Wkenl

Hoe te beschermen tegen een soa

Dit is, zoals de titel zegt, hoe te beschermen tegen een SOA. De beste bescherming is onthouding, maar voor degenen vastbesloten om seks te hebben, hier zijn enkele andere manieren om jezelf te beschermen.

Stappen

Hoe te beschermen tegen een soa. Gebruik een condoom (niet alleen voor geslachtsgemeenschap, ook voor orale seks).
Hoe te beschermen tegen een soa. Gebruik een condoom (niet alleen voor geslachtsgemeenschap, ook voor orale seks).
 1. 1
  Get getest. Als je vastbesloten bent om seks te hebben, zorg er dan voor dat zowel u als uw partner laten testen op SOA's. Houd in gedachten dat sommige soa-testen niet helemaal correct als er voldoende tijd tussen uw laatste seksuele ontmoeting en de test niet wordt nageleefd. Een voorbeeld hiervan is de hiv-test, die ongeveer 3 maanden na uw seksuele ontmoeting kan duren voordat je zeker weet of je hiv hebt of niet.
 2. 2
  Gebruik een condoom (niet alleen voor geslachtsgemeenschap, ook voor orale seks). Condoomgebruik is de volgende beste ding dat je kunt gebruiken om jezelf te beschermen tegen soa. Het vermindert sterk het risico op hiv, herpes, syfilis, gonorroe, genitale wratten, en andere dingen, maar houd in gedachten dat het nog steeds niet een goed idee om seks te hebben met iemand die positief heeft getest op een van de bovenstaande ongeacht of je een condoom gebruiken of niet.
 3. 3
  Gebruik latex barrières voor alle seksuele handelingen met iemand die je niet in een wederzijds monogame relatie. Dit kan latex handschoenen en / of tandheelkundige dammen, afhankelijk van het besluit voorkomen.
  • Als je naar een prostituee, is er een zeer grote kans dat je een soa van een soort zal krijgen.
  • Als u ervoor kiest om te slapen met een persoon die een geschiedenis van slapen met een heleboel andere mensen heeft, is de kans van u krijgen van een soa is lager, maar nog steeds hoog.
  • Als u ervoor kiest om toe iemand in de tijd, te leren kennen, te weten komen over hun achtergrond en laten testen en dan slapen met hen, de kans dat je een soa krijgt is weinig tot niets.
 4. 4
  Merk op dat, slim zijn is ook belangrijk om niet het krijgen van een soa. Doe niet zo dom en doe dingen die door hun aard een grote kans / risico dat u het krijgen van een soa.

Tips

 • Laat uw partner dwingen je in alles wat je niet wilt doen. Nemen voorzorgsmaatregelen.
 • Voorkomen dat je in situaties die slecht oordeel kunnen veroorzaken (alcohol, drugs, enz.) Veel ongelukken gebeuren omdat mensen zich onzorgvuldig, terwijl onder de invloed van stoffen.
 • Hebben seks alleen met iemand die je vertrouwt. Vertrouw op je intuïtie. Als je niet comfortabel voelt, dan gewoon niet doen.
 • Als het je eerste keer seks, neem het langzaam. Het is oke om zenuwachtig te zijn.

Waarschuwingen

 • Je kunt niet zeggen als je partner een soa gewoon door te kijken naar hen. Alleen een arts kan de diagnose van STD. Sommige zijn alleen detecteerbaar met bloedonderzoek. Veel mensen beseffen niet eens dat ze een bepaalde STD totdat ze een positieve test op het kantoor van hun arts. STD niet gediscrimineerd en hebben invloed op alle rassen, leeftijden en economische niveaus.
 • Condoomgebruik in het algemeen is niet noodzakelijkerwijs genoeg. Proberen om veilig condoom praktijken te gebruiken als goed. Onderzoekt het condoom voordat je het gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen scheuren of barsten. Zorg ervoor dat u zich aan de aanwijzingen op de verpakking voor het aantrekken van een condoom: zorg ervoor dat er geen luchtbellen, vergeet niet om 1/2 "ruimte te laten aan het uiteinde Ook moet je een condoom niet opnieuw gebruiken Ze zijn alleen maar goed eenmaal Dit omvat.. Als u van gedachten verandert en besluiten om het condoom opstijgen voordat ejaculeren Better safe than sorry:. wijzigt het condoom als u besluit om later verder gaan.
 • Heb seks en alcohol (je zou dingen die je anders niet zou hebben gedaan doen) niet door elkaar.
 • Condoomgebruik is ook een effectieve maatregel voor anticonceptie bij juist gebruik, maar kan het een goed idee om een ​​alternatieve methode te gebruiken in de off kans dat het condoom besluit om te breken (zoals de pil) zijn. Dit hangt ook af van uw religieuze ideeën en moraal.
 • Seks en drugs zijn ook niet de moeite waard (drugs zoals marihuana kan dezelfde effecten als depressie medicijnen, die de hoeveelheid smering kan verminderen in de vrouwelijke waardoor ze genieten van zichzelf minder).
 • Sommige mensen zijn allergisch voor latex. Zorg ervoor dat je partner is niet allergisch voordat u besluit om een ​​latex condoom te gebruiken. Als uw partner is allergisch, zijn er alternatieven: Polyisopreen en polyurethaan zijn twee andere materialen die condooms kunnen worden gemaakt uit en nog steeds te beschermen tegen soa's. Lamsvel condooms zijn NIET is> effectief tegen soa's, waaronder aids, hoewel ze nog steeds te beschermen tegen zwangerschap.

Dingen die je nodig hebt

 • Een arts op de soa-testen te beheren.
 • Een condoom voor wanneer / als je besluit om seks te hebben.
 • Misschien wel het allerbelangrijkste, iemand die je geïnteresseerd in seks met zijn (die hopelijk is ook iemand die je liefde innig ook).

Gerelateerde links

Centrum voor ziektebestrijding SOA informatie en klinieken