Wkenl

Hoe om vooruit te denken

Niemand kan de toekomst zien, maar we moeten allemaal gissingen over te maken om beslissingen te nemen en beter voorbereid op wat op onze weg komt. De gissingen die we maken zijn niet gebaseerd op het zien van de toekomst, maar op onze kennis en ervaringen uit het verleden, met een beetje inzicht gemengd inch Hier is hoe je beter kunt krijgen bij vooruitdenken.

Stappen

Hoe om vooruit te denken. Bepaal wat u wilt plannen en voor te bereiden.
Hoe om vooruit te denken. Bepaal wat u wilt plannen en voor te bereiden.
 1. 1
  Bepaal wat u wilt plannen en voor te bereiden. De toekomst is een grote plaats met vele eventualiteiten, maar de kans is groot dat u een specifieke situatie, aan te pakken probleem of kans. Definieer daartoe aan de beste van uw vaardigheden.
 2. 2
  Gebruik je intuïtie. Niet alle beslissingen zijn rationeel en zorgvuldig geanalyseerd en intuïtieve gissingen kunnen vaak heel krachtig. Wat goed voelt? Wat denk je dat er zal gebeuren? Wanneer u uw intuïtie te gebruiken, u een beroep doen op uw ervaring en kennis op een andere manier dan wanneer je een rationele analyse te maken.
  • Luister naar je eerste instinct. Intuïtie werkt vaak het beste voordat je tijd hebt om alle gegevens te bestuderen heb gehad, dus let op, zelfs als u niet meteen op het doen handelen.
  • Intuïtie kan je in de aanwijzing tot emotionele factoren en subtiele signalen die u anders zou missen. Als er iets mis is over een situatie voelt of je gewoon niet graag iemand, niet negeren, ook als je je vinger niet kunnen leggen op het probleem.
  • Gebruik intuïtie als een "lead" in plaats van als een oplossing. Onderzoeken wat de mogelijke oorzaak van uw ingeving of onderbuikgevoel en dieper graven totdat je het vinden.
 3. 3
  Bedenk wat je al weet. Voorkennis is afkomstig van vele plaatsen. Heeft u iets dergelijks eerder geprobeerd? Weet je hoe iemand waarschijnlijk zal reageren? Heb je gezien iets gedaan of kon je lezen over de ervaringen van anderen met een situatie? Zou je anderen vragen? Kan je iets uitproberen of gegevens die zou kunnen suggereren wat er kan gebeuren verzamelen?
 4. 4
  Detecteren uw eigen vooringenomenheid. Mensen hebben de neiging om vertekening hun gissingen en acties op bepaalde voorspelbare manieren. Zo kan de recente gebeurtenissen een grotere rol spelen bij het beïnvloeden van beslissingen dan zij rechtvaardigen, of, kan u meer kans om iets te geloven, alleen maar omdat iedereen om je gelooft het. Als u denkt dat dit soort dingen gebeurt, gaan kijken goed naar harde bewijzen (zoals feiten en cijfers) en vraag je eigen aannames. Raadpleeg de lijst van cognitieve biases voor gewone vermoedens en vooroordelen en zien of er voor u gelden.
 5. 5
  Invent hypothetische situaties met betrekking tot uw doel. Vraag jezelf af "wat als" voor de verschillende mogelijkheden en stel mogelijke uitkomsten, mogelijke cursussen van gebeurtenissen die zouden kunnen leiden. Vooral, na te denken over mogelijke gevolgen van de verschillende cursussen van de actie.
 6. 6
  Beschouw het worst-case scenario. Wat is het ergste dat zou kunnen gebeuren? Evalueer de mogelijke risico's.
  • Is het ergste geval iets u en anderen kunnen verdragen? Zou je opruimen een puinhoop, probeer het later opnieuw, excuses, verliest een beetje geld, of of?
  • Is het ergste geval iets wat je zou kunnen plannen, te voorkomen of te beperken?
  • Is het ergste geval te riskant of te onwenselijk?
  • Hoe waarschijnlijk is het ergste geval, en hoe waarschijnlijk is een ongewenste uitkomst?
 7. 7
  Beschouw het best-case scenario. Wat is het beste wat er eventueel zou kunnen gebeuren? Evalueer de mogelijke beloningen.
  • Wat kunt u doen om vertekening van de uitkomst in de richting van het beste geval?
  • Waar moet je je doelen te stellen?
  • Hoe waarschijnlijk is het beste geval, en hoe waarschijnlijk is een wenselijke uitkomst?
 8. 8
  Denk aan mogelijke acties te nemen. Als je probeert om vooruit te denken, is het waarschijnlijk omdat je wilt om te beslissen hoe te reageren op een bepaalde situatie of behoefte, dus denk aan mogelijke antwoorden.
 9. 9
  Evalueer deze acties. Op basis van uw ervaring en kennis over hoe dergelijke gebeurtenissen meestal blijken, te kiezen of een beperking van de te treffen maatregelen.
 10. 10
  Bereiden. Wat je ook hebt om klaar te zijn, of het nu mensen, apparatuur, faciliteiten, plannen, of gewoon moed, krijgt het klaar.
  • kan een krachtig hulpmiddel voor de voorbereiding zijn. Het helpt je te herinneren uw plannen, en het helpt je om ze volledig te bekijken. Gebruik een agenda of notebook,, grafiek, wat je helpt.
 11. 11
  Probeer het eens. Te houden aan de prognoses en uw plannen. Dan, laat het leven zijn gang gaan. Zie wat er gebeurt. Door het nemen van nota van het resultaat, heb je meer ervaring en kennis te putten uit de volgende keer moet je een beslissing als deze te maken.
 12. 12
  Passen. Als je ziet wat er werkelijk doet transpireren, passen uw acties of reacties zo goed als je kunt. U mag niet de mogelijkheid hebben om van koers te veranderen nadat je begint, maar je hebt het voordeel van het verwerven van nieuwe informatie of resultaten. Gebruik ze om te beslissen hoe je acties in het heden en in de toekomst te wijzigen.

Tips

 • De best-en worst-case scenario's helpen u een waaier van waarschijnlijke mogelijkheden stellen en plannen maken en beslissingen dienovereenkomstig.
 • Brainstorm samen met anderen. Vooruit denken hoeft niet te worden gedaan solo, en je zal de inzichten en ideeën van iedereen die u te raadplegen. Ook ideeën voeden vaak andere ideeën.
 • Praktijk. Zelfs als je niet van de ene planning of prognose, voorspellingen en kijk wat er gebeurt. Dit proces zal u helpen verfijn uw voorspellingen.
 • Statistiek en kansberekening zijn wiskundige methoden voor de analyse track records. Gebruik ze als u numerieke informatie over hoe waarschijnlijk een uitkomst is nodig.
 • Nietsdoen is een mogelijke reactie in veel situaties, maar evalueren de verdiensten en risico's, ook. Het kan voordelen (meer informatie kan later komen of de betrokkenheid van iemand kon zijn of haar reputatie schaden) hebben, maar het kan ook risico's (gemiste deadlines of kansen). Een in-tussen benadering zou kunnen zijn om te wachten voor een tijdje, misschien wel net lang genoeg om meer te leren.
 • Geschoolde planners zijn in de vraag in de hele zakenwereld. Als je goed in het denken vooruit te komen, overwegen een carrière van te maken.
 • Wees eerlijk met jezelf. Geen bedrag van wishful thinking gaat naar de volgende stop natuurramp, maar de realistische erkenning dat men zou gebeuren zou leiden u naar de juiste voorbereiding.

Waarschuwingen

 • Niet zo verstrikt raken in vooruit te denken dat je niet op te treden. Vaak is de beste om te doen is om iets te proberen op basis van uw beste gok en zien of het werkt.
 • Behandel uw gissingen en plannen als alleen dat. Niemand kan alle eventualiteiten voorzien.