Wkenl

Hoe om te stoppen met lui zijn

Lui kan een zeer ongezonde manier om het leven te leven. Misschien wel het ergste van alles, het is heel makkelijk te vallen in een patroon van zijn consequent lui en ongemotiveerd. Hoe beheert u uw tijd en wat je ermee doet nu zal je later in het leven beïnvloeden, dus lees een aantal van de onderstaande tips over hoe om te stoppen met lui zijn en beginnen wordt productiever.

Stappen

Hoe om te stoppen met lui zijn. Reinig uw huis en kantoor omgeving.
Hoe om te stoppen met lui zijn. Reinig uw huis en kantoor omgeving.

Lichaam, geest en ziel

Als je lui voelt, kan het te maken hebben met hoe je het nemen bent (of niet nemen van) zorg voor jezelf. Kijk naar deze tips om op natuurlijke wijze geef jezelf meer energie.

 1. 1
  Slapen. Je moet idealiter krijgen acht uur slaap en proberen te krijgen op een regelmatige slaapcyclus. Onregelmatige slaappatronen of slapeloze nachten kunnen leiden tot een lage energie en lui neigingen.
 2. 2
  Was je gezicht. Zodra je wakker wordt in de ochtend, gewoon je gezicht wassen en opfrissen. Het is een heel gemakkelijke manier om jezelf een beetje meer wakker en beginnen de dag goed.
 3. 3
  Oefening regelmatig. Zelfs iets eenvoudigs als een stevige wandeling geeft je natuurlijke energie en ook releases endorfines die uw algehele stemming te verbeteren, waardoor je het gevoel meer geneigd om uit te gaan en iets te bereiken die dag.
 4. 4
  Let op je voeding. Als je niet genoeg groenten of gezonde voeding in je lichaam, het kan ook invloed hebben op uw algehele energie. Probeer uit te snijden overtollige junk food en eet regelmatige maaltijden per dag.
 5. 5
  Hulp krijgen. Als geen van de bovenstaande methoden helpen, kan uw gevoelens van luiheid eventueel worden gekoppeld aan een depressie. Het kan de moeite waard op zoek naar professionele hulp.

Stap in de juiste gemoedstoestand

Gevoelens van luiheid of lethargie zijn vaak direct gerelateerd aan hoe we voelen over onszelf of het leven. Hier zijn een paar manieren om uw stemming te verbeteren.

 1. 1
  Reinig uw huis en kantoor omgeving. Het hebben van een omgeving vrij van rommel kan vaak verwijderen van een deel van de rommel uit je geest, en voelt u zich meer gemotiveerd en productiever.
 2. 2
  Begin uw dag met een positief zelfbeeld praten. Bijvoorbeeld: "Vandaag zal ik ga voor een run."
 3. 3
  Luister naar energieke muziek. Workout liedjes of oefening jams die krijg je "opgepompt" gevoel en actief zal helpen opzetten van een positieve toon aan uw dag.
 4. 4
  Verander je omgeving. Verschillende omgevingen hebben verschillende effecten op onze productiviteit. Bijvoorbeeld, als je probeert te werken aan iets in je slaapkamer, maakt het je wilt werken of gewoon lekker liggen en slapen? Misschien wilt u een andere ruimte te overwegen als je probeert om een ​​bepaalde taak te verrichten.
 5. 5
  Omring jezelf met productieve mensen. Wie je jezelf omringen met inspireert je gedrag. Hangen met mensen die succesvol en gemotiveerd zijn, en hun energie zullen waarschijnlijk af op je wrijft.
 6. 6
  Vertel anderen over je doelen. Heeft u altijd al een nieuwe baan of een marathon te lopen? Vertel mensen over het! Wanneer mensen je zien, zullen ze nu iets vragen over hoe het gaat met die doelen. Het is een geweldige manier om jezelf verantwoordelijk voor je acties te houden.
 7. 7
  Stop over-complicerende dingen. Wacht u op een perfecte tijd om iets te bereiken? Er is meestal geen. Helaas, kan perfectionisme een van de grootste redenen voor het uitstel.

Prioriteiten stellen uw tijd

Als je een hoop te doen, kan het zijn zo overweldigend dat je uiteindelijk niets doen. Hier zijn een aantal manieren om de tijd die je hebt te maximaliseren.

 1. 1
  Maak een lijst. Als je meerdere dingen te doen in een bepaalde dag, prioriteren ze in "have-to's," "need-to's" en "get-to's". Doe de have-to's eerste. Hebben dingen geschreven op papier maakt het vaak makkelijker om te zien wat het belangrijkste is.
 2. 2
  Niet eerst doen het ergste items. Terwijl je geen energie hebben uitgebreid nog, later doen de meest onaangename taken van de dag. Als u zich richten op het eenvoudiger taken eerste, zult u meer tijd om later te werken aan de ergste dingen hebben. Dingen die je niet graag doet zal uiteraard meer tijd dan de gebruikelijke. Dit creëert een extra barrière in je geest als je andere werken die je graag doet of kan gemakkelijk gedaan met en toch, ze niet te doen, als je vast zit met iets dat je niet bevalt.
 3. 3
  Kies uw projecten zorgvuldig. Nogmaals, wil je niet om jezelf te overweldigen in lethargie. Kies een of twee dingen te concentreren op en jezelf volledig te wijden aan die taken. Je wilt niet om jezelf te dun verspreid.
 4. 4
  Breek je werk in kleine stappen. Een andere manier om te voorkomen dat het werk lijken te overweldigend is om een ​​taak af te breken in afzonderlijke delen, dan richten op elk onderdeel.
 5. 5
  Maak een gedetailleerde tijdlijn. Als u een project en alles wat je hebt gegeven jezelf is de vervaldatum, het is heel gemakkelijk om dingen af ​​tot de laatste seconde. Maak een tijdbalk die alle stappen die u moet nemen in de aanloop naar die vervaldatum en geef jezelf een redelijke termijn om ze te bereiken lijsten.

Waarderen uw tijd

Uw tijd is kostbaar. Hier zijn enkele manieren om luiheid te vermijden en maken het meeste uit uw dag.

 1. 1
  Leren om iets te doen met je vrije tijd. Neem een ​​nieuwe interesse of hobby. Het leven is meer voldoening als je productief bent.
 2. 2
  Doe al uw projecten meteen. Als je een huiswerkopdracht, zet het niet af tot het weekend. Begin er nu mee bezig, terwijl alles vers in je geest.
 3. 3
  Elimineer je uitstelgedrag stopt. Weet wat je tijd doorbrengen met uitstellen en actie te ondernemen om het te verwijderen. Als je tijd verspillen surfen op het web, werken op een plaats die geen toegang tot internet hebben. Als sms'en vrienden is uw ondeugd, beweeg je telefoon in een andere kamer of hebben een vriend vast te houden voor de middag.
 4. 4
  Dwingen punctualiteit. Als je zegt dat je gaat om te gaan werken aan iets op de middag, beginnen 's middags. Maak het niet aanvaardbaar om 30 of 40 minuten later beginnen dan wat je inzetten om te maken.
 5. 5
  Stel een schema van werken en pauzes. Het is logisch dat je nodig hebt om een ​​pauze te nemen van het werken, maar zorg ervoor dat de tijd is beperkt. Bijvoorbeeld, kon u zich verbinden tot het werken voor de eerste 50 minuten van elk uur en neem dan een pauze van 10 minuten.
 6. 6
  Gewoon doen! Er is geen remedie voor lui. De enige manier om dit te overwinnen is door het instellen van je geest aan de taak en het invullen ervan. Hebben zelfdiscipline.

Tips

 • Geef jezelf doelen.
 • Als je dingen te doen, niet zitten en wachten nog een uur. Get it done!
 • Vergeet niet je moet werken om je doel te bereiken, zijn niet van plan om meteen gebeuren.
 • Never give up.
 • Geloof in je eigen kunnen.
 • Als u zich verveelt, een boek lezen of naar buiten gaan. Niet alleen zitten en tv kijken.
 • Proberen om een ​​lange termijn doel te bereiken.
 • Denk positief altijd!
 • Doe mee met een sport of activiteit.
 • Ga niet terug op je woord. Ook om jezelf gemotiveerd te houden, na te denken over de grote uitkomst dat zal gebeuren als je blijft proberen.

Waarschuwingen

 • Na een tijdje, kan je het gevoel verleiding om terug te vallen in je oude gewoontes. Probeer dit te vermijden.
 • Lui zijn is een ding, en duwen jezelf over de rand is een andere. Niet duw jezelf te hard. Dit proces zal niet 's nachts gebeuren.