Wkenl

Hoe te beginnen joggen

Hardlopen kan een geweldige manier om in vorm en fit te blijven zijn. Het is veruit een van de eenvoudigste (en goedkoopste) sport beschikbaar is, kan elk moment worden gedaan van de dag, elke dag van het jaar, en het is de snelste manier om de lichamelijke conditie..

Stappen

Hoe te beginnen joggen. Zoek een paar schoenen die zijn comfortabel en bieden voldoende steun.
Hoe te beginnen joggen. Zoek een paar schoenen die zijn comfortabel en bieden voldoende steun.
 1. 1
  Zoek een paar schoenen die zijn comfortabel en bieden voldoende steun. Indien nodig, een bezoek aan een winkel die gespecialiseerd is in het uitvoeren van apparatuur voor advies. Elke winkel die goede loopschoenen draagt ​​zal ook een goede running kleding. Sportbroek zijn niet nodig en kan een tikkeltje ongemakkelijk voor iemand die niet wordt gebruikt om korte broeken die zo kort zijn, maar als je bereid bent om een ​​paar paren te kopen zijn, zal je zo vinden de toegevoegde vrijheid een must.
 2. 2
  Stel je doelen. Erachter te komen welk niveau van betrokkenheid dat u vertrouwd bent met en welke hoeveelheid tijd en energie die u wenst te committeren aan het runnen bent. Maakt niet uit wat je doel is, omdat je niet gewend aan lopen, moet je klein beginnen, langzaam, en opbouwen.
 3. 3
  Bepaal of je wilt buiten of binnen draaien op een loopband. Loopt buiten zal zorgen voor een uitstekende verscheidenheid aan landschappen, routes, en het terrein, maar zal leiden tot extra druk op je knieën en schenen (het voorste deel van de onderbenen). Dit is te wijten aan de hardheid van beton - om dit te voorkomen, kijk voor gedempte schoenen, of lopen op gras, waarvan de impact zal verminderen. Hardlopen binnenshuis zal meer saai en vervelend voor de langere runs, als een loopband niet overal gaan. Het zal uiteraard loopband toegang, hetzij op een sportschool of thuis, die een aanzienlijke toename van de kosten van de exploitatie vereisen. Bovendien zal je niet krijgen als compleet een training als de loopband zal doen een groot deel van het werk voor u (de duwende beweging die normaal is voorbehouden aan de hamstring wordt bijgestaan ​​door het trekkende beweging van de loopband.)
 4. 4
  Rekken voor en na je loopt naar kansen op blessures verlagen. Als stretching zorg ervoor dat de belangrijke spiergroepen rekken in running - armen, kuiten, hamstrings, quads en bilspieren.
 5. 5
  Neem een vriend mee. Zoek een vriend die ook wil in vorm te komen en samen te beginnen joggen.
 6. 6
  Rijden elke dag. Dit is cruciaal voor de opbouw van de gewoonte. Als u de behoefte voelen voor een dag vrij, opstijgen zondag, of om de andere zondag, waardoor het de laatste dag van uw trainingsweek. Als je begint te voelen moe van dag tot dag, verkort een van je loopt of neem een ​​run in een langzamer tempo. Je voelt je beter de volgende dag, beter dan wanneer je de dag vrij had genomen. Houd ook uw kilometers geregistreerd, op papier of on line.
 7. 7
  Geniet van wat je hebt gestart. Je de ontwikkeling van een levensstijl die wordt belonen zowel fysiek als emotioneel. Heb je de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken en trots op de vorm van uw lichaam zich bevindt te zijn

Tips

 • Raak niet ontmoedigd als je niet meteen krijgt geweldige resultaten. Het kost tijd om te bouwen uithoudingsvermogen en voor je lichaam aan te passen aan de nieuwe activiteit.
 • Duw jezelf een beetje harder elke week. Dat zou kunnen betekenen loopt 10 minuten op een loopband of een ander paar blokken buiten.
 • Luister naar muziek van de tijd gemotiveerd te houden en doorgeven tijdens het hardlopen.
 • Op de vlucht zelf, beginnen langzaam. Zelfs de beste van de lopers warm-up in een tempo veel trager dan hun belangrijkste run. Nadat je begint te comfortabel in een run te voelen, dan kunt u beginnen op te halen het tempo om zo een echte training te krijgen of een echte calorieën te verbranden, wat het geval kan zijn.
 • Het allerbelangrijkste - Geniet ervan. Hardlopen is geweldig.
 • Scholen zijn geweldig om te draaien op! Beschouw jezelf gelukkig als je vlakbij een school, omdat je kan lopen gratis op de baan! Zijn gemakkelijker om de klok hoe snel je kan lopen als de snelheid is je doel.
 • Hebben flexibiliteit als het gaat om het plannen van uw workouts als je energie niveau en de prestaties zullen variëren van dag tot dag.
 • Koop een stappenteller voor het bijhouden van uw vooruitgang.

Waarschuwingen

 • Lopen met de nodige voorzichtigheid tijdens de wintermaanden als koud weer en ijzige ondergrond kan leiden tot letsel.
 • Hardlopen in de zomermaanden kan even gevaarlijk zijn. Je moet zeker hydrateren meer in deze maanden dan je zou in de winter, omdat de warmte zal ertoe leiden dat u meer zweten.
 • Omgekeerd, doe niet meer dan hydrateren in de zomermaanden. Het nemen van te veel water kan een natrium onbalans die is net zo gevaarlijk als uitdroging veroorzaken. Investeren in sportdranken is een goed idee, zolang het water wordt meegenomen.
 • Verhogen nooit uw kilometers met meer dan circa 15% per week Als je begint lopen 14 mijl de eerste week (twee mijl per dag), de volgende week, lopen ongeveer 16 mijlen. Dit helpt schade en gevoelens van frustratie te voorkomen. Het is ook een betere snellere en gemakkelijkere manier om fit te worden (in plaats van grote sprongen in kilometers)