Wkenl

Hoe om te weten als iemand een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis

Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis wordt gekenmerkt door een overmatige moeten worden gezorgd dat leidt tot onderworpen en vastklampen gedrag en angst van de scheiding. Het wordt gevonden bij mensen die nooit in staat om een ​​sterk gevoel van eigenwaarde te vormen zijn geweest en die doel (en veiligheid) leven te vinden in de schaduw van een ander. Vaak beginnend in de vroege volwassenheid (tegen die tijd de persoon een fatsoenlijke gevoel van eigenwaarde moeten hebben), kan deze aandoening leiden tot angstig, bang en onzeker gedrag dan kunnen voorkomen dat de lijder van het leiden van een vol en bevredigend leven, en bovendien, de resulterende tendens tot "vastklampen" kan iedereen gericht door de lijder te voelen verstikt veroorzaken of - als manipulatief - te trachten de lijder te controleren elke beweging en gedachte.

Als je bezorgd bent dat iemand die je kent afhankelijke persoonlijkheidsstoornis zou kunnen hebben, zal dit artikel u helpen om de tekenen herkennen en aan te moedigen het slachtoffer om hulp te zoeken.

Stappen

Hoe om te weten als iemand een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis. Denk aan de mogelijkheid dat de persoon kan hebben de basis gelegd voor het ontwikkelen van afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Hoe om te weten als iemand een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis. Denk aan de mogelijkheid dat de persoon kan hebben de basis gelegd voor het ontwikkelen van afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
 1. 1
  Denk aan de mogelijkheid dat de persoon kan hebben de basis gelegd voor het ontwikkelen van afhankelijke persoonlijkheidsstoornis. Overdreven angstig of onzeker ouders zijn vaak de oorzaak van het onvermogen van een kind te individualiseren van hen. Als een persoon voortdurend werd gestraft of het gevoel voor het zoeken naar hun onafhankelijkheid of om autonoom te handelen als een kind, kunnen zij het gevoel hebben dat onafhankelijk denken en handelen is een riskante pad te volgen. Terwijl ze nodig hebben om over te gaan van hun jeugdervaringen, herinnerend aspecten ervan die kunnen hebben geleid tot hun afhankelijke persoonlijkheid kan nuttig zijn in hen verhelderend vraag waarom ze proberen om zich te hechten aan andere mensen die al het harde werk van zal doen besluitvorming maken en denken voor hen. Als je de tijd kunt nemen om naar hen te luisteren en zachtjes vragen stellen over hun kindertijd, misschien een patroon van ongelukkige beslag worden onthuld.
  • Merk op dat er een combinatie van genetische, biologische en omgevingsfactoren die leiden tot deze aandoening kan zijn.
 2. 2
  Herken de symptomen. Je moet op zoek naar vijf of meer van de volgende kenmerken in de veronderstelde lijders kunnen een eerste conclusie die zij zou kunnen lijden aan afhankelijke persoonlijkheidsstoornis trekken. De volgende kenmerken in combinatie zijn indicatief (hoewel de lijder professionele diagnose nog nodig):
  • Hebben ze voortdurend moeite met het maken van dagelijkse beslissingen te ervaren? Behoefte hebben aan een overmatige hoeveelheid advies en geruststelling van anderen alvorens enige taak is een teken van diepe afhankelijkheid. Hoe klein deze werkzaamheden kunnen, indien zij niet in staat zijn om deze taken op hun eigen initiëren of te voltooien, is deze indicatief.
   • Vraag hen de volgende vragen: Sommige mensen genieten van het maken van beslissingen. Anderen geven de voorkeur aan iemand die ze vertrouwen begeleiden hen hebben. Wat heb je liever? Heeft u advies voor dagelijkse beslissingen te zoeken? Heeft u vaak helpen om te beginnen op een project nodig?
  • Hebben ze toestaan ​​dat andere mensen om te beslissen voor hen over diverse zaken die direct van invloed op hun leven? Hoeven anderen om de verantwoordelijkheid voor de meeste belangrijke gebieden over hun leven te nemen toont onvolwassenheid en een gebrek aan begrip over het belang van eigen verantwoordelijkheid.
   • Vraag hen deze vraag: Heb je jezelf in situaties waar andere mensen beslissingen nemen over belangrijke gebieden hebben gemaakt in je leven, zoals welke job aan te nemen?
  • Gaan ze extreem lange tot verzorgende en steun van anderen te krijgen? Dit kan zelfs optreden op het punt van het doen onaangename dingen.
   • Vraag hen de volgende vragen: Heeft u vrijwilliger om onaangename dingen te doen voor anderen, zodat zij zullen zorgen voor u wanneer u het nodig hebt? Ben je ongemakkelijk als je alleen bent? Ben je bang dat je niet in staat zijn om te zorgen voor jezelf? Maak je je zorgen over belangrijke mensen in je leven waardoor je?
  • Hebben ze dringend elders een andere relatie als een bron van zorg en ondersteuning wanneer er een nauwe relatie tot een einde komt? Worden ze minnaars rebound, bijvoorbeeld, een persoon die iemand nieuw om snel na een breuk date moet vinden? Hebben ze hulpeloos voelen wanneer alleen wegens overdreven angst van het niet kunnen zorgen voor zichzelf, hetzij financieel, emotioneel of zelfs fysiek?
   • Vraag hen deze vraag: Heb je gemerkt dat je wanhopig te krijgen in een andere relatie meteen wanneer een nauwe relatie eindigt zijn? Zelfs als de nieuwe relatie misschien niet het beste voor u?
  • Hebben ze voortdurend hebben moeite met het uiten van onenigheid met anderen? Als ze bang zijn afkeuring, afwijzing en een verlies van steun van anderen, zullen ze waarschijnlijk te hard probeert om mensen te behagen. Merk op dat deze realistische vrees voor vergelding moeten sluiten.
   • Vraag hen de volgende vragen: Is het moeilijk voor u om een ​​andere mening te uiten met iemand die je bent dicht bij? Wat denk je dat er zou gebeuren als je dat deed? Heeft u vaak doen alsof ze eens met anderen, zelfs als je dat niet doet? Waarom? Kan het je in de problemen als je het niet eens?
 3. 3
  Als de bovenstaande criteria wordt voldaan, zien of zij ook voldoen aan de volgende criteria voldoen, alvorens een diagnose van afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (er rekening mee dat als een van deze niet is voldaan, hebben zij geen afhankelijke persoonlijkheidsstoornis):
  • Doen hun gedrag aanzienlijk afwijken van hun culturele normen, in ten minste twee van de volgende gebieden:
   • Cognitie (waarnemen en interpreteren van dingen, mensen en gebeurtenissen, en vormen attitudes en beelden van zichzelf en anderen)
   • Beïnvloeden (range, intensiteit, en de geschiktheid van emotionele opwinding en reactie)
   • De controle over impulsen en bevrediging van behoeften
   • Manier van omgaan met anderen en omgaan met interpersoonlijke situaties.
  • Doen hun symptomen manifesteren in een breed scala van persoonlijke en sociale situaties, niet beperkt door bepaalde triggers of situaties? Als dat zo is, worden hun symptomen als alomtegenwoordig, inflexibel en onaangepast.
  • Doen hun symptomen van afhankelijkheid veroorzaken ze persoonlijk leed, of negatieve gevolgen voor de sociale omgeving?
  • Zijn hun symptomen stabiel en van lange duur, die haar ontstaan ​​in de late kindertijd of adolescentie?
  • Kunnen andere volwassen psychische stoornissen als mogelijke oorzaken voor hun symptomen van afhankelijkheid worden uitgesloten?
  • Kunnen biologische hersenen ziekte, verwonding, of disfunctie als mogelijke oorzaken voor hun symptomen van afhankelijkheid worden uitgesloten? Een broze grootmoeder die niet kunnen zorgen voor zichzelf heeft geen afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
 4. 4
  Bedenk hoe het slachtoffer lijkt te voelen wanneer alleen gelaten. Voelen ze zich, ongemakkelijk en angstig? Voelen ze zich besluiteloos en boos op zichzelf om niet te weten wat te denken of doen? Denk na over hoe ze reageren wanneer de persoon zijn ze gehecht aan rendement (het zou je wel). Hebben ze springen op hen meteen verwacht van de andere persoon om aandacht onmiddellijk te betalen aan hen en zelfs schelden deze persoon voor het verlaten van hen in het bijzonder? Hulpeloos, verlaten, en ongemakkelijk wanneer op hun eigen vaak optreedt als gevolg van overdreven angst van het niet kunnen om voor zichzelf te zorgen.
  • Aandacht te schenken aan mensen die onrealistisch zijn bezig met gedachten en angsten om alleen gelaten om voor zichzelf te zorgen. Het is een waarschuwingssignaal dat ze niet in staat voelt om alleen te gaan, maakt niet uit hoe gemakkelijk de taak of het leven dat ze leiden.
 5. 5
  Help de patiënt leren om verantwoordelijkheid te nemen. Dit is niet een gewoonte die ze kunnen gewoon "snap out" van. Het zal tijd kosten om te leren op eigen benen te staan ​​en zich veilig voelen uiten van hun eigen gedachten en meningen.
  • Stel kleine, haalbare taken die je weet zelfs een kind kan het zonder problemen. Wanneer ze die helemaal alleen hebt voltooid, loven hen en verhoging van de moeilijkheidsgraad van de taken en besluitvorming geleidelijk betrokken.
  • Praat met hen over dingen die ze graag doet. Wanneer ze op het punt met rust gelaten worden, suggereren dat ze betrokken raken bij die activiteit voor de duur van de afwezigheid van de andere persoon.
  • Hen helpen om meer te leren zichzelf. Bieden hen boeken over het verbeteren van het zelfvertrouwen, boeken ze in een cursus op het verbeteren van het zelfvertrouwen, en besteden de tijd hen te vertellen wat je hebt gemerkt dat ze echt goed in het doen.
  • Krijgen deze uit te oefenen, het eten van evenwichtige maaltijden, en het verminderen van hun stress. Als ze verslaafd aan een stof, dit moet worden behandeld.
  • Te wijzen op de mogelijkheid van misbruik wordt gepleegd op de lijder. Hun behoeftigheid maakt ze uiterst kwetsbaar voor een manipulatieve of instabiele persoonlijkheid.
  • Moedig de patiënt om te lezen zo veel mogelijk over de aandoening. Het hebben van een goed begrip van hun aandoening en zien dat ze niet alleen zijn in de gevoelens kan een enorme opluchting zijn voor hen, maar ook te laten zien dat er een weg vooruit.
 6. 6
  Moedig de patiënt om professionele hulp te krijgen. Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis kan worden behandeld door middel van psychotherapie of psychoanalyse. Het is niet een levenslange gevangenisstraf voor de patiënt. Echter, veel patiënten zijn waarschijnlijk verzetten tegen het krijgen van de behandeling, omdat ze weigeren in te zien dat er iets mis is met hoe ze leven hun leven of zijn ze zo depressief of verslaafd dat ze vermijden geconfronteerd met de problemen bij allen. Het is belangrijk om hen te motiveren om hulp te zoeken - een deel van hoe je hen kan helpen om te worden overtuigd dat het verkrijgen van hulp is de moeite waard is om uit te leggen hoe dit zal ook helpen de mensen ze blijven vertrouwen op te veel. Sta erop dat ze verdienen om zichzelf te ontdekken, en een volledig leven te leven om het beste van hun eigen capaciteit zonder te vertrouwen op anderen om het te dicteren.
  • Omdat de persoon die lijdt aan afhankelijke persoonlijkheidsstoornis zodat kan worden doodsbang dat degene (n) op wie ze afhankelijk zullen afwijzen / hen verlaten, is het belangrijk voor de geestelijke gezondheidszorg om ook enige tekenen van, angst, paniek stoornissen te beoordelen, en somatische nood.
  • Gebruik geen negatieve zinnen of tekst bij hen aanmoedigen om therapie te zoeken. Hen te vertellen dat ze "te passief", "te afhankelijk", en een recht pijn zal het alleen maar erger!
 7. 7
  Doe je eigen deel te laten gaan. Als u de persoon bent, of een van de personen, op wie deze persoon is sterk afhankelijk, je gaat nodig hebben om uw steentje bij te dragen. Dit is meer waarschijnlijk in een gezinssituatie, maar kan ook optreden met vrienden en situaties van mentorschap, het adviseren, of soortgelijke nabijheid. Als je lang hebt gehandeld of gereageerd als een beschermer, een voogd, een adviseur, en als iemand die bereid is om ontberingen van het leven af ​​te buigen voor deze persoon, dan heb je ze nodig en je zult moeten beginnen trekken deze vorm van steun, terwijl de lijder leert op eigen benen te staan. Dat betekent niet dat u niet langer deze rol, het betekent wel zeer voorzichtig zijn om niet te tweede raden besluiten ze te maken, om hen in staat om fouten te maken en daarvan te leren, en om hen te helpen om dat advies te leren hoeft niet altijd worden genomen. Alleen ingrijpen zelden, als je voor iemand niet lijden aan deze stoornis zou doen.

Tips

 • De kerneigenschappen van afhankelijke persoonlijkheidsstoornis hierboven als leidraad dienen voor de diagnose van de aandoening. Deze kenmerken moeten consistent of frequent te worden in dispositie of acties van een persoon voordat je kunt er zeker van zijn dat ze de aandoening, en professionele diagnose moet altijd worden gezocht.
 • Deze aandoening ontwikkelt zich in de vroege volwassenheid en verwijst specifiek naar volwassene of volwassen gedrag. Kinderen of adolescenten zijn in het algemeen nogal afhankelijk in hun disposities, die een deel van natuurlijk gedrag vormt en is geschikt omdat ze in een positie van verzorgd door ervaren mensen. Echter, als kinderen ouder worden, je moet hen helpen om na te denken en zelfstandig meer en meer te handelen door hen te laten maken een aantal van de beslissingen en door geleidelijk aan loslaten van het maken van keuzes voor hen zo zie je ze steeds meer en meer in staat. Ook zeker een huiselijke omgeving waarin het maken van fouten wordt als normaal beschouwd te creëren en tonen door bijvoorbeeld hoe u ophalen en verder gaan na het maken van fouten zelf. Schreeuw niet tegen of te straffen kinderen voor dagelijks fouten, ze zullen leren om te vrezen zowel u als ooit het maken van een fout.
 • Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis wordt meestal gegroepeerd onder de "Cluster C" type persoonlijkheidsstoornissen, deze hebben de neiging om angstig en angstig gedrag karaktertrekken geven.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig met te veel therapie, terwijl een beetje die goed gericht is kan zeer nuttig zijn, kan te veel therapie de patiënt versturen zien de afhankelijkheid naar de therapeut.
 • Zeer onderdanig en hulpeloze mensen zijn erg kwetsbaar voor misbruik en onmiddellijk hulp nodig hebben om hun persoonlijke gevoel van eigenwaarde te verbeteren.
 • In geval van twijfel, vragen therapie van een gekwalificeerde professional die u kan helpen de situatie onder controle te verlichten of te houden. Counselling helpt vaak om eventuele persoonlijkheidsstoornis te controleren of te beteugelen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een goede therapeut
 • Boeken over het onderwerp (de persoon gelezen zo veel mogelijk over de aandoening; kennis bevrijdt hen)