Wkenl

Hoe om te stoppen met hoesten

Hoewel hoesten is een gezonde reflex dat duidelijk de luchtwegen helpt, kan het een irritant of zelfs slopende overlast. Of u nu thuis, op het werk, of gewoon proberen te slapen het kan pijnlijk zijn en, soms, gênant. Afhankelijk van uw type hoest, zijn er tal van stappen te nemen om de pijn van een rauwe keel verzachten. Hier is hoe.

Stappen

Hoe om te stoppen met hoesten. Gehydrateerd te blijven.
Hoe om te stoppen met hoesten. Gehydrateerd te blijven.

De vervelende, korte termijn hoest

 1. 1
  Gehydrateerd te blijven. Soms je neus stoot afscheidingen die doorsijpelen van de achterkant van je keel en irriteren het. Drinken vloeistoffen helpt te dun uit het slijm in postnasale drip.
  • Helaas, dit betekent niet dat ei nog. Water, zoals altijd, het beste is. Blijf uit de buurt van koolzuurhoudende dranken en sappen met een hoge zuurgraad - ze mogen je keel irriteren zelfs meer.
 2. 2
  Houd je keel gezond. Hoewel het verzorgen van je keel betekent niet noodzakelijk het verzorgen van je hoest (dat is vaak een symptoom op zich), zal het u helpen te voelen en beter slapen.
  • Probeer zuigtabletten of hoest druppels. Ze verdoven de achterkant van de keel, het verminderen van de hoest reflex.
  • Het drinken van warme thee met honing helpt kalmeren de keel op een vergelijkbare manier. Zorg ervoor dat het niet te heet!
   • 1/2 theelepel gemalen gember of appel cider azijn met 1/2 theelepel honing is geen ongewoon tactiek, maar het is medisch ondersteund.
 3. 3
  Gebruik maken van de lucht. Creëer een omgeving die gemakkelijk op je keel gaat. Als je je omgeving te veranderen, kunnen uw symptomen verminderen.
  • Neem stomende douche. Ze kunnen de afscheidingen los in je neus, waardoor het makkelijker wordt om te ademen.
  • Investeren in een luchtbevochtiger. Putting vocht terug in de lucht als het droog is kan helpen verlichten van de pijn.
  • Verwijder irriterende stoffen. Parfums en geparfumeerde deodorizing sprays zijn onschuldig aan de buitenkant, maar sommige mensen zijn gevoelig voor hen en kan sinus irritatie ontstaan ​​van de blootstelling.
   • Natuurlijk, rook is de ultieme boosdoener. Als u rond iemand die rookt, verwijder jezelf. Als u rookt, je hoest is waarschijnlijk chronische en boven wordt geacht alleen vervelend.
 4. 4
  Neem je medicijnen. Als er niets anders werkt, geneeskunde is. Uw beste inzet is om een ​​arts te raadplegen, er zijn een aantal verschillende medicijnen om onderscheid te maken tussen.
  • Overweeg decongestiva. Ze verlichten verstopte neus door het krimpen gezwollen neus weefsel en verminderen slijmproductie. Zij drogen uit slijm in de longen en het openstellen van de luchtwegen, maar te veel en ze kunnen leiden tot een droge hoest. Decongestiva komen in pillen, vloeistoffen, en neusspray formuleringen. Orale decongestiva zoals pillen en vloeistoffen kan de bloeddruk verhogen, zodat mensen met hoge bloeddruk moeten voorzichtig zijn met het gebruik ervan.
  • Overweeg hoestonderdrukkers. Als je zo veel dat je borst pijn doet hoesten en je krijgt een slechte nachtrust, overweeg dan een hoest onderdrukt, zoals dextromethorfan - gevonden in Delsym, DexAlone en Vicks Formule 44. Het beste is om hoestonderdrukkers gebruiken alleen 's nachts.
  • Overweeg expectorantia. Als uw hoest is dik met slijm, het helpt om een ​​hoest slijmoplossend zoals guaifenesine nemen - gevonden in Humibid, Mucinex, Robitussin Borst Congestie en Tussin. Expectorantia helpen te dun uit het slijm, zodat u gemakkelijker kan ophoesten het op.
   • Denk over-the-counter drugs niet aan kinderen onder de leeftijd van 4, aldus de FDA. Ze kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken.
 5. 5
  Praat met uw arts. Een eenvoudige hoest kan niet rechtvaardigen een bezoek aan een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, maar als het blijft hangen of is de bijwerking van een groter probleem, het is het beste om iemand die je goed kunnen diagnosticeren raadplegen.
  • Ongeacht de duur van uw hoest, als je bloed ophoesten, ervaren rillingen of vermoeidheid, zie uw arts onmiddellijk. Astma, allergieën, de griep, enz. - ze in staat om de oorzaak van uw hoest te bepalen zal zijn

De ernstige, aanhoudende hoest

 1. 1
  Ga naar een dokter. Als je hoest langer dan een maand heeft geduurd, kan uw subacute hoest te veranderen in een chronische hoest.
  • Je hebt misschien een sinus-infectie, astma, of gastro-reflex (GERD). Het kennen van de oorzaak van de hoest is de eerste stap te behandelen.
   • Als je een sinus-infectie, kan uw arts antibiotica voorschrijven. Hij of zij kan ook voorstellen u een medicijn gebruikt dat je spray in uw neus.
   • Als allergieën worden veroorzaakt uw hoest, kan uw arts u adviseren om de stoffen die u allergisch bent (allergenen) indien mogelijk zijn te vermijden.
   • Als je astma hebt, probeer irriterende stoffen en allergenen die uw astma erger te voorkomen. Neem uw astma medicijnen als uw arts dat voorschrijft.
   • GERD treedt op als zuur uit uw maag back-up in je keel. Uw arts kan een geneesmiddel om zuur te verminderen in uw buik schrijven. U kunt ook in staat om GERD symptomen te verlichten door te wachten 3 tot 4 uur na een maaltijd alvorens te liggen, en door te slapen met je hoofd omhoog.
 2. 2
  Stoppen met roken. Er zijn veel programma's en middelen die er zijn om u te helpen de gewoonte schoppen en uw arts kan helpen. Hij / zij kan u doorverwijzen naar een programma of je bloot aan nieuwe, effectieve methoden.
  • Als u rond meeroken, weet dat dat een verklaring voor uw hoest kan zijn. Verwijder jezelf zo vaak mogelijk.
 3. 3
  Neem medicatie. Algemeen worden hoest medicijnen alleen gemaakt als de oorzaak van de hoest niet bekend is onderdeel van een groter probleem. Als uw hoest chronisch is, alleen deze medicijnen te nemen als ze worden voorgeschreven door een arts:
  • Recept hoest onderdrukkende, ook wel antitussiva. Deze medicijnen kunnen helpen verlichten van een hoest, maar ze zijn meestal gebruikt als niets anders werkt. Geen bewijs toont aan dat over-the-counter hoest onderdrukkende verlichten van een hoest.
  • Expectorantia. Deze geneesmiddelen kunnen slijm los te maken, waardoor het makkelijker op te hoesten.
  • Luchtwegverwijders. Deze geneesmiddelen ontspan je luchtwegen.
 4. 4
  Up van uw vochtinname. Hoewel de oorzaak van uw hoest zal niet weggaan, dan voel je je veel beter.
  • Drink vooral water. Koolzuurhoudende of overdreven suikerhoudende dranken kan je keel irriteren.
  • Warme soep of bouillon kan helpen verlichten de pijn van een zere keel, ook.

Voor kinderen

 1. 1
  Vermijd bepaalde medicijnen. De FDA stelt dat de meeste OTC-medicijnen bijwerkingen bij kinderen jonger dan 4 kunnen veroorzaken. Houd hier rekening mee bij de behandeling van hoest van je kind.
  • Hoestdalingen mag niet gebruikt worden voor kinderen onder de leeftijd van 2. Ze zijn gevaarlijk en wordt beschouwd als een gevaar voor verstikking op deze leeftijd.
 2. 2
  Oefen gezonde keel gewoonten. Waardoor dingen makkelijker op de keel vermindert de bijwerkingen van verkoudheid of griep van uw kind. Stappen te ondernemen om hun symptomen te minimaliseren.
  • Bieden veel vocht. Water, thee en vruchtensappen zijn prima (moedermelk voor baby's ook). Blijf weg van frisdrank en citrus dranken die de keel kunnen irriteren.
  • Zitten in een stomende badkamer voor ongeveer 20 minuten en zet een luchtbevochtiger in hun slaapkamers. Deze methoden kunnen duidelijk de nasale doorgangen, verminderen hoesten, en zorgt voor gemakkelijker slapen.
 3. 3
  Ga naar een dokter. Als uw kind is het moeilijk om te ademen of hoesten is langer dan 3 weken geduurd, streven naar een medische professional onmiddellijk.
  • Als het kind jonger is dan 3 maanden oud of de hoest gepaard gaat met koorts of andere symptomen, dit is vooral belangrijk.
  • Let op als de hoest gebeurt op ongeveer dezelfde tijd elk jaar of wordt veroorzaakt door iets specifieks - het kan zijn allergieën.

Alternatieve methode: de honing & cream verhelpen

 1. 1
  Pak een steelpan. Verhit ongeveer 200 ml (1 kopje) van volle melk.
  • Voeg een platte eetlepel (15 gram) honing en over een goede theelepel (5 gram) boter of margarine. Roer een keer in eerste instantie.
 2. 2
  Kook ingrediënten langzaam tot de boter smelt. Dit vormt een gele laag op de top.
  • De gele laag is prima - Niet doen de behoefte voelen om het opnieuw te wakkeren.
 3. 3
  Giet het mengsel in een beker. Laten afkoelen alvorens aan kinderen te.
 4. 4
  Sip langzaam! Zorg ervoor dat je drinkt het gele deel, ook.
 5. 5
  Let op de hoest verdwijnen. Het moet stoppen of aanzienlijk te verminderen binnen een uur na het drinken van dit mengsel.
  • Deze jassen de keel, verdovende het. Merk op dat de verkoudheid of griep (de oorzaak van de hoest) niet weg zal gaan.
 6. 6
  Zorg ervoor dat je jezelf warm te houden. Een koude lichaam is meer vatbaar voor ziekte.
  • En als u een droge hoest, drink veel water!

Tips

 • Er zijn tientallen huismiddeltjes die er zijn. Iets van aloë vera om uien een knoflook siroop wordt gezegd dat een zere keel te helpen. Als uw hoest is gewoon een kriebel, experimenteren met huismiddeltjes op uw gemak.
 • Een koud washandje over de keel terwijl vaststelling moet houden hoesten op afstand lang genoeg om in slaap te vallen.

Waarschuwingen

 • Een hoest kan een symptoom van iets veel groters of meer gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Als u last andere levensveranderende bijwerkingen, zoek professionele zorg onmiddellijk.

Bronnen & citaten