Wkenl

Hoe om te stoppen nerveus voelen over het eten rond andere mensen

Nerveus gevoel over het eten rond mensen komt vaak voor bij mannen, vrouwen en kinderen. Sociale noties vertellen ons dat het niet leuk om te zien eten in het openbaar, vooral uit angst dat mensen zullen denken dat we te veel eten, en zal kijken vet " "of" ongewenst ". Met al de gemengde berichten die we krijgen over schoonheid, fatsoen en gezondheid, kan dit leiden veel zorgen te maken over het laten van een mondvol passeren de lippen in het openbaar. Als het zo slecht dat je nooit buiten uw eigen huis of kantoor kast kan eten, hier is hoe te beginnen grijpen die angst en leren om comfortabel eten weer te voelen onder de mensen.

Stappen

Hoe om te stoppen nerveus voelen over het eten rond andere mensen. mannen, vrouwen en kinderen.
Hoe om te stoppen nerveus voelen over het eten rond andere mensen. mannen, vrouwen en kinderen.
 1. 1
  Denk na over waarom je deze angst te hebben. Is er iets dat je kunt herinneren van opgroeien, dat maakte je zorgen om gezien te worden met voedsel in het openbaar? Sommige dingen die mensen invloed uit hun jeugd zijn:
  • Ouderlijke vermaningen niet te eten of een snack buiten de maaltijden, die vaak samenviel met genomen ergens zoals school, het park of huis van een vriend.
  • Het lezen van tijdschriften, tv-kijken en andere media beelden kunnen zwaar beïnvloed hebben op je - foto's van vrouwen die waren meestal beschamend degenen die werden begeleid door instructies die je nog nooit gezien moet worden als dat. Hoeveel supermodellen heb je nog gefotografeerd met voedsel in hun mond?
  • Kieskeurige eetgewoonten in de woning. Moeder zou hebben opgehaald bij haar eten en niet gediend zichzelf heel erg thuis en vader zou haar kleine gestalte hebben geprezen. Als u uitging als een gezin, zou dit dezelfde moeder nog hebben opgehaald bij haar eten ondanks hoe mooi het eruit zag maar het ergste nog, liet het meeste zitten op de plaat te worden teruggegeven aan de arme chef.
  • Je was net als de meeste jonge kinderen verteld om kauwgom te stoppen, stoppen met dribbelen, stoppen vallen kruimels, etc., maar dit ging door in je tienerjaren ook.
 2. 2
  Verplaatsen van het verleden tot nu. Wat zijn uw gevoelens over eten nu? Heeft u voedsel vrees, liefde of gevoel onverschillig naar toe? Meestal degenen die vrezen het of hou ervan zijn op de meeste risico op het lijden angst op uit eten. Dit is echt om dezelfde reden - de angst voor het krijgen of dat zij gezien wordt als overgewicht. Er is veel angst door deze zorg en de overtuiging dat mensen denken dat je wordt beoordeeld op wat gaat je lippen bracht. Als je het gevoel onverschillig, maar nog steeds niet genieten van uit eten gaan, kunnen er andere redenen last van hebt, zoals een onvermogen om te gaan met drukte, fel licht of hard geluid (sommige restaurants kan veel te luidruchtig!). Probeer te achterhalen wat het probleem is als het niet eten en kijk of je kunt veranderen dingen, bijvoorbeeld, kiezen voor een slecht verlichte, stille, rustige cafe aan de andere kant van de stad.
 3. 3
  Erkennen dat dit een fobie en niet over de manier waarop je kijkt. Als u verplicht bent buiten uw veiligheid zone (s) (dat wil zeggen, thuis, kantoor kast, auto, etc.) te eten en deze stuurt u naar zweten of geheel verlamt je op het punt van het draaien van uitnodigingen om te eten, dan bent u waarschijnlijk lijdt aan een sociale fobie. Wanneer u obsederen over hoe u lijkt op andere mensen en alleen richten op verschijnen perfect, bent u instellen jezelf voor een grote teleurstelling, maar ook missen op het hebben van een goede tijd in het openbaar. Niet alleen is niemand perfect - de realiteit is dat heel weinig mensen zijn geïnteresseerd in het kijken naar voedsel passeren lippen van een andere persoon en vervolgens associëren deze daad met onvolmaaktheid. De oneven persoon die dit zou doen zou inderdaad zeldzaam zijn en waarschijnlijk is niet iemand die je ooit zou willen vrienden met zijn toch!
 4. 4
  Focus op wat goed is over jou. Je bent een uniek en belangrijk persoon. Denk aan uw goede eigenschappen, de dingen die je het meest over je en projecteert deze meer voor anderen te zien. Accentueer je glimlach, markeer je ogen, verblind mensen met uw gevoel voor humor of hen te betrekken bij uw verbazingwekkende verhalen van werkplek capriolen - vind de sterke punten in je dat je comfortabel voelt. Op zijn minst, proberen om gelukkig te zijn met de mensen die je met en laat dit gemak een deel van uw spanning.
 5. 5
  Kijk om je heen. Besef dat iedereen voelt zich ongemakkelijk een deel van de tijd. Er kunnen ook worden andere eters slecht voelen om een ​​of andere reden, maar ze doen hun best om het te bedekken. Je focus kan zo intens worden geplaatst op uw eigen gevoelens die je overschatten de mogelijkheden van andere mensen zitten om je heen. Ze hebben alle onvolmaaktheden (ze zijn menselijk) en uw zorgen over hen beter te zijn dan je gemakkelijk kan worden weggenomen met een blik om te zien dat mensen vallen stukjes van hun vorken, gieten vervelende staart naar elkaar over een onvergetelijke argument, kantelt de saus, laten vallen van een servet, hoesten gek toen de peterselie komt te zitten... Probeer naar een verre en humoristische kijk op wat je ziet om je te helpen zet het in perspectief te plaatsen. Het is belangrijk voor u om dit te realiseren, anders kan je zelf instellen te worstelen en falen aan de eettafel juist omdat je minder aan jezelf denken.
 6. 6
  Buff-up van uw sociale en tafelmanieren. Als je bang bent van uit eten omdat je niet vertrouwen op je tafelmanieren zijn, proberen iets positiefs te helpen overwinnen van deze problemen te doen. Neem een ​​kleine cursus hoe je tabel gebruiksvoorwerpen te gebruiken of lezen over tafelmanieren. Dit zal de focus verschuiven van het voedsel en op het ontdekken hoe tafelmanieren daadwerkelijk kan zorgen voor een buffer tussen u en de wereld om je heen. Mensen doen zien hoe een vork wordt gehouden of als ellebogen op tafel, deze lijken veel meer belangstelling verbruiken dan het eten van een persoon is consumeren!
 7. 7
  Vermijd het hard voedsel. Als je bang bent dat je iets morst of schudden en vallen iets, vermijden het voedsel dat dit zou kunnen bewerkstelligen. Sturen duidelijk van spaghetti, Laksa, kreeft, hamburgers, gelei of andere slordige, squishy, ​​squirmy voedingsmiddelen. Liever kleine pasta maten, dunne plakjes vleeswaren of kaas, brood, salades, fruit en andere levensmiddelen meer eenvoudig te beheren. Maak een lijst van het voedsel dat je denkt dat je kunt eten zonder gêne of zorgen. Lees deze lijst off-by-hart, zodat als je naar buiten, kunt u zoeken naar uw makkelijker voedsel alsof het een tweede natuur.
 8. 8
  Kies een vertrouwde vriend en klein beginnen. Als je veilig vertellen van een vertrouwde vriend of een lid van uw familie over je fobie voelt, kunt u hen vragen om u te helpen. Vertel hen dat je zou willen om kleine stappen te nemen om terug te keren naar uit eten. Probeer koffie en een koekje (koekje) eerst. Bij een andere gelegenheid, probeer dan een fluitje van een cent. Overstappen naar een restaurant en een salade met je vriend. Vraag hem of haar om je zelfvertrouwen te vergroten tijdens deze maaltijden door u eraan te herinneren dat niemand zich te concentreren op uw eten. Blijf doorgaan tot je klaar om een ​​duik in het 3-gangen maaltijd met deze vriend zijn. Neem het van daar en probeer meer vrienden of familieleden. Dit moet geleidelijk gebeuren en je moet jezelf toestaan ​​retraites indien nodig, het gaat om geleidelijk aan reïntegratie jezelf terug in het, zelf niet gooien in.
 9. 9
  Zie een zorgverlener. Als je echt vast in het patroon van het vermijden van uit eten gaan en daardoor je sociale leven te beperken tot diners thuis met de kat en je echt niet het gevoel dat het maken van een van deze voorgestelde wijzigingen op uw eigen zal werken (of die je kunt zelfs proberen hen), dan moet u een zorgverlener te raadplegen. Psychologen, psychiaters en zelfs uw algemene arts kan de soort van professionals om te overwegen zijn. Het belangrijkste is, moet je door de onderliggende gevoelens die voeden deze angst te praten. Wees lief voor jezelf - uitladen van de bagage met een neutrale partij die is opgeleid om sociale fobieën te behandelen en je zult een grotere kans van slagen van het overwinnen van het hebben.

Tips

 • Als je een kloppend hart, zweten, angst (paniek) aanvallen, vlinders, zieke maag, opvliegers, etc. of zich zwak voelt bij de gedachte van uit eten of wanneer eigenlijk uit eten, heb je een erkende angst conditie en moet een gezondheidsclaim te zien professioneel voor behandeling.
 • Je moet leren hoe je je lichaam te ontspannen. Dit is fundamenteel voor afstand houden van angst. Waar zijn je schouders? Up in de buurt van je oren? Je bent waarschijnlijk niet versoepeld. Zet ze terug op hun plaats, corrigeren je houding, ontspannen de spieren in je gezicht en herinner jezelf eraan dat je bent een mooie, waardige persoon. Diep te ademen, lachen en graven inch
 • Wanneer je je sterker voelen over het eten, kunt u een beetje spel start in je geest te helpen houden u kalm. Wanneer u begint met een van de paniek voelen terug, gebruik de "rond te kijken" stap hierboven geschetste en zet hem in een spel - vraag jezelf af wie is het hebben van een slechte dag, die problemen heeft met hun eten, die heeft een vlek op hun tie, die paar wordt benadrukt over kwesties etc. Dan zien hoe deze mensen te maken hebben met de ingebeelde probleem en ontspannen in de wetenschap dat je niet alleen bent in het gevoel een beetje angst bij het zijn in het openbaar.
 • Zie een voedingsdeskundige of diëtist voor dieet verbeteringen. Zie een psycholoog, psychiater of uw arts om te praten door middel van emotionele problemen verbonden aan een eet probleem.
 • Breng kinderen van jongs af aan zichzelf te respecteren en om gezonde voedingskeuzes te maken. Laat hen weten dat ze belangrijk zijn voor u, dat u ze te respecteren om wie ze zijn en je hun talenten waarderen. Leg hen het belang van het eten zowel in het belang van hun gezondheid, niet hun uiterlijk. Stel zelf het goede voorbeeld door gezond te eten, genieten van maaltijden samen als een familie ten minste eenmaal per dag. Wees pro-actief in het helpen van hen om de vreugde van het samen eten als een vorm van het delen te leren, te communiceren en te genieten van de beste dingen in het leven. Leer hen over het respecteren van de vormen en maten die mensen komen en nooit negatieve opmerkingen over gewicht in de voorkant van uw kinderen.

Waarschuwingen

 • Laat dit niet eeuwig doorgaan, maar het kan je genieten van het leven verpesten door het inperken van uw uitstapjes. Mensen zal uiteindelijk merken dat je zet altijd uitnodigingen en daarna, de oproepen te stoppen komen. Zo eerlijk als je kunt met uw meest vertrouwde vrienden en krijgen ze te helpen "wacht" totdat je sterker voelt. En zie een zorgverlener als u kunt dit niet alleen doen. Hoe langer dat u het probleem te verlaten, de meer verschanste het zal worden en hoe moeilijker het zal zijn om te breken. Het is altijd mogelijk om te veranderen met een wil, maar het is gemakkelijker de eerder u hulp zoekt gedaan.