet zeker... ummm wie alles gaat..."
  • Co-worker: "Iedereen, van Accounting en dat vrij nieuw meisje... Ik weet dat je haar wilt ontmoeten..."
  • U: (echt nerveus en aarzelend nu) '. Wow ik weet het niet zeker... "
  • Co-worker: (afgetreden om je gewoon niet komen opdagen, zoals gewoonlijk) ". Nou, oke Laat ons weten Je bent meer dan welkom om te komen, maar...". (Begint af te stappen)
  • The New You: "Weet je wat - Ja, zou ik graag kom ik zat net te denken over de vraag of ik al iets had, maar het is niet belangrijk Dank u voor me vragen - Ik zie je vanavond..."
  • Co-worker: (Aangenaam verrast) "Geweldig We zien je dan... uh - Haar naam is Colleen, maar dat je het weet!."
  • The New You: "OK zie je dan Mmm Colleen......" (Zachtjes glimlachen om jezelf)
 6. 6
  Dwing jezelf om nieuwe dingen te doen. Hebben van nieuwe, verschillende ervaringen helpt je leren omgaan met nieuwe situaties, en het bouwt je zelfvertrouwen, die u helpt een meer beslissende persoon. Vaak zijn terughoudendheid en besluiteloos gedrag veroorzaakt door te hebben gewoond een beschutte bestaan, of niet met veel ervaring op te stellen op. Jezelf toestaan ​​om naar feestjes of bijeenkomsten, of zelfs gewoon om vergaderingen, congressen, of de films met verschillende mensen, verbreedt je horizon een beetje elke keer dat je het doet. Je hoort de verhalen aan anderen vertellen, en je al snel een aantal verhalen van je eigen te vertellen. Naarmate je meer ervaren, zult u meer zeker van wat er zal gebeuren in verschillende omstandigheden. Wordt zekerder = minder terughoudend.
 7. 7
  Heb vertrouwen en geloof in jezelf. Je hebt een aantal speciale talent en je nodig hebt om het te laten zien aan de wereld.

Tips

 • Zelfs als u niet zeker bent van jezelf, probeer te gedragen alsof u zeker bent. Als je jezelf in een situatie waar je bent echt bang, vertel iemand daar hoe bang je bent. Je zou verbaasd zijn hoeveel hulp je kunt krijgen als je gewoon open jezelf omhoog om deze door te vragen voor het.
 • Vaak angst of aarzeling wordt veroorzaakt door een aantal laatste reactie op een slechte situatie. De angst is dat er iets ergs eenmaal gebeurd, dus het zal weer gebeuren. Werken op een verblijf in het huidige moment, hier en nu. Dit kan helpen bij het verminderen angst gebaseerde beslissingen (of niet-beslissingen).
 • Gebruik de drie-seconden regel: wanneer je je realiseert dat er een beslissing te maken, moet u handelen voordat drie seconden om zijn. Het doel van deze training is voor u de praktijk omarmen van de chaos waar we in het dagelijks leven. Werkt het beste op beslissingen waarvan de uitkomst is relatief onbelangrijk
 • Wacht niet te lang om op te beslissen om iets, omdat je zou kunnen missen een aantal andere belangrijke taken als gevolg van uw trage besluitvorming.
 • Neem nooit te lang op de beslissing anders zal je missen op andere mogelijkheden.
 • Probeer het opgooien van een munt. Soms is het geven van jezelf een punt te richten op brengt wat je onbewust wilde toch doen. Als u de beslissingen om de coinflip toewijst, zult u vaak uiteindelijk het maken van de beslissing die je wilde ondanks wat de munt zegt.

Waarschuwingen

 • Remmingen zijn er voor een reden. Hoewel aarzelend kan nogal vervelend, belanden dood kan ook zijn. Gebruik je gezond verstand.