Wkenl

Hoe om veilig te blijven in lawine land

Tuurlijk, versnelling omlaag goed geprepareerde pistes kan leuk zijn, maar als je je wildernis, wild, kan de reis scène uw kopje cacao niet. In het achterland, zijn er geen drukte of dure lift tickets, maar er zijn tal van majestueuze uitzichten en wonderlijke eenzaamheid. Helaas, de winter bergen zijn ook de thuishaven van een van de natuur de meest gewelddadige en dodelijke verschijnselen: lawines. Kennis, voorbereiding, en voorzichtigheid zijn de sleutels om te overleven in lawine land.

Stappen

Hoe om veilig te blijven in lawine land. Neem een lawine veiligheid opleiding en lezen over lawines.
Hoe om veilig te blijven in lawine land. Neem een lawine veiligheid opleiding en lezen over lawines.
 1. 1
  Ken de types lawine. Er zijn verschillende soorten lawines mogelijk, elk afhankelijk van het terrein, steilheid, en weer:
  • Losse droge sneeuw lawines - Deze kunnen zeer groot zijn. Ze beginnen op een punt en kan bewegen op 40 mijl / 64,3 km / h, en op die snelheid kan eenvoudig worden vanuit de lucht.
  • Airborne poeder lawines - Eenmaal in de lucht met een snelheid van ongeveer 40 mijl / 64,3 km / h, deze zijn zeer destructief en kan bereiken snelheden tot 175 mph / 280 km / h.
  • Slab lawines - Indien een plaat van sneeuw niet langer wordt ondersteund, is het gemakkelijk voor het weg vallen. Sneeuw hoopt zich op benedenwindse hellingen vanwege wind en onrustige sneeuw zorgt voor zachte platen die gemakkelijk kunnen worden geactiveerd door lawine slachtoffers. Harde platen formulier lee hellingen waar de wind zijn meer dan 30 mph / 48.2 km / h en de plaat wordt zo hard als beton. Het breken van de plaat in te horen als een enorme geluid hoorbaar.
  • Natte lawines - Dit zijn vaak voor tijdens maanden of volgende ontdooit, zoals water verzwakt alle lagen van sneeuw, waaronder tot op de begane grond. Natte lawines kunnen los of plak, snel of langzaam, en stel zoals beton zodra ze stoppen met het maken van redding tijd voor slachtoffers extreem kort. Deze komen vaak voor na zware regen of een sneeuwstorm die koude start maar eindigt warm.
  • Ijs lawines - Ice pelt een steile rots en naar beneden valt de berghelling.
  • Kroonlijst instorten - kroonlijsten (deposito's van wind-afgedreven sneeuw) kunnen bezwijken onder hun eigen gewicht, of na een zware sneeuwval.
 2. 2
  Neem een lawine veiligheid opleiding en lezen over lawines. Kennis is uw beste verdediging tegen het gevaar van lawines, en er is geen betere manier om uit de eerste hand kennis op te doen dan door het nemen van een lawine veiligheid natuurlijk. Het is ook een zeer goed gebruik van de tijd om op grote schaal over gelezen veiligheid lawine, want er zijn een aantal goede boeken uitsluitend gewijd aan het onderwerp, samen met vele case studies die zorgen voor grimmige maar ontnuchterende lezen. Het is aangetoond door onderzoek dat de meeste slachtoffers gevangen door lawines waren ofwel niet bewust van lawines of veilige route reizen vaardigheden, of waar ze wisten, kozen ze voor de waarschuwingssignalen negeren. Het nemen van een lawine veiligheid cursus zal niet deuk uw tijd veel, maar het kan je leven redden. Dergelijke cursussen variëren sterk in prijs en omvang, en je kunt cursussen die uw primaire activiteiten passen, zoals skiën of sneeuwscooter te kiezen.
  • Leer hoe u hellingen zowel met gereedschap en zonder te meten. Leer hoe u lawine hellingen herkennen. Dit omvat het kennen van de tekenen van de vorige lawines op vegetatie en andere natuurlijke kenmerken.
  • Leer hoe u lawine gevaren te evalueren. Deze bestaat in principe uit te vragen: 1. Kon de helling produceren lawines;? 2. Kon de sneeuw niet;? 3. Wat gebeurt er met mij als de helling lawines;? En 4. Zal voorwaarden erger. Een goede cursus moet je leren hoe om te reageren op elk van deze vragen en hoe je aan een risico evaluatie samenvatting.
  • Leer hoe om te bepalen. Dit omvat vaststellend uitgehold kenmerken, vegetatie leunt, ophoping van sneeuw, sneeuwval richting, rijp deposito's (deze groeien in de wind) en sastrugi.
  • Leer om te vragen om lokale kennis, vooral als je van buiten het gebied. Het kan ook nuttig zijn om te kijken naar internet documenten met betrekking tot de ski-gebieden waar je naartoe wilt, om te zien wat de vorige seizoenen hebben gebracht door middel van lawines.
 3. 3
  Herkennen waarschuwingssignalen van de natuur. De zekerste teken van lawinegevaar is het bewijs van recente lawines, een indicatie dat de lokale omstandigheden goed zijn voor meer. Houd in gedachten dat 95 procent van de lawines optreden tijdens of binnen de 24 uur van zware regen-of sneeuwval en harde wind ook bijdragen tot de vorming lawine, dus probeer te voorkomen rubriek off-piste in deze voorwaarden. Bijzonder warme dagen, met ontdooien of temperaturen die aanpak of overtreffen invriezen, zijn ook hoog-risico. Een andere waarschuwing is als sneeuw scheuren, instort, of maakt een "whumph" geluid onder je, dat is een teken dat de sneeuw wordt benadrukt en kan uw gewicht niet dragen. Een plotselinge verandering in temperatuur kan een lawine veroorzaken. Zelfs schaduwen kruipend over het gezicht van een helling kan de temperatuur genoeg veranderen om sneeuw te onstabiel maken. Als sneeuwballen (rollerballs of sunwheels) zijn rollen de helling af, is dit een indicatie van de temperatuur stijgt.
  • Lage temperaturen verlengen de kans op een lawinegevaar. Het gevaar blijft gedurende minstens 48 uur na sneeuwval en zelfs langer als het koud is.
  • Sneeuwval met een snelheid van meer dan 1 centimeter of 2cm per uur kan het risico van een lawine.
  • Het hoogste risico is tussen 25 graden en 45 graden. Hellingen meer dan 25 graden neiging om hellingen een fair-deskundige zou voorkomen skiën neer op mager ski's.
  • Merk op dat het convexe deel van sneeuw meestal de breukzone zal zijn voor een lawine.
  • Als er recente lawines geweest, acht hen en niet overal in de buurt waar deze lawines hebben voorgedaan, noch in de buurt van waar dan ook met gelijkaardige terrein en temperaturen in de zelfde locale. Kijk voor sneeuw verzamelen over lee hellingen van de bergen en heuvels, en in wind-beschutte geulen.
 4. 4
  Besteed aandacht aan prognoses en acht professionele waarschuwingen. In veel bergachtige gebieden, zijn deze prognoses regelmatig gedurende de lawine seizoen bijgewerkt. U mag in staat zijn om deze informatie te vinden op het internet, op de lokale radio en tv, in resorts en overheidsgebouwen, of door te bellen naar hotlines ( Colorado, bijvoorbeeld, heeft 7 hete lijnen om verschillende gebieden van de staat te dekken). Als een lawine adviesorgaan van kracht is, uit te stellen of omleiden uw reis. Als je in de buurt van een resort of op vaak gebruikte paden, borden waarschuwen voor lawinegevaar kunnen ook aanwezig zijn.
  • Wees op uw hoede van een persoon die veronderstelt beter te zijn dan de officiële waarschuwingen. Dit kan gewoon een teken van roekeloosheid of nog erger, een teken van hun eigen vaardigheden en berg kennis. Proberen te redeneren met hen, maar hen zeker niet meedoen als zij aandringen op iets gevaarlijks te doen.
 5. 5
  Weten hoe de sneeuw voor lawine potentiële testen. Alvorens zich te wagen op een potentieel gevaarlijke helling, vindt een kleine, veilige helling in de buurt van waar je stabiliteit tests kunnen uitvoeren. De test helling moet ongeveer dezelfde hoek en hebben dezelfde aspect als de helling die u wilt oversteken, maar het moet klein genoeg zijn, zodat de mini-lawine u kunnen uitlokken niet gevaarlijk zal zijn. Als je kunt vaststellen dat de lagen van sneeuw zijn goed gebonden en sterk, de helling is waarschijnlijk veilig. Er zijn verschillende tests die u kunt uitvoeren, van stampen op de sneeuw te graven van een test put (tests omvatten het Zwitserse ski-shear test, de geladen kolomproef, en de Rutschblock test). Zie de paragraaf "Externe Links" hieronder voor meer informatie over de precieze testen. Bovendien, altijd vraag jezelf als het weer is bij te dragen aan het potentieel voor instabiliteit.
  • Kies een veilig spoor tijdens lawine perioden van hoge of extreme lawine waarschuwingen, of thuis blijven. Veilige paden zijn die niet oversteken of onder elke helling steil genoeg om een ​​lawine veroorzaken.
  • Vertrouw niet op ingevingen, gissingen en over de veiligheid, de evaluatie van de veiligheid van een helling door uw kennis van lawine potentieel. Negeer lawine waarschuwingen op eigen risico.
 6. 6
  Wees voorbereid. Bij het reizen in lawine land, vervoer van een aantal eenvoudige apparatuur kan uw leven redden:
  • Helling meter: Omdat lawines komen bijna uitsluitend op hellingen tussen de 25 en 50 graden, en 90 procent van de lawines optreden op hellingen van 30-45 graden, een helling meter is de belangrijkste tool die je kunt hebben om lawinegevaar vermijden. Gebruik het om de hoek van een helling te bepalen voordat u probeert over te steken of beklim de helling. Als de hoek in de gevarenzone bereik, vermijd de helling.
  • Rescue beacon: Draag een redding baken op je bovenste laag van de kleding onder je jas. Schakel in op en test het voordat u naar buiten.
  • Avalanche koord: Voordat redding bakens, de primaire lawine veiligheidsuitrusting was de redding koord, en deze zijn nog steeds bruikbaar. Bevestig een uiteinde van het snoer (meestal ongeveer 30 meter lang) en sleep het snoer achter je. Als je begraven in een lawine, ten minste een deel van het koord blijven boven het oppervlak.
  • Inklapbare lawine sondes. Elk lid van een groep probes moet uitvoeren om te zoeken naar begraven slachtoffers bij een lawine.
  • : Iedereen moet voeren ook een schop uit te graven mensen die zijn begraven.
  • Avalanche Airbag System: Deze relatief nieuwe apparaten is aangetoond dat lawine slachtoffers te helpen blijven boven het oppervlak. Je draagt ​​het systeem in de rugzak en trek een release als de lawine begint. Ze zijn duur (ongeveer 375€ -1.000), maar ze kunnen je leven redden.
 7. 7
  Praktijk lawine veiligheid terwijl uit en over. Er zijn een aantal belangrijke dingen die je kunt doen verbeteren van uw kansen ofwel te vermijden of om weg van een lawine, als volgt:
  • Bestudeer het weer. Als u weet dat het gebied ontvangen aanvriezende regen, bijvoorbeeld, voordat de laatste sneeuwval de kansen van een onstabiele plaat zijn veel hoger. Leer hoe u voorwaarden die rijm en andere lawine bevorderen voorwaarden (zie hoe waarschuwingssignalen van de natuur erkennen hierboven) genereren herkennen.
  • Reizen in een groep. Als je alleen bent en krijg begraven of ernstig gewond bij een lawine, uw kansen op overleving zijn slank voor niemand - alleen niet alleen skiën in lawine terrein. Altijd reizen met ten minste een andere persoon, en zorg ervoor dat je metgezellen zijn getraind in lawine veiligheid en redding. Probeer om te reizen met een groep die gelijkmatig is afgestemd voor tempo, gewoon omdat je langzaamste lid zal vertragen u allen, die gevaarlijk kunnen zijn in lawine gevoelig terrein. Als je een langzame skiër in de groep, verminderen uw ambities voor de dag in plaats van het verlaten van die persoon achter. Koppelen tijdens het skiën omlaag door bomen (dit zal helpen problemen en boom ongelukken te voorkomen).
  • Tijdens het skiën paden die tijdens gematigde gevareninstructies de slingering zones van lawine paden kruisen, vasthouden aan het reizen 50 tot 100 meter uit elkaar op de brede pistes, en steek smalle pistes een tegelijk voor het geval een lawine optreedt.
  • Steken hellingen aan de boven-of onderkant, niet in het midden. Als een lawine begint als je in het midden van een helling, zul je waarschijnlijk te ver gaan om de veiligheid te bereiken in de tijd. Maar als je in de buurt van de bodem of aan de top, kan je in staat om snel uit te gaan van de weg of gevaar helemaal te vermijden. Vasthouden aan ridgelines - maar af te houden kroonlijsten - of zich langs valleien die geven je een wijde boog van de piste in het geval van een lawine begint boven je. Als je omhoog moet gaan of naar beneden een potentieel gevaarlijke helling, vasthouden dicht bij de rand en ga recht omhoog of omlaag. Niet kriskras de helling of reizen door het midden.
  • In rust, rust ver weg van slingering zones van potentiële lawine hellingen. Tony Daffern in Avalanche Veiligheid waarschuwt dat terwijl dit lijkt voor de hand liggend advies, is velen een ski-familie verleiding komen om te genieten van het uitzicht vanuit de positie van de grote, open sneeuwveld die toevallig ook de slingering zone van een lawine helling zijn. Hetzelfde advies geldt voor pitching uw winterkamp.
  • Weet wanneer om terug te keren. Druk niet op wanneer het moeilijk wordt. Als het gaat over te donker, altijd weer in te schakelen. En als de snowpack instabiel is, weer in te schakelen. U kan nodig zijn om bepaalde mentale kracht uit te oefenen om het team te overtuigen om terug te keren, zodat de voorbereiding van uw onderhandelingspositie vaardigheden en bereid zijn om de tekenen en redenen voor het niet willen op drukt.
 8. 8
  Weten wat te doen in geval van een lawine. Hoewel het is te hopen zul je nooit nodig hebt om te proberen en te ontsnappen een lawine, weten wat te doen in het geval dat je bent gevangen in een u een grotere kans op overleving kan geven. Het doen van een lawine cursus is een belangrijk onderdeel van te weten hoe in de momenten van steeds gevangen in een lawine te reageren. Leren zowel lawine overleven en reddingstechnieken. Niets van dit alles is een tweede natuur, het moet worden geleerd en is niet iets wat je wilt worden leren voor het eerst in de hitte van het moment.
  • Visualiseer uw vluchtweg. Voordat je het zelfs een stap op een potentieel gevaarlijke helling, het toepassingsgebied dat om te bepalen waar je kunt gaan als een lawine gebeurt. Soms kunnen er geïsoleerde gebieden van veiligheid, zoals rotsuitstulpingen of een stand van bomen, op de helling. Zo niet, dan zult u waarschijnlijk nodig om de helling te steken om de veiligheid. Zoek de snelste veilige manier over lawine hellingen, en hebben een plan voordat je ze probeert te steken.

Tips

 • Terwijl harde geluiden worden vaak gedacht aan lawines veroorzaken, onderzoek suggereert dat een lawine veroorzaakt door geluid is zeer onwaarschijnlijk.
 • Bij het reizen in een groep, steken gevaarlijke hellingen een-persoon-op-een-tijd. Hoewel er is veiligheid in aantallen, kan een lawine de hele groep weg te vagen in een handomdraai. Als je een lawine-gevoelig helling moet oversteken, moet slechts een persoon in gevaar te zijn op een bepaald moment, en de rest moet hem goed in de gaten of haar.
 • In het algemeen, noord-gerichte hellingen zijn het meest gevaarlijk tijdens het holst van de winter (in het noordelijk halfrond), maar zuidelijke hellingen gevaarlijk worden in het voorjaar en tijdens de bijzonder warm, zonnig weer. Op het zuidelijk halfrond is dit omgekeerd.
 • Convexe hellingen zijn over het algemeen gevaarlijker dan concave hellingen, en de lijzijde van de bergen, waar de wind de sneeuw omhoog kunnen stapelen door de ton, is meestal gevaarlijker dan de loefzijde. Trekking boven kroonlijsten of rechts onder hen is ook een slecht idee. Open, boomloze hellingen zijn gevaarlijke zones, maar afhankelijk van de afstand tussen boom zelfs treed gebieden kunnen lawine potentieel hebben.
 • Snowmobilers verantwoordelijk voor het merendeel van de lawine doden in Noord-Europa, omdat sneeuwscooters zijn zwaar en kunnen betrekking hebben op een veel meer terrein in een dag dan een persoon op de ski's kan. Het vermogen van de sneeuwscooter om snel te dekken afstanden, echter, laat snowmobilers om gemakkelijker omweg rond lawine hellingen. Als u reist met de sneeuwscooter, profiteer van uw extra mobiliteit en gevaar te vermijden, zelfs als dat betekent dat uw reis aanzienlijk omleiding. Als je een skiër buurt snowmobilers, besteden extra aandacht aan het houden uit de buurt van hen als ze oversteken lawine gevoelig terrein als ze een lawine kan veroorzaken.
 • In een snuifje, kunt skistokken vervangen sondes, en de ski's of snowboards kunnen worden gebruikt als schoppen. Deze vervangers zijn lang niet zo effectief als de echte dingen, echter, dus dragen sondes en schoppen om veilig te zijn.
 • Hoge markering op sneeuwscooters-beklimmen van een steile helling om te concurreren op het hoogste punt te bereiken-is bijzonder gevaarlijk. Om veilig te voorkomen hoog markering, maar als je gaat het toch doen, zorg ervoor dat er slechts een machine op de helling in een tijd, vermijd parking aan de voet van een helling, en de eerste test de stabiliteit van de helling is.
 • Om te beschermen tegen onderkoeling, geschikte kleding te dragen warme kleding bij overschrijding lawine zones, en zip het op stevig te sneeuwen beletten.
 • Vermijd oversteken potentieel gevaarlijke hellingen als dat mogelijk is. Tijdens het uitvoeren van tests en het nemen van veiligheidsmaatregelen kan je leven, de enige echt veilige manier om te reizen in de rug land te redden is om lawine pistes helemaal te vermijden. In geval van twijfel, ga niet uit.

Waarschuwingen

 • De informatie in dit artikel is een goed begin om u veilig in lawine land, maar het is geen vervanging voor een lawine veiligheid natuurlijk.
 • Laat niet onderaan uw scherm of de risico's te nemen simpelweg omdat je een baken of omdat je reist met een groep van goed opgeleide begeleiders. Zelfs met het gebruik van de nieuwste reddingsmateriaal en technieken, doen een groot percentage van de mensen begraven door lawines niet overleven. Preventie is de sleutel tot overleven.
 • Wacht niet voor professionele hulpverleners te komen tot een lawine slachtoffer te redden. Tegen de tijd dat reddingsbemanningen aankomt, is het meestal te laat een slachtoffer in leven te herstellen.
 • Doe niet zo stom. Maar al te vaak, groepsdruk en machismo bijdragen aan volledig vermijdbare sterfgevallen lawine. Als je iets te bewijzen hebt, een lawine helling is niet de plek om het te doen.
 • Een sneeuw kuil is geen garantie voor de veiligheid, het is alleen een best guess. Gelokaliseerde omstandigheden buiten waar u uw gegraven kuil kan lawines genereren. Je kunt niet overal graven een test put.
 • Het is een goed idee om de beginnende skiërs op de hellingen voor beginners te verlaten, altijd. Een skiër die is gevoelig voor vallen zal een veel grotere deuk op onstabiele sneeuw dan een meer ervaren, gevorderde skiër die lichtjes ski's te creëren.
 • Wees voorzichtig bij het naar beneden zwarte pistes omdat het gemakkelijk is om te verdwalen en Hurt en er zijn altijd mijnwerker Avalanche's vanwege de omgeving.

Dingen die je nodig hebt

 • Rescue bakens
 • Shovels
 • Lawine sondes
 • Lawine airbag
 • Helling meter