Wkenl

Hoe te Aften of zweertjes in de mond te behandelen

Aften, ook bekend als aften kan vormen op het tandvlees, binnenste wangen en lippen. Aften, terwijl vervelend, komen vaak voor, en genezen meestal binnen een week of twee. Zij mogen niet worden verward met, die zich op de buitenkant van de mond. Hier zijn een paar suggesties om te helpen omgaan met deze vervelende zweren.

Stappen

Hoe te Aften of zweertjes in de mond te behandelen. Gebruik een zout of zuiveringszout spoelen.
Hoe te Aften of zweertjes in de mond te behandelen. Gebruik een zout of zuiveringszout spoelen.

Deel een: de behandeling van aften met huismiddeltjes

 1. 1
  Gebruik een zout of zuiveringszout spoelen. Meng een paar snuifjes zout in een glas warm water. Swish rond je mond en spuwde, herhalen twee of drie keer per dag.
  • Een alternatief hiervoor is een bicarbonaat. Meng een theelepel bakpoeder met verschillende oz van warm water. Swish en spugen.
  • Afwisselend, maken een pasta met gelijke delen zuiveringszout en water. Daub de pasta over de zere kanker met een Q-tip en laat drogen.
  • Zout water en soda zowel helpen de mond zichzelf te genezen door het verminderen van de alkaliteit en bacteriën in de mond.
 2. 2
  Gebruik van een 3% waterstofperoxide-oplossing. Meng gelijke delen water en waterstofperoxide (3%) en van toepassing op zere met Q-tip. Zorg ervoor dat u een van de waterstofperoxide indien mogelijk slikken. Waterstofperoxide is een antiseptische dat de hoeveelheid bacteriën te verminderen in je mond en helpen de zere kanker genezen.
 3. 3
  Gebruik laxeermiddel. Dep het op actieve plekken een paar keer per dag. Het antacidum effect van laxeermiddel neutraliseert de zure omgeving, wijzigen van de pH, en maakt het minder steun van de bacteriën in de mond die de kanker pijn verergeren.
 4. 4
  Gebruik een antihistaminicum / antacidum mix. Combineer 1 deel difenhydramine (verkocht als Benadryl) met 1 deel antacida, zoals Maalox of Kaopectate. Swish rond je mond en spugen.
 5. 5
  Gebruik OTC mondwater. Regelmatige oude mondspoeling werkt wel, maar er zijn verschillende OTC mondwater oplossingen die specifiek gericht zijn om de behandeling van aften. Zij omvatten:
  • Diphenhydraminum schorsing wasbeurten (Benadryl Allergie vloeistof en anderen). Deze soorten wasbeurten algemeen de behandeling van de pijn van de pijnlijke kanker. De mondspoeling oplossing mag niet worden ingeslikt.
 6. 6
  Behandel de pijn (optioneel). U kunt over-the-counter pijnstillers nemen, of benzocaïne gels (zoals Anbesol en Orajel) toepassen direct op actieve zweren.
  • Zuigen op ijs chips. Probeer ze te houden over de pijnlijke plekken, waardoor ze smelten over het gebied. Ijs moet helpen verdoven van de pijn en ontsteking te verminderen.
 7. 7
  Probeer diverse andere remedies. Twee van deze middelen zijn bedoeld om de pH te veranderen in je mond. De redenering hierachter is dat de pH veranderen van je mond minder gastvrij voor de bacteriën die er de oorzaak van de pijnlijke kanker zal maken.
  • Eet yoghurt dagelijks.
  • Breng een natte zwarte theezakje op de zweer.
  • Knijp de olie van een vitamine E capsule op de zere, herhalen meerdere keren per dag.

Deel twee: wanneer naar de dokter

 1. 1
  Een bezoek aan een specialist als je frequente zweren. Als je constant vechten aften en geen van de bovenstaande oplossingen werkt, misschien is er een onderliggend probleem. Voor sommige aandoeningen, aften zijn een vroege en belangrijke teken dat er iets anders mis is.
 2. 2
  Een afspraak met een gastro-enteroloog. Overweeg het onderzoeken of je coeliakie, ziekte van Crohn, of inflammatoire darmziekte. Alle drie zijn auto-immune aandoeningen die veelvuldig zweertjes in de mond kunnen veroorzaken.
  • Je zou ook de dokter vragen of het mogelijk is moet je Helicobacter pylori, beter bekend als H. pylori, die maagzweren kunnen veroorzaken.
 3. 3
  Een afspraak met een immunoloog. Als je hebt uitgesloten gastro-intestinale aandoeningen, overwegen een bezoek aan een immunoloog. Er zijn een paar zeldzame immune aandoeningen die kan zich manifesteren als hardnekkige zweertjes in de mond.

Deel drie: het behandelen van aften met voorgeschreven medicijnen

 1. 1
  Vraag een recept mondspoeling. Je hebt twee opties voor het voorschrijven mondspoelingen:
  • Dexamethason, een steroïde mondspoeling die pijn en ontsteking te verminderen. Dexamethason moet het aantal recidieven te verminderen, maar is doorgaans gereserveerd voor meer ernstige gevallen.
  • Tetracycline, een antibioticum meer extreme gevallen. Uw wonden zullen genezen snel, maar uw mond zal gevoelig zijn voor een schimmelinfectie aandoening genaamd spruw zijn. Spruw is een infectie van gist schimmel in de slijmvliezen van de mond.
 2. 2
  Verzoek topische gels en zalven. Actuele zalven zoals benzocaïne (Anbesol), amlexanox (Aphthasol) en fluocinonide (Lidex, Vanos) kan de pijn en het genezingsproces versnellen ontlasten als zodra Aften verschijnen toegepast. Artsen meestal suggereren behandeling zweren met zalven 2-4 keer tijdens de dag.
  • Andere orale medicatie niet specifiek bedoeld om aften te behandelen kan nuttig zijn bij de behandeling van aften. Cimetidine (Tagamet) en colchicine, jicht medicijnen, zijn soms effectief bij de behandeling van aften.
  • Steroïdale orale medicijnen worden over het algemeen gebruikt als een laatste redmiddel, alleen als aften niet reageren op andere medicijnen. Artsen weten nog steeds niet wat precies de oorzaken aften.
 3. 3
  Verzoek cauterisatie. Dichtschroeien - of het branden van de oppervlakte tissue - zweren kan open zweren te houden van steeds groter, en het branden zal uiteindelijk genezen voorbij. De meeste cauterisatie worden uitgevoerd met chemische oplossingen, zoals zilvernitraat.

Deel vier: algemene tips voor het vermijden van aften

 1. 1
  Probeer de oorzaak te stoppen. Aften kan worden veroorzaakt door een aantal factoren. Als u meerdere kankers of je ze herhaaldelijk te krijgen, overwegen:
  • Tandenpoetsen meer voorzichtig. Poets je tanden met een zachte tandenborstel. Flos elke dag.
  • Het wijzigen van uw tandpasta. Tandpasta of mondwater die natriumlaurylsulfaat bevatten kan leiden tot aften en blijven om ze te verergeren. Probeer het vervangen van natuurlijke tandpasta in uw regime.
  • Ontspannend. Veel mensen krijgen kanker zweren in tijden van intense emotionele stress. Zoals acne en eczeem, kunnen aften worden verergerd door stressoren.
 2. 2
  Aandacht te besteden aan uw dieet. Gunstige en ongunstige - - op aften dieet kan een significant effect hebben.
  • Vermijd gekruid of zure voedingsmiddelen, die zweren verder kunnen irriteren. Paprika en frisdrank moeten worden gemeden. Groenten en fruit zoals citroenen, sinaasappels, ananas, appels, vijgen, tomaten en aardbeien kan ook leiden tot aften.
  • Haal meer B12, zink, ijzer en foliumzuur. Neem een ​​vitaminesupplement of meerdere supplementen, dat deze elke ochtend bevatten.
 3. 3
  Proberen om de binnenkant van uw mond irriteren zo weinig mogelijk. Aften verschijnen vaak na bezuinigingen en letsels open te breken van de huid in de mond.
  • Kauw langzaam. Veel mensen krijgen aften na ongeluk bijten de binnenkant van hun wang of lip tijdens het kauwen. Tijdens het eten, neem kleine porties in uw mond en kauw langzaam.
  • Als u beugels of andere orthodontie, elimineren gebieden die uitsteken in de huid. Praat met uw orthodontist over het elimineren van scherpe hoeken of draden die kunnen snijden in de huid. Vraag naar oraal-safe wax die kan worden toegepast op orthodontie te helpen afweren snijwonden en andere verwondingen.
  • Slecht passend kunstgebit kan ook leiden tot aften. Praat met uw tandarts over opties met betrekking tot uw kunstgebit.
 4. 4
  Behandel andere medische aandoeningen die kunnen leiden tot of maak aften erger. Eenvoudige aften, die gemeenschappelijk zijn en verschijnen drie of vier keer per jaar en duren tot een week, wordt waarschijnlijk niet veroorzaakt door onderliggende gezondheidsproblemen. Complexe aften, die gaan langer mee en zijn waarschijnlijk niet meer zullen voordoen, kan te wijten zijn aan onderliggende gezondheidsproblemen.
  • Individuen met een gecompromitteerd immuunsysteem kunnen een hoger risico op aften.
  • Personen met maagdarmkanaal aandoeningen zoals coeliakie en de ziekte van Crohn, kunnen ook een hoger risico voor complexe aften.

Tips

 • Zet rechtdoor zout op te zere! Steken maar werken of nog wat baby tandjes gel.
 • Zoals bij de meeste ziekten, zal het drinken van veel water helpt uw ​​lichaam om zichzelf te genezen.
 • Kook uw tandenborstel in water.
 • Koortsblaasjes zijn verschillend van aften - ze vormen op de lippen of buiten de mond.
 • Als je constant krijgt aften in exact dezelfde plaats, kunt u een scherpe rand of punt op een van uw tanden. Een tandarts kan deze scherpe rand weg te slijpen met weinig tot geen pijn.
 • Het kan moeilijk zijn, maar probeer te voorkomen dat bijten je wangen of de binnenkant van je lip, vooral na tandheelkundige ingrepen waar novacaine is geïnjecteerd. Vaak zal trauma zoals bijten leiden tot een aften. Houd er ook mentale notities wanneer je per ongeluk je mond bijten om te zien als je de ontwikkeling van een zere daar.