Wkenl

Hoe om te vechten tegen eetstoornissen

Veel mensen hebben moeite met een eetstoornis. Je hoeft niet naar een van hen te zijn. Leren om beter te voelen over jezelf. Het lezen van dit artikel echt kan helpen.

Stappen

Hoe om te vechten tegen eetstoornissen. Vertrouwd te raken met de verschillende soorten eetstoornissen.
Hoe om te vechten tegen eetstoornissen. Vertrouwd te raken met de verschillende soorten eetstoornissen.

Voor iedereen

 1. 1
  Vertrouwd te raken met de verschillende soorten eetstoornissen. De drie belangrijkste eetstoornissen anorexia nervosa, boulimia nervosa en Binge Eating Disorder zijn beschreven in dit artikel. Eetstoornissen vallen in twee DSM-IV categorieën (psychiatrische categorisatie), met Anorexia Nervosa in een en boulimia nervosa in de andere categorie, hoewel overlap tussen beide vaak voorkomt. Het is belangrijk om te beseffen dat er andere vormen van eetstoornissen ook en als u moeilijk of ongelukkige relatie met voedsel, spreken met iemand in de medische professie of therapie die kan helpen om uw specifieke probleem te identificeren.
  • Anorexia Nervosa is een eetstoornis wordt gekenmerkt door niet te eten en overmatig gewichtsverlies. Voor mensen met anorexia, de wens om gewicht te verliezen wordt het een alles verterende obsessie. Het heeft drie belangrijke kenmerken: Het onvermogen of de weigering om een ​​gezond lichaamsgewicht, de angst in gewicht, en een vertekend lichaamsbeeld hebben.
  • Mensen met boulimia nervosa hebben terugkerende eetbuien obsessies en gebruik vervolgens de verschillende zuiveren methoden, zoals braken of misbruik van laxeermiddelen om zich in te houden van het gewicht toeneemt als gevolg van eetbuien.
  • Binge eating disorder is wanneer een persoon impulsief eet oncontroleerbaar. In tegenstelling tot boulimie, doen mensen met een binge eating disorder niet achteraf zuiveren, hoewel ze kunnen voeding sporadisch wegens schuld of zelfhaat of schaamte.
 2. 2
  Meer informatie over de factoren die leiden tot of bijdragen aan eetstoornissen. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken van eetstoornissen en de oorzaken kunnen zijn neurobiologische en erfelijke factoren, een laag zelfbeeld, hoge angst, het verlangen om perfect te zijn, de constante behoefte om mensen te behagen rond de lijder, onrustige relaties, seksueel of fysiek misbruik, familie conflict of het onvermogen om emoties te uiten.
 3. 3
  Overwegen doneren aan organisaties die werken aan het helpen van mensen met eetstoornissen. Er zijn veel organisaties bezig om de kennis van eetstoornissen te verbeteren en aan mensen die lijden hulp van dergelijke aandoeningen. Als je iemand kent of de zorg voor iemand die lijdt aan een eetstoornis, het maken van een donatie kan helpen om te vechten tegen eetstoornissen door verbetering van de aangeboden diensten en de verspreiding van kennis.

Voor degenen die lijden aan een eetstoornis

 1. 1
  Let op de waarschuwingsborden. Je moet eerlijk met jezelf zijn als je de waarschuwingssignalen herkennen; uw toestand is gevaarlijk en toch je geest houdt je in gevaar door zelfbedrog, verbergen en bedriegen. Na een tijdje, deze manieren van zelf-en andere-bedriegen uitgegroeid tot een slechte gewoonte die je niet eens merken. Sommige van de waarschuwingssignalen te luisteren zijn:
  • U bent ondergewicht (minder dan 85 procent van de geaccepteerde norm voor uw leeftijd en lengte)
  • Je bent geobsedeerd door diëten, praten over diëten en met het vinden van manieren om minder te eten
  • Je bent doodsbang dat of het krijgen van "vet", je hard voor jezelf over je vorm en gewicht bent
  • Je bent gevoelig voor het dragen van wijde of losse kleding om te proberen en verberg de plotselinge of dramatische gewichtsverlies
  • Je maakt excuses om niet aanwezig te zijn bij de maaltijden of u manieren om heel weinig te eten, verbergt het voedsel of gooi het op daarna heb gevonden
  • Uw gezondheid is slecht - je hebt gemerkt dat je snel blauwe plekken, je hebt geen energie, je huid is bleek en vaal en je haar is dof en droog, je duizelig bent, voel je de kou veel meer dan anderen (slechte circulatie), je ogen worden droog, je tong is gezwollen, uw tandvlees bloeden, je bent veel behoud van water, en als je een vrouw bent, heb je drie of meer menstruele cycli gemist, want boulimia sommige Naast tekenen kan zijn dat u hebben tandafdrukken op de achterkant van je vingers, misselijkheid, diarree, verstopping, gezwollen gewrichten, etc.
  • Als iemand je verteld dat je ondergewicht hebt, zou je ze niet geloven en je zou zelfs het tegenovergestelde beweren, en je mag niet in staat zijn om alle suggesties over je ondergewicht serieus te nemen.
  • Je bent het vermijden van relaties of uit te gaan met mensen.
  • Je bent na een slopende en bestraffen oefening regime dat kan worden gezien als veel trainen.
 2. 2
  Praten met een therapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van eetstoornissen. Een getrainde professional kan helpen het werk door de gedachten en gevoelens die u verplicht op dieet overmatig of binge eten. Als je het gevoel te schamen met niemand praten, worden gerustgesteld dat een therapeut opgeleid in eetstoornissen niet zal je schamen voor jezelf. Van alle mensen, hebben deze therapeuten hun professionele leven gewijd aan het helpen van anderen te overwinnen eetstoornissen en ze weten wat je doormaakt en ze begrijpen de onderliggende oorzaken en kan helpen bij het werken via hen. Verwachten:
  • Te worden beluisterd respectvol
  • Om een ​​kans om je hele verhaal te vertellen en te vragen om gerichte hulp
  • Om van de druk familie en vrienden worden vrijgegeven op je zou kunnen plaatsen, een therapeut kan fungeren als een buffer en een vertrouwenspersoon voor hen ook of, op zijn minst, leren je coping-strategieën tijdens het genezingsproces en hoe conflicten binnen het overwinnen gezinsvriendelijke omgeving
  • Te worden behandeld als iemand die waardevol en worden gerustgesteld dat je weer goed zal komen.
 3. 3
  Bepaal waarom je zou kunnen worden verleid om niet goed te eten. U kan de therapie helpen door te doen wat zelf-exploratie in waarom u zich gedwongen voelen om te blijven afvallen en uw lichaam verachten. Er kunnen een aantal zelf openbaringen die je helpen om persoonlijk beter te begrijpen hoe je eetstoornis is veranderd in een ongezonde manier van omgaan met iets anders dat je schade toebrengt, zoals familie conflicten, gebrek aan liefde of nooit goed genoeg voelt.
  • Ben je blij met de manier waarop je kijkt? Zo niet, waarom denk je dat je niet je best op zoek?
  • Bent u het vergelijken van jezelf aan anderen? Mediabeelden zijn de ergste boosdoeners in dit geval, maar ook vrienden, populair en mensen kijk je naar kan een bron van vergelijking zijn.
  • Eet je junk food of eten meer wanneer je emotioneel bent? Als dat zo is, kan dit zijn uitgegroeid tot een gewoonte die kicks in onbewust en heeft de plaats van de meer geschikte zelf-kalmerende activiteiten zoals het negeren van negatieve self-talk of het leren om jezelf te loven voor al het goede dat je doet genomen.
 4. 4
  Houd een dagboek voedsel. Een voedingsmiddel dagboek heeft twee doelen. De eerste meer praktische en wetenschappelijke doel is om je eetpatroon te stellen en om u (en uw therapeut als je hen in staat stellen om het te zien) om te werken wat soorten voedsel je eet, wanneer en hoe. De tweede, meer subjectieve deel van een dagboek voedsel is noteer je gedachten, gevoelens en emoties in verband met de voedingsgewoonten die je hebt gecultiveerd. En uiteindelijk, het is een plek je angsten (zodat u ze kan zien) en je dromen (zodat u de planning doelen kunt starten en te werken in de richting van hen) op te schrijven. Sommige dingen te ontdekken in uw voedsel dagboek omvatten:
  • Vraag jezelf af wat je zou kunnen gaan door. Ben je jezelf te vergelijken met modellen in tijdschriften? Bent u onder tonnen stress (school / college / werk, familie kwesties, groepsdruk)?
  • Noteer de rituelen rond voedsel dat je hebt ontwikkeld en hoe je je voelt over deze.
  • Noteer uw gevoelens over uw strijd om uw eetpatroon te controleren.
  • Als je mensen te manipuleren om ze te misleiden en te verbergen uw gedrag, hoe voel je je? Ontdek deze kwestie in uw voedsel dagboek.
  • Schrijf dingen die je hebt bereikt in je leven. Het zal u helpen om beter te beseffen wat je hebt gedaan. Een dergelijke lijst zal u zich beter voelt over jezelf als je de goede dingen toe te voegen.
 5. 5
  Zoek steun van een vertrouwde vriend, ouder, familielid of iemand anders die belangrijk voor u. Praat met hen over wat je doormaakt. Het zal vaak het geval zijn dat ze zullen worden bezorgd om je en zal zeer bereid om te proberen en helpen het werk door de eetstoornis, zelfs als het alleen over het feit dat er voor u.
  • Leer om je gevoelens te uiten hardop, en in orde zijn met de gevoelens die je hebt. Een van de belangrijkste factoren die ten grondslag liggen veel aandoeningen is een onwil of het onvermogen om op te komen voor zichzelf en om de eigen gevoelens en voorkeuren volledig te uiten. Zodra dit wordt een gewoonte, het verlies van de bewering voel je je minder waard en minder in staat om door conflicten en ongeluk en de aandoening wordt een kruk van soorten die "bestellingen" dingen (zij het ​​in een zeer scheve en ongezonde manier). Assertief zijn is niet over het zijn arrogant of in zichzelf gekeerd - het gaat over anderen te laten weten dat je waardevol bent te hebben en verdienen te worden gewaardeerd op hun beurt.
 6. 6
  Andere manieren vinden om om te gaan met je emoties. Zoek positieve verkooppunten in te ontspannen of tot rust komen na een stressvolle dag. Gun uzelf deze persoonlijke momenten van down time, gericht alleen op jou. Bijvoorbeeld, naar muziek luisteren, een wandeling, kijken naar de zonsondergang, of schrijven in een dagboek. De mogelijkheden zijn eindeloos - iets wat je graag doet, dat ontspant u te helpen omgaan met schadelijke en stressvolle emoties.
  • Doe iets wat je al lang wilde doen, maar hebben nog niet de tijd of regelingen te doen gemaakt. Volg een cursus om iets nieuws dat je altijd al wilde proberen, start een blog of website, pick-up een muziekinstrument, gaan op vakantie, of een boek of reeks van boeken te lezen te leren.
 7. 7
  Aard uzelf wanneer u het gevoel van controle. Bel iemand aan de telefoon, aanraking dingen dicht bij je, zoals een bureau, balie, pluizige speelgoed of aan de muur, of knuffel iemand die je veilig bij voelt.
  • Leer technieken om stress te verwijderen uit je huidige zelf. Meditatie is een uitstekende optie, en zo zijn activiteiten zoals het nemen van een warm bad, het geven van jezelf een massage (of het krijgen van iemand anders om je er een te geven), en het beoefenen van ontspanningstechnieken.
  • Krijg slaapkwaliteit en instellen van een gezonde slaap routine. Slaap kan zowel uw perspectief en uw energie te herstellen. Als je niet krijgt al genoeg door stress en zorgen, zoeken naar manieren om uw slaap routine te verbeteren.
 8. 8
  Wees zo vriendelijk voor jezelf zoals je bent om andere mensen. Kijk naar mensen om je heen die je kunt vinden mooie met al hun eigenaardigheden en ongewoonheid, en waardeer jezelf op dezelfde manier. Kijk naar de schoonheid in je plaats van zich te concentreren op de gebreken. Wees niet zo hard op je looks - elke configuratie van het menselijk lichaam is een wonder, een moment van leven ingeblazen het continuüm van tijd en je verdient gelukkig en hier te zijn nu.
 9. 9
  Zet de schaal weg. Niemand mag zich dagelijks niet meer wegen, eetstoornis of. Om dit te doen is om een ​​onrealistisch fluctuatie van persoonlijk gewicht kaart te brengen en om jezelf opzetten voor een obsessie met getallen in plaats van zich te concentreren op het grotere geheel. Geleidelijk verminderen van de frequentie van zelf wegen totdat je alleen wegen zelf wekelijks.
  • Laat je kleren zijn uw indicator in plaats van je schaal. Kies uw meest favoriete outfits die in het gezond gewicht bereik en gebruik ze als de barometer van ziet er goed uit en het zijn op een gezond gewicht.
 10. 10
  Neem kleine stapjes en zie elke kleine verandering naar een gezondere zelf als een grote stap in het genezingsproces. Verhoog uw voedsel porties geleidelijk, oefenen iets minder frequent, enz. Proberen om abrupt te stoppen zal niet alleen emotioneel moeilijker voor jezelf, maar kan je lichaam schokken en leiden tot andere gezondheidsproblemen. Nogmaals, is dit aspect best gedaan onder begeleiding van een professional, zoals uw eetstoornis specialist.

Voor degenen die een vriend met een eetstoornis

 1. 1
  Besteed aandacht aan de hierboven genoemde waarschuwingsborden. Als je de borden in je vriend, aarzel dan niet om in te stappen - zijn of haar toestand is zeer ernstig zodra deze borden zijn duidelijk en hoe eerder je kan helpen je vriend aan de eetstoornis, het beter te bestrijden.
  • Leer zelf over de eetstoornis door er over te lezen.
  • Wees bereid om alles wat je kunt doen om het slachtoffer zo snel mogelijk in de juiste professionele behandeling. Ook bereid zijn om de behandeling te ondersteunen en een helper of verdediger te zijn als dat nodig is.
 2. 2
  Praat met je vriend particulier over wat ze gaan door, en wat je hebt gemerkt. Wees voorzichtig en vooral niet veroordelend. Leg hen uit dat u zich zorgen over hen en wil graag helpen op welke manier je kunt. Vraag hen om manieren die u hen kan helpen suggereren.
  • Wees een bron van rust in hun leven. Vermijd overdrijven, het weergeven van schokken of tieren.
 3. 3
  Er zijn. Luister naar hun problemen zonder oordeel, en laat ze hun emoties te uiten zonder dat ze het gevoel alsof je niet de zorg over hun problemen. Dit vereist echte luistervaardigheid en herformulering of samenvatten van hun gevoelens, zodat ze zeker weten dat je hebt zowel gehoord en erkend hun pijn. Ondersteunend zijn, maar niet proberen te beheersen.
  • Zie voor meer tips over actief luisteren.
  • Wees aanhankelijk, zorgzaam en voor hen open. Houd van hen voor wie ze zijn.
 4. 4
  Praat niet over eten of gewicht in negatieve zin. Als je uit te gaan voor de lunch, vermijd dingen zeggen zoals "Ik wil een ijsje zo slecht, maar ik zou echt niet..." Ook moet je ze niet vragen over wat ze wel of niet hebben gegeten, hoeveel gewicht ze hebben verloren of gewonnen, enzovoort, en nooit teleurstelling in hun gewichtsverlies te uiten.
  • Vermijd eist dat zij gewichtstoename. Dat is als een rode lap op een stier!
  • Nooit vernederen of de schuld van de lijder voor hun eetstoornis. Dit is ver buiten wilskracht.
  • Vermijd het maken van grappen over lichaamsgewicht of andere dingen die je vriend de verkeerde kant op zou kunnen nemen.
 5. 5
  Blijf positief. Geef je vriend complimenten, en helpen om hun zelfvertrouwen in alles wat ze doen, niet alleen hun lichaamsbeeld. Heb een lof-fest wanneer ze om je heen!
 6. 6
  Krijg hulp voor je vriend. Praat met een counselor, therapeut, echtgenoot of ouder over de beste manieren om je vriend te helpen. Zoals eerder gezegd, dit is het belangrijkste deel van het vermogen van je vriend om te herstellen, dus doe wat je kunt om deze te versoepelen.

Voor ouders en andere verzorgers en leden van het huishouden

 1. 1
  Let op de aangegeven onder de rubriek voor vrienden suggesties. Veel van deze benaderingen zijn evenzeer van toepassing op degenen die in een positie van de zorg voor of leven met de lijder van een eetstoornis. Bovenal, zorg ervoor dat de lijder krijgt medische verzorging en behandeling, als u bent wettelijk verantwoordelijk voor de patiënt, dan moet u hen professionele hulp onmiddellijk.
  • De meeste van deze sectie veronderstelt dat de patiënt hetzij een kind of een adolescent maar volwassen kinderen of gezinsleden kan vervangen meeste van deze stappen ook.
 2. 2
  Wees kalm en ondersteunend. Als een familie-of gezinslid, zal je voortdurend in contact met het kind of adolescent lijder en ze moeten weten dat je niet boos op hen, of dat je buiten stormde eisen telkens ze verschijnen. Dit kan voelen erg beperkend voor u, maar dit is een tijd voor uw leren zo veel als voor de patiënt en u zult geduld, moed en een kalme houding naar een positieve en effectieve supporter zijn nodig.
  • Toon genegenheid en. De lijder moet weten dat ze geliefd.
  • Ondersteuning van de therapie proces, maar probeer niet om jezelf inveigle in het of de controle ervan. Heb opdringerige vragen niet vragen, niet de kwestie van gewicht direct het adres van de lijder en als u specifieke problemen, rechtstreeks verhogen ze met de therapeut of arts.
 3. 3
  Handhaaf een huishouden van liefde en zorg voor alle leden. Niet verwaarlozing andere mensen als gevolg van de ondersteuning van de lijder. Als zorg en aandacht is gericht op de patiënt alleen, zullen anderen voelen zich verwaarloosd en de patiënt voelt zich ten onrechte gericht op. Zo goed mogelijk (en verwacht iedereen om dat te doen), gericht op het creëren van een balans in het huishouden die voedt en ondersteunt iedereen.
 4. 4
  Emotioneel beschikbaar. Het kan verleidelijk zijn om te negeren, intrekken of afzien van de lijder als je hulpeloos of boos over de situatie voelt. Echter, zal intrekking van uw emotionele steun de lijder intens schaden. Het is mogelijk om de lijder houden en hun manipulatieve manieren effectief omgaan en als u deze moeilijke, spreken tot de therapeut voor suggesties.
 5. 5
  Behandel voedsel als een levensverlengend, gezond en vervullend een deel van het huishouden routine. Als iemand in het huishouden voedsel of gewicht praten obsessie heeft, zullen ze nodig hebben om toon te recht naar beneden. Vermijd praten over gewicht of diëten obsessief - hebben een gesprek aan een gezin of huishouden dat houdt dit klakkeloos. Bovendien, geen voedsel gebruiken als een straf of beloning bij het opvoeden van kinderen. Eten is iets te worden gewaardeerd, niet gerantsoeneerd worden of gebruikt worden als een beloning en als dit betekent dat het hele gezin nodig heeft om de manier waarop zij dit beschouwt voedsel te veranderen, dan is dit een goede weg vooruit voor iedereen.
  • Moedig de patiënt om te leren hoe u zichzelf te voeden in plaats van naar voren gebogen aan anderen te verzorgen. Hebben niet de lijder kok maaltijden voor het gezin of de winkel voor de boodschappen zelf. Dit zal alleen maar hen aanmoedigen om zichzelf te verloochenen door het geven van alles aan anderen, die de ongezonde denkpatronen blijft.
  • Probeer niet om de voedselinname van de lijder te beperken, tenzij u specifiek verteld om dit te doen door een medische professional.
 6. 6
  Wees kritisch op mediaberichten. Leer het kind of adolescent lijder aan mediaberichten ronduit niet te accepteren. Leer hen kritisch denken en hen aanmoedigen om de boodschappen die de media geeft, evenals het leren om de berichten van collega's en anderen die hen beïnvloeden ondervragen ondervragen.
  • Moedigen open communicatie vanaf jonge leeftijd. Leer het kind of adolescent om open en eerlijk te communiceren met u, en praat met hen op dezelfde manier. Als ze niet het gevoel dat ze niets te verbergen, is een belangrijk element van eetstoornissen al verwijderd.
 7. 7
  Bouwen van het kind of adolescent lijder gevoel van eigenwaarde. Tonen de lijder dat je van hen niet uit wat, en geef ze complimenten en lof voor de dingen goed veelvuldig gedaan. Als ze niet op iets, accepteren en hen helpen te leren om het te accepteren als goed. In feite, een van de beste lessen van een ouder of verzorger kunt geven is hoe om te leren van falen en hoe je weerbaarheid op te bouwen om opnieuw te proberen.
  • Help je kind te accepteren en waarderen hun lichaam. Stimuleer lichaamsbeweging en zelfvertrouwen in hun lichaam van een jonge leeftijd. Leggen op het belang van flexibiliteit en kracht gecreëerd door middel van oefening en hen te helpen om een ​​appreciatie van het buiten zijn te krijgen en in de natuur door het nemen van frequente wandelingen, fietstochten, wandelingen en loopt samen. Als je kunt, deelnemen aan familie lopen, fietsen, triathlon, enz. gebeurtenissen zodat de kinderen opgroeien zien van de activiteit zo gezond en binding.

Tips

 • Modellen en acteurs in het echte leven zien er niet zo perfect als ze op covers van tijdschriften. Zij hebben professionele make-up, kleding en lichaam kunstenaars die ze er perfecter dan ze in werkelijkheid zijn. Bovendien, elke dag steeds meer verhalen morsen onthullen hoeveel photoshoppen wordt gedaan op deze mensen om ze te laten kijken onwerkelijk - jezelf te vergelijken met beeld geschapen van een tijdschrift is oneerlijk tegenover jezelf.
 • Eet alleen als je honger hebt. Soms voelen we ons verleiden om iets zoets te eten als we verdrietig, verveeld of gefrustreerd, maar dit heeft negatieve effecten op onze gezondheid en uiterlijk. De reden waarom u de behoefte voelen om te snoepen, terwijl in een bepaalde stemming is dat suiker en suiker gebaseerde voedingsmiddelen bevatten endorfine (een stof die een staat van geluk en welzijn induceert) en wanneer de endorfine in je lichaam is laag, je vaak de behoefte voelen om iets zoets te eten. Proberen om de jouwe te krijgen van lichamelijke activiteit-beoefenen van een sport heeft hetzelfde effect op uw geluk niveau, zonder negatieve bijwerkingen op je gewicht. Als je merkt dat je carving snoep en snacks wanneer je je down voelt, kunt u last hebben van emotioneel eten (dat is ook een eetstoornis).
 • Vinden gezonder schoonheidsidealen dan de magere minnies in de mags. Hoeft niet de ambitie om te kijken als de extreem magere start-en landingsbaan modellen. Zich meer richten op wat u mooi over alledaagse mensen te vinden.

Waarschuwingen

 • Als je ooit het gevoel verleiding om te proberen en niet te eten voor meerdere dagen in een rij of overgeven nadat je net hebt gegeten, te stoppen. Dit is hoe een eetstoornis begint. Je kunt niet ontwikkelen van een eetstoornis als je niet begint te ongezonde eetgewoonten te ontwikkelen, toch?
 • Niet eten voor meerdere dagen of overgeven na het eten kan vertragen uw stofwisseling. Dit betekent dat als op een dag, je het gevoel dat het eten en niet overgeven, zal je lichaam niet in staat zijn om zo veel calorieën te verbranden. Het zal slaan wat je gegeten als vet.
 • Als dit wordt echt serieus, hulp te krijgen. Er zijn gezonde manieren om te komen en te blijven dun dat verre overtreffen hebben eetstoornissen.

Dingen die je nodig hebt

 • Dagboek voedsel
 • Informatie over de eetstoornis
 • Een therapeut getraind in eetstoornissen