Wkenl

Hoe te beenkrampen te verlichten

Krampen in de benen, ook wel 'Charley paarden, "zijn een veel voorkomende kwaal, vooral voor de mensen die zich bezighouden met sport, zwangere vrouwen en ouderen. Een studie toonde aan dat de helft van de mensen ouder dan 80 jaar last van nachtelijke krampen in de benen. Een plotselinge samentrekking, meestal van de kuitspieren, veroorzaakt scherpe pijn die overal kan duren van een paar seconden tot 10 minuten. Terwijl beenkrampen kan worden voorkomen, kunt u een acute kramp in de benen met snelle bewegingen en massage te verlichten. Dit artikel zal u vertellen hoe u krampen in de benen te verlichten.

Stappen

Hoe te beenkrampen te verlichten. Buig je tenen omhoog zodra je krijgt een kramp in de benen.
Hoe te beenkrampen te verlichten. Buig je tenen omhoog zodra je krijgt een kramp in de benen.

Been kramp opluchting

 1. 1
  Buig je tenen omhoog zodra je krijgt een kramp in de benen. Een normale slaaphouding met je knieën licht gebogen en je tenen naar beneden verkort de kuitspieren, waardoor ze gevoelig voor krimp.
  • Untuck de dekens aan het eind van uw bed, zodat je tenen ruimte om te buigen.
  • Flex en wijzen je tenen, houden elke positie gedurende ongeveer 2 seconden. Herhaal gedurende 30 seconden tot 1 minuut.
 2. 2
  Uit bed te komen en rond te lopen, als je in staat bent om. Deze expansie en contractie van de spieren kan de kuitspier te masseren en de bloedsomloop naar de spieren. Slechte circulatie ontkent zuurstof naar de spieren, wat kramp kan veroorzaken.
 3. 3
  Stretch je spieren met de volgende oefeningen, terwijl zich dichtbij een muur voor evenwicht:
  • Plaats uw verkrampte been achter je uncramped been, met ongeveer een meter tussen hen in. Buig de knie op je buik, uncramped been. Dit zal ertoe leiden dat de verkrampte kuit naar voren strekken.
  • Sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar ongeveer 2 tot 3 meter (60 tot 90 cm) van een muur. Houd je voeten recht en voeten stevig op de grond. Plaats je handen op schouderbreedte op de muur. Buig je ellebogen en leun naar voren. Beide kalveren zal strekken. Als het te ernstig, stap dichter bij de muur, of u kunt verder weg stap voor een diepere stretch.
 4. 4
  Zitten met uw verkrampte benen gekruist over je andere dij en masseer de spier zachtjes.
 5. 5
  Breng een warme handdoek om het gebied, als de kramp aanhoudt. Dit warm kompres zal helpen verhogen de bloedsomloop naar de spieren.
 6. 6
  Neem een warme douche, als de krampen is er nog steeds na 5 minuten of langer. Dit zal de flexie van de spieren en de warmte laten cascade over de spier.
 7. 7
  Drink 8 tot 16 oz. (1/4 tot 1/2 liter) water onmiddellijk na de kramp. Uitdroging is 1 van de belangrijkste oorzaken van been kramp, zowel sportieve en niet-sportieve mensen.

Been kramp preventie

 1. 1
  Drink veel vocht elke dag om het risico op krampen van uitdroging te verminderen. Drinken 8 8 oz. glazen (1.9 l) water per dag, of meer als je probeert om vloeistoffen verloren tijdens ziekte te vervangen.
  • Als u al last van diarree of een andere ziekte, kan het overtollige kalium, evenals water veroorzaken, om uw systeem te verlaten, waardoor je meer vatbaar voor kramp. Het krijgen van verlichting van de ziekte moet ook verlichten kramp pijn.
 2. 2
  Zorg ervoor dat je schoenen die zijn kussens voet bedden en steunzolen dragen. Onjuist schoeisel kan maken kuitspieren gevoelig voor spanning of kramp. Gedempte voet inserts zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen.
 3. 3
  Gebruik een kussen om je knieën overeind liggend in bed. Als je op je buik slaapt, laat je voeten het bed op te hangen.
 4. 4
  Raadpleeg uw arts over kinine, kalium, calcium of magnesium-supplementen als je met nachtelijke krampen of dagelijks.
 5. 5
  Strekken, lopen of gebruik een stationaire fiets voor 5 minuten voordat u naar bed. Dit zal opwarmen spieren en de bloedsomloop.
 6. 6
  Uitoefening van uw kuitspieren regelmatig gedurende de dag, door te wandelen, fietsen of yoga doen. Matige lichaamsbeweging zal de kans op het hebben van spieren spasmen te verminderen, terwijl de extreme oefening kan het risico verhogen.

Tips

 • Wees ervan bewust dat een tekort aan vitaminen, in het bijzonder magnesium, kalium en calcium kan brengen op nachtelijke krampen. Maar het is niet allemaal over supplementen. Soms, het elimineren van voedingsmiddelen uit uw dieet kan helpen verminderen of volledig te elimineren nachtelijke kramp. Misschien wilt u een eliminatiedieet te proberen om te bepalen welke voedingsmiddelen voor u werken, en welke voedingsmiddelen moet worden afgeschaft. En vergeet niet om gehydrateerd te blijven!.
 • Een theorie over spierkrampen zegt dat als je je bovenlip bijten, zal uw spierkramp los. Er is geen medische basis voor deze bewering.
 • Als je het gevoel intense pijn in de spieren na heb je een kramp in de benen, hulp zoeken bij een arts of medische trainer. Een slechte spierkramp kan scheuren in de spier of de pezen veroorzaken. Deze aandoening heet spierspanning.
 • Praat met uw arts over het dragen van ondersteunende kousen voor hulp met krampen, als je ouderen of in de latere stadia van de zwangerschap zijn. Deze compressiekousen, als een warm kompres, helpen verhogen de bloedcirculatie naar de benen.
 • Andere voorwaarden die spierkramp kan veroorzaken omvatten zenuwaandoeningen, levercirrose, sarcoïdose, perifere vasculaire aandoeningen en nierdialyse. Medicijnen die spierkrampen kunnen veroorzaken zijn onder diuretica, statines, Lithium, Penicillamine, Nifedipine, nicotinezuur, Cimetidine, Clofibrate, Salbutamol en Fenothiazines.
 • Als u pijn als gevolg van spierscheur of schade na de kramp, breng dan een koud, dan warm, te comprimeren. Dit zal helpen om ontstekingen te verminderen en gevoelloos het gebied.

Waarschuwingen

 • Neem nooit supplementen zonder voorafgaand overleg met een zorgverlener.
 • Blootstelling aan lood of tetanus bacteriën kan leiden tot extreme spierkramp. Bezoek de arts onmiddellijk als een van deze situaties zich voordoen.

Dingen die je nodig hebt

 • Warm kompres
 • Water
 • Koud kompres
 • Douche
 • Muur