Wkenl

Hoe om zelfvertrouwen te ontwikkelen

Ons gevoel van eigenwaarde wordt boezemde ons tijdens onze jeugd. Voortdurend bekritiseerd door familie, vrienden en de samenleving heeft de neiging om langzaam te ontdoen ons van onze gevoelens van eigenwaarde. Onze lage eigenwaarde ontdoet ons van ons om zelfs de kleinste van de beslissingen te nemen. Het verbeteren van uw gevoel van eigenwaarde vergroot je zelfvertrouwen en is een eerste stap naar het vinden van geluk en een beter leven. Lees verder om erachter te komen hoe!

Stappen

Hoe om zelfvertrouwen te ontwikkelen. Hebben een goede hygiëne.
Hoe om zelfvertrouwen te ontwikkelen. Hebben een goede hygiëne.

Werken aan het verbeteren van jezelf

 1. 1
  Kleed mooi. Niemand is meer bewust van je fysieke verschijning dan je bent. Als je er niet goed uit, het verandert de manier waarop je jezelf te voeren en interactie met andere mensen. Dit betekent niet dat je hoeft te veel uitgeven aan kleding. Een goede regel te volgen is "besteden twee keer zoveel, koop half zo veel". In plaats van het kopen van een bos van goedkope kleding, koop half zoveel select, hoge kwaliteit te produceren. Dure kleren slijten minder snel en verblijf in stijl langer dan goedkope kleding. Zoek dingen die je leuk vindt en in ruil daarvoor zal je van de manier waarop je kijkt.
 2. 2
  Hebben een goede hygiëne. Verzorg je persoonlijke uitstraling. In de meeste gevallen, kunnen aanzienlijke verbeteringen worden gemaakt door het baden en regelmatig scheren, schone kleren en je tanden poetsen twee keer per dag.
 3. 3
  Praktijk een goede houding. Mensen met afhangende schouders en lusteloos bewegingen tonen een gebrek aan zelfvertrouwen. Ze zijn vaak enthousiast en zichzelf niet belangrijk vinden. Door het beoefenen van een goede houding, zul je automatisch meer zelfvertrouwen. Rechtop staan, houd je hoofd omhoog, en maak oogcontact. Je hebt een positieve indruk te maken op anderen en meteen voelen zich meer alert en bevoegd.
 4. 4
  Regelmatig uit te werken. Lichamelijke conditie heeft een enorm effect op zelfvertrouwen. Als je bent uit vorm, dan voel je je onzeker en onaantrekkelijk. Door te werken, het verbeteren van je fysieke verschijning en iets constructiefs met je tijd doen. Als je in de ochtend uit te werken, het creëert ook positieve momentum dat u kunt bouwen op de rest van de dag.
 5. 5
  Terug te geven aan anderen. Vrijwilliger ergens in uw gemeenschap. Als u stoppen met denken over jezelf en gericht op de bijdrage die je maakt om de rest van de wereld, zal je niet zo veel zorgen te maken over je eigen gebreken. Dit zal uw gevoel van eigenwaarde te verhogen.

Jezelf onderscheiden

 1. 1
  Complimenteer andere mensen. Breek de cyclus van negativiteit door het krijgen in de gewoonte van het prijzen van andere mensen. In het proces, zult u zich goed vond en zelfvertrouwen op te bouwen. Door te kijken naar het beste in anderen, je indirect brengen het beste in jezelf.
 2. 2
  Zitten op de eerste rij. De meeste mensen de voorkeur aan de achterkant van een klaslokaal of op kantoor omdat ze bang zijn om opgemerkt. Dit weerspiegelt een gebrek aan zelfvertrouwen. Door de beslissing om te zitten op de voorste rij, kan je over deze irrationele angst en bouw je zelfvertrouwen. U zult ook meer zichtbaar voor de belangrijke mensen praten vanaf de voorkant van de kamer.
 3. 3
  Speak up. Veel mensen nooit spreken omdat ze bang zijn dat mensen ze zullen oordelen of van hen denken negatief. Het simpele feit is dat deze angsten iedereen ervaart. Door het maken van een poging om op te komen ten minste eens in de groepsdiscussie, krijg je een betere spreker in het openbaar, meer vertrouwen in je eigen gedachten en erkend als een leider door uw collega's geworden.
 4. 4
  Lopen sneller. Je hoeft niet aan de macht lopen ten alle tijden, maar mensen met vertrouwen snel te lopen. Ze moeten plaatsen om te gaan en dingen te doen. Zelfs als u niet in een haast, dan kunt u uw zelfvertrouwen vergroten door dit te doen, omdat je zal zien en voelen belangrijker.

Verwijder je negatieve zelfbeeld

 1. 1
  Starten vanuit. Negeer alle vernietigende kritiek of beledigingen, inclusief eventuele uit je verleden. Jouw mening over jezelf is het belangrijkste advies van alles, want je weet zelf beter dan wie ook. Velen van ons zijn gekwetst door anderen op een bepaald moment. Het is cruciaal om dat niet te misbruiken internaliseren en laat ze blijven ons pijn doen, omdat dat de ander wint betekent. Als we loslaten van het verleden, negeer kwetsend negativiteit en onszelf gelukkig, dan winnen we.
 2. 2
  Maak dagelijks affirmaties. Zeg tegen jezelf dat je bent een geweldig persoon die het verdient om gelukkig te zijn. Maak een lijst van alle dingen die je graag over jezelf. Als je fouten die je verhinderen te geloven dat je verdient om gelukkig hebt gemaakt, nemen maatregelen om die schuld te verlichten. Excuses aan mensen die je misschien gekwetst hebben (indien mogelijk), leren van die fouten en vergeef jezelf.
 3. 3
  Begin met kleine stappen om het vertrouwen te winnen. Neem kleine stappen en maak kleine keuzes om het vertrouwen in uw vermogen om een ​​beslissing te krijgen. Naarmate je veilig in je vermogen om goede keuzes te maken, geeft je vertrouwen in jezelf te krijgen, en meer zekerheid over je capaciteiten in het algemeen.
  • Bijvoorbeeld, als de aankoop van jeans maakt je angstig vanwege de overvloed aan merken, kleuren en stijlen, dan ga je gewoon met je intuïtie. Vertrouw op jezelf en ga met wat juist voelt. En als je echt voelt dat je een verkeerde beslissing achteraf gemaakt, de situatie kan gemakkelijk worden verholpen door het uitwisselen van de jeans.
 4. 4
  Niet altijd proberen om anderen te behagen. Het is geweldig om rekening houden met anderen, maar denk voordat concessies uw eigen behoeften om hen te behagen. Bukken achteruit voor vreemdelingen, kan alleen maar bekenden of mensen die u niet vertrouwt u met het korte eind van de stok. Kortom, laat je niet te worden gebruikt.
 5. 5
  Wees je eigen persoon. Probeer niet om iemand anders te kopiëren. Ben je op je best wanneer je jezelf zijn vanwege je uniciteit. Streven ernaar om uw beste te zijn en niet bekritiseren je voor dat je een tekort aan uw verwachtingen vallen.
 6. 6
  Vermijd negatieve mensen. Mensen die een negatieve houding die van start kan wrijven op je bent niet goed voor je. Als je verlegen bent, luidruchtige en agressieve mensen zijn waarschijnlijk niet goed voor je, en vice versa. Wat je ook doet, niet jezelf te vergelijken met anderen. Gewoon de beste die je kunt zijn.
 7. 7
  Gezicht van uw angsten en leren van je fouten. We slagen er niet alleen wanneer we niet maak er het beste van tegenspoed. Wanneer iets niet de manier waarop we zouden willen om te gaan, is er iets uit die worden geleerd, die volgende keer dat u zich in een soortgelijke situatie kan worden toegepast. Sta op en probeer het opnieuw.
 8. 8
  Stop de negatieve gedachten. Probeer positief denken op voor de grootte. De term 'self-fulfilling prophecy "in relatie tot het gevoel van eigenwaarde stelt in feite dat wat je gelooft over jezelf, of het nu perfect of volledig off base, wordt waar. Als je jezelf constant vertel je dom bent of dat je nooit succes zal bereiken, zal je op zijn beurt fungeren als zodanig. Wanneer negatieve gedachten komen in je geest, tot hen spreken. Zeggen: "Stop" of "Nee", en direct te vervangen door die negatieve gedachte met een positieve. Met behulp van deze methode zal u helpen om de gewoonte van het herhaaldelijk geven van jezelf negatieve berichten te doorbreken. In plaats daarvan, maak er een gewoonte van te zeggen positieve dingen over jezelf en voor jezelf, en gebruik maken van de self-fulfilling prophecy in uw voordeel.
 9. 9
  Maak je geen zorgen over het feit dat "perfect." Streven naar perfectie in het leven is een verloren zaak, omdat de term betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Niemand is perfect in de ogen van iedereen. In plaats daarvan proberen om doelen te bereiken.
 10. 10
  Leer om jezelf te waarderen. Iedereen heeft sterke en zwakke punten, gewoonten en principes die bepalen wie je bent en kunt u onderscheidende maken. Breng meer tijd door met de nadruk op de kwaliteiten van jezelf die je leuk en minder op degenen die u niet bevalt. U kunt dit beter te bereiken door het nemen van hobby's en projecten die je kunt doen, die gebruik maken van uw sterke punten zal maken. Bovendien, door te beginnen op een aantal projecten dat uw goede eigenschappen te benadrukken, zal je bezig zodat je uiteindelijk de uitgaven minder tijd te denken over je zwakke punten te houden.
 11. 11
  Beloon jezelf als je slaagt. Trakteer jezelf op iets leuks Geniet van de gloed van je successen. Geloof in jezelf geheel en anderen zullen ook geloven en vertrouwen in je.

Tips

 • Heb niet het gevoel alsof je niet goed genoeg omdat je niet zijn behandeld op de manier waarop je zou moeten zijn. Het overwinnen dat is een kracht in zichzelf en iets om te bewonderen.
 • Zorg ervoor dat je zelf praten is positief ten alle tijden. Zeg tegen jezelf hoe goed je bent of hoe goed je kijkt vandaag. Maak positief je natuurlijke staat van zijn.
 • Zodra u te overtuigen van uw onderbewustzijn de manier waarop je wilt zijn, zult u merken dat u zult beginnen om veel meer vertrouwen en het leven zal de manier waarop u het wilt zijn geworden.
 • Geen aandacht besteden aan mensen die denken dat ze beter zijn dan jij.
 • Visualiseer je wordt omringd door mensen die je klopte op de rug of uw hand te schudden, of staan ​​en klappen voor je. Visualisatie is een zeer krachtige tool om te gebruiken.
 • Begin elke dag met een nieuwe glimlach. Het leven is veel te kort om te verspillen.
 • Glimlach naar jezelf in de spiegel elke dag en op zijn minst proberen te glimlachen naar anderen.
 • Een song die je stemming past. Er is een lied voor bijna alles. Wanneer u jam om een ​​favoriet deuntje dat je kan betrekking hebben, het geeft je zelfvertrouwen.
 • Niet alle beslissingen kunnen blijken te zijn juiste. Houd in gedachten dat goed of fout, jij bent degene die de beslissingen maakt in je leven. Omdat u zelf verantwoordelijk voor je keuzes zijn, je hebt de kracht om je situatie te veranderen. Laat uw zelfvertrouwen verdwijnen omdat je een verkeerde keuze gemaakt.
 • Het tegenovergestelde gevoel van eigenwaarde is angst. Angstig gevoel is niet een goede, noch een slecht gevoel. Het is gewoon een mechanisme van jezelf te vertellen dat er iets mis is en je moet handelen. Angst is de brandstof om te reageren op wat er mis is en dus het ontwikkelen van zelfvertrouwen.
 • Als je zelfvertrouwen opbouwt, zult u zich beter voelt over jezelf, en je zelfvertrouwen zal groeien van binnen naar buiten.
 • Zeg tegen jezelf je bent zelfverzekerd en uitgaande zelfs als je niet het gevoel op die manier. Je gevoelens en overtuigingen komen allemaal uit de gedachten die je denkt, dus als je denkt dat je bent zelfverzekerd en uitgaande je zal zijn. Denk alsof je niet eens weet wat het is als een laag zelfbeeld te hebben.
 • Assertief te zijn. Het stimuleren van je gevoel van eigenwaarde is alles over het krijgen wat je nodig hebt / wilt. Doe dingen voor je eigen bestwil. Vergeet niet, je moet jezelf eerst helpen voordat je anderen kunt helpen.
 • Wees gewoon jezelf. Ga in uw eigen tempo. Je zult passen prima.
 • Omring jezelf met mensen die de zorg over je gevoelens! Mensen die niet de zorg over u niet zal helpen uw vertrouwen.
 • Een goede truc om te beginnen om zelfvertrouwen op te bouwen is om iets over jezelf dat je pick-achtige (iedereen heeft zo zijn minst een aspect over hen die ze willen) en maak een zin: "Ik ben (aspect) en ik ben geweldig! " Kies dan iets dat je wilt verbeteren: "Ik ga ________ en het leven zal nog meer rocken omdat ______!" Kies een tijdstip om deze mantra te herhalen, alsof iedere keer dat je je tanden poetst of wrijf je ogen. Voorbeelden: "Ik ben een goede kunstenaar Ik ga zijn minder schuw en leven zal nog meer rocken omdat meer mensen zullen mijn kunst te zien!" "Ik ben slim! Ga ik dingen denken meer om kleine problemen op te lossen om me heen. Leven is in mijn controle!"
 • Ware goedheid is niet iets wat we geboren met. Het is iets dat we moeten werken aan. Niet iedereen heeft het. Maar ik denk dat iedereen heeft het potentieel. Soms moet je gewoon om te kijken echt dicht voordat je kan zeggen dat het er is.
 • Laat geen advertenties in tijdschriften en andere media proberen weg te nemen uw zelfvertrouwen voor marketingdoeleinden. Laat geen mensen die niet weten je vertellen hoe je voelt of wat na te streven. Kies je eigen pad.
 • Je innerlijke kracht zal u toelaten om uw doelen te bereiken in het leven. Als je naar beneden vallen, pak jezelf en probeer het opnieuw.
 • Kijk naar jezelf in de spiegel elke dag. Proberen iets te bewonderen over jezelf in je uiterlijk, prestaties en successen vinden.
 • Het belangrijkste van alles is dat je moet geloven in jezelf. Als je denkt dat je kunt, dan zul je in staat zijn om.
 • Als je bezorgd over de toekomst, is het beter niet over na te denken. Hoe meer je erover nadenkt hoe meer angstige je krijgt. Natuurlijk is het belangrijk om na te denken over wat ons te wachten, ook, maar als je alleen kijkt naar wat er op de weg, zul je verstrikt raken door de "wasserij" door je voeten en val, wont je? Zie je, het is ook belangrijk om denken over wat je nu kunt doen. Wat je vandaag kunt doen, en als je blijft wassen dingen een voor een, zult u worden gedaan voordat je het weet. Soms is de angst zal beginnen om goed op, maar als dat zo is... neem een ​​kleine pauze. Een boek lezen, tv kijken, tijd doorbrengen met vrienden.
 • "Niemand begint soort. Alles wat we weten hoe dat te doen op het eerste is willen. We willen eten, willen wij de aandacht... het is gewoon natuurlijke overlevingsdrang, denk ik... maar vriendelijkheid is iets dat we allemaal moeten leren als we gaan. Het is iets dat groeit en ontwikkelt zich langzaam in de tijd... op dezelfde manier waarop ons lichaam doen.
 • Lachen altijd, zelfs als u niet in de stemming om.
 • Misschien is de reden dat je het niet ziet is dat het vast aan je rug. Wat ik bedoel is, een persoon admiraal kwaliteiten - ze zijn net als, zeg, een ingelegde pruim op een rijst bal. Met andere woorden de persoon is de rijst bal en de pruim zit vast aan hun rug. Dus, over de hele wereld die je kunt hebben rijstballetjes gemaakt met allerlei prachtige ingrediënten, allemaal verschillende smaken en vormen en kleuren, maar aangezien ze opgescheept zouden zitten in het midden van ieders rug, kan iemand een pruim hebben en niet eens weten het. Ze zou kijken naar zichzelf en denken "ik ben zo gewoon, niets anders dan witte rijst," ook al is het niet waar is omdat, draai ze om en, ja hoor, daar is het. Er is de pruim. Dus als iemand jaloers is op iemand anders, goed, dan is het waarschijnlijk omdat het makkelijker is om de pruimen te zien op andermans rug dan is het op uw eigen. Yup. Ik kan het zien. Ik zie het heel duidelijk, weet je niet, maar je hebt een hele grote pruim op je rug.
 • Wees voorzichtig niet te doen alsof je beter bent dan anderen. Zelfs als je bent, waar zelfvertrouwen leidt u de weg van bescheidenheid en respect voor anderen. Je zelfvertrouwen is iets dat je opvult en helpt licht je weg door het leven. Praal, verwaandheid, onvermogen om compromissen en gebrek aan respect voor de eigenwaarde van anderen zijn slechts maskers voor innerlijke onzekerheid en zwakte. Mensen die proberen te verbergen achter deze zijn niet gek niemand.
 • Geef niet op!
 • Iedereen gaat door de fasen van het gevoel laag of hoog, dat wil zeggen laag of hoog gevoel van eigenwaarde. Dit gebeurt vooral als je zelf oordelen door uw successen of mislukkingen. Als je leert om jezelf te schatten door de aard van de acties (bv. hun voordeel voor de samenleving of voor jezelf), dan bent u waarschijnlijk te hoog gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, zonder disrespect of bitterheid over anderen.

Waarschuwingen

 • Consequent laag gevoel van eigenwaarde kan een teken zijn van depressie. Praat met uw arts en bekijk alle beschikbare opties als u denkt dat dit het geval zou zijn.