Wkenl

Hoe om te stoppen met oorsuizen

Dat oorsuizen (ook wel tinnitus) die je krijgt na het horen van luide muziek is vaak te wijten aan schade veroorzaakt aan de microscopische eindes van de zenuwen in je binnenoor. Tinnitus kan onderliggende zenuwbeschadiging of een probleem betekenen met uw bloedsomloop. Hoewel de meest nuttig routine om te stoppen met oorsuizen is preventie, zijn er stappen die u kunt nemen om de beltoon buzz, zelfs nadat de schade is gedaan behandelen. Lees verder voor nuttige tips en tips.

Stappen

Hoe om te stoppen met oorsuizen. Probeer de schedel-bonzen truc.
Hoe om te stoppen met oorsuizen. Probeer de schedel-bonzen truc.

Behandelen kortstondige oorsuizen

 1. 1
  Probeer de schedel-bonzen truc. Als je komt thuis van een concert of een club, en je oren zal niet stoppen met rinkelen, is het omdat je een deel van de kleine haartjes in je slakkenhuis, die ontsteking en stimulatie van de zenuwen veroorzaakt hebben beschadigd. Uw hersenen interpreteren deze ontsteking zo constant zoemend, en deze truc kan helpen om dat vervelende geluid weg te gaan.
  • Bedek je oren met je handpalmen. Je vingers moeten worden similisteen en rusten op de achterkant van je schedel. Richt je middelvingers naar elkaar aan de achterkant van je schedel.
  • Rust je wijsvingers bovenop uw middelvingers.
  • Met behulp van een snapping beweging, flip je wijsvingers naar beneden van je middelvingers en op de achterkant van de schedel. Deze motie zal klinken als de afstraffing van trommels. Omdat de vingers zal ook tegen je schedel, kan het geluid behoorlijk luid. Dit is normaal.
  • Blijven je vingers op de achterkant van je schedel 40 tot 50 keer. Na 40 of 50 keer, kijk of de beltoon is afgenomen.
 2. 2
  Probeer wachten het uit. Oorsuizen dat wordt veroorzaakt door blootstelling aan harde geluiden verdwijnt meestal na een paar uur. Neem je gedachten af ​​te door te rusten en weg te blijven van alles wat zou kunnen verergeren de symptomen. Als de beltoon gaat niet weg na 24 uur, bezoek aan de arts voor verdere behandeling.

Behandeling van chronische oorsuizen

 1. 1
  Raadpleeg uw arts over de behandeling van onderliggende aandoeningen. Veel van de tijd, tinnitus, of oorsuizen wordt veroorzaakt door een behandelbare aandoening. Behandeling van deze onderliggende aandoening kan het verdwijnen van sommige of alle van de beltoon.
  • Hebben uw arts verwijdert oorsmeer uit je oor. Anders, doe het veilig jezelf. Het verwijderen van een overmaat ophoping van oorsmeer kan helpen verlichten van de symptomen van tinnitus.
  • Hebben uw arts een kijkje nemen op de bloedvaten. Bloedvat omstandigheden, zoals een verminderde bloedcirculatie kan tinnitus erger.
  • Laat uw arts opnieuw te onderzoeken de interacties van uw medicijnen. Als u meerdere medicijnen te nemen, praten met uw arts over mogelijke bijwerkingen die zouden kunnen worden waardoor de piep in je oren.
 2. 2
  Behandel tinnitus met lawaai-onderdrukking tactiek. Verschillende noise-onderdrukking tactiek worden gebruikt door artsen om het geluid van oorsuizingen maskeren. Deze tactiek op de volgende toestellen en technieken.
  • Maak gebruik van witte ruis machines. Witte ruis machines die "achtergrond" geluiden, zoals regen of wind suizend produceren, kan helpen overstemmen het geluid in uw oren.
   • Ventilators, luchtbevochtigers, luchtontvochtigers en airconditioners dienen ook als effectieve witte ruis machines.
  • Maak gebruik van masking apparaten. Maskeren apparaten worden aangebracht over de oren en produceren een continue golf van witte ruis om de chronische beltoon maskeren.
  • Dragen gehoorapparaten. Dit is vooral effectief als u gehoorproblemen naast tinnitus.
 3. 3
  Neem je medicijnen om een aantal van de tinnitus symptomen te verlichten. Hoewel medicijnen waarschijnlijk niet helemaal je ontdoen van de beltoon, het nemen van medicatie kan de beltoon geluid minder opvallend maken als effectief.
  • Praat met uw arts over tricyclische antidepressiva. Tricyclische antidepressiva effectief zijn voor ernstige tinnitus kan zijn, maar hebben een aantal ongewenste neveneffecten, zoals een droge mond, wazig zien, obstipatie en hartproblemen.
  • Praat met uw arts over Alprazolam. Beter bekend als Xanax is Alprazolam effectief gebleken bij het verminderen tinnitus zoemen zijn, maar is verslavend en ook ongewenste bijwerkingen.
 4. 4
  Probeer Ginko extract. Het nemen van Ginko extract drie keer per dag (bij de maaltijd) kan helpen verhogen de bloedtoevoer naar het hoofd en de nek, het verminderen van de beltoon veroorzaakt door bloeddruk. Probeer het nemen van ginko gedurende twee maanden vóór de evaluatie van de effectiviteit van de behandeling.

Het voorkomen van tinnitus

 1. 1
  Vermijd situaties waarin schade aan het scala vestibuli tinnitus kan veroorzaken. Omdat tinnitus is zo moeilijk te behandelen, de meest effectieve optie is om te voorkomen dat het in de eerste plaats, en voorkomen dat de symptomen worse.The na de symptomen van tinnitus verergeren:
  • Harde geluiden. Concerten zijn de belangrijkste boosdoener, maar de bouwwerkzaamheden, verkeer, vliegtuigen, geweerschoten, vuurwerk, en andere harde geluiden kunnen ook schadelijk zijn.
  • Zwemmen. Water en chloor kunnen vast komen te zitten in je binnenoor tijdens het zwemmen, waardoor of intensivering van uw tinnitus. Houden dat dit gebeurt door het dragen van oordoppen tijdens het zwemmen.
 2. 2
  Vinden een uitlaatklep voor uw stress. Als je een constante piep in je oren, zou alle stress de aandoening verergeren. Vind manieren zoals lichaamsbeweging, meditatie en massage therapie om uw stress te verlichten.
 3. 3
  Verbruiken minder alcohol, cafeïne en nicotine. Deze stoffen verhogen de nadruk te leggen op de bloedvaten door het verwijden van hen. Dit gebeurt vooral in het binnenoor. Beperk uw inname van alcoholische dranken, koffie en cafeïnehoudende thee en tabaksproducten om de symptomen te verminderen.
 4. 4
  Blijf van het zout. Zout verzwakt de bloedcirculatie van uw lichaam, waardoor een hoge bloeddruk en het maken van tinnitus mogelijk nog erger.

Tips

 • Het maken van inspanningen om uw immuunsysteem te stimuleren is ook nodig over hoe om te stoppen met oorsuizen. Dit zal u helpen weg te blijven van infecties en ziekten die het niveau van het ongewenste geluid kan toenemen. Ook kan een verbetering van uw gezondheid een verbetering van uw tinnitus betekenen. Heb een gezonde levensstijl, die vooral bestaat uit een gezonde voeding, een goede en regelmatige en lichaamsbeweging, en genoeg slapen 's nachts.