Wkenl

Hoe te beginnen op blote voeten lopen

Schoenen worden verondersteld om onze voeten te beschermen en de prestaties te verbeteren, maar er zijn aanwijzingen dat loopt blootsvoets gebruikt 4% minder energie dan lopen met schoenen aan, en dat mensen die op blote voeten lopen minder kans om running-gerelateerde verwondingen te krijgen. Abebe Bikila, Bruce Tulloh, Charlie "Doc" Robbins, Zola Budd, enz.: ook, hebben veel lopen kampioenen races en gebroken platen blootsvoets gewonnen

Als u geïnteresseerd bent in het maken van de overgang naar lopen op blote voeten bent, denk je misschien dat het gewoon een kwestie van je schoenen. In werkelijkheid kan je hebben opgepikt gewoonten die niet effectief met blote voeten lopen zijn. In dit artikel zullen een aantal technieken die u zullen helpen om het goed te doen.

Stappen

Hoe te beginnen op blote voeten lopen. Begin met dertig minuten van blote voeten activiteit per dag gedurende 3-4 weken.
Hoe te beginnen op blote voeten lopen. Begin met dertig minuten van blote voeten activiteit per dag gedurende 3-4 weken.
 1. 1
  Begin met dertig minuten van blote voeten activiteit per dag gedurende 3-4 weken. Dit zal uw voeten een kans geven om dikkere huid te draaien op hogere snelheden en voor langere tijd ontwikkelen. Begin met gewoon wandelen, dan joggen, dan lopen, maar beperken de activiteit tot dertig minuten per dag op het eerste. Als u de overgang te snel, kan je fasciitis plantaris te ontwikkelen.
  • Lopen voor een paar minuten om je voeten vertrouwd met het oppervlak te krijgen. Asfalt en betonwegen werken goed. Grass - tenzij fijn gemanicuurde - werkt niet goed als het oppervlak oneffen met klonten en wortels kunnen worden.
  • Stuiteren op je voeten als een bokser. Herhaal dit 3 keer. Dit zal ontspannen je middenvoetsbeentjes en kuiten.
  • Uitoefening van uw enkels en voeten zal helpen met de overgang ook. Zie Hoe je enkels te versterken
 2. 2
  Maak minimalistische loopschoenen als het buiten koud is, of als u bezorgd bent over je voeten krijgen knippen, maar eigenlijk is het het beste als je niet hebt om deze minimalistische schoenen te gebruiken. Ze zijn in principe versterkt sokken en je zult veel van de sensaties van op blote voeten lopen verliezen. U kunt ook kopen minimalistische hardloopschoenen die kijken net als handschoenen voor je voeten. Ze zijn niet hetzelfde als ultralichte loopschoenen, die ondersteuning van de voetboog en een gepolsterde hiel hebben.
 3. 3
  Kijk vooruit, maar niet naar beneden kijken. Een van de meest voorkomende twijfels hebben mensen over op blote voeten lopen is "Hoe zit het met de intensivering op scherpe dingen?" en de meest voorkomende antwoord is 'Gebruik je ogen. Dat is waar ze voor zijn. "
  • Scan de voor je grond voor scherpe voorwerpen die u moet vermijden, maar niet naar de grond kijken vlak voor je voeten. Niet alleen is dat slecht vorm, maar het geeft je niet genoeg tijd om soepel te vermijden intensivering op iets.
  • Zelfs als je het dragen van minimalistische loopschoenen, moet u nog steeds bewust zijn van waar je voeten gaan. Niet-zone uit als je doet bij het dragen van schoenen. Praktijk mindfulness.
 4. 4
  Besteed aandacht aan uw formulier.
  • Houd het hoofd, nek en rug recht. Geen slungelig. Til de borst en laat de schouders te ontspannen.
  • Houd je hoofd hoog en blijf naar voor kijken. Ontspan uw ogen blik op de horizon lijn. Als je niet kunt ontspannen uw ogen blik, pak dan iets in de verte te richten op en te houden naar te kijken.
  • Buig je knieën een beetje. U moet het gevoel je gewicht loskomen van je hielen. Buig de knieën ongeveer 4-5 graden, en leun naar voren 4-5 graden. Houd de knieën gebogen zoveel als je kunt. Dit zal de mogelijkheid van een landing hiel eerst te minimaliseren.
  • Duw je heupen naar voren voorzichtig. U moet leiden met je heupen, niet je hoofd of schouders.
  • Tegenwicht. Houd je heupen draaien met je benen en je schouders in de tegenovergestelde richting.
  • Houd je voeten onder je zwaartepunt. Geen wiebelen van links naar rechts.
 5. 5
  Neem kortere passen. Wanneer mensen dragen schoenen met dikke hakken, ze de neiging om hun stappen en land verlengen op hun hielen. Als je op blote voeten, echter, zult u waarschijnlijk merken dat je van nature nemen kleinere stappen, en de landing op de buitenkant midden of de bal van je voet. Dit laat je voet om schokken beter te absorberen.
 6. 6
  Til je voeten sneller en eerder dan geregeld een. Je moet tillen je achterste voet voor de voorste voet helemaal landt.
 7. 7
  Niet abrupt stoppen, de manier waarop de meeste doen als ze het dragen van schoenen. Om te stoppen, strek de magere en strek de knieën en je zal vanzelf tot stilstand komen.

Tips

 • Na het uitvoeren, zal je kuiten een beetje een massage nodig hebben als ze een training. Er mogen geen kneuzingen of schaafwonden op je voetzolen. Als u nog schaafwonden, leunen een beetje meer, buig de knieën een beetje meer.
 • Blijf altijd gehydrateerd bij het ​​doen van een oefening.
 • Raadpleeg uw arts voordat u een trainingsprogramma begint.
 • Gazons of zandstranden zijn goede plekken om te beginnen met oefenen. Tarmac is een beetje harder op de voeten, gevolgd door grind, en dan kiezels.
 • Wanneer er veel gebroken glas op de grond, vertragen en overschakelen van kijken uit voor scherven te kijken uit voor heldere plekken waar u veilig kunt aanraken neer.
 • Diep of zacht zand is zeer geschikt voor een hardere training.

Waarschuwingen

 • Wees zeer voorzichtig bij het ​​kiezen van waar op blote voeten lopen. Niet kiezen voor alle gebieden die je niet goed kent. Kijk uit voor scherpe voorwerpen. Het verdient de voorkeur te lopen op sporen - binnen of buiten - waar de kans op letsel aan uw voeten wordt geminimaliseerd.
 • Vermijd kiezel oppervlakken - het is gemakkelijk om jezelf te verwonden, zelfs als je al goed geoefend

Dingen die je nodig hebt

 • Een veilige plek om te draaien
 • Water om gehydrateerd te blijven